Jump to content
Dogomania

Malwinka/Luna już w swoim super domku :) Zwierzak w schronisku, to dramat, ale gdy w schronisku jest szczeniak, to podwójny dramat :(

Recommended Posts

Posted
3 minuty temu, Anecik napisał:

Ale to zawsze mała zaczyna :)

Znasz słynne powiedzenie  -  Nie ważne jak zaczyna, ważne jak kończy ?

Trawersując - Nie ważne kto zaczyna, ważne kto kończy, a tu widać kto ;/

Biedna Malwinka molestowana przez dwa wielkopsy :(

Posted
7 godzin temu, Anecik napisał:

Wydaje mi się Elu że sama sobie przelałaś pieniądze.

Nie sama sobie przelałam, tylko zwróciłam 340,00 zł na konto Ajki, z której konta przelałam na konto hotelu.

W mBanku wykonywanie  przelewów, gdy ma się kilka kont, jest niedopracowane.

Żeby zrobić przelew, wybieram konto, z którego chcę zrobić ten przelew. Wpisuję nazwę odbiorcy, a gdy jest to kolejny przelew dla tego samego odbiorcy, to system wpisuje resztę, tzn. nr konta odbiorcy i tytuł ostatniego przelewu, ale czasem zmienia konto, z którego zaczęłam robić przelew i skutek jest taki, że kasa pójdzie tam gdzie miała iść, ale nie z tego konta, z którego powinna. Wiem o tym, ale czasem, zapomnę sprawdzić z którego konta pójdzie przelew i wtedy muszę, tak jak tym razem, zrobić przelew z konta jednego psiaka, na konto drugiego psiaka i wtedy wygląda to tak, że robię przelew od siebie, dla siebie :)

Do Ciebie dotrze kasa, tyle, że z konta Ajki, a nie Malwinki. 

Wkleiłam obraz tego przelewu z konta Malwinki, żeby ktoś nie pomyślał sobie, że płaczę, że Malwinka ma mało kasy, a tym czasem na jej koncie po zapłaceniu hotelu zostało ponad tysiąc złotych.

Posted
7 minut temu, elik napisał:

Nie sama sobie przelałam, tylko zwróciłam 340,00 zł na konto Ajki, z której konta przelałam na konto hotelu.

W mBanku wykonywanie  przelewów, gdy ma się kilka kont, jest niedopracowane.

Żeby zrobić przelew, wybieram konto, z którego chcę zrobić ten przelew. Wpisuję nazwę odbiorcy, a gdy jest to kolejny przelew dla tego samego odbiorcy, to system wpisuje resztę, tzn. nr konta odbiorcy i tytuł ostatniego przelewu, ale czasem zmienia konto, z którego zaczęłam robić przelew i skutek jest taki, że kasa pójdzie tam gdzie miała iść, ale nie z tego konta, z którego powinna. Wiem o tym, ale czasem, zapomnę sprawdzić z którego konta pójdzie przelew i wtedy muszę, tak jak tym razem, zrobić przelew z konta jednego psiaka, na konto drugiego psiaka i wtedy wygląda to tak, że robię przelew od siebie, dla siebie :)

Do Ciebie dotrze kasa, tyle, że z konta Ajki, a nie Malwinki. Zaraz wstawię ten przelew, który poszedł do Ciebie, ale z konta Ajki :)

Zagmatwane te sprawy bankowe :) Nie ma potrzeby wstawiania. Dziękuję.

Posted
Przed chwilą, Anecik napisał:

Zagmatwane te sprawy bankowe :) Nie ma potrzeby wstawiania. Dziękuję.

Wkurza mnie to, ale nie zmieniam, banku, bo nie znam drugiego takiego, w którym mogłabym mieć tyle różnych numerów kont.

Ok nie wstawię.Dzięki :)  Najpóźniej jutro kasa będzie na koncie hotelu.

Posted
1 minutę temu, elik napisał:

Wkurza mnie to, ale nie zmieniam, banku, bo nie znam drugiego takiego, w którym mogłabym mieć tyle różnych numerów kont.

Ok nie wstawię.Dzięki :)  Najpóźniej jutro kasa będzie na koncie hotelu.

Jest to bardzo wygodne :)

Posted
15 minut temu, Anecik napisał:

Jest to bardzo wygodne :)

Tak, z uwagi na to, że jestem skarbnikiem kilku psiaczków, jest to super wygodne. Gdybym miała tylko jeden numer, nie dałabym rady skarbnikować tylu psiakom równocześnie.

