Jump to content
Dogomania

Nasz Michu ma DOM :) MICHU już poza schroniskiem. Bardzo potrzebuje kasy na hotel i weta.

Recommended Posts

Posted
Dnia 1.03.2022 o 09:10, elik napisał:

Asiu kochana bardzo, bardzo dziękuję 

1947565174_dlaciebiebukietczerwonychr.gif.da552e56e9f9f368d7b3af9d273bea82.gif

Powiedz co potrzebujesz. Na pewno zdjęcia i tekst. Zdjęcia mogę podesłać Ci na pocztę mailową, ale o tekst będę gorąco Cię prosić. Piękne teksty układasz więc wiem, że z tym dasz sobie znakomicie radę  🙂  Powiem tylko, że poszukujemy DS, ale także choćby DT na okres - tu zapytam Anię od kiedy do kiedy.

Jestem Ci ogromnie wdzięczna za ogłoszenie Micha na FB. To dla niego dodatkowa szansa na DS.          

Elu, zdjęć cudownych Micha jest tyle, do wyboru do koloru. z tym nie ma problemu. Poproszę tylko info...

Wiek, waga, charakter itp.

Posted
Dnia 1.03.2022 o 16:12, AniaB napisał:

Niestety w nocy Miszku sie napracowal nad hot spotem wiec musialam jednak na sygnale przed swoim zabiegiem pojechac szybciutko do wetki, mam przemywac hexodermem i smarowac preparatem 2x dziennie, przez ca 2 tygodnie.  Niestety na czas schniecia rany a nawet jak najczęściej Michu musi miec na pysku kaganiec zeby nie rozlizywal. Mialam kiedys kolnierz, ale niestety zostal potargany. I tu moja prosba i pytanie - ponieważ Michu podczas pobytow mojego TZta tez przebywa glownie w kagancu chcialabym zapytac czy ktos nie ma moze pożyczyć konkretnie kaganca Baskerville nr 6? To najlzejszy i dobry, nieodczuwalny praktycznie dla psa kaganiec - jego cena w tym rozmiarze to ca 75 zl, moze u kogos lezy niewykorzystany. Obecnie mam kaganiec metalowy, ale nie wiem czy nie jest ciut przyciasny na szerokosc dla Miszka..

Nieźle sobie rozwalił togo hot spota  😞   A daje go sobie chociaż zabezpieczać bez burczenia?
Odnośnie kagańca, to może poczekajmy Aniu, bo ktoś może zaproponuje nie potrzebny mu już kaganiec. Jeśli do 2 dni nikt nie zgłosi chęci wyposażenia Miszka w kaganiec,  to poproszę Cię o wybranie odpowiedniego w sklepie internetowym i podesłanie mi linku, to kupie z dostawą do Ciebie.

• Like 1
Posted
Dnia 1.03.2022 o 16:46, Alaskan malamutte napisał:

Elu, zdjęć cudownych Micha jest tyle, do wyboru do koloru. z tym nie ma problemu. Poproszę tylko info...

To super  🙂 Zaraz poproszę Anię, bo nie wiem czy będzie jeszcze dzisiaj na wątku.

Posted
Dnia 1.03.2022 o 16:46, Alaskan malamutte napisał:

w kłębie 68 cm
waga 40,5  kg
wiek 6-7 lat tak ocenia go Ania po zachowaniu

Posted
Dnia 1.03.2022 o 17:06, mgog napisał:

Ale paskudztwo mu się zrobiło 😞

Paskudne i na dużej powierzchni  😞 
Ciekawe jak długo trzeba będzie to draństwo leczyć.

Posted

Ja też jestem " cicha". Wydaje mi się , że czekanie 2 dni + potem kolejne do przyjścia przesyłki  lub zamówienia to za długo. Teraz jest najtrudniejszy okres dla Micha i tym samym dla Ani. Kaganiec jest potrzebny na wczoraj.

• Like 2
Posted
Dnia 1.03.2022 o 17:17, Poker napisał:

Ja też jestem " cicha". Wydaje mi się , że czekanie 2 dni + potem kolejne do przyjścia przesyłki  lub zamówienia to za długo. Teraz jest najtrudniejszy okres dla Micha i tym samym dla Ani. Kaganiec jest potrzebny na wczoraj.

Masz rację i chyba trzeba mu zamówić, bo jemu taki kaganiec na pewno się przyda. Choćby nawet podczas wizyty u weta, gdy są przeprowadzane jakieś zabiegi powinien mieć kaganiec.

W takim razie kupujemy.    Będzie to pierwsza własna rzecz Miszka  🙂    

Posted
Dnia 1.03.2022 o 19:26, Aska7 napisał:

Rozciamkanie do żywego 15 min., leczenie 15 dni 🙄

Nieładnie to wygląda, a nawet powiedziałabym bardzo nieładnie, ale aż tak długo trzeba to leczyć?? O rany. A jak dalej będzie dziamgał, to pewnie dłużej potrwa leczenie. Kurcze miałam  do niedawna kołnierz taki plastikowy, który nosił mój Alfik po operacji zerwanego ścięgna, ale dałam go komuś, a teraz przydałby się Michowi.
Jak nadal będzie to paskudztwo rozlizywał, to chyba trzeba mu będzie sprawić taki kołnierz.

