Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Leyla napisał(a):
Komu wysłać kasę za te wszystkie bajery do ogłoszeń?? Wiq, Tobie??

Leyla za allegro ja wysyłam;) jak tylko Wiq mi prześle nr konta:lol:

Posted

dzisiaj byłam w radomskim hotelu, rozglądałam się za Ernim i myślałam ze go znalazłam, ale jak sie potem okazało Erni to mini wersja owczarka :lol: a na zdjęciach wygląda na większego

Posted

[quote name='ewatonieja']dzisiaj byłam w radomskim hotelu, rozglądałam się za Ernim i myślałam ze go znalazłam, ale jak sie potem okazało [B]Erni to mini wersja owczarka [/B]:lol: a na zdjęciach wygląda na większego

[IMG]http://img5.imageshack.us/img5/3180/p1090402.jpg[/IMG][/quote]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Ewatonieja piekne fotki, dziekuje Ci bardzo

Posted

[quote name='ewatonieja'] jak sie potem okazało Erni to mini wersja owczarka :lol: [/quote]

Erniś to jest ONek na czasy kryzysu - wersja oszczędnościowa :evil_lol: special limit edition:lol::loveu:

Posted

anett napisał(a):
Erniś to jest ONek na czasy kryzysu - wersja oszczędnościowa :evil_lol: special limit edition:lol::loveu:

Dokładnie tak:evil_lol::evil_lol: Wersja kieszonkowa :roll: albo dla babci do torebki i do kościoła:razz: ksiądz z tacą.. a z torebki wrrrrr

Posted

no ale dopóki Erni w hoteliku to wydatki ogromne, które pokrywa Leyla:loveu: mając na głowie zresztą całkiem spore stado innych potrzebujących psiaków

przydałoby się odnowić allegro cegiełkowe, tylko tekst trzeba zaktualizować - wieczorkiem posiedzę;)

Posted

anett napisał(a):
no ale dopóki Erni w hoteliku to wydatki ogromne, które pokrywa Leyla:loveu: mając na głowie zresztą całkiem spore stado innych potrzebujących psiaków

przydałoby się odnowić allegro cegiełkowe, tylko tekst trzeba zaktualizować - wieczorkiem posiedzę;)

:modla::modla::modla::modla: Dziękuję kochana Ty moja:Rose:

Posted

nie mogłam się wczoraj wieczorem zalogować:angryy:

Leyla przestań:oops: to Ty wzięłaś na siebie cały ciężar utrzymania Ernisia i dzięki Tobie wogóle wyszedł ze schronu:loveu::loveu:

tekst

Erni – wyrzucone, chore psie serduszko – prosi o życie...

Erni to mały, ok. 10 letni piesek, którego właściciel podrzucił do schroniskowej klatki.
Nie wiadomo, co skłoniło go to takiej decyzji i pozostanie to już tajemnicą...

Widać, że pies nie był mu całkiem obojętny, gdyż w klatce zostawił wodę i karmę,

lecz dla psa nic to nie znaczyło.

Chory, przerażony, zdezorientowany, zamknięty w ciemnej schroniskowej klatce

trząsł się z przerażenia i bólu, ledwo mogąc utrzymać się na nogach.

Pies – największy przyjaciel człowieka.

Żywa istota zdolna do bezwarunkowej miłości i całkowitego oddania swojemu właścicielowi, bez wahania poświęci swoje życie w jego obronie.

Co czuje wyrzucany po latach jak stary, zużyty, wybrakowany przedmiot? jak śmieć!!

Ernest nie chciał wychodzić z budy, nie chciał jeść, czekał na litościwą śmierć.

Żeby nie przedłużać jego męki w schroniskowym boksie, miał w najbliższych dniach być poddany eutanazji.

Dzięki wielkiemu zaangażowaniu wolontariuszek piesek trafił do lecznicy weterynaryjnej

z hotelikiem, gdzie dzięki troskliwej opiece odzyskał siły fizyczne i radość życia.

Jedynym problemem jest obecnie przepuklina, która nie jest operacyjna, z uwagi na słabe serduszko pieska. Może serce Ernisia nie daje idealnego odczytu EKG ale kryje wielkie pokłady miłości, którą piesek ofiaruje w zamian za bezpieczną przystań i ciepło ludzkiej ręki.

Koszty leczenia i utrzymania pieska przewyższają możliwości finansowe wolontariuszy dlatego zwracamy się do Państwa z wielką prośbą o wsparcie na utrzymanie i opiekę weterynaryjną dla Ernisia!!!

KAŻDA CEGIEŁKA TO DAR ŻYCIA DLA SKRZYWDZONEJ, CIERPIĄCEJ ISTOTY.

Szukamy również dla Ernisia domu, bezpiecznej przystani, w której przeżyje ostatnie lata otoczony troską i miłością – godnie – jak czująca istota, jak największy przyjaciel człowieka....

Osoby zainteresowane jego losem prosimy o kontakt telefoniczny 793 147 805 lub mailowy: [email protected]

krzyczcie jak macie jakieś uwagi
już piszę do xmartix z prośbą o wystawienie

Posted

potrzeba nr konta
jeżeli jest możliwość to nie na prywatne konto tylko jakiejś organizacji, ale jak nie da rady to też ok, po prostu mniej cegiełek zejdzie

Posted

[quote name='Leyla']Faktura na 450 zł, tak jakby Erniś leków już nie dostawał:crazyeye: Zadzwonię tam jutro .
Leyla za mały rachunek wystawili?:eviltong::eviltong:

Xmartix WIELKIE DZIĘKI za allegro:loveu::Rose::Rose: Reklamujcie proszę cegiełki na Ernisia:modla:
pustki tu w ogóle ostatnio wielkie:mad: a Erniś potrzebuje kasy na utrzymanie i DOMU !!!

Posted

anett napisał(a):
Leyla za mały rachunek wystawili?:eviltong::eviltong:

Nie za mały , ale tylko za hotelik! Może Erniś zdrowy jest i już leków nie musi:multi:

Martwię się o synka:cool3:

Posted

[quote name='Leyla']Może Erniś zdrowy jest i już leków nie musi:multi:

mam nadzieję:loveu: ostatnio Erni już chyba tylko dostawał tabletki na wzmocnienie serduszka, więc może teraz już nie chore serduszko tylko samotne psie serduszko szuka wspaniałego domu!!