Jump to content
Dogomania

ok. 5 mies. owczareczka z platfusem potrzebuje domu - nawet tymczasowego

Recommended Posts

Posted

Kiyoshi robi ogłoszenia na morusku i twierdzi, że jest bardzo duży odzew. Ja też zrobiłam tam ogłoszenia dla Onki, Dżetty i Merry, a dziś jeszcze powyróżniałam, ale to chyba Kiyoshi ma szczęście, a ja ostatnio niestety nie - bo nikt nie dzwoni :(.

• Upvote 1
Posted

Dostałam maila z zapytanie o Oneczke, poniżej wklejam.  Co mam odpisać? np.  Dziękujemy za zainteresowanie, ale sunia nie będzie wydana na podwórko ani do kojca.  Czy coś innego?

mail: "Witam
Jestem wstepnie zainteresowana pieskiem. Szukam psa rodzinnego przyjaciela, który jednak bedzie mieszkal na podwórku. Jeśli to Panstwu nie przeszkadza proszę o informacje dotyczace lapek pieska? czy jedna jest krotsza?-tak wyglada na zdjeciu.
pozdrawiam
Anna"

Posted

Sunia śliczna, młodziutka i zapewne chętna do zabaw i  wszelkich nauk. Szkoda, że ma problem z łapinkami.

Pies rodzinny kojarzy mi się raczej z domem, w którym pies mieszka i ma ludzi wokół siebie, oprócz tego, może oczywiście spędzać czas na dworze, ale nie w osamotnieniu 24 godziny na dobę. Taki młody piesek potrzebuje kontaktu z człowiekiem a nie izolacji - tak mi się wydaje.

• Upvote 3
Posted
2 godziny temu, jankamałpa napisał:

Dostałam maila z zapytanie o Oneczke, poniżej wklejam.  Co mam odpisać? np.  Dziękujemy za zainteresowanie, ale sunia nie będzie wydana na podwórko ani do kojca.  Czy coś innego?

mail: "Witam
Jestem wstepnie zainteresowana pieskiem. Szukam psa rodzinnego przyjaciela, który jednak bedzie mieszkal na podwórku. Jeśli to Panstwu nie przeszkadza proszę o informacje dotyczace lapek pieska? czy jedna jest krotsza?-tak wyglada na zdjeciu.
pozdrawiam
Anna"

Niestety mnie "przeszkadza" - odpisz, ze dla niej szukamy domu, gdzie będzie z ludźmi - a nie będzie "rodzinnym" psem podwórkowym

W środę mała jedzie na konsultacje do Arwetu do Wieliczki.

Posted
34 minuty temu, andzia69 napisał:

Niestety mnie "przeszkadza" - odpisz, ze dla niej szukamy domu, gdzie będzie z ludźmi - a nie będzie "rodzinnym" psem podwórkowym

W środę mała jedzie na konsultacje do Arwetu do Wieliczki.

dokładnie tak odpiszę.

Posted
3 minuty temu, jankamałpa napisał:

dokładnie tak odpiszę.

odpowiedziałam w  grzecznej formie: 'Dobry wieczór,

dziękuję za zainteresowanie, ale dla małej szukamy domu, gdzie będzie z ludźmi - a nie będzie "rodzinnym" psem podwórkowym.
Pozdrawiam"

• Upvote 2
Posted
3 godziny temu, jankamałpa napisał:

odpowiedziałam w  grzecznej formie: 'Dobry wieczór,

dziękuję za zainteresowanie, ale dla małej szukamy domu, gdzie będzie z ludźmi - a nie będzie "rodzinnym" psem podwórkowym.
Pozdrawiam"

i bardzo ładnie odpisałaś :) :)  pies z problemami na psa podwórkowego...ech

Posted
9 godzin temu, andzia69 napisał:

i bardzo ładnie odpisałaś :) :)  pies z problemami na psa podwórkowego...ech

Pani mi odpisała "naprawde uwazaja Panstwo ze miejsce psa jest na kanapie...zwłaszcza owczarka...na pewno będzie bardzo szczęśliwy czekając 10 godzin w 40m2 i majac 3 spacery dziennie..ten trend jest niezrozumialy dla mnie
nie mniej jednak pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz"

Posted
7 godzin temu, jankamałpa napisał:

