Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Gonia13 napisał(a):
Pachciowi się poprawia - to jest ważne i wierze że nie odpuście a Pachcio wyzdrowieje.
Niepotrzebne te emocje...

nikogo z osob na tym watku to nie obchodzi. wszyscy nabrali wody w usta, wszyscy przyklaskuja i tylko zdolni są napisac, to nie ja , to nie ja, ja nie mam zastrzerzen. ja nie widze ze nie ma zrobionych badan, ze są juz 6 tygodni przeterminowane. ten smiertelnie chory pies- nie! my tego nie widzimy. super to forum

Posted

kapucynka napisał(a):
MOcno dziecinna zagrywka, ale nie podejme jej, i odpowiem jak dorosla-

Jak CI zalezy, to zrob to badanie.
Jak najszybciej.
Pokaz, ze masz klase i ze naprawde ten pies jest wazny

Zrobię to badanie jak tylko znajdę lecznicę na terenie Elbląga, która ma odczynniki i podejmie się tego badania.
Ten pies to Pachyder i jest tak samo ważny jak wszystkie pozostałe psy w schronisku.

Posted

Gonia13 napisał(a):
No dobra, to może sama skoordynujesz tą akcję albo pomozesz dziewczynomz Elbląga.

Ile masz lat?
Tak pytam, skoro w tym tonie juz dyskutowac zaczynamy....

Hmmm, ja mam psa adoptowac...
ja mam skoordynowac badanie...

A schronisko nie moze

Posted

AgaiTheta napisał(a):
Zrobię to badanie jak tylko znajdę lecznicę na terenie Elbląga, która ma odczynniki i podejmie się tego badania.
Ten pies to Pachyder i jest tak samo ważny jak wszystkie pozostałe psy w schronisku.

Odczynniki, jak wiemy juz masz.
Ale chcesz sie ich pozbyc.....

Wiedzac,z e zadna lecznica w okolicy ich nie ma....

No, no, jestem pod wrazeniem....

Przypominam jeszcze raz to, co napisalam na pw w odpowiedzi na twoja wiadomosc- w laboklinie nie ma wymogu pieczatki- kazdy moze sobie wyslac badnaia prywatnie jako pierwsza lepsza szeregowa osoba...

Wiecej juz nie musze pisac.

Wierze, ze wybierzesz to, co najlepsze dla tego psa.

Teraz naprawde juz eot.

Dobranoc Panstwu

Posted

Kapucynko , właśnie siędze nad umierającym schroniskowym psem, którego jak śmieć przerzucili nam przez płot, idż sobie z tego wątku, świat jest plugawy nie przez zwierzęta a przez ludzi. Aga oddaj jej pieniądze, które przesłała na leczenie Pachcia.

Posted

kapucynka napisał(a):
nikogo z osob na tym watku to nie obchodzi. wszyscy nabrali wody w usta, wszyscy przyklaskuja i tylko zdolni są napisac, to nie ja , to nie ja, ja nie mam zastrzerzen. ja nie widze ze nie ma zrobionych badan, ze są juz 6 tygodni przeterminowane. ten smiertelnie chory pies- nie! my tego nie widzimy. super to forum

czuję się wywołana, bo to ja napisałam, że wierzę, że wszystko jest ok
wierzę nadal
przyklaskiwać nie muszę, bo nie widziałam na oczy ani Agi, ani nikogo za tego wątku i nie mam tu nic do ugrania
wiem tylko, że w tym schronisku są także inne chore zwierzęta, a pieniędzy i rąk do pracy mało
w innym schronisku Pachyder byłby już dawno uśpiony - w tym schronisku jest już rok i nadal żyje
co do ratowania utopców z powodzi - prawda jest taka, że nie widziałam na dogo żadnego wątku o pomocy zwierzętom na tym terenie, gdzie pojechała Aga - wszyscy się skoncentrowali na pomocy schroniskom w Krakowie, Kędzierzynie Koźlu, Sandomierzu, Oświęcimiu itd, ale nie pomyśleliśmy o terenach koło Płocka - ja też nie pomyślałam, przyznaję się
Aga pomyślała i pojechała, przypuszczam, że to co zobaczyła niejednego dogomaniaka doprowadziło by do łez, tamte zwierzęta też mają prawo do pomocy, w tej chwili bardziej niż Pachyder, bo on mimo choroby przynajmniej ma opiekę i ciepły kąt

Posted

Boże czytam co tu się dzieje i włos mi na głowie dęba staje O.o
Kapucynka jak czytam co tu wypisujesz... Pachyder czuje się dobrze, biega w bawialni co jakiś czas, pięknie zarasta, biega aportuje i ma się świetnie.
A są u nas psy które umierają nam na rekach. Jedna pogryziona, kolejna na raka... Czytając to odnoszę wrażenie, że jestes takim "niewiernym Tomaszem" nie dotknę nie uwierzę. Zparaszamy, znajdz w Egu weta, który po zobaczeniu Pachcia i jego całej historii podejmie się pomocy mu. Zabierz go na spacer. Nie przypisuj go już do TM , bo tam się nasz Pachcio nie wybiera!
Dziś zdjęcia zarośniętego pachcia!

Posted

Patrycja zapomniałaś dodać, że niektórzy weci sugerowali nam uśpienie Pachcia , twierdząc ,iż jest nieuleczalnie chory a schronisko to nie miejsce dla takich psów a za kasę wyłożoną na niego można wyleczyć wiele innych.
Znowu przegralam ze śmiercią. Sunia , która wczoraj wziełam na tymczas ( ta przerzucona przez płot )odeszła. Do dupy to wszystko...., siedzę i wyję z niemocy.

Posted

Cały dzien zastanawiałam się z Gosią co dzieje się z Setką :( Jej przyjaciel z którym do nas trafiła wczoraj poszedł do nowego kochającego domu :( Ona nie miała tyle szczęścia :( Ich "właściciel" powinien się wpiekle smażyć ...
Mam nadzieję, że vitce udało się uwiecznić jak dziś Pachcio latał ze szczeniakami! Może to rozwieje wątpliwości tych którzy uważają, że powędrował ( tfu tfu) za TM !

Posted

Seta nie chciała żyć, poddała się mimo naszej walki o nią. W nocy podawalam jej co 3 godz. kroplówki, rano przywitała mnie na stojąco, byłam szczęsliwa. Po południu , zalatwiła się duża ilością krwi ,bardzo osłabła, byłam wtedy u naszej wetki na kroplówce. Ze wszystkich ran sączyła się ropa, mimo antybiotyku i przemywania ran. Tego co ją tak skrzywdził niech piekło pochłonie.

Posted

Wylatuje tak tylko jak Pachyder czymś się strasznie ucieszy, jak np, po chwili spaceru znika, ale jak zaczynamy aportować, to znów się pojawia... Jego fistaszek jest codziennie smarowany i odpowiednio hm... Masowany przez gosię, według zaleceń lekarz, bodajże z Wawy :)

Posted

gameta napisał(a):
Charly a smarujesz mu dalej? Czy już nie ty a ktoś inny? Czy może już nikt?

Pachyder byl regularnie smarowany. Raz ja, raz Gosia. A jak byłam 2 tygodnie temu bardzo ofiarnie robila to Marlena- bardzo fajna eks wolontariuszka, która teraz jest w biurze:)