anhata Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Iljova napisał(a):Ciekawe jak tam psiaki? U psiaków wszystko dobrze. Psiaki bardzo szczekają, jak ktoś podchodzi do ich boksu. Tylko odstraszają. Można je już ogłaszać, ale szczerze mówiąc cały czas zastanawiam sie nad tekstem. Chwilowo to trochę ciężkie jest. W tym tygodniu mają przejść lekcję chofzdenia na smyczy. Jamor na bieżąco pisze na wąku hotelu. Nie wiem, jak się wkleja teksty :/ Quote
Monday Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 "jamor" napisał(a):Pako i Astor- na pewno Astor ma lepiej poukładane w głowie, jest odwazniejszy i bardziej przylepa, jesli mozna wogóle nazwac ich przylepami. Dzis była u nas ciotka Kama, miała okazje przywitac sie z nimi bo biegały na wybiegu. Przy furtce tak ujadały jakby chciały ją zjesc. Nawet w nawiekszej ich zacietosci mozna wsadzic im w morde ręke, a nie ugryzą, bo chyba nie potrafią. Ciezko ich opisywac, ja nie potrafie robic tekstu do ogłoszen. Moze cos pisac " podwórkowe alarmy"........... Jak siedza w boksie a przechodzi na wubiegu inny pies, to te jak wsciekłe, ublizają, wygrazają- a jak otworze im furtke, to one" oj oj oj, jamor , zamknij , bo ktorys do nas wejdzie i nam wpie...li" Niezłe chłopaki, krzyku narobią i tyle.... w sumie dobrze, że jamor pisze, że nawet obca osoba może im rękę w pysk wsadzić jak one zajadle szczekają... Quote
wiking042 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [quote name='anhata']My bedziemy zbierac. Konto podam swoje albo mamy. Moze zalatwie sobie internetowe. Tylko, ze w piatek moge isc do banku. 17-01-2011 wpłynęło do mnie na konto 50zł dla Pako i Astora od Pani R. L. z Opola (nie ma nicka, a nie wiem, czy mogę podać całe imię i nazwisko na forum). Aniu, uzgodnijcie z Lilith27, kto zbiera pieniądze, bo będzie bałagan. Podając nr konta proście, żeby ludzie podawali nicki, bo nie wiadomo, czy ktoś życzy sobie, żeby w rozliczeniu na forum podawać pełne imię i nazwisko przy wpłatach. Gorąco pieskom kibicuję i trzymam kciuki za szybkie znalezienie dobrego domku! :lol: Quote
werenn Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 jak to nie ma nicka? to z bazarku no ale nick mogłam faktycznie podać - moja wina :-) Quote
AnnaA Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Sama się pogubiłam kto zbiera na Pako i Astora. Swoja deklarację przekazałam na konto anathy. Quote
anhata Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Dzięki Wiking za udostępnienie konta z bazarku Lilith. Kiedy bazarek powstawał, ja nie miałam konta internetowego. Teraz już mam, więc wszystkie deklaracje będą wpłacane na moje konto. Aniu Ty wpłaciłaś na konto mojej mamy, na które już nikt nie będzie wpłacał, gdyż ja mam już swoje :) Mam nadzieję, że wszystko zrozumiale napisałam. Zaraz uaktualnie wpłaty, podam swoje konto itd. Jest ok, wszystko się zgadza. Quote
anhata Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Pierwsza strona została uaktualniona. Proszę zobaczyć. Numer Konta: PKO BP 91 1020 4317 0000 5202 0142 6188 Anna Kierasińska Proszę o nick i dopisek. [SIZE=5]WYDATKI: 80 zł- szczepienia ( 14 stycznia. niezapłacone) 800 zł - hotel ( od 11 do 10 lutego ? , niezapłacone) WPŁATY; [SIZE=3]50 zł - AnnaA (grudzień) 50 zł- warenn ( 17 styczeń, bazarek Lilith) Quote
red Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Nie wygląda...czy one są ogłaszane? Szybko domki potrzebne, oczywiście nie pierwsze lepsze.... Quote
anhata Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 One nie są jeszcze ogłaszane. Nie wiem, co pisać. Ich była właścicielka ich nie chciała, bo się przeprowadza? Przecież nadal tam mieszka. Co powinnam umieścić w tekście, a co nie ? Jeszcze nie wiem, jak chodzą na smyczy, i jakie są do innych zwierząt. Quote
