Jump to content
Dogomania

Tragedia - 10 psow w worku podrzuconych do schronu - Jastrzebie Zdr

Recommended Posts

• Replies 342
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='monika55']Pisza ze ma ok 2 lat.Pewnie jeszcze nie zdazyla byc wysterylizowana. Nie wiem na pewno.

Czy jest ktos kto pomaga dobermanom?

jak dacie zwarte info o dobce to pojdzie na naszą stronke adopcyjna
www.nadzieja-dobermana.pl

na kogo kontakt,wiek, ewentualne imie, jaka jest, tak w pigulce, suczki szybko znajdują dom na szczęscie

Posted

Dzodzo podaje nr. tel. do schroniska, powolaj sie na fundacje Pro Animals, pracownica udzieli Ci wyczerpujacej odpowiedzi. 608 113 051, poniewaz w schronie jest akcja sterlizacji popros zeby Ci ja wysterylizowali.

Posted

Tyle wiadomosci, a ja nie potrafie wejsc,a w przyszlym tygodniu wyjezdzam.
Dobermanka jest, nikt jej nie wzial.
Jest podobno mloda bernardynka. Agresywna strasznie. Ja sie nie dziwie - upal, boks maly. Jak ona duza to z ledwoscia sie obroci. Palka znowu przetrzymuje psy, nie chce mu sie jezdzic z kazdym osobno. Ostatnio przywiozl 3.
Jest w schronie psina z wybitym okiem. My wyjezdzamy, a nie ma kasy na zabieg i leczenie. Co robic.Nie mam zdjec, zadnego info. No i czasu zeby pojechac. Ada - a jakby wetka na kredyt zabieg zrobila? Jak wroce to cos sie zbierze? Sama nie wiem.Zal psiny. Pisze tak na szybko bo nie wiem, kiedy tu znowu wejde.

Posted

Tyle napisalam i mnie znowu wywalilo. Trace nerwy.
Rozmawialam dzis z Aska ze schroniska. Dobermanka jest, nikt jej nie wzial.
Jest tez piekna, wielka bernardynka. Podobno bardzo agresywna. Ale ja sie nie dziwie.
Maly boks, ledwie sie obroci i ten upal. I pies z wybitym okiem. Nie ma kasy na leczenie.
I tak : wilczek dzis wyjezdza, ja w poniedzialek. Co robic? Nawet nie mam kiedy tam zajrzec.
Nie mam zdjec, nic nie mam. Dziewczyny tez na wakacjach.

Posted

Clockwork ja nie widze zadnych przeszkod, chyba ze Tobie stoi cos na przeszkodzie. Moze zauwazylas ze nawet telefonicznie zaczela sie ukladac wspolpraca, a moze nawet w przyszlym tygodniu Aska bedzie miala prywatny net i beda wiadomosci na biezaco. Fotki itd.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Clockwork ja nie widze zadnych przeszkod, chyba ze Tobie stoi cos na przeszkodzie. Moze zauwazylas ze nawet telefonicznie zaczela sie ukladac wspolpraca, a moze nawet w przyszlym tygodniu Aska bedzie miala prywatny net i beda wiadomosci na biezaco. Fotki itd.

:roll::roll: noooo ... zbyt wielki stres... nie mogę sobie na to pozwolić... zbytnio się angażuję, przeżywam, stresuję... a to nie jest dobre dla dzidzi :roll: zakaz od doktora.... po zeszłorocznych komplikacjach :(

Posted

Rozumiem Clockwork, ale moze uda Ci sie nie wchodzac z domu tez pomoc psom z waszego schronu np. zalozyc watek psu lub oglaszac psy, jest wiele mozliwosci :lol: pomocy.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Rozumiem Clockwork, ale moze uda Ci sie nie wchodzac z domu tez pomoc psom z waszego schronu np. zalozyc watek psu lub oglaszac psy, jest wiele mozliwosci :lol: pomocy.

wiem... :roll: teraz bywam na kompku 5-10 min/ dziennie, czasem wcale :shake: a na to wszystko potrzeba czasuuu .... pamiętam sprzed roku/ dwóch że to wszystko pochłaniało mi masę czasu- zaniedbałam wsjo co nie związane z psami (praca, dom, TZ, własne zwierza....)- czego efektem były masakryczne problemy zawodowo-osobiste.... musiałam spauzować ...:oops:
jeszcze dłuższy czas bede sporadycznie (przeprowadzka :grab:, sprawy firmowe z tym związane, uzupełnienie zaległości, pod koniec roku likwidacja firmy... w międzyczasie poród :smhair2: i pełne obroty przy dziecku + zwierzach )

ale kiedyś wróce do działań ... obiecałam to psiakom .... ;)

teraz kiedy teoretycznie można działać..... ja nie daje rady nawet swoich rzeczy ogarnąć :look3: priorytetem teraz jest rodzina, praca....

