Jump to content
Dogomania

ROXI (*) ZASNĘŁA... DO ZOBACZENIA, MALEŃKA. :( Zdradziłeś mnie, człowieku: ale przez 3 lata miałam prawdziwe życie i byłam kochana u Moli.

Recommended Posts

Posted

Ależ ona ma mądre spojrzenie! Aż przenika duszę :)
Niestety, telefon milczy... nikomu Roxi się nie podoba...

Też mnie zmartwiły te wyniki nerkowe... ale cicho wierzę, że będzie poprawa.

Posted

Witamy z Roksunią i  zaczynam Nowy tydzień flower.gif udanego poniedziałku i całego tygodnia życzę :)

26 minut temu, Tyś(ka) napisał:

... to prawda!  jej spojrzenie...przenika duszę! też to zauważyłam :)

... jeśli chodzi o wyniki?  czy lekarz coś jeszcze zalecił?

Posted
39 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Tysia, wszyscy liczą że z nerkami nic poważnego się nie dzieje...przekonamy się w piątek.

Zlecono tylko ten preparat - miesięczna kuracja. Jest na karmie dla seniorów + dodatki i tego nie zmienili.  Nie zlecono specjalistycznej diety.

Wetka mówiła że już nie ma siły tłumaczyć, prosić...nie karmić psów/kotów resztkami. Sól, przyprawy, niektóre produkty rozwalają nerki...wątrobę, siada krążenie, problemy z sercem...alergie.

Posted
21 minut temu, Moli@ napisał:

Wetka mówiła że już nie ma siły tłumaczyć, prosić...nie karmić psów/kotów resztkami. Sól, przyprawy, niektóre produkty rozwalają nerki...wątrobę, siada krążenie, problemy z sercem...alergie.

Plus do tego brak pilnowania, aby pies/kot pił wystarczająco ilość wody... i nieszczęście gotowe. 
Dobrze, że na razie wyniki nie są tragiczne... będzie dobrze!

Posted
10 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Plus do tego brak pilnowania, aby pies/kot pił wystarczająco ilość wody... i nieszczęście gotowe. 
Dobrze, że na razie wyniki nie są tragiczne... będzie dobrze!

Oooo i ograniczanie dostępu do wody,...pije to siusia... siusia to trzeba wychodzić/wyprowadzić (:

Po co ludzie biorą psa?...Pluszaka by sobie sprawili... nie ma potrzeb, siedzi tam gdzie posadzą.

Roxi przyzwyczajona jest do spacerów rano i wieczorem... w ciągu dnia idzie jak na ścięcie, pada deszcz - zapiera się, ucieka do domu.

Niedobra jestem...zmuszam do chodzenia ,)

• Upvote 1
Posted

Moli... :) naprawdę jesteś niedobra :)

U Roxi cisza zapadła... Ma bardzo, bardzo dużo wyświetleń ogłoszeń, a dzięki Dobrym Duszom - wszystkie są wyróżnione. Pobrań telefonu też cała masa... i obserwujących... ale nikt, dosłownie nikt nie dzwoni.

Dobrze wiedzieć, że jednak Dogomaniacy kibicują Roxance.

Posted

Po nocy...mocz złapany. W pojemniku, barwa/przejrzystość - na oko ok ,)

Lecznica zaprasza od 8:00, za chwilę startuję z Misią na kontrolną wizytę

Wynik odbiorę i wstawię po godzinie 21.

Posted
12 godzin temu, Moli@ napisał:

To ja mocno zaciskam za te wynikispoko.gif

100_4492.JPG

Jakie ona ma mądre spojrzenieserduszka2.gif

Posted

Wynik moczu dobry :)

Zalecenia: Podajemy preparat UrinoMet po 1 tabletce dziennie (zmniejszono dawkę) - całe opakowanie. Odczekać około 10 dni i powtórzyć badanie moczu - profilaktycznie. Dieta dla seniorów - nic nie zmieniamy.