Posted
Dnia 1.03.2022 o 20:06, elik napisał:

Super, bardzo dziękuję Martusiu  9.jpg.00e50bacced35b4c5f333354e37e84db.jpg

Dodaj jeszcze do kiedy wyróżnione, żeby wiadomo było kiedy wznowić wyróżnienie  🙂

Do 31.03.

Posted
Dnia 1.03.2022 o 20:27, elik napisał:

mdk8 bardzo proszę, czy mogłabyś uaktualnić zapis o ogłoszeniach na pierwszej stronie?

Zrobione. Na Kraków i Wrocław bez promowania ? Usunąć daty ?

Posted
Dnia 1.03.2022 o 20:40, mdk8 napisał:

Zrobione. Na Kraków i Wrocław bez promowania ? Usunąć daty ?

Jest promowane do któregoś marca. Zaraz sprawdzę i powiem  🙂 

EDIT

Kraków promowany do 9.03.
Kąty Wrocławskie, Olkusz i Łódź wyróżnię za kilka dni jak skończy się aktualne i podam do kiedy.

Ogłoszenie na Wrocław uaktualnia mari23, zapytam do kiedy jest wyróżnione teraz.

Dziękuję   7.jpg.35a926f928ff2b0de7f1da5ea295929f.jpg

• Like 1
Posted

Miszek u weta byl w miare znosny, ale wszystko odbylo sie w kagancu bo szczesliwy nie byl i cos tam pod nosem gulgotal. Ogolnie zauwazylam ze jakies dotykanie go z tylu czy chocby wlasnie gmeranie przy bolacym miejscu na tylnej czesci psa powoduje u niego niezadowolenie, a na pezyklad miske mozna mu spokojnie zabrac. Nie walczy tez o jedzenie i nie burczy na innych. 

Natomiast ten wykwit na skorze nie wyglada moze az tak dramatycznie,  tylko wetka wyciela mu wlosy z tego miejsca i tak troche teraz straszy ta dziura na tyłku:D.. Ogolnie za pare dnipowinno juz byc lepiej ale leczenie do pelnego wygojenia musi potrwac dluzej. Wetka mogla mu podac tez steryd ale stwierdzila ze skoro po niesterydowym cimalgexie byly takie reperkusje to obawiala sie ze po sterydzie moze byc tez nie najlepiej. 

Bede dawac znac na biezaco. 

Co do kolnierza to nie widze e nim Micha niestety, mysle ze moglby sie go bac a i z poruszaniem i spaniem w nocy mogloby nie byc tak latwo, lepszy bedzie kaganiec fizjologiczny, bo on nie bedzie nawet go czul za bardzo na nosie. 

Pogladowe zdjecie takich kagancow ponizej, nie wiem ktory sklep bedzie najlepszy, musze jutro poogladac jak to cenowo sie ksztaltuje dla tego rozmiaru, bo dzus mialam zabieg w znieczuleniu miejscowym ktore wlasnie przestaje dzialac i nie bardzo moge sie skupic na czymkolwiek..:// Jutro postaram sie tez sensownie napisac o charakterze Micha do wykorzystania inf w poscie na fb. 

Screenshot_20220301-212243_Chrome.jpg

Posted
Dnia 1.03.2022 o 17:18, elik napisał:

Aniu, kupujemy dla Miszka kaganiec typu Baskerville nr 6   🙂 

Proszę wypatrz w sklepie i podrzuć mi do niego link.

Na allegro strasznie drogie te kagance, tutaj oferty z ceneo. Gdybysmy np chcieli zamowic go na zooplus to ja moge zamowic go razem z karma, bo i tak musze kupic moim, wiec wysylka bylaby za darmo, do tego dostawa dosc szybka od nich jest, 2- 3 dni robocze. 

To do zastanowienia, pozostałych sklepow nie znam, wiec nie wiem na ile sa solidni i ile kosztuje wysylka.

Screenshot_20220301-214255_Chrome.jpg

Posted
Dnia 1.03.2022 o 20:57, elik napisał:

7 wyróżnionych ogłoszeń i ani jednego telefonu. Choćby beznadziejnego, zero.

No z takim duzym psiakiem w srednim wieku nie pojdzie pewnie tak szybko, szczególnie w obecnej sytuacji gdy na topie psy z Ukrainy:((.. Ale on na razie jest oglaszany dopiero 1,5 miesiaca, wiec mysle ze to nie dlugo poki co, natomiast wierze ze sa osoby ktore chca pomóc adoptujac starszego psuaka, co wiele razy zostalo juz udowodnione:)).. Ja sobie mysle ze moze gdyby Miszka mial wiecej zajec, dluzsze spacery to tez bylby spokojniejszy. Prawda jest taka ze ja musze zrobic dzuennie 12 spacerow- po 4 z kazdym psem oddzielnie, wiec tu wszyscy sa oszukani i szału z zajęciami tez nie ma.. 😞