Nadziejka Posted January 20, 2019 Posted January 20, 2019 Jaka cudna dziewunieczka mlodziunia cudne serce i jak pieknie razem a na rekach hoho poprostu czlek placze z radosci! Quote
Aldrumka Posted January 20, 2019 Posted January 20, 2019 Na bazarku imiennym wygrało imię ZEFIR 1 Quote
Poker Posted January 20, 2019 Posted January 20, 2019 18 minut temu, Aldrumka napisał: Na bazarku imiennym wygrało imię ZEFIR I bardzo dobrze. Pasuje do niego jak ulał. 1 Quote
Tola Posted January 21, 2019 Posted January 21, 2019 I ja zagladam z pozdrowieniami, bardzo się cieszę, ze Zefirek już bezpieczny. Imię dobrane super ;) Quote
agat21 Posted January 21, 2019 Posted January 21, 2019 5 godzin temu, fegelle napisał: co dziś u Zefirka słychować :) No, niestety, dzień pracowy intensywny i nie miałam czasu tu wejść. Zefirek coraz śmielszy i szczęśliwszy, lata po ogrodzie, asystuje przy pracach ogrodowych, nauczył się pięknie przeskakiwać płotek oddzielający strefę przed domem od ogrodu z tyłu domu. Jest bardzo grzeczny i karny, przybiega na każde gwizdnięcie, uwielbia głaski i miziana. No - ideał po prostu. Tylko do dzieci pani podszedł na razie z rezerwą - tak, jak do męża. Zaraz powysyłam filmiki, które dziś dostałam do Kiyoshi A - i jeszcze bardzo bardzo dziękuję za kolejne wpłaty - od Christo-fair i od Zacharego :* :* :* Quote
agat21 Posted January 21, 2019 Posted January 21, 2019 Jeszcze zapomniałam dodać, że pani już mówi do niego "Zefirku"! :))) 1 Quote
Nadziejka Posted January 21, 2019 Posted January 21, 2019 Zefirku witaj witaj przekochane psie serce Quote
Tyśka) Posted January 21, 2019 Posted January 21, 2019 Piękny, o mądrym spojrzeniu Zefirek. Skoro ma imię trzeba go ogłaszać :) Ja niestety przez 1,5tygodnia mam urwanie głowy, więc nie pomogę... :( Quote
agat21 Posted January 21, 2019 Posted January 21, 2019 A teraz parę cytatów z pani, u której w hoteliku jest Zefirek "mam jeszcze takie uwagi co do charakteru - TO JEST BARDZO ZROWNOWAZONY PIES, wybitnie zrownowazony, lezał przy działajacej pile, nie uciekał, ja dzis przenosiłam te 2m witki, grabiami obok niego zbierał resztaki - siedział spokojnie i patrzył, nie odskawił, nie uciekał spłoszony. W kojcu - jak wychodze czy wchodze do domu siedzi cichutko, albo lezy i patrzy - nie ma nawoływania szczekiem i szaleństw w boksie" "jedyny minus jaki zauwazyłam to skoki .... to mozna skorygować oczywiscie bez wiekszego problemu, nie jest to dyskwalifikacja :-) ale uciazliwosc :-)" "schylic sie nie da, ukucnac, pacha sie łapami na człowieka :-) do twarzy z całusami, głowe pod pache wciska i cału pod reke sie łąduje :-) tylko te skoki sa do skorygowania - reszta super, spokój, opanowanie, nie podnieca sie byle czym, nie jest szczekliwy i pilnuje sie cały czas człowieka, Bela i Budrys go nie interesują" 1 Quote
Nadziejka Posted January 21, 2019 Posted January 21, 2019 Czyli poprostu przeurocze niezwykle psie serce domku domku odezwij Bedziesz mial jedynego Zefirka cudownego Quote
agat21 Posted January 21, 2019 Posted January 21, 2019 I jeszcze taka historyjka, która rozczuliła mnie maksymalnie: "(Mąż) pracował z drewnem w sobote, a mały asystował, M cos tam zaznaczał ołówkiem jak deski przycinał, nagle rozglada sie i szuka - gdzie ołowek ??? a Zefirzysko siedzi przed nim a ołówek w pysku trzyma :-) i patrzy .... M poprosił o oddanie ołowka - dostał, zaznaczył co chciał, ołowek odłozył i za chwile Zefir siedzi z ołowkiem w pysku patrzy i czeka :-) ..taki asystent! :-) " 4 Quote
Nadziejka Posted January 21, 2019 Posted January 21, 2019 4 minuty temu, agat21 napisał: I jeszcze taka historyjka, która rozczuliła mnie maksymalnie: "(Mąż) pracował z drewnem w sobote, a mały asystował, M cos tam zaznaczał ołówkiem jak deski przycinał, nagle rozglada sie i szuka - gdzie ołowek ??? a Zefirzysko siedzi przed nim a ołówek w pysku trzyma :-) i patrzy .... M poprosił o oddanie ołowka - dostał, zaznaczył co chciał, ołowek odłozył i za chwile Zefir siedzi z ołowkiem w pysku patrzy i czeka :-) ..taki asystent! :-) " Niezwykly madry nad modrosci miod miod na serce kazde takie psie serce jedyny poprostu jedyny Quote
Poker Posted January 21, 2019 Posted January 21, 2019 Przeuroczy piesio. Żeby zaczarował kogoś odpowiedniego. Quote
fegelle Posted January 22, 2019 Posted January 22, 2019 czytam, czytam......coś wspaniałego i niesamowitego. Kochany Zefirek :) oby jak najszybciej znalazł kochającego człowieka. Quote
Nesiowata Posted January 22, 2019 Posted January 22, 2019 Witaj mądraliński, jesteś cudownym psiakiem. Najlepszego domku! Quote
agat21 Posted January 22, 2019 Posted January 22, 2019 dzisiaj kolejne wieści od Zefirka :) Wszystko w porządku, spokój i opanowanie psiaczka są ujmujące :) Jego serdeczność dla człowieka też :) Dzisiaj też było pierwsze spotkanie z córeczką państwa, u których jest Zefirek, córcia ma chyba 3 lata. Okrążał ją i okrążał, tak, jak na początku męża pani, chyba nie zna za dobrze dzieci albo się ich trochę boi. Ale znowu: zero agresji, raczej postawa: "chciałbym i boję się". Było też pierwsze spotkanie z kotem na płocie. Zaraz wyślę filmik do Kiyoshi z prośbą o wstawienie :) 1 Quote
Nadziejka Posted January 22, 2019 Posted January 22, 2019 Matko moja co za ujmujacy niezwykly cudowny psinun 1 Quote
Nadziejka Posted January 22, 2019 Posted January 22, 2019 jaki cudny jaki przecudnie grzeczny alez niezwykluni jetes kochany moja lalcis juz by szalala po plotkach na dwa matra by juz wylla skakunkalla ... Quote
agat21 Posted January 22, 2019 Posted January 22, 2019 Dzięki Kiyoshi :) Ja mam czasami wrażenie, że Zefirek to w ogóle niewiele widział, niewiele życia zna.. On się taki dziwi na widok różnych stworzeń, takich, jak dzieci, koty.. Może gdzieś siedział zamknięty? Kojec na początku nie kojarzył mu się dobrze :( Quote
Tola Posted January 22, 2019 Posted January 22, 2019 Biedny psiak:( Ale teraz zaczyna inne, nowe, lepsze życie i będzie nadrabiał stracony czas;) Quote
Recommended Posts