Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
7 godzin temu, Aldrumka napisał:

znalazłam wątek :)

jest kolejna tymczaska

Nadrabiam zaległości z zeszłego roku (zero tymczasów).

7 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Jaka piękna, westowa panna :) Urocza. Po wizycie u weta będziesz mieć zatrzęsienie telefonów.

Wstawię zdjecie po fryzjerze.

Posted
2 minuty temu, agat21 napisał:

No szczurek przepiękny zaiste :)))

Chyba długo jej nie będziesz miała ;))

Mam nadzieję. Nie chcę, aby się do mnie przyzwyczaiła tak jak do Pani Ani.

Posted

Póki co taki tekst wymodziłam:

Fryga to mała suczka w typie teriera. Prawdopodobnie ofiara wakacji. Sięga do połowy łydki. Waży ok.6 kilo. Ma lekko szorstką sierść w kolorze bezy. Jest młoda (ok.1,5 roku) i łagodna. Lubi dzieci i inne psy. W nowym miejscu jest nieśmiała, cicha i spokojna. Ładnie chodzi na smyczy, bez problemu jeździ samochodem. Obecnie przebywa w domu tymczasowym pod Warszawą. Jest odrobaczona, zabezpieczona przed kleszczami, zaczipowana, zaszczepiona na wściekliznę. Przed wydaniem zostanie wysterylizowana. Obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy.

Posted

Dostałam zapytanie czy Fryga ma włos czy sierść. Rozumiem, że chodzi o alergię któregoś z domowników. Zapytam w poniedziałek weta, bo nie chcę ludzi wprowadzać w błąd.

Posted
55 minut temu, Mazowszanka13 napisał:

Dostałam zapytanie czy Fryga ma włos czy sierść. Rozumiem, że chodzi o alergię któregoś z domowników. Zapytam w poniedziałek weta, bo nie chcę ludzi wprowadzać w błąd.

Gosiu, wbrew krążącym opiniom, wszystkie psy mają sierść, a nie włosy, tyle, że niektóre nie mają podszerstka. Uczula nie sierść, ale psia ślina i  łuszczący się naskórek. Ale, ludzie wiedzą lepiej, bo tak im powiedziała Goździkowa. 

https://bialyjack.pl/pies-dla-alergika

Posted
52 minuty temu, konfirm31 napisał:

Gosiu, wbrew krążącym opiniom, wszystkie psy mają sierść, a nie włosy, tyle, że niektóre nie mają podszerstka. Uczula nie sierść, ale psia ślina i  łuszczący się naskórek. Ale, ludzie wiedzą lepiej, bo tak im powiedziała Goździkowa. 

https://bialyjack.pl/pies-dla-alergika

Podeślę ten link wraz z odpowiedzią. Dzięki, Krysiu :)

Posted
28 minut temu, Mazowszanka13 napisał:

Dziś o 9.30 sterylka w Makowie Mazowieckim. Trzymamy kciuki.

Dostałam wpłatę 20 zł od Nesiowatej. Dziękuję bardzo :)

Trzymam kciuki!

Posted

Już po sterylce (250 zł po znajomości, normalnie 290 zł). Ranka mała, bez kubraczka.

Kontrola w środę (druga dawka antybiotyku). Wetka oceniła ją na trzy lata. Napiszę w ogłoszeniu 2,5-3 lata.

Przy okazji Fryga została zaczipowana, usunięto jej kaszak z uda (ciemna mazia) i obcięto pazury.

Zapytałam o owłosienie. Wetka nie była pewna. Zadzwoniłam do fryzjera, który ciął Frygę parę dni temu.

Powiedział, ze u mieszańców trudno jednoznacznie stwierdzić, ale skłaniałby sie ku sierści.

Krysiu, podesłałam Pani link. Powiedziała, że czytała ten artykuł. Ale po jamnikach i buldogu siostry miała alergię. A po yorku i shitzu nie.