Sara2011 Posted February 9, 2021 Author Posted February 9, 2021 Ida na sterylce, trzymajcie kciuki aby wszystko poszło gładko. Quote
Gabi79 Posted February 9, 2021 Posted February 9, 2021 4 minuty temu, Sara2011 napisał: Ida na sterylce, trzymajcie kciuki aby wszystko poszło gładko. Trzymam z całych sił Quote
Sara2011 Posted February 9, 2021 Author Posted February 9, 2021 IDA już po zabiegu. Wszystko było dobrze, dopóki nie został założony jej fartuszek po-sterylkowy. Wtedy Idę kompletnie sparaliżowało :)). No i już kombinuje przy fartuszku. Ida waży 10kg. Został jej wszczepiony czip (czip otrzymała ze schroniska, trzeba go tylko było wstrzyknąć pod skórę i dzisiaj przy okazji sterylki wetka to zrobiła. 5 Quote
Sara2011 Posted February 13, 2021 Author Posted February 13, 2021 Dnia 12.02.2021 o 10:28, ewu napisał: Co tam u Idy? U Idy wszystko dobrze, już całkiem doszła do siebie po sterylce. Kasia jest dzisiaj poza domem, jutro obiecała jakieś fotki zrobić i podesłać. 1 Quote
Sara2011 Posted February 16, 2021 Author Posted February 16, 2021 Troszkę z opóźnieniem otrzymałam zdjęcia Idy :) 1 Quote
agat21 Posted February 16, 2021 Posted February 16, 2021 Jak to się stało, że nie trafiłam wcześniej na wątek tak cudnej psinki? Chyba ślepa jestem! :D 1 Quote
agat21 Posted February 16, 2021 Posted February 16, 2021 Ale wspaniała psina! Kuperek mało jej się nie urwie :D Radość ją rozpiera aż miło popatrzeć :) 1 Quote
Sara2011 Posted February 20, 2021 Author Posted February 20, 2021 No i pojechała wczoraj Ida na swoje. W sumie to niedaleko pojechała bo zamieszkała w Bielsku-Białej, ma teraz Pana i Panią oraz dwoje młodszych Pańciów, no i kotki do towarzystwa :). Ida już zaraz po przyjeździe (a zawiozła ją Kasi i od razu sprawdziła warunki bo cała rodzinka już wcześniej była u Kasi i zaprezentowała się z bardzo dobrej strony) rozdawała wszystkim buziaki i podbiegała do każdego po głaski. Dzieci już się wczoraj sprzeczały z którym z nich będzie spała. Dzisiaj rozmawiałam z Panią i wszystko jest świetnie. Dwa kotki obrażone na razie ale przejdzie im, trzeci ma wszystko w poważaniu i nie zwraca uwag na nowego członka rodziny. Pani mówi że Idy nie można nie kochać. Akurat jak dzwoniłam to asystowała Panu w przygotowywaniu posiłku . Ida nie za bardzo lubi suchą karmę, coś tam pochrupie ale zdecydowanie woli kurczaczka z marchewką, co oczywiście Pani jej już wczoraj ugotowała. Przy okazji Pani zapytała mnie jaką mokrą karmę mogę polecić. Ida to kanapowa sunia, lubi wylegiwać się na kanapie i przy tym poprzytulać się do członków rodziny a jak jest jej gorąco to kładzie się przy drzwiach na taras bo tam troszkę chłodniej. Po nocy było czyściutko, nie było wpadek. Ida w sumie na razie nie będzie zostawała sama w domu, Pani jest nauczycielką i prowadzi lekcje online a i dzieci póki co uczą się zdalnie. To na razie tyle bo nie minęła jeszcze nawet doba odkąd Ida w DS :). Bardzo dziękuję Kasi za opiekę i zawiezienie Idy do DS. Czip oczywiście został zarejestrowany. 1 1 Quote
Sowa Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 Drobna uwaga - teraz wszyscy są w domu, ale właśnie dlatego trzeba przyzwyczajać sunię do krótkich na początek chwil samotności. Bo jeśli się tego nie nauczy teraz, potem mogą być bardzo poważne problemy. https://nosem.pl/pies-w-domu/pies-adoptowany/co-zrobic-zeby-pies-nie-szczekal-zachowanie-ciszy-w-domu/ Może poślijcie ten link Pańciostwu suńki. 2 Quote
Sara2011 Posted February 20, 2021 Author Posted February 20, 2021 1 godzinę temu, Sowa napisał: Drobna uwaga - teraz wszyscy są w domu, ale właśnie dlatego trzeba przyzwyczajać sunię do krótkich na początek chwil samotności. Bo jeśli się tego nie nauczy teraz, potem mogą być bardzo poważne problemy. https://nosem.pl/pies-w-domu/pies-adoptowany/co-zrobic-zeby-pies-nie-szczekal-zachowanie-ciszy-w-domu/ Może poślijcie ten link Pańciostwu suńki. Dziękuję, przekażę Państwu :). Quote
Gabi79 Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 Super, bardzo się cieszę, że Ida już w DS Quote
Poker Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 Nie ma co się dziwić , że taka cudowność migiem została zauważona przez chętnych. Bądź szczęśliwa Idusiu. 1 Quote
Recommended Posts