Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 752
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Marinka']Toffuniu :loveu:, właśnie jakieś trzy godziny temu spotkałam Pana Karola i powiedziałam mu jakie Cię szczęście spotkało...
Wiecie co cioteczki, nie był wcale zaskoczony i cieszył się jak mały chłopiec :evil_lol:, po czym usiadł na ławeczce, bo jak stwierdził "szczęście go dosiadło":lol:
Stwierdził, że dzielny jest ten nasz staruszek, bo zniósł tak długą podróż, mając za sobą tyle wrażeń..."on jest twardszy ode mnie i taki dzielny".
Chwalił Was dziewczyny, że tak pięknie to zorganizowałyście, żę walczyłyście o jego szczęście i znalazłyście mu cudowny dom na resztę jego (miejmy nadzieję długiego jeszcze) życia.
Zdobyłyście szacunek i uznanie u "starego człowieka" :loveu::loveu::loveu:

Postanowiłam przypomnieć post o Panu Karolu :loveu:

Marinko, dawaj nam co jakiś czas znać, co u niego słychać ;) To także częściowo jego wątek ;)

Posted

Maszaberla napisał(a):
No wlasnie, sa jakies wiesci co u dziadzia?
Jakas cisza na watku :shake:

Oj, tam zaraz cisza.. ;-) Nie było mnie kilka dni, bo odwiedzałam Kuleczke w Berlinie, córke naszej Sary. Taka wizyta podadopcyjna ;-)

Jesli nie bedzie dzis nowych wiesci od Tofiego, to zadzwonie do pani, zeby wam jutro cos przekazac, bo potem znow mnie nie bedzie ...

Posted

[quote name='sonikowa']
(...)
Jesli nie bedzie dzis nowych wiesci od Tofiego, to zadzwonie do pani, zeby wam jutro cos przekazac, bo potem znow mnie nie bedzie ...

Dziękujemy soniku :loveu:

Posted

Dzwoniłam do Pani, jest chora i dlatego nie pisała :-)
Toffik ma się dobrze, drepcze sobie po trochu. Dobre nowiny są takie, że badania moczu są niezle, choć nie doskonałe. Dziadzio ma coś z nerkami, ale lekarz jeszzce nie ustalił co.. Jak to jendak Pani mówi, trudno oczekiwac, żeby pies w tym wieku miał wszystko zdrowe. Toffi dostaje leki i przestał posikiwać w domu, co zawsze miłe z jego strony ;-) Choć znów Pani mówi, że jej poprzedni pies z Polski to po prostu lał, a Toffi tak popuszcza. W każdym razie mają się razem dobrze, kurują się wszyscy zbiorowo, zdjęcia są zrobione, ale będe w kompie za kilka dni.

Posted

Soniku :loveu: Dziękujemy za te pozytywne wiadomości o naszym kochanym dziadziu :loveu: Cieszę się, że Tofficzek nie popuszcza już siusiu w domu i mam nadzieję, że z tymi nerkami to nic poważnego... Wszystkiego dobrego dla Pani Tofficzka i naszego bohatera :loveu: Ach... ten drepczący Tofficzek :loveu:

Ewatonieja :loveu: Widzę Toffikowe zdjątka :crazyeye: :multi: Dziękuję :loveu: Ale chwilka :hmmmm: To nie są jeszcze zdjątka od Pani z Niemiec... Czy to z momentu, gdy dziadzio był pod Twoją opieką ??? :cool3:

Posted

Super,ze u naszego dziadenka wszystko ok:loveu:
odmlodnial pewnie z 5 latek ;)

a to skrzydlo niesamowite:-o albo Toffik zasiadl do kompa i "zfotoszopoooowal" seeee skrzydlo anielskie cwaniak jeden:evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

ewatonieja napisał(a):
ja bardzo przepraszam ale dopiero jutro wysle umowe do Pana ze schroniska:oops:
miałam przeprowadzke i została ona w poprzednim ,lokalu wybaczcie

Nic się nie stało ;) Zwłaszcza, że Pan o nic nie pytał... :roll:

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
Otrzymałam na maila od :loveu: sonikowej :loveu: zdjęcia Toffisia z nowego domku :multi: Jutro je wkleję ;)

Kochana sonikowa...pamięta o tych co tęsknią za dziadeczkiem słodkim!:loveu:
Czekamy...czekamy.

Posted

:lol::lol::lol:...ale niespodzianka! Toffiś...nasz dziadzio Toffiś biegnie!:multi::multi::multi:

Nasz stoiczek stoiczkiem został,ale teraz to jakiś taki...wesoły stoiczek...i do tego w biegu!!!:loveu:

Posted

Jak te staruszki rozkwitają w swoich domach, to pokazuje, jakie to ważne mieć swojego kochającego czlowieka (nawet na spółkę z dwoma innymi psiorami ;-)).

Tofficzek zawsze mnie wzrusza do łez, bo to była taka niesamowita historia z ta jego podróżą. Tyle nerwów, obaw ale tylu dobrych ludzi po drodze i wielki finał u jego Pani :-) Piękna opowieść z licznymi psimi aniołami - jedno skrzydlo mamy na zdjeciu, prawda ? ;-)