Pani mi odpisała "naprawde uwazaja Panstwo ze miejsce psa jest na kanapie...zwłaszcza owczarka...na pewno będzie bardzo szczęśliwy czekając 10 godzin w 40m2 i majac 3 spacery dziennie..ten trend jest niezrozumialy dla mnie
nie mniej jednak pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz"

no lepiej jak pies jest "rodzinny" i jest zostawiony sam sobie na 1000 m2 ...będzie super szczęsliwy spędzając całe dnie i noce samemu! pani chyba uważa, ze jak ludzie maja domy z ogrodami, to psy powinny byc tylko na ogródku! broń boże w domu - bo a nuż sierść zgubi albo pobrudzi łapami super śnieżne dywany i kanapy

dlaczego ludzie np. w Niemczech nie trzymają psów na podwórkach? mają jakieś inne mieszkania? normy powierzchniowe dla szczęśliwego psa? 

wydawaliśmy nie raz psy na podwórka, jako "psy rodzinne" luzem biegające...ale w przypadku tej akurat oneczki nie uważam, że taka adopcja zapewni jej wszystko, co pies z problemami powinien otrzymać

Posted

miałam kolejne lakoniczne zapytanie o sunie:

Czy piesek aktualny?

Jak będzie wyglądał adopcja ?

moja odpowiedź: Ogłoszenie jest aktualne, proszę napisać, gdzie Państwo mieszkają, czy w domu, czy w bloku, ile jest osób, czy są dzieci i najważniejsze czy sunia przebywałaby w domu ? Pani odpisała mail poniżej.  Ja tylko jej odpisałam podając Twój nr telefonu żeby najlepiej zadzwoniła i o wszystko zapytała. Do trzech razy sztuka może następne zapytanie będzie z sensem. A co u suni?

Mam 14 letnia córka i 2 osoby w bloku.

Posted

Chyba podwórkowy nijak się ma do rodzinny. Po kilku dniowej ekscytacji taki pies najczęściej zostaje pozostawiony sam sobie i biega później taki biedak brudny, zaniedbany przy siatce i dziamgoli. Sunia na pewno znajdzie dobry domek i zostanie prawdziwym członkiem rodziny.

• Upvote 1
Posted
8 godzin temu, jankamałpa napisał:

Czy już coś wiadomo?

Wiadomo tyle, ze na 99,9% nie będzie potrzebna żadna operacja. Potrzebne będą natomiast ortezy :) Ma chodzić i cwiczyć mięśnie i łapy. Więc można zmienić opis w ogloszeniach, ze potrzebna będzie po prostu cierpliwość - jak do szczeniaka :) dobrej jakości karma i cały czas suplementy.

Jest jedna pani, co ja chce adoptować - z fb - wizyta będzie prawdopodobnie w ten weekend...ale nie jestem pewna co do tego, czy ludzie wiedzą na co się piszą  - no ale pójdzie tam Donka i porozmawia

• Upvote 1
Posted
8 godzin temu, andzia69 napisał:

Wiadomo tyle, ze na 99,9% nie będzie potrzebna żadna operacja. Potrzebne będą natomiast ortezy :) Ma chodzić i cwiczyć mięśnie i łapy. Więc można zmienić opis w ogloszeniach, ze potrzebna będzie po prostu cierpliwość - jak do szczeniaka :) dobrej jakości karma i cały czas suplementy.

Jest jedna pani, co ja chce adoptować - z fb - wizyta będzie prawdopodobnie w ten weekend...ale nie jestem pewna co do tego, czy ludzie wiedzą na co się piszą  - no ale pójdzie tam Donka i porozmawia

To pozmieniam dziś opisy. a czy jakiś inny psiak znalazł dom, czy cisza?

Posted

była...ale to nie jest dom dla młodej :( pomijam kwestie finansowe, ale tam są 2 male dzieci 3 i 6 lat - a młoda bardzo mocno gryzie, więc mógłby być problem, bo nie panuje nad uściskiem

dzwonil jeszcze ludek z W-wy...i sie zastanawiam, kogo tam wysłac na mocna wizytę...bo to znowu 3 piętro, bez windy :( no ale może dobry dom...czemu nikt nie dzwoni taki, ze po pierwszym zdaniu wiem, ze to ten dom :(

Posted
2 godziny temu, andzia69 napisał:

była...ale to nie jest dom dla młodej :( pomijam kwestie finansowe, ale tam są 2 male dzieci 3 i 6 lat - a młoda bardzo mocno gryzie, więc mógłby być problem, bo nie panuje nad uściskiem

dzwonil jeszcze ludek z W-wy...i sie zastanawiam, kogo tam wysłac na mocna wizytę...bo to znowu 3 piętro, bez windy :( no ale może dobry dom...czemu nikt nie dzwoni taki, ze po pierwszym zdaniu wiem, ze to ten dom :(

Smutno, że taki słaby odzew jest :(