Jump to content
Dogomania

Koniec Akcja Rekultywacja środowiska.Dołącz do drużyny :Clean Masters Disaster dla Albinka do 8.02.2020 r

Recommended Posts

Posted
2 minuty temu, jola&tina napisał:

Ooooo nieeeeeeeee. Nie chcę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dlaczego nie??? To takie relaksacyjno-edukacyjne zajęcie. W dodatku relaks na świeżym powietrzu, pod warunkiem  zaopatrzenia się w odpowiednią maseczkę.

• Upvote 1
Posted
7 minut temu, rozi napisał:

Ty, ale to JEGO spacer.

5 minut temu, elik napisał:

Nooo nie wiem, czy on ma takie samo zdanie. Nie wiem.

Ale my się nie ruszamy od schodów wejściowych do bloku.  Chcę pokazać mu że świat to więcej niż krzak pod blokiem. Zanikną mu mięśnie od niechodzenia. 

Posted
5 minut temu, elik napisał:

Dlaczego nie??? To takie relaksacyjno-edukacyjne zajęcie. W dodatku relaks na świeżym powietrzu, pod warunkiem  zaopatrzenia się w odpowiednią maseczkę.

Ja chyba zacznę grzebać. Szukam fajnego radia lampowego z zielonym oczkiem. 

Posted
4 minuty temu, uxmal napisał:

mięśnie od niechodzenia. 

To przygarnij jeszcze jednego pieska, który będzie chciał chodzić na długie, szybkie spacery i sie wyrówna ;)

Posted
4 minuty temu, uxmal napisał:

Ja chyba zacznę grzebać. Szukam fajnego radia lampowego z zielonym oczkiem. 

Ooooo to były wspaniałe radyjka. Piękny przód materiałowy, piękna politurowana skrzynia. Było na co popatrzeć, nie tylko posłuchać.

Posted
17 minut temu, uxmal napisał:

Ale my się nie ruszamy od schodów wejściowych do bloku.  Chcę pokazać mu że świat to więcej niż krzak pod blokiem. Zanikną mu mięśnie od niechodzenia. 

To weź go NA RĘCE z początku, potem dopiero puść, kilometr dalej  :D

Posted
11 minut temu, elik napisał:

Ooooo to były wspaniałe radyjka. Piękny przód materiałowy, piękna politurowana skrzynia. Było na co popatrzeć, nie tylko posłuchać.

Nooooo i ten piękny dźwięk  bez ścinania i bez masteringu. . Teraz wzmacniacze chyba tylko na lampach robią 

Posted
1 minutę temu, uxmal napisał:

:) hihihihi on waży 10 kilo. Padnę. 

A widzisz! To czepiasz się ludzi, co mają pieski na rękach, ze zwykłej zazdrości.

Posted
1 minutę temu, rozi napisał:

A widzisz! To czepiasz się ludzi, co mają pieski na rękach, ze zwykłej zazdrości.

Nie czepiam się,  zagryzam zęby choć mam ochotę powiedzieć.  Puść go/ją kobieto na trawę niech się wysiusia,  kupkę zrobi i powącha ( kolejność odwrotna) 

Posted
59 minut temu, jola&tina napisał:

Z tym wysypiskiem nic się nie da zrobić :(
Trawę trzeba posiać i już!
Za 1000 lat archeolodzy będą mieć frajdę !!!!!

Jolu,  czy Cię dobrze zrozumiałam... Chcesz zasiać trawą wysypisko. ?

7826-hh-6-18-92-trawa.jpgtrawa (2 zł). Jeden trawnik czy więcej? 

Posted
9 minut temu, uxmal napisał:

Nie czepiam się,  zagryzam zęby choć mam ochotę powiedzieć.  Puść go/ją kobieto na trawę niech się wysiusia,  kupkę zrobi i powącha ( kolejność odwrotna) 

No właśnie, a może on niesie z takich samych przyczyn, jak Ty byś niosła ten kilometr od schodków. A ktoś by na Ciebie krzywo patrzył   :D

Ja czasem Kulkę niosę. Jak mi sapie (za gorąco), albo dygoce (za zimno), albo ma słaby dzień, a chcę, żeby sobie choć popatrzyła na świat, skoro za ciężko dla niej normalnie iść   :)

Posted

No właśnie, a może on niesie z takich samych przyczyn, jak Ty byś niosła ten kilometr od schodków. A ktoś by na Ciebie krzywo patrzył.

