Jump to content
Dogomania

Dunia w DS,Tofik w DS,Rafik u szafirki od 13.07.18 ponownie szuka domu.Rafik od 04.08.18 w DS.Tofik 25.11.2022 za TM.

Recommended Posts

Posted

Chciałabym, żeby Mika trafiła do takiej osoby jak pani Basia. Niestety, jeżeli chodzi o adopcję, to Mika na razie nie ma szczęścia. Cieszy fakt, że Duni się udało, że żyje spokojnie, bezpiecznie, bez presji i wygórowanych wymagań ze strony swojej opiekunki.      

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
2 godziny temu, hop! napisał:

Chciałabym, żeby Mika trafiła do takiej osoby jak pani Basia. Niestety, jeżeli chodzi o adopcję, to Mika na razie nie ma szczęścia. Cieszy fakt, że Duni się udało, że żyje spokojnie, bezpiecznie, bez presji i wygórowanych wymagań ze strony swojej opiekunki.      

Pięknie to wszystko ujęłaś w jednym poście.

Tak sobie myślę,że Dunia jak i my mamy niesamowite szczęście.

• Like 1
  • 4 weeks later...
Posted

Wiadomości z domku Duni :)
Świątecznie pozdrawiam i Ciebie i Twoja Siostrę
Udało mi się zrobić zdjęcie Duni prawie w domu czyli,jak do niego wchodzi. Ma ocieplone wejście i domeczek w głębokiej szafce. A że nie spieszno jej do spania że mną, wstawiłam jej grzejnik olejowy. Kochamy się bardzo, wciąż bezdotykowo. Obserwuje rytuały domowe i coraz mniej panikuj. Ładnie je mokre z "Doliny Noteci"
Jest ruchliwa i wesoła.
W załączeniu dzisiejsza fotka

553745435_WhatsAppImage2018-12-23at21_50_34.jpeg.0331c975272394aa1bcecf61c8e16c15.jpeg

• Like 1
  • Upvote 2
Posted

Jeszcze jeden wspaniały prezent jaki otrzymałam, w postaci dzisiejszego zdjęcia Duni :):):)

Pani Basia napisała:

Dunia sama przyszła do pokoju i nawet kilkanaście minut sobie tak poleżała :)

197574605_WhatsAppImage2018-12-26at16_47_38.jpeg.98762c1cfcec374bc895b704e5a34310.jpeg

• Like 3
  • Upvote 1
Posted

Dunia już zaczyna wierzyć człowiekowi,że już nigdy nie skrzywdzi jej.Malutkie kroczki robi i to jest najwspanialsze.

Teraz dla Duni będzie bardzo ciężki okres do przetrwania zbliża się Sylwester i te nieszczęsne fajerwerki.Podejrzewam,że Dunia przejdzie koszmarnie te dni bo ma w sobie 11szt.śrutu i pamięta,że ktoś do niej strzelał.

Posted
7 minut temu, Anula napisał:

Dunia już zaczyna wierzyć człowiekowi,że już nigdy nie skrzywdzi jej.Malutkie kroczki robi i to jest najwspanialsze.

Teraz dla Duni będzie bardzo ciężki okres do przetrwania zbliża się Sylwester i te nieszczęsne fajerwerki.Podejrzewam,że Dunia przejdzie koszmarnie te dni bo ma w sobie 11szt.śrutu i pamięta,że ktoś do niej strzelał.

Masz rację Anulko.U psiaków lękliwych  i z bagażem złych doświadczeń z przeszłości właśnie takie kroczki cieszą najbardziej :)

Na szczęście dom jest na uboczu i z tego co wiem,to sąsiedzi tam nie strzelają, bo to starsi ludzie.Mam nadzieję,że i tym razem tak będzie.

Posted
3 minuty temu, Bogusik napisał:

Masz rację Anulko.U psiaków lękliwych  i z bagażem złych doświadczeń z przeszłości właśnie takie kroczki cieszą najbardziej :)

Na szczęście dom jest na uboczu i z tego co wiem,to sąsiedzi tam nie strzelają, bo to starsi ludzie.Mam nadzieję,że i tym razem tak będzie.

No i za to trzymam kciuki aby był spokój.

Posted

Dunia robi malutkie kroczki na drodze ku normalnemu zyciu, ale jakże ważne to kroczki!

Cudnie wiedzieć sunieczkę w domowym zaciszu.

Oby nadchodzący Sylwester okazał się tym spokojnym!

• Upvote 3
Posted
22 godziny temu, Anula napisał:

No i za to trzymam kciuki aby był spokój.

8 godzin temu, Tola napisał:

Dunia robi malutkie kroczki na drodze ku normalnemu zyciu, ale jakże ważne to kroczki!

Cudnie wiedzieć sunieczkę w domowym zaciszu.

Oby nadchodzący Sylwester okazał się tym spokojnym!

Dzisiaj otrzymałam takie wiadomości od Pani Basi:

Dunia przygląda się z rozsądkiem, a nie z paniką.
Na zdjęciu ma niepewną minę, to reakcja na aparat.
Później usiadłam koło niej i było głaskanie. Po chwili odeszłam, a ona została na kanapie. Kilkakrotnie wchodziła i schodziła. Dzisiaj już też.

