Poker Posted March 23, 2022 Posted March 23, 2022 Wyglądają na spore. I łapiny też. Oby jak najszybciej znalazły DS. Jaaga, podaj nr konta, bo chcę wpłacić na moją Damulkę. Quote
Jaaga Posted March 23, 2022 Posted March 23, 2022 Jeszcze dodam, że rozmawialam z naszą lekarką , która powiedziala ze Bravecto działa aż dwa miesiące, czyli teraz nie można robić żadnej powtórki. Mamy jutro przyjechać z dwiema najgorszymi na zeskrobiny, sprawdzi czy nie ma żywych swierzbowcow. Podobno łatwo się zarazić, więc lepiej dla pewnosci sprawdzić. Gdyby byl niedobity, to jest lek w oprysku. Moja ulubienicą jest sunia dla znajomych Elik. Jest delikatna i slodka. Brana na ręce posikuje, ale juz i tak merda ogonkiem. Nie ucieka. Taki kopciuszek przy swoich siostrach. Quote
Tola Posted March 23, 2022 Author Posted March 23, 2022 Dnia 23.03.2022 o 16:54, Jaaga napisał: Jeszcze dodam, że rozmawialam z naszą lekarką , która powiedziala ze Bravecto działa aż dwa miesiące, czyli teraz nie można robić żadnej powtórki. Mamy jutro przyjechać z dwiema najgorszymi na zeskrobiny, sprawdzi czy nie ma żywych swierzbowcow. Podobno łatwo się zarazić, więc lepiej dla pewnosci sprawdzić. Gdyby byl niedobity, to jest lek w oprysku. Moja ulubienicą jest sunia dla znajomych Elik. Jest delikatna i slodka. Brana na ręce posikuje, ale juz i tak merda ogonkiem. Nie ucieka. Taki kopciuszek przy swoich siostrach. Ta malutka podbiła też moje serce już pierwszego dnia, jak ją zobaczyłam, właśnie za delikatność i nieśmiałość. Szefową jest chyba Wiki... Quote
Tola Posted March 23, 2022 Author Posted March 23, 2022 Bardzo dziękuję Aska 7 za kolejną wyprawę, obie z Jaaga traficie żywcem do nieba Jestem ciekawa jak Kiwi, czy bardzo rozpacza odłączaona od rodzeństwa, nawet nie zdążyłam jej fotki zrobić. Quote
Tola Posted March 23, 2022 Author Posted March 23, 2022 Dnia 23.03.2022 o 12:02, elik napisał: W takim razie podam nr telefonu do Jagi, żeby się skontaktowali w sprawie odbioru suni. Dokumenty adopcyjne będzie miała Jaga? Jutro wyślę gotową umowę do Jaaga. Quote
Poker Posted March 23, 2022 Posted March 23, 2022 Dnia 23.03.2022 o 21:11, Tola napisał: Bardzo dziękuję Aska 7 za kolejną wyprawę, obie z Jaaga traficie żywcem do nieba niech lepiej jak najdłużej pobędą na ziemi. Quote
agat21 Posted March 23, 2022 Posted March 23, 2022 Dnia 23.03.2022 o 21:16, Poker napisał: niech lepiej jak najdłużej pobędą na ziemi. Otóż to właśnie 😊 Quote
Jaaga Posted March 24, 2022 Posted March 24, 2022 Dnia 23.03.2022 o 22:37, Poker napisał: Jaaga, nr konta plizzzz Nie ma potrzeby teraz nic wpłacać. Rozliczam wszystkie na początku miesiąca za poprzedni. Wszystko co u weta miały robione opłaciła fundacja ZEA. Maluchy w domu wyciszyły się. Nie jazgocza juz na wszystko jak na zewnątrz. Zagladnelam do nich przed spaniem, to spaly przytulone wszystkie razem. Zeszły z legowiska i podeszly ale takie bardzo wstydliwe, machające ulegle ogonkami, bez ogrodowej pewności siebie i wrzasku. Rano zrobiły pobudkę. Dostaly jedzenie i nie jest źle. 2 Quote