Ja czasem Kulkę niosę. Jak mi sapie (za gorąco), albo dygoce (za zimno), albo ma słaby dzień, a chcę, żeby sobie choć popatrzyła na świat, skoro za ciężko dla niej normalnie iść   :)

No i wszystko zależy od wagi psa. :)

Ten co lekko dociagnie psa żeby ruszył nie może wziąć go na ręce bo za ciężki. W trudnych sytuacjach są wózki. 

Widziałam starszą panią, która miała psiaka w takim wózku. 

Posted

Dobra, ja poproszę grabie.

Można tak dla własnych potrzeb? Bo nie mogę prosiaków spod kaloryfera powyciągać, a chcę im zmienić kocyk   wnerw.gif

Można :)) Może im zimno?  Może  kaloryfery są na jedynce? 

Posted

Podsumowanie dzisiejszego dnia :

1.Trwają prace nad rekultywacją przemysłowej hodowli zwierząt.  

2.Rozpoczęliśmy rekultywację wysypiska śmieci 

3. Mamy jedną maskę porzeciwsmrodkową

4. grabie do prac na wysypisku i wyciągnięcia prosiaków spod kaloryfera 

5. łopatę do wykopania radia lampowego jeśli takowe będzie. 

Posted

ku pokrzepieniu serc... 

Wałbrzych jako pierwsze w Polsce miasto wprowadziło całkowity zakaz używania jednorazowych opakowań, to efekt akcji STOP PLASTIK. Zakaz dotyczy wszystkich instytucji miejskich i ma być przykładem dla wszystkich mieszkańców.

https://www.whitemad.pl/walbrzych-mowi-stop-zakaz-uzywania-jednorazowych-naczyn-z-plastiku/?fbclid=IwAR1FxsyBm1H8K1BAOVsTjaAA8CquxWyCDLb-m0AwTwmACFngStzK6Pvzxo0

Posted
12 minut temu, uxmal napisał:

Można :)) Może im zimno?  Może  kaloryfery są na jedynce? 

Na piątce są, ale wieje od okien, ja mam uchylone cały czas. Dam do robót te grabie, jak tylko przestanie tak pi....ić. No albo jak się zaczną słuchać prosiaki.

Posted
2 minuty temu, rozi napisał:

Na piątce są, ale wieje od okien, ja mam uchylone cały czas. Dam do robót te grabie, jak tylko przestanie tak pi....ić. No albo jak się zaczną słuchać prosiaki.

Spróbuj  targetowaniem je  wyciągnąć. Na ziemniaka albo jabłko??? 

Posted
1 minutę temu, uxmal napisał:

Spróbuj  targetowaniem je  wyciągnąć. Na ziemniaka albo jabłko??? 

A cośty! Się zwijają w kłębki i chrapią i mają gdzieś resztę świata. Może im tam, w przemysłowej, było zimno.

Posted
44 minuty temu, rozi napisał:

A cośty! Się zwijają w kłębki i chrapią i mają gdzieś resztę świata. Może im tam, w przemysłowej, było zimno.

Napewno było im zimno dogrzewają się.

Za dwa tygodnie zaaklimatyzuja się  i będą sobą.  Poczekaj. 

Posted
2 godziny temu, uxmal napisał:

Jolu,  czy Cię dobrze zrozumiałam... Chcesz zasiać trawą wysypisko. ?

7826-hh-6-18-92-trawa.jpgtrawa (2 zł). Jeden trawnik czy więcej? 

Dobrze zrozumiałaś. 5 trawników proszę, bo to wysypisko jest  olbrzymie!
Tylko żebyście mi tych trawników nie rozkopały w poszukiwaniu skarbów. Kopcie sobie z drugiej strony :)

• Upvote 1