100_4619.JPG

100_4606.JPG

100_4613.JPG

100_4614.JPG

100_4608.JPG

• Like 1
Posted
Dnia 15.05.2018 o 23:23, Aldrumka napisał:

no niestety ciężko będzie ze znalezieniem DS dla suni

Kiedy dowiedziałam się o Roxi... pomyślałam o tym, że będzie ciężko. Z drugiej strony, młodym psiakom, nawet szczeniakom też nie zawsze się poszczęści... a dogo pokazuje różne cuda - wierzę, że Roxi dołączy do grona szczęśliwych, domnych psów. W schronisku nie miała żadnych szans na godną starość... a dzięki Dogomaniakom żyje w ciepełku, z pełnym brzuszkiem, bez świadomości, że tak naprawdę ktoś się martwi, że ona bez domu...

Dnia 17.05.2018 o 00:17, b-b napisał:

Trzymamy kciuki aby jednak ktoś pomimo wieku się w dziewczynie zakochał :)

Bardzo dziękuję, kciuki są niesamowicie potrzebne.

Dnia 17.05.2018 o 12:47, bakusiowa napisał:

Roxi nie wygląda na staruszkę.

To prawda - odkąd ma usunięte guzy i ładne wcięcie ;) zdecydowanie nam odmłodniała. 

Dnia 18.05.2018 o 07:26, Moli@ napisał:

Ależ masz ręce pełne roboty... kiedy Ty odpoczywasz?

15 godzin temu, anica napisał:

To ja mocno zaciskam za te wynikispoko.gif

Jakie ona ma mądre spojrzenieserduszka2.gif

Dziękuję :)

To spojrzenie pełne uroku... szkoda, że jeszcze nikt się nie zakochał w tych mądrych oczkach, ale czekamy cierpliwie.

14 godzin temu, Moli@ napisał:

Wynik moczu dobry :)

Zalecenia: Podajemy preparat UrinoMet po 1 tabletce dziennie (zmniejszono dawkę) - całe opakowanie. Odczekać około 10 dni i powtórzyć badanie moczu - profilaktycznie. Dieta dla seniorów - nic nie zmieniamy.

Cuuuudnie! Brawo! :)

Niewątpliwie na wynik wpływa to, jaką ma opiekę :)

I gołe placki jak ładnie już zarastają.

11 godzin temu, b-b napisał:

Oby ze zdrówkiem dalej dobrze było :)

Roxi to silna baba :) musi być zdrowa.

Posted
27 minut temu, anica napisał:

Ja również ... jakoś dziwnie wierzę ,że Roxi dołączy do szczęściarzy i będzie miała "swój" domekprosi.gif

Ja też ja też wierzę, że dołączy do szczęściarzy ze swoim człowiekiem :)

Fajna...sympatyczna grzeczna panienka. W swoim domku przy swoim ludziu rozkręci się bardziej :)

Brać na ręce / nosić można już bez problemu...sama przybiega, ustawia się się boczkiem do podnoszenia :) Na kolanach też jest fajnie...głaskaj, masuj/tarmoś nawet święty ogonek ,) i szczotkowanie zaczyna sprawiać przyjemność.

Już nie chodzi spać z kurami...spacerki po ciemaku są fajne - chętnie wychodzi. Rano nie zrywa się skoro świt ,)

• Like 1
Posted
6 godzin temu, anica napisał:

Ja również ... jakoś dziwnie wierzę ,że Roxi dołączy do szczęściarzy i będzie miała "swój" domekprosi.gif

Jak dobrze, że jest nas więcej :)

6 godzin temu, Moli@ napisał:

Ja też ja też wierzę, że dołączy do szczęściarzy ze swoim człowiekiem :)

Fajna...sympatyczna grzeczna panienka. W swoim domku przy swoim ludziu rozkręci się bardziej :)

Brać na ręce / nosić można już bez problemu...sama przybiega, ustawia się się boczkiem do podnoszenia :) Na kolanach też jest fajnie...głaskaj, masuj/tarmoś nawet święty ogonek ,) i szczotkowanie zaczyna sprawiać przyjemność.

