Jump to content
Dogomania

Jesienne porządki. Zaćma, chora wątroba i niedoczynność tarczycy. :( Stareńki jak świat Krecik z DT u anecik pojechał do DS w dn. 26.08.21

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Tyśka) napisał:

Ojej, to mnie trochę zmartwiłaś :( 

Nie było to moim zamiarem, ale lepiej być przygotowanym na więcej, a jak będzie mniej, to będzie cieszyć.

Posted
1 godzinę temu, kiyoshi napisał:

Wątroba słaba. Czy dostał jakieś zalecenia od weta? 

Oba moje piesy dostają z polecenia wetki Sylimarol 70 mg.  Alfik 1x3, Masia 1x2 dziennie.

Posted

Jaki on cudny! Taki słodki, rozczulający staruniek, okruszek malusi <3 Takie starowinki najbardziej za serce chwytają.

Oby udało się podreperować jego zdrowie choć trochę.

• Like 1
Posted
Dnia 11.02.2021 o 14:07, kiyoshi napisał:

Wątroba słaba. Czy dostał jakieś zalecenia od weta? 

Krecik na razie dostaje Hepaxan Dog.
Wet nic nie wspomniał o tym, żeby coś zmieniać, ale anecik dopyta o karmę specjalistyczną. Czekam na kartę informacyjną i fakturę to wtedy (być może) będziemy wiedzieć więcej. 

Dnia 11.02.2021 o 15:45, elik napisał:

Nie było to moim zamiarem, ale lepiej być przygotowanym na więcej, a jak będzie mniej, to będzie cieszyć.

Tak, masz rację. Też wolę założyć gorszy scenariusz i zaskoczyć się pozytywnie niż odwrotnie - ale jednak zrobiło mi się smutno :(

Dnia 11.02.2021 o 15:48, elik napisał:

Oba moje piesy dostają z polecenia wetki Sylimarol 70 mg.  Alfik 1x3, Masia 1x2 dziennie.

Dziękuję.

Dnia 12.02.2021 o 12:30, Nesiowata napisał:

Nie mam lajków!

To i mój "problem" aktualnie :)

17 godzin temu, mari23 napisał:

Jaki on cudny! Taki słodki, rozczulający staruniek, okruszek malusi <3 Takie starowinki najbardziej za serce chwytają.

Oby udało się podreperować jego zdrowie choć trochę.

Pięknie to ujęłaś :) Krecik jest przecudny! Mam nadzieję, że jeszcze troszkę nacieszy się normalnym, dobrym życiem.

16 godzin temu, kikou napisał:

Faktycznie śliczny cudaczek jak pluszak. 

:) Słodzizna! :)

Posted
4 godziny temu, Tyśka) napisał:

Też wolę założyć gorszy scenariusz i zaskoczyć się pozytywnie niż odwrotnie - ale jednak zrobiło mi się smutno :(

Tysiu, to tylko moje przypuszczenie, ale niekoniecznie tak musi być i oby nie.

• Upvote 1
Posted
7 godzin temu, Tyśka) napisał:

Krecik jest przecudny! Mam nadzieję, że jeszcze troszkę nacieszy się normalnym, dobrym życiem.

Już się cieszy :-)) porównaj zdjęcie z pierwszej strony wątku - skudlonego biedaka przy budzie którego widok łamał serce,  i aktualne - cudnego, zaopiekowanego psa którego widok tak raduje serce :-) 

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, limonka80 napisał:

Już się cieszy :-)) porównaj zdjęcie z pierwszej strony wątku - skudlonego biedaka przy budzie którego widok łamał serce,  i aktualne - cudnego, zaopiekowanego psa którego widok tak raduje serce :-) 

Masz rację :) Dziękuję. 
Fajnie ma :)

• Like 1
Posted

Od byłej sąsiadki Amika w podziękowaniu za uratowanie jemu życia dostałam pieniądze do podziału między moje psiaki bezdomniaki. Pozwoliłam sobie porozdzielać i Krecik dostanie 50zł. Przeleję tylko jak pieniądze zaksięgują się na moim koncie.

Pani Agato, dziękuję ♡ ♡ ♡ 

Posted
8 minut temu, Tyśka) napisał:

Serdecznie zapraszam na bazarek Krecika, który zrobiła elik :)

A fanty podarowała Tysia  :)

Posted
5 godzin temu, Tyśka) napisał:

Havanka i elik również:)

Mam jeszcze dołożyć pierścionek i śliczny komplet - zawieszka i kolczyki od Havanka, ale nie potrafię ich sfotografować tak, żeby oddać ich piękno  :(

Posted

Krecikowi brakuje deklaracji do pełnego pokrycia kosztów utrzymania, a ponieważ Orionik ma już swój DS i na pewno z niego nie wróci, od lutego przenoszę deklaracja mojej Agnieszki z Oriona, na Krecika.

• Like 1
Posted
30 minut temu, elik napisał:

Mam jeszcze dołożyć pierścionek i śliczny komplet - zawieszka i kolczyki od Havanka, ale nie potrafię ich sfotografować tak, żeby oddać ich piękno  :(

Może nagraj filmik krotki i wstaw? :) 

Dziękuję. Ja tez chciałam dorzucić pierścionek, ale gdzieś zgubiłam przy przeprowadzce:( 

Posted
27 minut temu, elik napisał:

Krecikowi brakuje deklaracji do pełnego pokrycia kosztów utrzymania, a ponieważ Orionik ma już swój DS i na pewno z niego nie wróci, od lutego przenoszę deklaracja mojej Agnieszki z Oriona, na Krecika.

Ojej... jaka niespodzianka. Tyle ostatnio staruszków i psiaków w potrzebie, że nie sądziłam że wybierzesz Krecika. Nie wiem co powiedzieć! Dziękuję! ♡

Za chwilę wyślę Ci numer konta.

Posted
6 godzin temu, Tyśka) napisał:

Może nagraj filmik krotki i wstaw? :) 

Jak nagrać filmik z pierścionkiem? Nie przychodzi mi do głowy jak można by to zrobić.

Posted
20 godzin temu, elik napisał:

Jak nagrać filmik z pierścionkiem? Nie przychodzi mi do głowy jak można by to zrobić.

Na palcu albo jakimś jasnym materiale i pokazać z każdej strony, pod światło, ze zbliżeniem i oddaleniem. Może filmik lepiej odda niż zdjęcie? Tak tylko głośno myślę :)