Poker Posted March 24, 2022 Posted March 24, 2022 Dnia 24.03.2022 o 06:58, Jaaga napisał: Nie ma potrzeby teraz nic wpłacać. Rozliczam wszystkie na początku miesiąca za poprzedni. Wszystko co u weta miały robione opłaciła fundacja ZEA. Maluchy w domu wyciszyły się. Nie jazgocza juz na wszystko jak na zewnątrz. Zagladnelam do nich przed spaniem, to spaly przytulone wszystkie razem. Zeszły z legowiska i podeszly ale takie bardzo wstydliwe, machające ulegle ogonkami, bez ogrodowej pewności siebie i wrzasku. Rano zrobiły pobudkę. Dostaly jedzenie i nie jest źle. Daj znać jak trzeba będzie wpłacić. Dobrze, że maluchy się uspokoiły. Na pewno były w stresie po przyjeździe. Quote
Tola Posted March 24, 2022 Author Posted March 24, 2022 Mała Kiwi już w domciu:) Na zamojskim Aska7 wrzuciła zdjęcie suni jeszcze u siebie i napisała, że szczeniak idealny, bez wpadek, wszystko na dworze, przytulaśna, mega grzeczna, no przykro pożegnać. 🙂 2 Quote
Poker Posted March 24, 2022 Posted March 24, 2022 Bazarek dla szczeniaków https://www.dogomania.com/forum/topic/355349-ciuszki-dla-małych-dziewczynek-i-chłopców-na-pomoc-psim-dzieciom-do-2903-g-22/ Quote
limonka80 Posted March 25, 2022 Posted March 25, 2022 Ale ona piękna..... A łepek wygląda jakby wpadła w worek mąki 🙂 Quote
Jaaga Posted March 25, 2022 Posted March 25, 2022 Dwie sunie były na zeskrobinach. Nie było widac już świerzbowca, ale też wetka nie chciała głęboko skrobać. Wpisała do książeczek wynik. Są całe w łupieżu i strupkach. Raczej nie były więc kąpane. Dostałam specjalistyczny szampon. Tylko nie wiem, kiedy dam rady je zrobić. To 5 sporych psiaków. Ważą po 6,5 kg. Dziś w końcu musze zająć się swoimi, a jutro mam umówione na strzyżenie. Quote
Jaaga Posted March 25, 2022 Posted March 25, 2022 U weta były Wega i Dama. Wysłałam pierwsze zdjecia Toli do zmniejszenia. Mozna je dodać do ogłoszenia Damy. Wega wyszła tylko na jednym tak się wierciła. Dama tylko chciała rozdawać całuski Quote
Jaaga Posted March 25, 2022 Posted March 25, 2022 Dnia 25.03.2022 o 15:12, Poker napisał: Fajna Damulka. Ile ona waży ? 6,5 kg. Sa spore oprócz suni do Krakowa. Quote
elik Posted March 25, 2022 Posted March 25, 2022 Dnia 25.03.2022 o 14:36, Jaaga napisał: U weta były Wega i Dama. A jak się ma Mimi? Quote
Tola Posted March 25, 2022 Author Posted March 25, 2022 Dnia 25.03.2022 o 13:44, Jaaga napisał: Dwie sunie były na zeskrobinach. Nie było widac już świerzbowca, ale też wetka nie chciała głęboko skrobać. Wpisała do książeczek wynik. Są całe w łupieżu i strupkach. Raczej nie były więc kąpane. Dostałam specjalistyczny szampon. Tylko nie wiem, kiedy dam rady je zrobić. To 5 sporych psiaków. Ważą po 6,5 kg. Dziś w końcu musze zająć się swoimi, a jutro mam umówione na strzyżenie. Właśnie tak pomyślałam, że nie były kąpane, jak je zobaczyłam w środę rano, ale niestety nie miałam na to wpływu. Pani dostała szampon do domu i obiecała, że wykąpie maluchy. Quote
Recommended Posts