Iv_ Posted September 9, 2020 Posted September 9, 2020 9 godzin temu, ona03 napisał: Mam Iv_ciu kwiatka dla Ciebie :), właśnie wyprodukowałam :)))) I już zapisałam co :))))) 100. Słoneczniczek szorstki ------ 2 szt. - 5,00 zł/szt ------------ Iv_ ------------------- 1 szt Jesteś Kochana, dziękuję :)) Dopisz mi drugą sztukę słoneczniczka i proszę podlicz mnie, a jak będziesz miała czas, to wyślij te moje kwiatuszki :) Quote
ona03 Posted September 9, 2020 Author Posted September 9, 2020 Dzień dobry kfffffiatuszki :) 5 godzin temu, Isiak napisał: Nocna zmiana podnosi bazarek - hop! Isiaczku, spać nie możesz ??? 57 minut temu, Iv_ napisał: Jesteś Kochana, dziękuję :)) Dopisz mi drugą sztukę słoneczniczka i proszę podlicz mnie, a jak będziesz miała czas, to wyślij te moje kwiatuszki :) Dopisane, wysyłka po niedzieli :)))) Wczoraj wykopałam lilię Martagon, i mogę się z Wam podzielić :) tylko nie wiem, który kolor się rozrósł ..... 91. Lilia Martagon cebulki 3 szt ---12 zł/szt.. I może jeszcze Parzydło leśne, dziś sprawdzę, czy uda się podzielić :) Parzydło leśne (Aruncus). . Jest to bardzo łatwa w uprawie, wieloletnia, niezawodna bylina. Może rosnąć w słońcu lub półcieniu w glebie wilgotnej. Kwitnie wiechami w kolorze kości słoniowej w maju i czerwcu. Kwiaty przyciągają motyle. Warto sukcesywnie usuwać przekwitłe kwiatostany, aby stymulować roślinę do produkcji kolejnych kwiatów. Liście duże, pierzaste, zawierają kwas pruski- są więc lekko trujące. 1 Quote
alex260503 Posted September 9, 2020 Posted September 9, 2020 DZIEŃ DOBRY MIŁEGO DNIA:) A przy okazji poproszę o 91lilię Martagon :) i jeszcze pomyślę 1 Quote
Iv_ Posted September 9, 2020 Posted September 9, 2020 1 godzinę temu, ona03 napisał: Dopisane, wysyłka po niedzieli :)))) To super, że się tak dogadujemy ;)) Quote
ona03 Posted September 9, 2020 Author Posted September 9, 2020 2 godziny temu, alex260503 napisał: DZIEŃ DOBRY MIŁEGO DNIA:) A przy okazji poproszę o 91lilię Martagon :) i jeszcze pomyślę Dzień dobry :))) Tak myślałam, że się skusisz, dziękuje pięknie :)))) 1 godzinę temu, Iv_ napisał: To super, że się tak dogadujemy ;)) Jak stare dobre małżeństwo :) Quote
ona03 Posted September 9, 2020 Author Posted September 9, 2020 Podniosę o pędzę na grzędy :) W ubiegłym roku tyle było chętnych na hibiskusa fioletowego, a biały nikogo nie zauroczył ??? 4 Quote
Livka Posted September 9, 2020 Posted September 9, 2020 5 godzin temu, ona03 napisał: Podniosę o pędzę na grzędy :) W ubiegłym roku tyle było chętnych na hibiskusa fioletowego, a biały nikogo nie zauroczył ??? Mnie zauroczył :) Quote
Iv_ Posted September 9, 2020 Posted September 9, 2020 5 godzin temu, ona03 napisał: Podniosę o pędzę na grzędy :) W ubiegłym roku tyle było chętnych na hibiskusa fioletowego, a biały nikogo nie zauroczył ??? Uwielbiam hibiskusy dlatego mam 5 różnych no i jeszcze mam trzy kolory błotniaków 1 Quote
Smyku Posted September 9, 2020 Posted September 9, 2020 Oneczko poproszę dla koleżanki 1 a - 10 szt 1 b - 10 szt 3 a - 10 szt 7 a - 5 szt 8 a - 5 szt 42 a - 1 szt i jeszcze by chciała lilie ale z takich niższych w kolorach biały albo kremowe lub żółte - 5 szt Oneczko nie mam kartki i ołóweczka , więc bez numerka dla mnie jak będą to 10 krokusów , bergenie i coś zadarniającego . Dąbrówki mam dużo . Quote
togaa Posted September 9, 2020 Posted September 9, 2020 Takie mi cudo zakwitło, z Oneczkowej kolekcji "kaktusowatych". Czyż nie fascynujące ? 2 Quote