Posted
11 godzin temu, Nesiowata napisał:

Nie dawaj się Malwinko!

Nie zamierzam :)

Ma wyróżnione ogłoszenie do 25.09. może ktoś zauważy ślicznotkę :)

Posted

Na konto Malwinki wpłynęły poniższe kwoty:

20,00 zł  -  markofix1  -  3.09.

10,00 zł  -  Anula   IX  -  3.09.

40,00 zł  -  elik   X-XI   -  4.09.

20,00 zł  -  markofix1    -  4.09.

Bardzo serdecznie dziękuję 

urodziny1.jpg.8b498bf7a9b9b75f34f81083fcc24d18.jpg

Posted

6.09. na konto Malwinki wpłynęły poniższe kwoty:

•  25,00 zł  -  Anna G-R   deklaracja IX
  •  25,00 zł  -  Nuncek    deklaracja IX

Bardzo serdecznie dziękuję 

urodziny1.jpg.8b498bf7a9b9b75f34f81083fcc24d18.jpg

Posted
20 minut temu, b-b napisał:

Elu proszę o nr konta Malwinki. Przeleję pieniążki z bazarku:)

Bardzo dziękuję Boguniu :)

Nie miałam kiedy tego napisać, ale przed Malwinką pojawiła się szansa na domek, dobry domek. W bloku, ale z ogródkiem w Bielsku Białej :) Najważniejsze, że pan nie jest z tych, co to wszystko wiedzą, a potem głupstwa robią.  Ja oceniłam go pozytywnie, Anecik również. Poprosiłam Togaa o zrobienie PA. Zobaczymy, co z tego wyniknie.

Jeśli mogłabym Cię Boguniu prosić, żebyś w tej sytuacji wstrzymała się z przelaniem kasy, bo Malwinka ma na koncie kwotę potrzebną do zapłacenia hotelu za miesiąc więc w razie adopcji nie byłyby potrzebne jej pieniądze, a Twojej Mikuni na pewno się przydadzą. Jeśliby nie doszło do adopcji, to bardzo będę Ci wdzięczna za kasiorkę, bo jak zapłacę za hotel, to w skarbonce będzie widać dno :)

Posted
47 minut temu, elik napisał:

Bardzo dziękuję Boguniu :)

Nie miałam kiedy tego napisać, ale przed Malwinką pojawiła się szansa na domek, dobry domek. W bloku, ale z ogródkiem w Bielsku Białej :) Najważniejsze, że pan nie jest z tych, co to wszystko wiedzą, a potem głupstwa robią.  Ja oceniłam go pozytywnie, Anecik również. Poprosiłam Togaa o zrobienie PA. Zobaczymy, co z tego wyniknie.

Jeśli mogłabym Cię Boguniu prosić, żebyś w tej sytuacji wstrzymała się z przelaniem kasy, bo Malwinka ma na koncie kwotę potrzebną do zapłacenia hotelu za miesiąc więc w razie adopcji nie byłyby potrzebne jej pieniądze, a Twojej Mikuni na pewno się przydadzą. Jeśliby nie doszło do adopcji, to bardzo będę Ci wdzięczna za kasiorkę, bo jak zapłacę za hotel, to w skarbonce będzie widać dno :)

Dobrze Elu:)

Trzymam kciuki za domek dla dziewczynki :)

Posted

To w takim razie - niech się spełni, Malwinka zasługuje na najlepsze psie życie i właściwego człowieka do pełnej obsługi. Trochę sobie poczekała, ale oby to było TO.

Posted
17 minut temu, Nesiowata napisał:

Trochę sobie poczekała, ale oby to było TO.

Togaa ma nr telefonu i adres, prosiłam, żeby umówiła się w takim terminie, żeby adopcja była możliwa w przyszły weekend. Pan Kamil (bardzo mi się to imię podoba :)  )  przyjedzie po Malwinkę, jeśli wizyta  PA będzie ok więc transport będziemy miały z głowy :)

• Like 2
Posted
14 godzin temu, Nesiowata napisał:

Trochę sobie poczekała, ale oby to było TO.

W trakcie rozmowy przez telefon wydał mi się odpowiednim Panem dla Malwinki. Aneci też :)

Posted
10 godzin temu, Havanka napisał:

Wstrzymuje oddech i zaciskam kciuki ! Malwinko niech szczescie cie nie opuszcza !!!!!

Dziękuję Eluniu za piękne życzenia :)