Moli@ Posted November 17, 2019 Posted November 17, 2019 Piesek na pewno mieszkał kiedyś w domu..., ktoś się nim zajmował. Nie jest łańcuchowym psem Elficzkowa, wycinałaś dredy, szczotkowałaś..., dorwałam małego i szczotka poszła w ruch a na małym nadal sfilcowane futerko :( Głodny, w brzuszku burczy a śniadania nie będzie przed wizytą u weta :( Quote
elficzkowa Posted November 17, 2019 Posted November 17, 2019 45 minut temu, Moli@ napisał: Piesek na pewno mieszkał kiedyś w domu..., ktoś się nim zajmował. Nie jest łańcuchowym psem Elficzkowa, wycinałaś dredy, szczotkowałaś..., dorwałam małego i szczotka poszła w ruch a na małym nadal sfilcowane futerko :( Głodny, w brzuszku burczy a śniadania nie będzie przed wizytą u weta :( Mam nadzieję, ze obejdzie się bez obcinania futerka :( Moli@, czy dotykając ogonka masz wrażenie, że jest skrócony, koniuszek jest obcięty ? Trzymam kciuki za wyniki wizyty u weta. Quote
Moli@ Posted November 17, 2019 Posted November 17, 2019 30 minut temu, elficzkowa napisał: Mam nadzieję, ze obejdzie się bez obcinania futerka :( Moli@, czy dotykając ogonka masz wrażenie, że jest skrócony, koniuszek jest obcięty ? Trzymam kciuki za wyniki wizyty u weta. Na ogonek nie zwróciłam uwagi..., sprawdzimy w lecznicy, oglądałam okolice odbytu - "zgrubienia kostne" i nie wiem czy dlatego że tak chudy czy po urazie. Bez RTG można gdybać Futerko stopniowo wyczeszę... Quote
Poker Posted November 17, 2019 Posted November 17, 2019 Jak jest wychudzony , to mogą sterczeć guzy kulszowe. Miałam w DT tak wychudzone psty, że miałam wrażenie , że skóra na kościach pęknie. Quote
Moli@ Posted November 17, 2019 Posted November 17, 2019 Szagi waży 8,6kg Wiek - około 10 lat Kulawizna na lewą piersiową i lewą miedniczną zaniki mięśniowe w obu kończynach w badaniu klinicznym nie stwierdzono cech amputacji ogona gruczoły przyodbytowe czyste kamień nazębny ciemnobrązowa wydzielina w uszach - czyszczenie osłuchowo bez zmian Pobrano krew na badania kontrolne Zalecono RTG w sedacji Podano w zastrzyku TOLFINE - lek przeciwzapalny i przeciwbólowy Wydano: - BUTELESS - 0,3ml / 10kg - SUROLAN opakowanie 30ml do uszu Kolejna wizyta 20.11 - godz 14:00 - RTG i usunięcie kamienia nazębnego Quote
elficzkowa Posted November 17, 2019 Posted November 17, 2019 15 minut temu, Moli@ napisał: Szagi waży 8,6kg Wiek - około 10 lat Kulawizna na lewą piersiową i lewą miedniczną zaniki mięśniowe w obu kończynach w badaniu klinicznym nie stwierdzono cech amputacji ogona gruczoły przyodbytowe czyste kamień nazębny ciemnobrązowa wydzielina w uszach - czyszczenie osłuchowo bez zmian Pobrano krew na badania kontrolne Zalecono RTG w sedacji Podano w zastrzyku TOLFINE - lek przeciwzapalny i przeciwbólowy Wydano: - BUTELESS - 0,3ml / 10kg - SUROLAN opakowanie 30ml do uszu Kolejna wizyta 20.11 - godz 14:00 - RTG i usunięcie kamienia nazębnego Czy to da się odbudować ? Biedny Szagi, dwie łapki a nie wiemy co jeszcze pokaże RTG :( Dobrze, że on już jest leczony. Zastrzyk przynajmniej zniweluje ból. Jak on musiał cierpieć :( Quote
Moli@ Posted November 17, 2019 Posted November 17, 2019 9 minut temu, elficzkowa napisał: Czy to da się odbudować ? Biedny Szagi, dwie łapki a nie wiemy co jeszcze pokaże RTG :( Dobrze, że on już jest leczony. Zastrzyk przynajmniej zniweluje ból. Jak on musiał cierpieć :( Podejrzenie potrącenia przez samochód .... uraz miednicy :( Quote
elficzkowa Posted November 17, 2019 Posted November 17, 2019 I jeszcze muszę dodać: szacun dla weta za wpisane imię : Shaggy :) Quote
Anula Posted November 17, 2019 Author Posted November 17, 2019 Najważniejsze,że Szagi już zaliczył wizytę.Teraz na spokojnie będzie diagnozowany i zobaczymy jak rozwinie się sytuacja. Jest piękny,ma przepiękną sierść.Jednym słowem cudny i wiek przyzwoity. Quote
agat21 Posted November 17, 2019 Posted November 17, 2019 Nieustające kciuki za Szagusia. Biedak doczekał się wreszcie dobrej opieki, oby udało się mu pomóc. Dobrze, że już nie cierp, że dostał leki. Quote
Moli@ Posted November 17, 2019 Posted November 17, 2019 Elficzkowa, czym karmiłaś chłopczyka? Ile zjadał na raz? Dziś tylko wodę pije i saszetki wciąga..., ryż z puchą - nie dobry..., ryż z gotowanym mięskiem - nie dobry Quote