ona03 Posted September 9, 2020 Author Posted September 9, 2020 4 godziny temu, Livka napisał: Mnie zauroczył :) Oj, sorki, zapomniało mi się, że jedna zafascynowana jest :) 3 godziny temu, Iv_ napisał: Uwielbiam hibiskusy dlatego mam 5 różnych no i jeszcze mam trzy kolory błotniaków Mam dwa kolory i dwa błotniaki :) Iv_ciu - dawaj foty błotniaków :) 2 godziny temu, Smyku napisał: Oneczko poproszę dla koleżanki 1 a - 10 szt 1 b - 10 szt 3 a - 10 szt 7 a - 5 szt 8 a - 5 szt 42 a - 1 szt i jeszcze by chciała lilie ale z takich niższych w kolorach biały albo kremowe lub żółte - 5 szt Oneczko nie mam kartki i ołóweczka , więc bez numerka dla mnie jak będą to 10 krokusów , bergenie i coś zadarniającego . Dąbrówki mam dużo . Oooooo, Smyczku, witaj :)))) Dziękuję, za zamówienie, coś wynajdę, tylko do cienia, czy na słońce ? Lilie azjatyckie są niższe, popatrzę co tam jest :) Quote
ona03 Posted September 9, 2020 Author Posted September 9, 2020 Dobrej nocy kfffffiatuszki :) Dziś padam na ryjek :) Coś moje jeżyńki osłabły i o 18 zawiozłam je do Zielonej Góry / 50 km w jedną stronę/ mam nadzieję, że im się polepszy...... Quote
ona03 Posted September 9, 2020 Author Posted September 9, 2020 42 minuty temu, togaa napisał: Takie mi cudo zakwitło, z Oneczkowej kolekcji "kaktusowatych". Czyż nie fascynujące ? Rozszalała się Twoja stapelia, cudo :)))) Quote
Isiak Posted September 9, 2020 Posted September 9, 2020 O jaaaacie, stapelia, zwana też "gwiazdą szeryfa"! Piękna! Miałam dawno temu, jeszcze w podstawówce, ale zbyt troskliwie podlewałam i zgniła. U Ciebie pewnie ma dużo słoneczka, że tak pięknie kwitnie? A zapaszek? Przyciąga muchy? :))) Quote
Iv_ Posted September 10, 2020 Posted September 10, 2020 8 godzin temu, ona03 napisał: Mam dwa kolory i dwa błotniaki :) Iv_ciu - dawaj foty błotniaków :) Mam dwa różowe różne, jeden fioletowy pełny i dwa białe różne. Jeden cały biały, a drugi z oczkiem tak jak Twój :) Bagienne hibiskusy mam jeden różowy, jeden bardzo mocno czerwony, a drugi czerwony. Niestety nie umiem zdjęć wstawiać na dogo :/ Umiem tylko przesyłać z telefonu na telefon :))) Quote
ona03 Posted September 10, 2020 Author Posted September 10, 2020 Dzień dobry kfffffiatuszki :) 8 godzin temu, Isiak napisał: O jaaaacie, stapelia, zwana też "gwiazdą szeryfa"! Piękna! Miałam dawno temu, jeszcze w podstawówce, ale zbyt troskliwie podlewałam i zgniła. U Ciebie pewnie ma dużo słoneczka, że tak pięknie kwitnie? A zapaszek? Przyciąga muchy? :))) Iskaczkuuuuuuu, na każdym bazarku była, no chyba za dużo roślinek, i nie sposób wszystko dostrzec zapaszek jest..... ale lepszy ma dziwidło 50 minut temu, alex260503 napisał: Dzień dobry:) Dzień dobry :) 21 minut temu, Iv_ napisał: Mam dwa różowe różne, jeden fioletowy pełny i dwa białe różne. Jeden cały biały, a drugi z oczkiem tak jak Twój :) Bagienne hibiskusy mam jeden różowy, jeden bardzo mocno czerwony, a drugi czerwony. Niestety nie umiem zdjęć wstawiać na dogo :/ Umiem tylko przesyłać z telefonu na telefon :))) To musisz mieć pięknie jak zakwitną :) Loluś leci z zaproszeniem, kwiatuchów jeszcze sporo zostało :))) 1 Quote
Poker Posted September 10, 2020 Posted September 10, 2020 6 godzin temu, ona03 napisał: Loluś leci z zaproszeniem, kwiatuchów jeszcze sporo zostało :))) Doleciał? Quote
Besia11 Posted September 10, 2020 Posted September 10, 2020 Dzień dobry , dobiorę ;nr 1 b -10 szt,nr 3- 10 szt, nr 7c- 10 szt, nr 8 f- 2 szt ,g- 4 szt, i-- 5 szt. nr 15 a 1szt. nr 27 - 1 szt jeżeli będzie . nr 28 - 1 szt Quote
Recommended Posts