malagos Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 Raczej nie współpracuje. Kiedyś, 2 lata temu, wziełam 2 psy na dt z Ostrowi i załatwiłam tam 200 kg suchej karmy. Byłam raz, po jamniczkę, którą potem adoptowała Basia0607 z Pasłęka. W innm schronie nie byłam. Quote
malagos Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 Maszaberla napisał(a):Malagos - napisz prosze czy wspolpracujesz z jakims schroniskiem w Warszawie lub okolicach? To b.wazne - pozniej napisze o co dokladnie chodzi a o so chozzi? :lol: no, to pomoze w ogloszenaich Linki? Quote
Maszaberla Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 malagos napisał(a):a o so chozzi? :lol: no, to pomoze w ogloszenaich Linki? Mogloby zdecydowanie pomoc ale ta opcja niestety jak widze - odpada (nie wspolpracujesz ze schroniskami) - zaraz wysle maila na pw Quote
malagos Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 Pani z Krakowa, która dzwoniła ze 3 tyg temu, że chce Linkę, teraz już nie chce, bo ma pieska :shake: Kto wznowi ogloszenia? proszę :oops: Quote
Maszaberla Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 malagos napisał(a):Pani z Krakowa, która dzwoniła ze 3 tyg temu, że chce Linkę, teraz już nie chce, bo ma pieska :shake: Kto wznowi ogloszenia? proszę :oops: Jakie ogloszenia sa potrzebne? Nie ma w tej chwili zadnych? :shake: Quote
malagos Posted May 6, 2009 Author Posted May 6, 2009 nie ma żadnych. Prosiłam Isadorę o ogłoszenia, ale szuka zaginionej Pepegi :cool1: Tylko w Wyborczej sie ukaże w piatek. I dam do Tygodnika Ostrołękigo, to dopiero w przyszły wtorek będzie. Maszaberla, a Ty możesz wrzucić gdzieś Linkę? Kurcze, bez ogłoszen nie znajdzie domku :shake: Quote
Maszaberla Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 malagos napisał(a):nie ma żadnych. Prosiłam Isadorę o ogłoszenia, ale szuka zaginionej Pepegi :cool1: Tylko w Wyborczej sie ukaże w piatek. I dam do Tygodnika Ostrołękigo, to dopiero w przyszły wtorek będzie. Maszaberla, a Ty możesz wrzucić gdzieś Linkę? Kurcze, bez ogłoszen nie znajdzie domku :shake: Moge ale niestety najwczesniej w weekend:oops: - potrzebuje jakiegos gotowego tekstu - czytalam na watku ze Linka miala allegro, moze jakis link do tej zakonczonej aukcji? Quote
malagos Posted May 6, 2009 Author Posted May 6, 2009 Młoda, śliczna, "ratlerkowata" sunia. (601919152) - Aukcje internetowe Allegro Ten tekst jest w 3. poście, mojego autorstwa. Teraz bym raczej napisała nie o przeszłosci, ale teraźniejszości -że domowa, kanapowa, zywiołowa, inteligentna, podobna do ratlerka (no, w typie ratlerka), ok, 1,5 roku, po sterylce i szczepieniach. Quote
EVA2406 Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Taka super sunia i nie ma coś szczęścia. Małgoś :loveu:, u Ciebie, tak samo jak u mnie, wszystkie się robią kanapowe :evil_lol: Quote
malagos Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 I tego sie obawaim najbardziej. One tak pokochają tymczasowego opiekuna, ze potem tragedia w nowym domu - jak z Muszką. Linka, jak ratlerek, kocha mnie i tylko mnie, nawet do mojej siostry nie chce podejść, mimo że podaje jej jedzenie i spaceruje ze stadem po sadzie. nie mówiac o tomku czu Adze.... :shake: Trzeba czasu i serca, by w nowym domu sie odnalazła. ale to złoty pies, wiec warto takiego domu poszukać. Quote
majqa Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Zaznaczam. Dziś w ogóle się nie kładłam, nie mogłam sobie na ten komfort pozwolić, więc ledwo rzęsami przebieram. Najpóźniej jutro do południa będzie tekst, ogłoszenia pojawią się chwilę potem. Quote
malagos Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 No to niech Ci Bozia da zdrowie :multi: Wyspij sie porządnie i czekamy! ;) Quote
malagos Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 Proszę, kto ma miejsce, o pobranie bannerka http://www.dogomania.pl/forum/f38/bannery-dla-psow-w-potrzebie-do-galerii-zapraszam-128389/index24.html Quote
MyrkurDagur Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Witaj Lineczko ;) Maleństwo nadal domku szuka... Quote
