Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pani Ewa zamyka wtedy drzwi do jej lokum, a ona czmycha do kuchni i tam leży obserwując krzątanie. Miseczkę z jedzeniem dostaje teraz po środku pokoju (nie w kontenerku). 

W kuchni 

SAVE_20220201_155536.jpg

• Like 4
Posted
Dnia 1.02.2022 o 16:39, agat21 napisał:

Coraz lepsze wieści 🙂 Dzikusek powoli się przekona do człowieka.

Mamy taką nadzieję ale jeszcze długa droga. Trudny przypadek, nie wiadomo czy kiedykolwiek miała dom.

Posted

Zagladam co u Sabinki, bo jesteśmy na podobnym etapie u jej kolezanki z bezdomnosci Meli. Mela tez ma swój materiałowy duzy kontenerek, który uznaje za bazę, ale zastaje ją na legowisku lub nawet na kanapie. Z tym, że zawsze jest czujna. Dziś dotarły feromony i mam nadzieję, że ulżą jej w oswajaniu się z zyciem w domu.

Posted
Dnia 1.02.2022 o 17:21, Aldrumka napisał:

Mamy taką nadzieję ale jeszcze długa droga. Trudny przypadek, nie wiadomo czy kiedykolwiek miała dom.

Jest młodziutka, mogła niestety od szczenięctwa tak się błąkać. 

Posted
Dnia 31.01.2022 o 15:22, Isiak napisał:

Ostania chyba jestem, bo przez Polski Ład nie miałam kiedy nawet zajrzeć na dogo, ale OGROMNIE GRATULUJĘ TYSIU!!!!!!

Dnia 1.02.2022 o 14:11, dwbem napisał:

Też dopiero tu weszłam, ogromne gratulacje i życzenia zdrowia dla Tysi i maleństwa.

Bardzo dziękuję  ♡♡♡ Niesamowite szczęście być mamą.

• Like 5
Posted

Sabinka zazwyczaj nie wychodzi sama ze swojego kącika, a dzisiaj  pani Ewa napisała :

Dzisiaj uchyliłam okno w pokoju w którym jest Sabinka , bidulka w panice wybiegła ze swojej kryjówki. Przeraziły ją odgłosy , a jak mnie mijała to popiskiwała . Co to psiątko przeżyło w przeszłości? 🤔

Posted
Dnia 9.02.2022 o 23:05, Aldrumka napisał:

Sabinka zazwyczaj nie wychodzi sama ze swojego kącika, a dzisiaj  pani Ewa napisała :

Dzisiaj uchyliłam okno w pokoju w którym jest Sabinka , bidulka w panice wybiegła ze swojej kryjówki. Przeraziły ją odgłosy , a jak mnie mijała to popiskiwała . Co to psiątko przeżyło w przeszłości? 🤔

Lepiej się nawet nie domyślać 😞

Posted

Ojej, to gorzej reaguje niż Melcia.  Juz martwiłam się brakiem postepow u nas, ale w takim razie nie jest źle i chyba za dużo szybko oczekiwałam. Czy Sabinka ma moze stosowane feromony? 

Posted

Na filmiku widać jaka jest mała i  ze sprawnie biega choć na jedną łapkę chyba nie staje.

Wczoraj próba wyjścia na spacer zakończyła się niestety skutecznym kłapnięciem. Można założyć obrożę i szelki  ale głaskać nie wolno w takim stroju, a na zewnątrz młynki i próby uwolnienia się. Do wieczora już uciekała jak tylko pani Ewa wchodziła do pokoju (normalnie ze swojego kontenerka z własnej woli nie wychodzi). Dziś w kontenerku dała się pogłaskać.

Posted
Dnia 11.02.2022 o 13:55, Tyśka) napisał:

Biedula...

Pani Ewa na szczęście też tak to widzi : "moje rany się zagoją a suni  żal "

Tysiu znasz jakiś nie najdroższy  sklep  z podkładami, chyba zamawiałaś dla szczeniaków u p. Marzenki.

Posted
Dnia 10.02.2022 o 12:32, Jaaga napisał:

Ojej, to gorzej reaguje niż Melcia.  Juz martwiłam się brakiem postepow u nas, ale w takim razie nie jest źle i chyba za dużo szybko oczekiwałam. Czy Sabinka ma moze stosowane feromony? 

Nie, nie ma. A stosowałaś u strachulców ?

Posted
Dnia 11.02.2022 o 14:14, Aldrumka napisał:

Nie, nie ma. A stosowałaś u strachulców ?

Tak, warto. Mela tez ma włączony Adaptil. Amely, ktora z nią jest, stała się bardzo aktywna. Po niej widać najlepiej działanie. U niej pierwszej stosowałam kilka miesięcy. Mela chyba lepiej funkcjonuje niż Sabinka, ale za to daje się tylko delikatnie głaskać i nie przy głowie. Balabym się jej gmerać przy obrozy czy zakładać szelki. Zalatwia się w domu i fajnie to ogarnęła. Nie stosuję podkładów, bo zapchalabym kubeł przez tydzień . Rozkładam ręczniki i poszewki lub podklady wielokrotnego użytku, które piorę. Robi na nie bez problemu. Teraz dałam tez do nich Suvi i tez znacznie lepiej funkcjonuje. Nie wiem, czy to kwestia feromonów czy tego, że nie jest sama, ale przestała podrygiwać na każdy dźwięk. Polecam na wypróbowanie. 

• Like 1