Już nie chodzi spać z kurami...spacerki po ciemaku są fajne - chętnie wychodzi. Rano nie zrywa się skoro świt ,)

Ależ ona rozkwita u Ciebie, Moli... kochany kwiatuszek z niej :) Aż chce się ją wziąć na kolanka... i miziać :) 

JAK JA SIĘ CIESZĘ, ŻE ONA TRAFIŁA DO CIEBIE, Moli! :) Dziękuję! Czytanie postów od Ciebie to miód na duszę.

A Roxi znajdzie domek... żałuję, że u nas finansowo krucho, bo próbowałabym omotać trochę Rodziców i Babcię - bo Babcia narzeka, że ma za mało do rozpieszczania, jak wnuki się porozjeżdżały, a i ubyło o kota. Jednak niektórych spraw się nie przeskoczy... Czekamy dalej na domek dla naszej iskiereczki.

Posted

Ależ pustki tutaj... :( no nic, zaglądam tylko, aby napisać, że dzisiaj mocniej zadrżało mi serce. Miałam zapytanie z katowickiegoo olx-a o Roxi... Pani się ładnie przywitała i zapytała o miasto, w którym przebywa Roxi, odpowiedziałam jej, zachęciłam do kontaktu telefonicznego... czekam... pani na swoim olx-ie sprzedaje ciuszki dla dziecka malutkiego, zakładam więc że ma dzieci w domu. 
Nawet jak Pani nie zadzwoni, to mi miło, że w końcu ktoś zauważył Roxi.

Posted

I... rozmawiałam z Panią z OLX. Zadzwoniła do mnie, żeby nie wyjść na niesłowną albo na taką, która pyta na olx z nudy. Z adopcji zrezygnowała z żalem, bo ona szuka suni w Katowicach i okolicach. Nie dlatego, że tak sobie umyśliła, bo ona wie, że można transportować psiaki... ale dlatego, że chciałaby zrobić 3-4 spacery socjalizacyjno-zapoznawcze z rezydentem. Rezydent średnio nastawiony do psiaków, więcej ma antypatii niż sympatii, ale jest cień szansy, aby dogadał się z jakąś sunią. Ze względu jednak na odległość, nie ma możliwości tego sprawdzić, a Pani nie chce brać psa, aby oddawać... No brzmiała baaaardzo rozsądnie, konkretnie i aż mi się szkoda zrobiło, że Pani nie mieszka bliżej... :( Zwłaszcza, że przedstawiła się z imienia i nazwiska, od razu mówiła dlaczego dzwoni, jakiego psiaka szuka, bez owijania w bawełnę. Świetnie mi się z nią rozmawiało. Pani bardzo Roxi się spodobała. No nic :(.

• Like 2
Posted
2 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

I... rozmawiałam z Panią z OLX. Zadzwoniła do mnie, żeby nie wyjść na niesłowną albo na taką, która pyta na olx z nudy. Z adopcji zrezygnowała z żalem, bo ona szuka suni w Katowicach i okolicach. Nie dlatego, że tak sobie umyśliła, bo ona wie, że można transportować psiaki... ale dlatego, że chciałaby zrobić 3-4 spacery socjalizacyjno-zapoznawcze z rezydentem. Rezydent średnio nastawiony do psiaków, więcej ma antypatii niż sympatii, ale jest cień szansy, aby dogadał się z jakąś sunią. Ze względu jednak na odległość, nie ma możliwości tego sprawdzić, a Pani nie chce brać psa, aby oddawać... No brzmiała baaaardzo rozsądnie, konkretnie i aż mi się szkoda zrobiło, że Pani nie mieszka bliżej... :( Zwłaszcza, że przedstawiła się z imienia i nazwiska, od razu mówiła dlaczego dzwoni, jakiego psiaka szuka, bez owijania w bawełnę. Pani bardzo Roxi się spodobała. No nic :(.

Może Anecik ma ?