majqa Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Wołanie o pomoc, ślicznej, ratlerkowatej Linusi! Miała, chciałoby się powiedzieć, wszystko. Kołderkę nocy, śniadanko ze znalezionych odpadków, radość gaszenia pragnienia kroplami rosy i zbawczą zawartością kałuż. Los zadbał, by nie zbywało jej na niczym, w tym, na przypadkowej pieszczocie kopniaków, ciepłym, chmielem podszytym bełkocie dwunogów, do których, w desperacji potrzeb, kuląc się i garbiąc, podpełzała. To szczególne szczęście zdawał się nie mieć końca, aż... pojawił się ktoś, kto zapragnął wydrzeć tej 1,5 rocznej kruszynce jej raj. Nagle, jak za pociągnięciem czarodziejskiem różdżki, maleńka, ratlerkowata Linka, zaczęła odkrywać inną jakość życia, a wraz z nią doświadczać bliskości człowieka, sytości brzuszka, spokojnego, niczym nie zmąconego, snu. Jakże trudno jej było pojąć, że istnieje świat tak odmienny od już znanego. Wcześniejsze życie, odzwierciedlające realia polskiej wsi, zdawało się teraz być nie edenem, a przedsionkiem piekieł, o taki bowiem się otarła. Anioł stróż Lilusi za punkt honoru postawił sobie zrobić z niej prawdziwą damę, nauczyć prawidłowości relacji pies - człowiek, pokazać ileż radości z niej płynie i co znaczy bezgranicznie komuś zaufać. Jak zostało założone, tak się i stało. Linusia okazała się niezwykle inteligentną, chłonną nowej wiedzy i pilną uczennicą. Ze zgaszonego, przybitego żebraczą codziennością i niepewnego jutra stworzenia wyłonił się autentyczny, oszlifowany psi diament. Radosna, wręcz szczenięco zabawna, w pełni udomowiona, nakolankowo - kanapowa, mądra, uważna, ufna, wierna i posłuszna, pięknie zachowuje czystość w domu, znajdując wielką satysfakcję w popisywaniu się umiejętnością chodzenia na smyczy, byle zaskarbić sobie pełnię łask. Tak, bez większego trudu, za to przy udziale ogromu włożonego w nią serca, została Lineczka przygotowana do adopcji. Z powodzeniem można ją polecić jako psa rodzinnego, typowo mieszkaniowego, a i takiego, który bez najmniejszego problemu dołączyć może zarówno do innych psiaczków, jak i kotków. Zdrowa, wysterylizowana, odrobaczona i zaszczepiona, czeka na swoją ostateczną szansę, na docelowy dom. O taki, w imieniu sunieczki, błagamy!!! W swoim króciutkim życiu zaznała zbyt wiele złego, czas najwyższy po temu, by jej przeszłość pokrył kurz zapomnienia. Ta prześliczna istota, drobna ciałkiem, z ogromnym hartem ducha, nosi w sobie wielkie pokłady miłości wobec człowieka. Ten, który postanowi wyciągnąć do niej dłoń, zyska prawdziwą ozdobę i cudowną towarzyszkę na wiele długich lat. Osoby zainteresowane adopcją Linusi proszone są o kontakt, dzwoniąc na numer 0-692781745 lub pisząc na adres mailowy [email protected] Quote
Zmysł Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 No to rewelacja, jak zwykle.:multi::multi: Co to znaczy dobrze się wyspać Quote
malagos Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 Masz racje Zmysł, to perełka wśród ogloszeń :multi: Majga, jesteś Wielka! :loveu: A przed chwilą były 2 telefony, oba z Warszawy. Znów odleglość jest jakaś barierą, ale mamy być w kontakcie. Mogę od biedy dowieźć sunię do Warszawy, ale najlepiej sprawdza sie forma do tej pory przeze mnie stosowana-zaproszenie do mnie na wieś potencjalnego domku, pobycie z psem przez pół dnia, ja robię pokazowy obiad plus cisto i kawa :diabloti: i nie ma bata, na razie sie sprawdza. A gdzie to ogloszenie sie ukazało? allegro? Quote
majqa Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Ogłosiłam sunię na: animalia.pl pchlitarg.com owi.pl drobne.centrumofert.pl sellit.pl olx.pl e-zwierzak.pl przygarnijzwierzaka.pl kokosy.pl ale.gratka.pl zoonet.pl bono-polska.pl pajeczyna.pl pineska.pl neeon.pl dwukropek.pl telezoo vegie.pl petsy.pl eoferty.com.pl gumtree.pl petworld.pl adopcjapsa.pl ojoj.pl zwierzeta.i-bazar.pl rozglos.net kupiepsa.pl oglosze.pl tlenek.pl psy.elk.pl zwierzeta.drobny.com.pl nasza-lista.com/index.php ogloszenia.hodowle.info/oddam_psa,2,0.html afisze.pl nasipupile.pl hodowcy.com.pl twojeanonse.com offer.pl najpewniej.pl wa.stacja.biz Quote
majqa Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Dodałam jeszcze 10, wykaz stron dostawiony do poprzednich. Quote
beam6 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 majqa napisał(a):Dodałam jeszcze 10, wykaz stron dostawiony do poprzednich. Jestem pod wrażeniem - tekst ogłoszenia i ta ilość miejsc - WOW :-o Teraz to Linka na bank znajdzie domek :multi: Quote
majqa Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Nie zerkałam na strony wątku ale jeśli nie ma, to przydałoby się suni cukierkowe graficznie, wyróżnione allegro. Quote
Recommended Posts