elik Posted July 17, 2018 Share Posted July 17, 2018 1 godzinę temu, Anecik napisał: .Wet (chirurg) który ją przy okazji obejrzał sugerował że może to być samookaleczanie się. A czy zauważyliście Aneciu, że sunia kombinuje coś przy oczkach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anecik Posted July 17, 2018 Share Posted July 17, 2018 4 minuty temu, elik napisał: A czy zauważyliście Aneciu, że sunia kombinuje coś przy oczkach? Kombinuje jak się tylko da. Dziś jej zdjęłam kołnierz i już gmyrała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted July 17, 2018 Share Posted July 17, 2018 Przed chwilą, Anecik napisał: Kombinuje jak się tylko da. Dziś jej zdjęłam kołnierz i już gmyrała No to może być samookaleczanie, ale czymś spowodowane, być może swędzeniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted July 17, 2018 Share Posted July 17, 2018 Wczoraj tj. 16.07. na konto Ajki wpłynęła kwota 30,00 zł od Ewa Marta deklartacja za VII. Serdecznie dziękujemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MALWA Posted July 17, 2018 Author Share Posted July 17, 2018 6 godzin temu, Anecik napisał: Ajka pojechała dziś do kliniki na kontrolę. Napiszę co i jak jak wrócą. Niestety muszą jechać jeszcze raz:( Poprzednio była zgodnie z sugestią Malwy u okulisty. Okazało się że nie jest to problem okulistyczny (leki były przepisane przez okulistę) Teraz Arek pojechał do dermatologa - bo po pierwsze okulistka na urlopie a po drugie może jednak lepszy dermatolog - ale okazało się że mamy przyjechać między godziną 14 a 15 wrrrrrr........Wet (chirurg) który ją przy okazji obejrzał sugerował że może to być samookaleczanie się. Nic..poczekamy co powie dermatolog. Czekam na wieści o Ajce. Tak się zastanawiam z czego ewentualnie może wynikać samookaleczenie ? 5 godzin temu, Anecik napisał: Kombinuje jak się tylko da. Dziś jej zdjęłam kołnierz i już gmyrała Niegrzeczna Ajka, beee Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MALWA Posted July 17, 2018 Author Share Posted July 17, 2018 5 godzin temu, Ellig napisał: Jestem i mocno trzymam kciuki za zdrowie Suni. Witaj u suni ! Zaglądaj do nas na wątek :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MALWA Posted July 17, 2018 Author Share Posted July 17, 2018 2 godziny temu, elik napisał: Wczoraj tj. 16.07. na konto Ajki wpłynęła kwota 30,00 zł od Ewa Marta deklartacja za VII. Serdecznie dziękujemy Pięknie dziękuję za wpłatę dla Ajki :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b-b Posted July 17, 2018 Share Posted July 17, 2018 Biedna kombinuje jak tu się podrapać. Co to za świństwo jest.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anecik Posted July 18, 2018 Share Posted July 18, 2018 Ajka - zmiana antybiotyku na cefaleksynę w dawc dermatologicznej, dxafort co 3 dni. Kontrola za 3 doby. Przy poprawie encorton doustnie. Cytologia: bardzo liczne ziarniaki bakteryjne śród i poza komórkowo = podejrzenie S. Intermedius oraz bardzo liczne w preparacie drożdżaki malasezia spp. Diagnoza: bakteryjno grzybiczne zakażenie skóry o możliwym inny podłożu - alergia lub autoagresja. Zastosowane leki: cefaseptin 300 - 10 tabletek dawkowanie 1 tabl, 2xdzienne dexarort 50 ml canizol vet 400mg - 1/4 tabletki dziennie Rozliczenie - za poprzednie dwie wizyty 90 zł. Faktura w załączeniu. transport do weta - 25 zł - z pieniążków które są na moim koncie z Plaskatego (25 zł) Wczorajszy koszt wizyty będzie podsumowany po zakończeniu leczenia. Transport w dniu wczorajszym x 2 + 50 zł - jeśli elik potrzebujesz to wpiszę w swoją fakturę razem z hotelowaniem i kolejnym transportem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted