Jump to content
Dogomania

6 szczeniaków od suczki z łańcucha ma szansę na inne życie niż matka. Wszystkie maluchy juz w swoich domach: Kiwi w Poznaniu, Mimi w Krakowie, Wiola w Mysłowicach, Wiki w Wadowicach, Wega w Bytomiu, Dama w Katowicach:)

Recommended Posts

Posted

Jeszcze dodam, że rozmawialam z naszą lekarką , która powiedziala ze Bravecto działa aż dwa miesiące, czyli teraz nie można robić żadnej powtórki. Mamy jutro przyjechać z dwiema najgorszymi na zeskrobiny, sprawdzi czy nie ma żywych swierzbowcow.  Podobno łatwo się zarazić, więc lepiej dla pewnosci sprawdzić. Gdyby byl niedobity, to jest lek w oprysku.

Moja ulubienicą jest sunia dla znajomych Elik. Jest delikatna i slodka. Brana na ręce posikuje, ale juz i tak merda ogonkiem. Nie ucieka. Taki kopciuszek przy swoich siostrach.

Posted
Dnia 23.03.2022 o 16:54, Jaaga napisał:

Jeszcze dodam, że rozmawialam z naszą lekarką , która powiedziala ze Bravecto działa aż dwa miesiące, czyli teraz nie można robić żadnej powtórki. Mamy jutro przyjechać z dwiema najgorszymi na zeskrobiny, sprawdzi czy nie ma żywych swierzbowcow.  Podobno łatwo się zarazić, więc lepiej dla pewnosci sprawdzić. Gdyby byl niedobity, to jest lek w oprysku.

Moja ulubienicą jest sunia dla znajomych Elik. Jest delikatna i slodka. Brana na ręce posikuje, ale juz i tak merda ogonkiem. Nie ucieka. Taki kopciuszek przy swoich siostrach.

Ta malutka podbiła też moje serce już pierwszego dnia, jak ją zobaczyłam, właśnie za delikatność i nieśmiałość. 

Szefową jest chyba  Wiki...

Posted

Bardzo dziękuję Aska 7 za kolejną wyprawę, obie z Jaaga traficie  żywcem do niebaserce-ruchomy-obrazek-0883.gif

Jestem ciekawa jak Kiwi, czy bardzo rozpacza odłączaona od rodzeństwa, nawet nie zdążyłam jej fotki zrobić.

Posted
Dnia 23.03.2022 o 12:02, elik napisał:

W takim razie podam nr telefonu do Jagi, żeby się skontaktowali w sprawie odbioru suni. Dokumenty adopcyjne będzie miała Jaga?

Jutro wyślę gotową umowę do Jaaga.

Posted
Dnia 23.03.2022 o 21:11, Tola napisał:

Bardzo dziękuję Aska 7 za kolejną wyprawę, obie z Jaaga traficie  żywcem do nieba

niech lepiej jak najdłużej pobędą na ziemi.

Posted
Dnia 23.03.2022 o 22:37, Poker napisał:

Jaaga, nr konta plizzzz

Nie ma potrzeby teraz nic wpłacać.  Rozliczam wszystkie na początku miesiąca za poprzedni. 

Wszystko co u weta miały robione opłaciła fundacja ZEA.

Maluchy w domu wyciszyły się. Nie jazgocza juz na wszystko jak na zewnątrz. Zagladnelam do nich przed spaniem, to spaly przytulone wszystkie razem. Zeszły z legowiska i podeszly ale takie bardzo wstydliwe, machające ulegle ogonkami, bez ogrodowej pewności siebie i wrzasku.

Rano zrobiły pobudkę. Dostaly jedzenie i nie jest źle.

• Like 2
Posted
Dnia 24.03.2022 o 06:58, Jaaga napisał:

Nie ma potrzeby teraz nic wpłacać.  Rozliczam wszystkie na początku miesiąca za poprzedni. 

Wszystko co u weta miały robione opłaciła fundacja ZEA.

Maluchy w domu wyciszyły się. Nie jazgocza juz na wszystko jak na zewnątrz. Zagladnelam do nich przed spaniem, to spaly przytulone wszystkie razem. Zeszły z legowiska i podeszly ale takie bardzo wstydliwe, machające ulegle ogonkami, bez ogrodowej pewności siebie i wrzasku.

Rano zrobiły pobudkę. Dostaly jedzenie i nie jest źle.

Daj znać jak trzeba będzie wpłacić.

Dobrze, że maluchy się uspokoiły. Na pewno były w stresie po przyjeździe.

Posted

Mała Kiwi już w domciu:)

Na zamojskim Aska7 wrzuciła zdjęcie suni jeszcze u siebie i napisała, że szczeniak idealny, bez wpadek, wszystko na dworze, przytulaśna, mega grzeczna, no przykro pożegnać.  🙂

20220324_061408_resize_84.jpg

• Like 2
Posted

Dwie sunie były na zeskrobinach. Nie było widac już świerzbowca, ale też wetka nie chciała głęboko skrobać. Wpisała do książeczek wynik. Są całe w łupieżu i strupkach. Raczej nie były więc kąpane. Dostałam specjalistyczny szampon. Tylko nie wiem, kiedy dam rady je zrobić. To 5 sporych psiaków. Ważą po 6,5 kg. Dziś w końcu musze zająć się swoimi, a jutro mam  umówione na strzyżenie.

Posted

U weta były Wega i Dama. Wysłałam pierwsze zdjecia Toli do zmniejszenia. Mozna je dodać do ogłoszenia Damy. Wega wyszła tylko na jednym tak się wierciła. Dama tylko chciała rozdawać całuski

Posted
Dnia 25.03.2022 o 13:44, Jaaga napisał:

Dwie sunie były na zeskrobinach. Nie było widac już świerzbowca, ale też wetka nie chciała głęboko skrobać. Wpisała do książeczek wynik. Są całe w łupieżu i strupkach. Raczej nie były więc kąpane. Dostałam specjalistyczny szampon. Tylko nie wiem, kiedy dam rady je zrobić. To 5 sporych psiaków. Ważą po 6,5 kg. Dziś w końcu musze zająć się swoimi, a jutro mam  umówione na strzyżenie.

Właśnie tak pomyślałam, że nie były kąpane, jak je zobaczyłam w środę rano, ale niestety nie miałam na to wpływu.

Pani dostała szampon do domu i obiecała, że wykąpie maluchy.