Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co do Pestki, to spytałam Pani czy była obcinana i oto co mi odpisała:

" Pestka obcięta, wyczesana i ugłaskana:) Może tez bardziej umięśniona bo wekendy dość aktywnie spędzamy. Jest bardzo mądra sunia i zawsze garnie się do miziania. Najbardziej podoba się wszystkim, że na wybiegach dla psów potrafi wszystkie zachęcić do zabawy. Pozdrawiamy z wieczornego spacerku"

:) A co do Freski to obstawiamy z Kasią że to jej pierwsza cieczka więc może miec niepełny rok. Chyba masz racje Tysiu, że uszka juz będa pólklapnięte. I tak jest śliczna:) i ma super charakter.

Posted
Dnia 21.07.2018 o 04:45, Nesiowata napisał:

A jak tam nowa "Austryjaczka"?

Mysle ze wszystko u niej bez zmian :) zyje pelna piersia i czeka na powrot z wakacji swojej malej Pani :)

u Freski tez dobrze- Kasia mowi ze jest cudowna :) poppoprosilam by w wolnej chwili zrobila na watku opis do ogloszen. Powoli ruszymy ale chyba szybciej jak za 3 tyg i tak jej nie wydam bo trzeba bedzie sprawdzic czy nie jest szczenna

Posted

Kochani chcialabym zabrac kolejna sunie z Radys pod moja opieke tym razem do Szafirki. Od rana dzwonie do Radys by ustalic ktirego pieska moge zabrac. Transport jest w czesci darmowy- juz jutro

Trzymajcie kciuki i znow prosze o chociaz niewielkie dodatkowe wplaty! Sunie podepne pod ten watek.

Prosze!

Posted

Przelałam Kasi 200 zł za pobyt Freski w lipcu.

Udało się także zarezerwować TONIE- JUTRO POJEDZIE DO SZAFIRKI. Proszę, BŁAGAM o jednorazowe wplaty dla niej. Podpinam ja pod ten watek, bo inaczej już nie zdąże. PROSZE!

Oto Tonia

TONIA - cięta z metra, taka trochę łasicowata. Siwizna na pysku dodaje jej lat, ale zęby ma młode - więc zakładamy, ze siwizna jest wybrykiem natury, a nie metryką. Przylepka, kiedy tylko ma możliwość, wspina się na kolana i domaga pieszczot. Bardzo jest tych pieszczot spragniona i smutnieje bez nich od razu. Należy do tego rodzaju suczek, które najszczęśliwsze są, mając ręce do głaskania i człowieka do kochania. Oczywiście piękne posłanko, a jeszcze lepiej fotel, kanapa i kocyk - mile widziane. Bo malizny takie, jak Tonia, powinny wieść życie w takich właśnie oprawach - a nie w schroniskowym boksie. Tonia ma ok. 3 lat.

Tonia2.thumb.jpg.098ff124027cd62230a354444754e511.jpgtonia3.thumb.jpg.a919b516b297d5c1372a439274fbbce7.jpg

tonia1.jpg

Posted
2 godziny temu, kiyoshi napisał:

Kochani chcialabym zabrac kolejna sunie z Radys pod moja opieke tym razem do Szafirki. Od rana dzwonie do Radys by ustalic ktirego pieska moge zabrac. Transport jest w czesci darmowy- juz jutro

Trzymajcie kciuki i znow prosze o chociaz niewielkie dodatkowe wplaty! Sunie podepne pod ten watek.

Prosze!

Izuniu, niestety finansowo nie jestem w stanie pomóc, chociaż będę trzymać kciuki

Posted
8 minut temu, Gabi79 napisał:

Izuniu, niestety finansowo nie jestem w stanie pomóc, chociaż będę trzymać kciuki

Dziękuje Gabrysiu że zajrzałaś...mam wrażenie, że ostatnio watki Radysiaków strasznie opustoszały:( a to bez watpienia jedno z najgorszych miejsc dla zwierząt w Polsce :( potrzebna tam pomoc- w każdej liczbie, pilnie!!

Trzymaj kciuki Gabrysiu za jutro, żeby ta noc minęła spokojnie i żeby Tonia jutro wyjechała razem z innymi pieskami...chociaż one, chociaż kilka ... a ja wkrótce pójde z torbami:( :( na żebry....

Posted
1 minutę temu, kiyoshi napisał:

Dziękuje Gabrysiu że zajrzałaś...mam wrażenie, że ostatnio watki Radysiaków strasznie opustoszały:( a to bez watpienia jedno z najgorszych miejsc dla zwierząt w Polsce :( potrzebna tam pomoc- w każdej liczbie, pilnie!!

Trzymaj kciuki Gabrysiu za jutro, żeby ta noc minęła spokojnie i żeby Tonia jutro wyjechała razem z innymi pieskami...chociaż one, chociaż kilka ... a ja wkrótce pójde z torbami:( :( na żebry....

Izuniu, trzymam z całych sił kciuki za Tonię i wszystkie psiaczki.

Czy Tonia niedawno miała szczeniaki, pewnie nic nie wiadomo na ten temat.

Posted
5 minut temu, Gabi79 napisał:

Izuniu, trzymam z całych sił kciuki za Tonię i wszystkie psiaczki.

Czy Tonia niedawno miała szczeniaki, pewnie nic nie wiadomo na ten temat.

Gabrysiu...na pewno wiadomo tylko to co widac na zdjęciach...cycuchy wiszą...małych ni widu ni słychu....

Posted
1 minutę temu, kiyoshi napisał:

Gabrysiu...na pewno wiadomo tylko to co widac na zdjęciach...cycuchy wiszą...małych ni widu ni słychu....

Dobija mnie ten polski ciemnogród.

Najważniejsze, że Tonia opuści schronisko!!!

Posted
53 minuty temu, Havanka napisał:

Zapraszam do wirtualnego sklepiku dla psów:

dziękuje Havanko całym sercem...dawno nikt nie robił bazarku dla mojego psa, zapomniałam jakie to wspaniałe uczucie :)

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, kiyoshi napisał:

dziękuje Havanko całym sercem...dawno nikt nie robił bazarku dla mojego psa, zapomniałam jakie to wspaniałe uczucie :)

Kiyoshi, podziękowania należą się przede wszystkim Tobie. To Ty wzięłas pod swoją opieką tego biednego psiaczka. Mam nadzieję, ze uda się zebrać całą, potrzebną kwotę.

Posted
2 godziny temu, kiyoshi napisał:

TONIA JUŻ JEDZIE> Jest podobno super pieskiem, bardzo kontaktowym i mniejszym niż się wydaje na zdjęciach, bardziej jamniczka :D

Szczęśliwej drogi malutka ! Będzie dobrze, zobaczysz !