Pytałam także o sylwestrowe fajerwerki i otrzymałam taką odpowiedź:

Zwykle mały kaliber i to dalej ode mnie.
Nie będę użerać się z idiot...... Zajmę się Dunią.
Zamkniemy się w domu. Rolety dobrze wygłuszają.
A moje pozostałe psy nie boją się.
Damy radę  :-)

• Upvote 1
Posted
2 minuty temu, Bogusik napisał:

Dzisiaj otrzymałam takie wiadomości od Pani Basi:

Dunia przygląda się z rozsądkiem, a nie z paniką.
Na zdjęciu ma niepewną minę, to reakcja na aparat.
Później usiadłam koło niej i było głaskanie. Po chwili odeszłam, a ona została na kanapie. Kilkakrotnie wchodziła i schodziła. Dzisiaj już też.

Pytałam także o sylwestrowe fajerwerki i otrzymałam taką odpowiedź:

Zwykle mały kaliber i to dalej ode mnie.
Nie będę użerać się z idiot...... Zajmę się Dunią.
Zamkniemy się w domu. Rolety dobrze wygłuszają.
A moje pozostałe psy nie boją się.
Damy radę  :-)

Coraz to lepsze wiadomości o naszej Duni czytam.Tak sobie myślę,że Dunia pod wpływem zimy, zimna może się zmieni i bardziej przekona się do p.Basi bo przecież Dunia uwielbia ciepełko.

Posted
4 minuty temu, Anula napisał:

Coraz to lepsze wiadomości o naszej Duni czytam.Tak sobie myślę,że Dunia pod wpływem zimy, zimna może się zmieni i bardziej przekona się do p.Basi bo przecież Dunia uwielbia ciepełko.

Właśnie też o tym pisałam p.Basi,że te zimne i ponure dni wpływają pozytywnie na ich relacje :)

Posted

Widać ,że mała otwiera się na swoją opiekunkę. Jak każde lękliwe stworzenie potrzebowała na to o wiele więcej czasu niż inne otwarte i normalne psiaki. Cieszą takie wieści. Trzymam kciuki aby te postępy był cały czas. Może za rok Pani napisze ,że Duśka już bez strachu przebywa z nią cały czas w pokoju? Oby. za to trzymam mocno kciuki! :D

• Upvote 1
Posted

Rany Julek,

Wiadro pokory i cierpliwości ma Pani Basia. I taką mikrospostrzegawczość psich zachowań.

A ja się zastanawiam i niecierpliwie kiedy mój psiak za którymś razem nie rozumie komendy .

Aż mi wstyd.

Trzymam kciuki i podziwiam empatię, konsekwencję i cierpliwość Pani Basi.

Wszystkiego co Najlepsze w Nowym Roku  i jeszcze dłużej

• Upvote 1
Posted
13 minut temu, b-b napisał:

Widać ,że mała otwiera się na swoją opiekunkę. Jak każde lękliwe stworzenie potrzebowała na to o wiele więcej czasu niż inne otwarte i normalne psiaki. Cieszą takie wieści. Trzymam kciuki aby te postępy był cały czas. Może za rok Pani napisze ,że Duśka już bez strachu przebywa z nią cały czas w pokoju? Oby. za to trzymam mocno kciuki! :D

Bogduniu,mamy taką nadzieję i najważniejsze,że wiary nie traci p.Basia - wspaniała opiekunka Duni ! :)

Posted
1 minutę temu, uxmal napisał:

Rany Julek,

Wiadro pokory i cierpliwości ma Pani Basia. I taką mikrospostrzegawczość psich zachowań.

A ja się zastanawiam i niecierpliwie kiedy mój psiak za którymś razem nie rozumie komendy .

Aż mi wstyd.

Trzymam kciuki i podziwiam empatię, konsekwencję i cierpliwość Pani Basi.

Wszystkiego co Najlepsze w Nowym Roku  i jeszcze dłużej

Dziękujemy za życzenia :) Pani Basia to wyjątkowa osoba i zaraz to wiedziałam po naszych pierwszych rozmowach w sprawie adopcji Duni.Utwierdziłam się jeszcze bardziej,jak byłyśmy z Anulą latem w odwiedzinach.Takich wyjątkowych ludzi  z taką empatią,pokorą i bezwarunkową miłością,rzadko się w życiu spotyka.Czasami jednak cuda się zdarzają,tak jak w przypadku właśnie tej adopcji....:)

Posted

Kochani,przed chwilą otrzymałam od p.Basi zdjęcia i ze wzruszenia się popłakałam :)To ogromny krok do przodu zważywszy,że do niedawna nie było mowy o tak bliskim kontakcie,a także spaniu na wersalce. Sami zobaczcie....:)

1991844507_WhatsAppImage2018-12-31at18_08_12.jpeg.7ccafa8da9e6a1f5c99fbadba9fb4879.jpeg

Było też trochę zabiegów pielęgnacyjnych :)

2083185009_WhatsAppImage2018-12-31at18_08_53.jpeg.c3a35f5695456dd4240d792b43b2f7c1.jpeg

I na koniec nie było ucieczki do swojej azylowej budki tylko pozostanie na wersalce :)

1702915582_WhatsAppImage2018-12-31at18_09_41.jpeg.f0dd82d72a2d01470c0c05a28548b017.jpeg

• Upvote 1