Jump to content
Dogomania

Malusia Lisiczka w BDT u mojej koleżanki. Jula juz w DS na moim osiedlu u " babci" Kofi.

Recommended Posts

Posted

10 grudnia dzięki uprzejmości Anecik i jej męża pod opiekę mojej koleżanki Bożeny trafiła malutka sunia, Lisiczka. Została zabrana ze schroniska w B. , gdzie kompletnie sobie nie radziła.

Sunia w końcu zaczęła siusiać na spacerku, kupki do wczoraj robiła w domu. Jest bardzo łagodna do ludzi i kotów. Nie sprawia żadnych problemów.

Wygląda na to ,że jest pani chętna na nią. Trzymajcie kciuki.

Sunia ma 3-4 latka, jest już wysterylizowana

659.jpg.c08515e81a11dc4d1ea84847b7236c15.jpg

660.jpg.22f5530e9f4fe1a15081d60ef12f90c9.jpg

657.jpg.8c966ca1b7ae9e770d61fb61393188b4.jpg

658.jpg.cc958acad380d982f10a8065ac2baf57.jpg

Julcia dostaje w spadku po Frotce 372 zł

Wydatki :

szelki 27 zł

karma 20 zł

372-47=325 zł

saldo: 325 zł przekazuję dla Dango 26 zł

26 zl

saldo 13.04. 299 zł

• Like 3
Posted

Sunieczka jest przekochana. Spokojna pieszczocha wyleguje się z koleżanką na kanapie. Ma jeszcze wpadki

z czystością , ale na szczęście robi tylko w jednym miejscu , więc koleżanka zostawia jej podkłady coby parkiet nie ucierpiał.

Wczoraj miała wizytę zapoznawczą. Czekam na efekt.

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted

Trzymajcie kciuki. Malutka, która będzie miała na imię Jula , jutro idzie do DS. Odbieramy ją z DT ok. 13.

Jak wcześniej pisałam , adoptuje ja "babcia" Kofi, która pojechała ponad rok temu do Holandii.

Jula będzie mieszkała na moim osiedlu , więc będę ją widywać.

Małpka, zaczęła trochę rozrabiać i podgryzać różne rzeczy, mimo że bardzo krótko i rzadko przebywa sama w domu. A spacerów ma dużo.

W DS też będzie miała bardzo dużo spacerów, , kilka kilometrów dziennie.

Jula ma przytkany kanalik łzowy w jednym oczku , ale pani leczenie bierze już na siebie.

Jestem umówiona z " mamą" Kofi , że w razie potrzeby zaopiekuje się Julą.

Posted
4 minuty temu, Tyśka) napisał:

Ogromnie zaciskam kciuki! Anecik ma ręce pelne roboty. :)

Sunie nie jest u Anecik. jest u mojej koleżanki we Wrocławiu. A że Anecik ma pełne ręce roboty, to wiem.

Posted
37 minut temu, Tyśka) napisał:

A byłam pewna, że pojechała do anecik... ;) ojej, ale mi się miesza wszystko. 

Lista jest cudna to mam nadzieje, że będzie wszystko dobrze.

po części masz rację, bo była u Anecik przez jedną noc.

Posted
4 godziny temu, Poker napisał:

Trzymajcie kciuki. Malutka, która będzie miała na imię Jula , jutro idzie do DS. Odbieramy ją z DT ok. 13.

Jeszcze jedna poświąteczna radość.

• Poker changed the title to Malusia Lisiczka w BDT u mojej koleżanki. Jula juz w DS na moim osiedlu u " babci" Kofi.
Posted

Chyba poznikały posty.

Spieszę donieść ,że sunia, obecnie Jula od Sylwestra jest w DS , na moim osiedlu, u " babci" Kofi, która była u nas w DT półtora roku temu.

Sunia pięknie chodzi z pańcią na długie spacery, bawi się w berka z kotkiem, uwielbia głaskanie. Ma apetyt jak wilk.

Ma jeszcze swoje lęki , ale uważam , że jak na 4 tygodnie, to jest bardzo dobrze. A jej pańcia jest z niej bardzo zadowolona.

• Like 1
  • Upvote 1