Posted

wróciłam, narazie juz nigdzie nie wyjeżdzam. Myslałam zeby do schroniska jutro zajrzeć...
Mam nadzieje ze bedzie pogoda...
Chociaz z tymi psami sie dogadam jesli z ludzmi nie potrafie.

Posted

wiecie co??rzygac mi sie zachciało jak zobaczyłam te kraty dziurawe w schronie krzywe, niebezpieczne i dla psów i dla ludzi(pies moze zwiac przez dziury, które juz czym sie da zapychaja!!!)To moim zdaniem robota JZK by o to dbac.A oni kase i w nogi!...:angryy:

Schron jest czynny tylko juz niestety do 15.00:shake:

aaa..no i niektóre starsze sunie ponikły

Posted

dostałam tylko ostatnio takie wieści że sąw schronie szczeniaczki bardzo maluśkie , mnóstwo ASTowatych i kop na kopie jak piękna barbi i nie tylko wchodzi do kojców ...szarpanie za skóre i walnięcie psem w krate ...miło iprzyjemnie

tu jest ładny widoczek ...barbi za skóre prowadziła przerażoną sukę ...suka iść nie chciała to jak ją wciągnęła na chama do kojca to walnęła z całej siły o kraty ..tak sie postępuje z psami ....fota jest zrobiona znienacka

astowate stworzonko

Posted

ktos miał refleks szybko zrobic fote:razz:...no tak, krzywdy jej przecie nie zrobi, bo to pies przeciez ...:shake:

sa szczeniaki.Wydawane bez papierów bo Asi juz nie ma po 15.00 a ludzie chcąąą. Z reszta cóz nowego...przedwczoraj jak byłam było ich 6 bidulek...Astek jest jeden dodatkowy,nieee, dwa!!!! niestety nic nie miałam pod reka zeby cyknąć fote:shake:...Ast nie wyglądały na agresywne.ale jak sie okazało po mojej akcji z astem niewiem co myslec. czyli widziałam astków 4.Ten z nowej fotki, z jasnetu.Ten co teraz piszę o nim.I łaciatek kochany no i nowy na kwarantannie...trudno sie połapac bez fot. razeeeemmm...$. Bo ten pręgowany co na mnie wlazł tez jest.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Uwazasz Alicjo ze majac sto psow pod opieka jestes w stanie sprzatac koopy od reki :crazyeye: bo moja wyobraznia mowi co innego.

Ada KOPY !!!!!....kopanie psów ....nie kupy vel odchody:shake: ......ale co do kup to nam KAZANO sprzątać :razz::razz:

widze ze znowu INNE opinie o schronisku są niemile widziane

Posted

wilczek007 napisał(a):
ktos miał refleks szybko zrobic fote:razz:...no tak, krzywdy jej przecie nie zrobi, bo to pies przeciez ...:shake:

miała ta osoba reflex bo wiedziała na co uwage zwrócić

Posted

Problem w tym ze brak odpowiednich ludzi do pracy w schroniskach, przetargi wygrywa ten kto proponuje nizsza stawke, a tak nie powinno byc :shake: I tu nalezaloby sie uklonic w strone UM ale z :mad::mad::mad:

Posted

[quote name='wilczek007']
sa szczeniaki.Wydawane bez papierów bo Asi juz nie ma po 15.00 a ludzie chcąąą. .

Wiola bo w schronisku panuje zasada taka ze szczeniaki nie są wciągane wogóle w ewidencje ....tylko przez miesiąc kiedy Magda prowadziła ewidencje szczeniaki były wydawane na umowe wbrew poleceniom szefostwa schronu

Posted

Alicjo nie masz racji ze inne opnie nie sa mile widziane, tylko ze ja mam wiecej informacji na pewne tematy, i chetnie bede czytac rowniez Twoje informacje na temat schronu wlasnie takie ktore pokazuja fakty. Ziarnko do ziarnka. Z OL tez jeszcze nie koniec chociaz juz blizej niz dalej a trwa to juz 7 miesiecy.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Alicjo nie masz racji ze inne opnie nie sa mile widziane, tylko ze ja mam wiecej informacji na pewne tematy, i chetnie bede czytac rowniez Twoje informacje na temat schronu wlasnie takie ktore pokazuja fakty. Ziarnko do ziarnka. Z OL tez jeszcze nie koniec chociaz juz blizej niz dalej a trwa to juz 7 miesiecy.

nie będę wam się wtrącać ...po prostu przekazałam zdjęcia i opinie osoby która zna ten schron sprzed roku ale mogła wejść tam bez obaw ...i prosze czytaj uważnie bo nie napisałam nic o odchodach psich