Monday Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Może nie na hura wszystko. jamor sugerował, żeby ich rozdzielić - czyli rozumiem, że nikt nie protestuje i domów szukamy osobno??? Pewne jest, że w domu chłopaki potrafią się zachować - bo o czymś by ta kobieta mówiła wcześniej..... Kto napisze coś konkretnego o nich??? Zdjęcia już są. Aniu, Ewa jak dzwoni do jamora to co on o nich opowiada? Quote
CatAngel Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Gdzie są psiaki. Bo trochę mnie nie było. A muszę zrobić aktualizację fb :) Quote
coronaaj Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 tula napisał(a):chłopaki są w hotelu u Jamora no super tylko nie mozna sie dostac na watek jamora... Quote
anhata Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 Przykładowy do ogłoszeń. Trzeba je odzdzielnie ogłaszać. Poprosimy Jamora, by je zmierzył. Poniższe wymiary mogą się różnić. Co o nim myślicie? [FONT=Times New Roman]Niepewność…Jedynie tak mogę określić swoje życie. Urodziłem się dwa lata temu, w mroźną zimę, w rurze. Jadłem śnieg, a dobrzy ludzie wrzucali mi jedzenie przez ogrodzenie. Byłem razem z mamą i bratem. Naszym losem zainteresowały się panie i we trójkę trafiliśmy do domu tymczasowego. Jako trzymiesięczne szczeniaki znaleźliśmy dom. Niestety pani postanowiła zmienić swoje życie, w którym nie ma dla nas miejsca. Teraz szukamy nowego domu, nawet oddzielnie.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ja jestem Pako. Mam 90 cm w kłębie i 60 cm wysokości. Jestem nieśmiały i szczekam, gdy się boję. Ładnie jeżdżę w samochodzie, zachwowuję czystość i nie niszczę w domu. Mam aktualne szczepienia. Czy pokochasz mnie i dasz mi dom ? Teraz przebywam w hotelu, ale mogę trafić do schroniska...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Telefon w sprawie adopcji: 515 184 855[/FONT] Quote
Monday Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 ...................................................... [quote name='"jamor"']pako i astor na wypadzie do parku reszta w albumie Quote
anhata Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 lilith27 napisał(a):za mało chwytliwy tekst Dlaczego ? Quote
lilith27 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 nic nie wnosi o chłopakach za dużo przeszłości, o tym co było dwa lata temu co Jamor pisze? może podchwycić jakiś jego tekścior fajny Quote
anhata Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 lilith27 napisał(a):nic nie wnosi o chłopakach za dużo przeszłości, o tym co było dwa lata temu co Jamor pisze? może podchwycić jakiś jego tekścior fajny Właśnie o to chodzi. Tekst składa się z dwóch części. W PIERWSZEJ części opisane jest ich życie w SKROCIE, zwięźle. Osoba adoptująca powinna to wiedziec od początku. Druga część dotyczy charakteru, wyglądu. Niestety nie wiem, jakie one są do innych zwierzat, do dzieci, to jeszcze nie zostało sprawdzone. Moim zdaniem tekst jest dobry. Nie każdemu się musi podobać. Styl pisania to kwestia gustu. Oczywiście liczę się ze zdaniami innych i konstruktywna krytyką. Quote
lilith27 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Ania ja Ci tekst mogę puścić w Allegro nie ma problemu.......... ale moje zdanie znasz Quote
red Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Mam tylko zastrzeżenie do stylu, z tekstu wynika, że wszyscy razem, tzn panie i psiaki trafiły do domu tymczasowego... Quote
anhata Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 red napisał(a):Mam tylko zastrzeżenie do stylu, z tekstu wynika, że wszyscy razem, tzn panie i psiaki trafiły do domu tymczasowego... Dobrze, ze zauważyłaś. Kocham pisać pod presją. Quote
Recommended Posts