DORA1020 Posted December 8, 2018 Author Posted December 8, 2018 3 godziny temu, Ingrid44 napisał: Dora , wysłałam ci Pm. Proszę zobacz. Ale ja nic nie dostałam Quote
Ingrid44 Posted December 9, 2018 Posted December 9, 2018 6 godzin temu, DORA1020 napisał: Ale ja nic nie dostałam Niesamowite jak to dogo działa. Napisałam jeszcze raz. Quote
Radek Posted December 11, 2018 Posted December 11, 2018 Moje wiadomości chyba też nie dotarły:( Quote
DORA1020 Posted December 12, 2018 Author Posted December 12, 2018 11 godzin temu, Radek napisał: Moje wiadomości chyba też nie dotarły:( chyba nie......ja nic nie dostałam drugie info na pw od Ingrid dostałam Quote
Radek Posted December 12, 2018 Posted December 12, 2018 To może zapytam tutaj. Czy konto dla Carmen jest to samo, co Tyczuni? Quote
sharka Posted December 12, 2018 Posted December 12, 2018 2 godziny temu, Radek napisał: To może zapytam tutaj. Czy konto dla Carmen jest to samo, co Tyczuni? konto Murki, jest na pierwszej stronie :) Quote
Radek Posted December 12, 2018 Posted December 12, 2018 Gapa ze mnie:/ Dziękuję za informację, od stycznia będę wpłacał deklaracje. 1 Quote
DORA1020 Posted December 13, 2018 Author Posted December 13, 2018 11 godzin temu, Radek napisał: Gapa ze mnie:/ Dziękuję za informację, od stycznia będę wpłacał deklaracje. Sharka mnie wyręczyła:) Dziekuje za deklaracje dla Carmen:) Quote
Tyśka) Posted December 13, 2018 Posted December 13, 2018 Jak się miewa Carmen? Cudna jest. Taki miks łajki, u nas niestety działają prężnie pseuduchy... Spotkałam ludzi, którzy celowo łączą husky z łajkami, aby - jak to mówią, "były bardziej cięte w polowaniu". I takie jakieś podobne psy do Carmen wychodzą. Quote
Patmol Posted December 13, 2018 Posted December 13, 2018 Ktoś kto ją adoptuje będzie musiał być świadomy, że ona może polować na własna łapę. Czyli lepszy byłby dla niej chyba dom w mieście, w mieszkaniu, niż gdzieś na wsi, gdzie może będzie dusić sąsiadom kury, a ludzie tego nie lubią. Ale z drugiej strony gdyby umiała polować to by nie chodziła przecież głodna, myszy nigdzie nie brakuje; są ptaki czy wiewiórki, pewnie i zające jakieś się trafiają. Wiec może nie umie nic sobie upolować. Ja mam dwie suki. Jedna jest trochę łajkowata i ona by i siebie wyżywiła na łące i w lesie , i jeszcze mnie by przyniosła jedzenie, gdyby ją poprosić. Do tego wie pod jakie drzewo się schronić w lesie, jak i gdzie norę wykopać i którą wodę pić. a druga jest takim zwykłem kundelkiem, i nawet głupiej myszy nie złapie, chociaż skakać jak lis i udawać, że poluje, to się nauczyła Quote
Murka Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 Carmen wg mnie ma najwięcej wspólnego z łajką. Instynkt łowiecki ma faktycznie dość spory, jest bardzo ciekawska i wszędobylska. Bardzo interesują ją kurki sąsiedzkie:) na szczęście nie zauważyliśmy, żeby umiała wspinać się po siatce. Jest bardzo proludzka, bardzo przyjacielska i łagodna. Niestety nie umie bawić się zabawkami, nie interesują ją piłeczki itd. 1 Quote
Tyśka) Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 Uwielbiam łajkowate za ten ich ogon :) Śliczna jest, mój typ psa... od takich psów zaczynałam swoją pasję :)) Quote
Murka Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 Jutro prawdopodobnie przyjedzie wet i zaszczepi sunię, a po Nowym Roku sterylizujemy. Quote
DORA1020 Posted December 17, 2018 Author Posted December 17, 2018 Sliczna sunieczka:) ale pysio liskowaty....kurki,kotki,ptaszki uciekajcie ale przy czlowieku chciałaby byc non stop dziekuję Murko za fotki:) Quote
DORA1020 Posted December 17, 2018 Author Posted December 17, 2018 Dnia 16.12.2018 o 15:43, Murka napisał: No prosze jaka jestem śliczna:) Quote
Patmol Posted December 17, 2018 Posted December 17, 2018 Ciekawe czy umie dziki zaganiac i wiewiórki upolować ? Po co mialaby na koty polować ? Kotu są raczej niejadalne, to juz chyba myszy smaczniejsze. Quote
Tyśka) Posted December 17, 2018 Posted December 17, 2018 3 godziny temu, Patmol napisał: Ciekawe czy umie dziki zaganiac i wiewiórki upolować ? Po co mialaby na koty polować ? Kotu są raczej niejadalne, to juz chyba myszy smaczniejsze. No Carmen to raczej bezwględnie na smyczy w lesie. Pomijając kwestię, że jest zakaz spuszczania, to za dużo atrakcji... Dwa haszczaki są w stanie upolować sarnę - znajoma kiedyś została uraczona takim prezentem... od tamtej pory psy na smyczy, to był moment. Najlepsze że do tej pory psy się raczej tylko tolerowały, a od czasu polowania: najlepsze koleżanki. No a kotki... malamut sąsiadów poluje nie tylko na koty, ale i na mniejsze psy, w tym na sumieniu ma dwa pudelki... A na myszy to i małe teriery upolują, ba! mój grubasek, niby o niekorzystnych wymiarach nieraz upolował i przyniósł mi mysz, zaaportował też startujące z ziemi gołębie (bo leciały nisko, aby pies podskoczył i haps!). Teraz zapędów na ptaki nie ma, wyciszałam to trochę, a i przeszło mu już całkiem po tym jak zaatakowała go agresywna kura (a ja mu kazałam ani tknąć kury), ale myszy nadal dostaję w prezencie. No można by wymieniać... więc ja Carmen wierzę na słowo, że jest utalentowana, ale lepiej niech nie ma okazji do pochwalenia się swoimi umiejętnościami :) Swoją drogą, Carmen naprawdę ma w sobie TO COŚ. Nie mogę od niej oderwać oczu :) Quote
Murka Posted December 19, 2018 Posted December 19, 2018 Carmen została dziś zaszczepiona na wściekliznę i wirusówki, koszt to 25 zł (wścieklizna) + 28 zł (wirusówki) + 5 zł dojazd weta (25 zł na 5 psów): https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/91383f9277ad7fc7 Quote
Murka Posted December 27, 2018 Posted December 27, 2018 No i przyszedł czas na pierwsze rozliczenie suni: +20 zł elficzkowa +200 zł helli +20 zł mdk8 +55,30 zł Nadziejka (bazarek) +20 zł Łukasz P. -300 zł hotelowanie 26.11-25.12 -70 zł transport suni do Zamościa -70 zł transport suni z Zamościa -10 zł Fiprex -10 zł odrobaczenie II -25 zł szczepienie na wściekliznę -28 zł szczepienie na wirusówki -5 zł dojazd weta (częściowe koszty) Stan konta na 25 grudzień wynosi -202,70 zł. Quote
Recommended Posts