Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kejciu, nie dostałyście żadnych wskazań jak się z nim obchodzić? Przecież nieumiejętne trzymanie go , ruchy mogą pogorszyć sytuację. W jakim odcinku on ma złamany kręgosłup?  Czy ma porażenia ? Możesz mi przesłać zdjęcia na mejl? Spróbuję skonsultować je z moim ulubionym wetem - ortopedą.

• Upvote 1
Posted
10 minut temu, Poker napisał:

Kejciu, nie dostałyście żadnych wskazań jak się z nim obchodzić? Przecież nieumiejętne trzymanie go , ruchy mogą pogorszyć sytuację. W jakim odcinku on ma złamany kręgosłup?  Czy ma porażenia ? Możesz mi przesłać zdjęcia na mejl? Spróbuję skonsultować je z moim ulubionym wetem - ortopedą.

Poker wszystko dostałyśmy i zostało przekazane do hoteliku. Oglądał go dobry lekarz a jeden z najlepszych specjalistów zobaczy go w piątek - Tobi jest w klatce kennelowej i ma ograniczony ruch. Zalecenia weta z Legionowa stosujemy - jutro będziemy jeszcze próbowały przyspieszyć termin wizyty. Miałam propozycje lekarza z Lublina ale nie zdecydujemy się bo musimy mieć lekarza na miejscu aby go nie wozić nie wiadomo jak daleko, bo transport jest chyba najniebezpieczniejszy w tej sytuacji. On w kennelu sobie krzywdy nie zrobi - wg. słów lekarza co się miało wydarzyć to się wydarzyło teraz tylko pozostaje nam modlić się aby udało się z tą wizytą szybciej a niestety do specjalistów się czeka no i teraz okres ferii :(Dostaje leki więc go nie boli, rtg jakie mamy nie jest dobrej jakości więc napewno na milion procent dr Bissenik ( a to jeden z najlepszych specjalistów w Polsce, ufamy mu chociaż wiemy że będzie to kosztować ale zaufanie do lekarza jest w tej sytuacji bardzo ważne )  - zrobi profesjonalne badania u siebie i wtedy będziemy wiedzieli na czym stoimy. Ale dziękuję Ci za chęć pomocy :*

Posted
1 minutę temu, Poker napisał:

Dzięki za odpowiedź. Przeraża mnie potencjalny koszt operacji i proponując konsultację  również miałam  go  na uwadze .

Poker a skąd jesteś ?

Posted

nie zrobiłam zdjęć opisów wizyt ale już napisałam prośbę o przesłanie więc jak otrzymam od razu tu wstawię.

Paragony też wgram - od rana piekę ciastka i nie miałam kiedy :( i przez to wszystko wyleciało mi z głowy uzupełnienie tego :(

Posted
2 minuty temu, Paulina1993 napisał:

Witam, 

Z tej strony koleżanka Kasi, z którą znalazłam pieska. Bardzo dziękujemy za każdą pomoc i prosimy o udostępnianie.

Pozdrawiam,

Paulina

Witaj nareszcie dotarłaś :)

• Upvote 1
Posted
Przed chwilą, Kejciu napisał:

o widzisz nie zauważyłam :( my Warszawa...więc jednak kawał drogi :(

Jakby była różnica w kosztach rzędu tysiąca czy dwóch , to i tak się opłaca. Na razie trzeba poczekać na wizytę u Was. czy on ma porażenia?

Wygląda na malutkiego psa.

Posted
1 minutę temu, Poker napisał:

Jakby była różnica w kosztach rzędu tysiąca czy dwóch , to i tak się opłaca. Na razie trzeba poczekać na wizytę u Was. czy on ma porażenia?

Wygląda na malutkiego psa.

nie ma porażeń - zwieracze " trzymają ", nie powłuczy kończynami miednicznymi, nawet jak zmienia sobie stronę leżenia to lekko się na nóżkach podpiera więc może nie jest tak źle jak mówił doktor w Legionowie - tej nadziei się narazie trzymamy :) Oczywiście leki też działają i może bardziej śmielej dlatego próbuje się przekręcić i to robi. Pytałyśmy kilka razy o jego bezpieczeństwo ale doktor powiedział że nie powinno się nic wydarzyć. 

Opłacać może i się opłaca ale pozostaje sposób transportu o którym wcześniej wspomniałam - o ile teraz ma do doktora max 7-8 km to do Wrocławia pewnie byłoby około 400...patrzymy na to tez tak że pewnie będą konieczne wizyty kontrolne, rehabilitacja, więc dobrze żeby to było na miejscu abyśmy mogli w tym uczestniczyć i mieć taką możliwość  ale oczywiście wszystko rozważymy jak już będzie wiadomo co i jak i na czym dokładnie stoimy. No i ważna w przypadku skomplikowanych operacji jest też opinia o lekarzu to też nas skłoniło do zapisania się właśnie do niego. 

Zobaczymy co się wydarzy do piątku i w piątek i wtedy konkretnie będziemy mogli podjąć jakieś decyzje bo teraz gdybamy :( ale chcemy być przygotowani na różne opcje.

Pokerku on w piątek 05.01 ważył 5 kg więc myślę że troszkę przytył ale nie dużo w ciągu tygodnia więc nie jest dużym pieskiem. Może takie sprawia wrażenie bo ma kudłatą sierść ale pod nią są skóra i kości (