Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
5 godzin temu, fegelle napisał:

co dziś u Zefirka słychować :)

No, niestety, dzień pracowy intensywny i nie miałam czasu tu wejść. Zefirek coraz śmielszy i szczęśliwszy, lata po ogrodzie, asystuje przy pracach ogrodowych, nauczył się pięknie przeskakiwać płotek oddzielający strefę przed domem od ogrodu z tyłu domu. Jest bardzo grzeczny i karny, przybiega na każde gwizdnięcie, uwielbia głaski i miziana. No - ideał po prostu. Tylko do dzieci pani podszedł na razie z rezerwą - tak, jak do męża. 

Zaraz powysyłam filmiki, które dziś dostałam do Kiyoshi

A - i jeszcze bardzo bardzo dziękuję za kolejne wpłaty - od Christo-fair i od Zacharego :* :* :* 

Posted

A teraz parę cytatów z pani, u której w hoteliku jest Zefirek

"mam jeszcze takie uwagi co do charakteru - TO JEST BARDZO ZROWNOWAZONY PIES, wybitnie zrownowazony, lezał przy działajacej pile, nie uciekał, ja dzis przenosiłam te 2m witki, grabiami obok niego zbierał resztaki - siedział spokojnie i patrzył, nie odskawił, nie uciekał spłoszony.  W kojcu - jak wychodze czy wchodze do domu siedzi cichutko, albo lezy i patrzy - nie ma nawoływania szczekiem i szaleństw w boksie"

"jedyny minus jaki zauwazyłam to skoki .... to mozna skorygować oczywiscie bez wiekszego problemu, nie jest to dyskwalifikacja :-)  ale uciazliwosc :-)"

"schylic sie nie da, ukucnac, pacha sie łapami na człowieka :-) do twarzy z całusami, głowe pod pache wciska i cału pod reke sie łąduje :-) tylko te skoki sa do skorygowania - reszta super, spokój, opanowanie, nie podnieca sie byle czym, nie jest szczekliwy i pilnuje sie cały czas człowieka, Bela i Budrys go nie interesują"

• Upvote 1
Posted

I jeszcze taka historyjka, która rozczuliła mnie maksymalnie:

"(Mąż) pracował z drewnem w sobote, a mały asystował, M cos tam zaznaczał ołówkiem jak deski przycinał, nagle rozglada sie i szuka - gdzie ołowek ??? a Zefirzysko siedzi przed nim a ołówek w pysku trzyma :-) i patrzy .... M poprosił o oddanie ołowka - dostał, zaznaczył co chciał, ołowek odłozył i za chwile Zefir siedzi z ołowkiem w pysku patrzy i czeka :-) ..taki asystent! :-) "

• Like 4
Posted
4 minuty temu, agat21 napisał:

I jeszcze taka historyjka, która rozczuliła mnie maksymalnie:

"(Mąż) pracował z drewnem w sobote, a mały asystował, M cos tam zaznaczał ołówkiem jak deski przycinał, nagle rozglada sie i szuka - gdzie ołowek ??? a Zefirzysko siedzi przed nim a ołówek w pysku trzyma :-) i patrzy .... M poprosił o oddanie ołowka - dostał, zaznaczył co chciał, ołowek odłozył i za chwile Zefir siedzi z ołowkiem w pysku patrzy i czeka :-) ..taki asystent! :-) "

Niezwykly madry nad modrosci

miod miod na serce kazde

takie psie serce

jedyny poprostu jedyny

Posted

dzisiaj kolejne wieści od Zefirka :) Wszystko w porządku, spokój i opanowanie psiaczka są ujmujące :) Jego serdeczność dla człowieka też :) Dzisiaj też było pierwsze spotkanie z córeczką państwa, u których jest Zefirek, córcia ma chyba 3 lata. Okrążał ją i okrążał, tak, jak na początku męża pani, chyba nie zna za dobrze dzieci albo się ich trochę boi. Ale znowu: zero agresji, raczej postawa: "chciałbym i boję się". Było też pierwsze spotkanie z kotem na płocie. Zaraz wyślę filmik do Kiyoshi z prośbą o wstawienie :)

• Like 1
Posted

jaki cudny

jaki przecudnie grzeczny

alez niezwykluni jetes  kochany

moja lalcis  juz by szalala po plotkach na dwa matra by juz wylla skakunkalla ...

Posted

Dzięki Kiyoshi :)

Ja mam czasami wrażenie, że Zefirek to w ogóle niewiele widział, niewiele życia zna.. On się taki dziwi na widok różnych stworzeń, takich, jak dzieci, koty.. Może gdzieś siedział zamknięty? Kojec na początku nie kojarzył mu się dobrze :(