Jump to content
Dogomania

Rozliczony -Kwiatki z Lolciowej rabatki:) do 28.04. 2019 godz. 20.00

Recommended Posts

Posted
Cytat

11 godzin temu, alex260503 napisał:

miejsce w którym zrobiłam sobie rabatkę było kiedyś kopcem z wrzosami i innymi skalniakami, ale z czasem nikt o to nie dbał i zrosło trawą potem teść to tylko kosił.

rozwaliłam cały ten kopiec ( a nie powiem syf w ziemi - same kamienie i jakie śmieci ), całą ziemię przebrałam ręcznie dużo wiader wyniosłam kupiłam kilka worów dobrej ziemi wymieszałam z kompostownikiem i na tak przygotowaną ziemię posadziłam roślinki.

jak mocniej popada to muszę wziąć kopaczkę i skopać wszystko bo się robi bryła i wychodzą jeszcze kamienie. a raz na dwa tygodnie zasilam biohumusem albo florowitą - rozcieńczam w beczce gdzie mam wodę do podlewania. w tym roku zakupiłam jeszcze tą burze kwiatów z substrala i azofoske.

staram się nie przesadzać z tym nawożeniem. może ta gleba za ciężka albo miejsce zauroczone - nie wszystkim się podoba że robię coś na ogródku:(

Masz cierpliwość, taki właśnie powinien być ogrodnik :)

Wszystko robisz fajnie i chyba ze spokojem, a to najważniejsze. Powoli dojdziesz co dolega piwoniom, może rzeczywiście złe oko....., a może ziemia za ciężka jak piszesz.Możesz po troszkę dosypywać piasku, to rozluźni troszkę zbitą glebę.

I abyś jak najprędzej weszła w swoje grzędy, wtedy nikomu nie będą przeszkadzać:)

Posted

przesyłka odebrana, dziękuję

mam nadzieję, że jesienią będzie znowu bazarek, bo muszę pouzupełniać sobie cebulkowe.

i dziękuję za dodatkowe "cieniolubne", faktycznie obsadzam kawałek bardzo cienisty, zobaczymy co się przyjmie i utrzyma

Posted

Dzień dobry :)

XUDB7J4ikCP0aBTejoMDxRkwY8LuNAZi5OY2qClH

2 godziny temu, Aga76 napisał:

Dzień dobry, 

Buuu, dziś rano - 2 za oknem :(

U mnie na plusie :)

46 minut temu, alex260503 napisał:

Dzień dobry

u nas na szczęście nie było tak źle:) bez przymrozku

Bardzo dziękuję Oneczko za twoje cenne porady i życzliwe słowo:))))

pozdrawiam

alex

Taki powinien być ogrodnik, życzliwy, wtedy wszystko rośnie :)))))

44 minuty temu, bukowa napisał:

przesyłka odebrana, dziękuję

mam nadzieję, że jesienią będzie znowu bazarek, bo muszę pouzupełniać sobie cebulkowe.

i dziękuję za dodatkowe "cieniolubne", faktycznie obsadzam kawałek bardzo cienisty, zobaczymy co się przyjmie i utrzyma

I dlatego najbardziej lubię wysyłać kurierem, na drugi dzień już jest, a PP kwitnie w Komornikach.......

Cieniolubna, to jak się wykopała, tak poszła :)

Wszystko powinno się przyjąć i rosnąć, a jesienią powinny być cebulki :)

Jak się cieszę, że jeszcze potrzebujecie coś do ogródka :)

iryski powinny być

SlqR72Gq2gIU4kdwlJRIHw9iIes3ZKCxffz9qAKV

Posted
48 minut temu, alma591 napisał:

Przesyłka dotarła. Dziękuję.

Dziękuję za potwierdzenie :)

Pamiętaj aby nie sadzić blisko siebie,  to z czasem będą duże rośliny.

Posted

Dziękuję za info.To dla córki na działkę-będzie obrastać taras domku.Znam tę roślinę z dawnych czasów,specjalnie chodziłam z psem na spacer w miejsce gdzie rosła, żeby sobie powąchać.

Posted
4 godziny temu, alma591 napisał:

Dziękuję za info.To dla córki na działkę-będzie obrastać taras domku.Znam tę roślinę z dawnych czasów,specjalnie chodziłam z psem na spacer w miejsce gdzie rosła, żeby sobie powąchać.

Zapach cudny,  one mają po dwa lata co najmniej, ale przez małą doniczkę są troszkę  ograniczone, jak trafią na grzędę pokażą co potrafią :)

Pierwszą sadzonkę przytargałam spod starego pałacu, teraz już ich tam nie ma, wszystko wykoszone, ale u mnie się rozmnażają :)

oYaltTOStckvSH3S1D0H7i7zP6wtyorTHw3-L5xL

Posted
10 godzin temu, alma591 napisał:

NO właśnie nie widziałam jej już od wielu lat, aż dopiero u Ciebie na bazarku.A przecież cudna jest.Dziękuje za dodatkową sadzonkę.

To ta najdłuższa,  w czasie trwania bazarku,  wykopała się na grzędzie, to ją do doniczki zapakowałam, i się udało. Troszkę pocierpiała na początku bo słonko było, ale teraz da radę.

Dzień dobry ogrodniczki

troszkę słoneczka w ten pochmurny dzień

ZS1XGLacupfwamG41K0FBbX4OKd3eSmWgei5JQxY

Posted
23 minuty temu, Magdarynka napisał:

IMG_20190509_120558.jpgSą! Wreszcie są! Wymęczone, ale wreszcie dotarły! Durna poczta :>

Dziękuję pięknie :)

Nooooo, z taką asystą szybciutko dojdą do siebie :)

Mam nauczkę, nie wysyłać po długich wekendach,  no tak, nie wysyłać przed, nie wysyłać po - to kiedy ???

Jednak kurier najpewniejszy, PP nie wyrabia......

Posted

Mamy już wszystkie wpłaty, jeszcze tylko wysłać kosze do GB,  ale to już w poniedziałek

kwiatki ------ 1533,90

nadpłaty ----   213,90

buziale --------  54,00

--------------------------------------------------

razem : --------------- 1801,90

Przepięknie Wszystkim dziękujemy z Lolusiem beerhandenklappend.gif&key=b5678d84dd88f

fotka 2009

JDLSIQ_YwttLDRVWl9jByaPr0xeu3uTW7mAtlZF9

i fotka 2019, nooooo troskę mi się rozcochrało .........

SAM_1475.JPG

• Like 1
Posted
Dnia 9.05.2019 o 13:34, Aga76 napisał:

Fajnie wyszło :)

Oneczko kawał albo i hektar roboty zrobiłaś! 

Fajnie, fajnie, też się cieszę :)))

15 godzin temu, Smyku napisał:

Oneczko buziaki ogromne i przytulaski za tą ciężką orkę na bazarku z nami ale jak zawsze sukces .

Z Wami Wszystkimi Smyczku, to czysta przyjemność :)))

14 godzin temu, Aga76 napisał:

Spojrzenie obłędne! Jak zawsze :D

Chyba te oczka nas zauroczyły :)

1 godzinę temu, Smyku napisał:

Ale nawet taki troszkę rozcochrany też cudny .

Nie martw się Smyczku, jak tylko wpadnie w moje łapki, od razu uporządkuję te loczki , hi hi hi :)

• Upvote 1