Anula Posted April 3, 2022 Author Posted April 3, 2022 Już prawie dwa lata minęło od adopcji Atiki.Wspominam ją i tęsknię za cudną sunią. Z Mikim jest bardzo kiepsko.Jutro jedziemy do Lecznicy. Quote
Nadziejka Posted April 3, 2022 Posted April 3, 2022 Dnia 3.04.2022 o 19:30, Anula napisał: Już prawie dwa lata minęło od adopcji Atiki.Wspominam ją i tęsknię za cudną sunią. Z Mikim jest bardzo kiepsko.Jutro jedziemy do Lecznicy. przytulam z modlitwa za wszystko Quote
Poker Posted April 3, 2022 Posted April 3, 2022 Dnia 3.04.2022 o 19:30, Anula napisał: Już prawie dwa lata minęło od adopcji Atiki.Wspominam ją i tęsknię za cudną sunią. Z Mikim jest bardzo kiepsko.Jutro jedziemy do Lecznicy. Ojej, trzymam mocno kciuki. 1 Quote
Anula Posted April 4, 2022 Author Posted April 4, 2022 Bardzo dziękuję za wpisy.Nie spodziewałam się,że jeszcze macie wątek Atki w obserwowanych. Jesteśmy po szerokich badaniach Mikiego.Serce jest bardzo powiększone,ma zapalenie płuc i oskrzeli.Zebrał się tam płyn.Bardzo ciężko się mu oddycha,przeszliśmy na Gerbery i karmienie strzykawką. Dostał porządne 2 zastrzyki,które działają 2 tygodnie.Jeżeli przeżyje to mamy zgłosić się za 2 tygodnie 19.04.22 na ponowne prześwietlenie i ustalenie dalszego leczenia.Tak to wygląda. W grudniu przed Świętami Miki był jedną nogą za TM.Miał usuwany ropień między zębami i kilka zębów.Podanie narkozy wiązało się z podpisaniem zgody na zabieg ponieważ miał powiększone serduszko i mógł nie wybudzić się.Podpisaliśmy zgodę bo nie było innego wyjścia.Po zabiegu weterynarz zadzwoniła,że Miki nie wybudził się.Opłakaliśmy go i mieliśmy podjąć decyzję,czy zabieramy Mikiego. TZ otrzymał telefon,że Miki wybudził się. Weterynarz dzisiaj też wspomniała,że Miki ma ogromną wole życia po tylu operacjach i teraz też powinien wyjść z zapalenia płuc.Oby się tak stało. 3 Quote
Nadziejka Posted April 4, 2022 Posted April 4, 2022 Przytulam do serca przytulam matko jedyno jakze straszne przejscia...znam wszytko znam na zawsze w duszy serce.... niechaj sie uda niechaj bedzie lepiej coraz kazdenkiego dnia ciezko wszystko zycie choroby ciezko z modlitwa za Was z modlitwa 1 Quote
limonka80 Posted April 4, 2022 Posted April 4, 2022 Dnia 4.04.2022 o 18:45, Anula napisał: Weterynarz dzisiaj też wspomniała,że Miki ma ogromną wole życia po tylu operacjach i teraz też powinien wyjść z zapalenia płuc.Oby się tak stało. Nasza weterynarz mówi tak samo - że są psy z ogromną wolą życia,które trzymają się życia łapami, zębami i nawet ogonem. Sama mam staruszka, który w zeszłym roku cztery razy był już prawie za TM, ale się wywinął, życzę Wam by Mikiemu też się udało. 1 Quote
Poker Posted April 4, 2022 Posted April 4, 2022 Oby i tym razem dał radę. Trochę mnie dziwi kontrola dopiero za 2 tygodnie. A jak znowu się zbierze płyn w opłucnej czy rozwinie się obrzęk płuc? Ile lat ma Miki? Quote
Anula Posted April 5, 2022 Author Posted April 5, 2022 Dnia 4.04.2022 o 20:43, Poker napisał: Oby i tym razem dał radę. Trochę mnie dziwi kontrola dopiero za 2 tygodnie. A jak znowu się zbierze płyn w opłucnej czy rozwinie się obrzęk płuc? Ile lat ma Miki? Miki ma 14 lat.Jest płyn i obrzęk płuc.Tak jak napisałam,Miki dostał tylko jednorazowo 2 leki, zastrzyki,które działają 2 tygodnie.To są jedne z lepszych,drogich leków i jeżeli one nie pomogą to inne słabsze nie pomogą.Musimy czekać co się będzie działo.Serca nie da się zmniejszyć,krew cofa się,nie przepływa całkowicie przez serce(tak zrozumiałam).Ma zwiększoną dawkę Nelio na serce.Płyn w płucach jest spowodowany uciskiem serca na płuca.Ponowne RTG po dwóch tygodniach ma pokazać czy płyn ustąpił, zmniejszył się w płucach po tych lekach. Quote
Tola Posted April 5, 2022 Posted April 5, 2022 Oby i tym razem piesio dal radę, życzę mu tego i mocno trzymam kciuki. Trzymajcie się wszyscy, bo to dla Was ciężki czas. 1 Quote
Anula Posted April 21, 2022 Author Posted April 21, 2022 Jesteśmy po następnym RTG.Płyn się dalej utrzymuje ale w mniejszym stopniu.Miki dostał drugi ten sam zastrzyk i dodatkowe leki. Jest lepiej ale nie do końca lepiej.Weterynarz powiedziała,że trzeba czekać i mieć nadzieję,że się poprawi. Quote
Tola Posted April 21, 2022 Posted April 21, 2022 Cały czas jestem z Wami myślami, trzymam kciuki. Quote
Nadziejka Posted May 2, 2022 Posted May 2, 2022 Anulko zagladam z mnostwem kciukow i pozdrowien Quote
Recommended Posts