elficzkowa Posted November 17, 2019 Posted November 17, 2019 12 minut temu, Moli@ napisał: Elficzkowa, czym karmiłaś chłopczyka? Ile zjadał na raz? Dziś tylko wodę pije i saszetki wciąga..., ryż z puchą - nie dobry..., ryż z gotowanym mięskiem - nie dobry Karmiłam go Dolina Noteci, na raz zjadał ok.1/3 puszki (dużej ) a ryż z kurczakiem ( tak bardziej za rzadko )wciągał aż miło. No masz, a jemu co się pozmieniało ? Saszetek zjadł tylko kilka, kiedy p.Marzenka je przywiozła. Apetyt miał dobry, zjadłby na raz więcej ale dawałam po mniej ale częściej. Quote
Anula Posted November 17, 2019 Author Posted November 17, 2019 1 godzinę temu, elficzkowa napisał: Karmiłam go Dolina Noteci, na raz zjadał ok.1/3 puszki (dużej ) a ryż z kurczakiem ( tak bardziej za rzadko )wciągał aż miło. No masz, a jemu co się pozmieniało ? Saszetek zjadł tylko kilka, kiedy p.Marzenka je przywiozła. Apetyt miał dobry, zjadłby na raz więcej ale dawałam po mniej ale częściej. Być może tęskni za Tobą.Było widać,że przyzwyczaił się do domu i dobrych warunków.A może tęskni za lustrem? 1 Quote
elficzkowa Posted November 17, 2019 Posted November 17, 2019 2 godziny temu, Anula napisał: Być może tęskni za Tobą.Było widać,że przyzwyczaił się do domu i dobrych warunków.A może tęskni za lustrem? Może i tęskni kudłaczek kochany. No bo jak to tak - tęsknie. Ależ bym go wyprzytulała :) Za to mój Elfik nie tęskni nic a nic. Od momentu wyjazdu Szagiego chodzi za mną prawie przyklejony do nogi :) Quote
Moli@ Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 8 godzin temu, elficzkowa napisał: Może i tęskni kudłaczek kochany. No bo jak to tak - tęsknie. Ależ bym go wyprzytulała :) Za to mój Elfik nie tęskni nic a nic. Od momentu wyjazdu Szagiego chodzi za mną prawie przyklejony do nogi :) Jasne że tęskni za Tobą! Spragniony kontaktu / dotyku, obecności człowieka. U nas psy nie mają non stop dostępu do jedzonka, nie ma dojadania..., musi załapać. Wczoraj jadł tylko z ręki... Dogadamy się ,) Niedzielę przespał a dziś od rana już drepta za mną. Mam wrażenie że pewniej stoi / chodzi po leku. 1 Quote
Moli@ Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 Było duże siusiu w ogrodzie. Śniadanie - przełamuje się, wciągnął z miseczki prawie całą porcję (gotowany ryż + Dolina Noteci + odrobina gotowanej piersi z indyka z rosołem). Jadł w towarzystwie staruszków :) 1 1 Quote
Anula Posted November 18, 2019 Author Posted November 18, 2019 Moli@ a jak wygląda rachunek za wizytę w Lecznicy? Ja nie jestem skarbnikiem ale przypominam kwestię rozliczenia aby nie namnażały się koszty. Quote
Moli@ Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 47 minut temu, Anula napisał: Moli@ a jak wygląda rachunek za wizytę w Lecznicy? Ja nie jestem skarbnikiem ale przypominam kwestię rozliczenia aby nie namnażały się koszty. We środę podam kwotę już od razu z RTG. Przed chwilą rozmawiałam z wetka... -wyniki badania krwi dobre 1 1 Quote
Anula Posted November 18, 2019 Author Posted November 18, 2019 31 minut temu, Moli@ napisał: We środę podam kwotę już od razu z RTG. Przed chwilą rozmawiałam z wetka... -wyniki badania krwi dobre Cudna wiadomość,że wyniki wyszły dobrze,teraz tylko trzeba się skupić na łapkach,kręgosłupie Szagi. Dzięki Moli@ za wiadomość. Quote
Moli@ Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 Kolejna dobra wiadomość .... była kupka :) Po lekach chodzi a nawet usiłuje kicać w ogrodzie. Siusiał z lekko odsuniętą łapką i z dupcią uniesioną wyżej nad ziemią. Robiąc kupkę zachwiał się i centralnie depnął :( Bez najmniejszego problemu mogłam przetrzeć a w domu umyć stopkę. Przyzwyczajony... domowy piesek 2 Quote
elficzkowa Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 5 godzin temu, Moli@ napisał: We środę podam kwotę już od razu z RTG. Przed chwilą rozmawiałam z wetka... -wyniki badania krwi dobre Uff, bałam się, że wyjdzie mu anemia albo jeszcze coś gorszego. Quote
Moli@ Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 1 godzinę temu, elficzkowa napisał: Uff, bałam się, że wyjdzie mu anemia albo jeszcze coś gorszego. Miło zaskoczył :) Quote
elficzkowa Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 4 minuty temu, Moli@ napisał: Miło zaskoczył :) I oby tak dalej :) Quote
Recommended Posts