July 18, 2018 Share Posted July 18, 2018 16 minut temu, Anecik napisał: Transport w dniu wczorajszym x 2 + 50 zł - jeśli elik potrzebujesz to wpiszę w swoją fakturę razem z hotelowaniem i kolejnym transportem. Jeśli możesz, to bardzo proszę i dziękuję :) A co to znaczy - transport x 2 + 50 zł - ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anecik Posted July 18, 2018 Share Posted July 18, 2018 28 minut temu, elik napisał: Jeśli możesz, to bardzo proszę i dziękuję :) A co to znaczy - transport x 2 + 50 zł - ? Proszę bardzo :) Tzn że dwa razy transport z hotelu do weterynarza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted July 18, 2018 Share Posted July 18, 2018 2 minuty temu, Anecik napisał: Proszę bardzo :) Tzn że dwa razy transport z hotelu do weterynarza. Jakoś oddzielnie przyjęłam to transport x 2 + jeszcze 50 zł i nie wiedziałam jak to rozumieć :) Już wiem 50 to, to -transport x 2- : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anecik Posted July 18, 2018 Share Posted July 18, 2018 8 minut temu, elik napisał: Jakoś oddzielnie przyjęłam to transport x 2 + jeszcze 50 zł i nie wiedziałam jak to rozumieć :) Już wiem 50 to, to -transport x 2- : ) :) Oczka jakby lepiej. Wiadomo że nie od wczorajszego popołudnia ...ale jakoś lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted July 18, 2018 Share Posted July 18, 2018 9 minut temu, Anecik napisał: :) Oczka jakby lepiej. Wiadomo że nie od wczorajszego popołudnia ...ale jakoś lepiej. Małymi kroczkami do przodu :) Ważne, że jest postęp. W "zastarzałych" przypadkach nie można się spodziewać szybkiego postępu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agat21 Posted July 18, 2018 Share Posted July 18, 2018 Dobrze, że oczka wyglądają lepiej, to takie małe radości, które poprawiają dzień :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 Każdy mały kroczek cieszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 Ajkuniu podobno pogoniłaś kawalera. Oj nieładnie, nieładnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aska7 Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 Za to chciała zakumplować się z Pyśkiem. Hmmmm, nie odjajczony : / Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 1 minutę temu, Aska7 napisał: Za to chciała zakumplować się z Pyśkiem. Hmmmm, nie odjajczony : / Stu procentowa kobitka! Wie czego chce :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 Dzisiaj tj. 20.07. na konto Ajki wpłynęła kwota 50,00 zł od Anna G-R. deklaracja VII. Bardzo serdecznie dziękujemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anecik Posted July 21, 2018 Share Posted July 21, 2018 Wczoraj byliśmy u weta - kontynuacja leczenia i kolejne leki (te same). Kontrola w poniedziałek. A tymczasem.... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anecik Posted July 21, 2018 Share Posted July 21, 2018 Fruwam.....:) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anecik Posted July 21, 2018 Share Posted July 21, 2018 Dobranoc :) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrystynaS Posted July 21, 2018 Share Posted July 21, 2018 Jaka fajna Ajka, radosna, rozbrykana stosownie do wieku. Wydaje mi się, że jest znaczna poprawa wokół oczu, rany jak dla mnie nie są widoczne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anecik Posted July 21, 2018 Share Posted July 21, 2018 41 minut temu, KrystynaS napisał: Jaka fajna Ajka, radosna, rozbrykana stosownie do wieku. Wydaje mi się, że jest znaczna poprawa wokół oczu, rany jak dla mnie nie są widoczne Stosownie do wieku to Ajka jest nawet zbyt rozbrykana :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts