elik Posted January 17, 2018 Author Posted January 17, 2018 Dzisiaj minął kolejny miesiąc pobytu suni w PDT. Przelewem regulowałam także kwotę 9,49 zł za lek uspokajający Bellergot - paragon zamieszczony w poście z dnia 8.01.2018 r. Przelew Quote
elik Posted January 17, 2018 Author Posted January 17, 2018 Znalazłam na YouTube świetny filmik pokazujący profesjonalny sposób socjalizowania bardzo agresywnego pekińczyka. Z psa łańcuchowego zrobił się domowym przytulakiem. Fakt, że trwało to około 4 miesiące, ale odbyło się w sposób komfortowy tak dla psa, jak i dla człowieka :) Quote
b-b Posted January 17, 2018 Posted January 17, 2018 Droda do przekonania psiaka,że czlowiek to nie tylko zlo jesy niestety długa. Świetny filmik. Quote
elik Posted January 18, 2018 Author Posted January 18, 2018 12 godzin temu, b-b napisał: Droda do przekonania psiaka,że czlowiek to nie tylko zlo jesy niestety długa. Świetny filmik. Smutna prawda :( Quote
elik Posted January 18, 2018 Author Posted January 18, 2018 7 godzin temu, Nesiowata napisał: Dobry dzień Beni i jej fanom. Dzień dobry :) Quote
elik Posted January 18, 2018 Author Posted January 18, 2018 Gdzieś nam się Elisabeta zapodziała :( Quote
Elisabeta Posted January 18, 2018 Posted January 18, 2018 2 godziny temu, elik napisał: Gdzieś nam się Elisabeta zapodziała :( Jestem, jestem, Beniu. Eliku, miło z Twojej strony. Nie odezwałam się dziś rano, a Ty mnie już szukasz... Codziennie zaglądam do naszej Beniusi, ale czasem nie mam co napisać... Widać, muszę się meldować każdego poranka jak u Grzesia od Oleny... Quote
elik Posted January 18, 2018 Author Posted January 18, 2018 1 godzinę temu, Elisabeta napisał: Jestem, jestem, Beniu. Eliku, miło z Twojej strony. Nie odezwałam się dziś rano, a Ty mnie już szukasz... Codziennie zaglądam do naszej Beniusi, ale czasem nie mam co napisać... Widać, muszę się meldować każdego poranka jak u Grzesia od Oleny... Szukam, szukam, bo siem martwiem czy coś nieodpowiedniego Ci siem nie przydarzyło :) Bo czyż Benia jest gorsza od Grzesia Olenkowego ;) ? Quote
Elisabeta Posted January 18, 2018 Posted January 18, 2018 1 godzinę temu, elik napisał: Bo czyż Benia jest gorsza od Grzesia Olenkowego ;) ? Nie jest! Będę u Beni codziennie o poranku i nie tylko... A teraz idę z sunią na dlugi spacer. Zaczęło znowu ostro wiać... Quote
elik Posted January 18, 2018 Author Posted January 18, 2018 6 minut temu, Elisabeta napisał: Nie jest! Będę u Beni codziennie o poranku i nie tylko... A teraz idę z sunią na dlugi spacer. Zaczęło znowu ostro wiać... No, to mi się podoba ;) U nas jeszcze nie wieje, ale zapewne i do nas dotrze zawierucha :( W Niemczech i Holandii już duże szkody wyrządziła :( Quote
Havanka Posted January 18, 2018 Posted January 18, 2018 I ja zaglądam do Beni z pozdrowieniami dla niej i wszystkich jej fanów. U nas już ostro wieje... Quote
b-b Posted January 18, 2018 Posted January 18, 2018 I ja u Benitki się zjawiam. U nas zaczęło się przed 19.00 ostre wianie. Quote
Nesiowata Posted January 19, 2018 Posted January 19, 2018 Już jestem - dzień dobry. Życzymy spokojnego dnia. Quote
Elisabeta Posted January 19, 2018 Posted January 19, 2018 Dnia 16.01.2018 o 19:53, elik napisał: Rozmawiałam z p. Ewą. We czwartek jedzie z Benią do weta na szczepienie p/wściekliźnie i przy okazji zrobi badanie krwi. . Dzień dobry. Też jestem u naszej Beni. Mam nadzieje, że Beniusia bardzo się nie stresowała na szczepieniu i trzymam kciuki za wyniki badania krwi... Quote
elik Posted January 19, 2018 Author Posted January 19, 2018 Benia była wczoraj u weta. Cytuję z MMSa: "Benia ma gorsze próby wątrobowe. Dostała lek Epato, który ma zażywać przez 3 tygodnie. Na szczęście morfologia ok. Zaszczepiona p/wścielkiźnie, pazurki obcięte gratis. Sunia była bardzo dzielna, ładnie maszerowała w ulicznym ruchu. W poczekalni podchodziła do ludzi. Faktura będzie w mailu". Martwię się tymi pogorszonymi próbami wątrobowymi. Dzwoniła do p. Ewy, ale nie odbiera. Bedę dzwonić do skutku. Zdjęcia z podróży do weta, jak mniemam :) 2 Quote
Elisabeta Posted January 19, 2018 Posted January 19, 2018 Beniu,... Też się zmartwiłam, Eliku... Może nie będzie źle, skoro lek na trzy tygodnie, to może jest szansa, że wątroba dojdzie do siebie... Zachowanie Benusi bardzo cieszy. Może za niedługo, jak kiedyś odwiedzisz panią Ewę, to nie tylko zrobisz suni fotki, ale będziesz mogła ją pogłaskać, Eliczku. Za jakiś smakołyk oczywiście. Fotki z drogi piękne. Trzeba przyznać, że nasza Benia jest bardzo zgrabniutka. A jej futerko ślicznie wygląda w zimowym słońcu. Quote
elik Posted January 19, 2018 Author Posted January 19, 2018 11 godzin temu, Elisabeta napisał: Beniu,... Też się zmartwiłam, Eliku... Może nie będzie źle, skoro lek na trzy tygodnie, to może jest szansa, że wątroba dojdzie do siebie... Zachowanie Benusi bardzo cieszy. Może za niedługo, jak kiedyś odwiedzisz panią Ewę, to nie tylko zrobisz suni fotki, ale będziesz mogła ją pogłaskać, Eliczku. Za jakiś smakołyk oczywiście. Fotki z drogi piękne. Trzeba przyznać, że nasza Benia jest bardzo zgrabniutka. A jej futerko ślicznie wygląda w zimowym słońcu. P. Ewa przypomniała mi, że moja poprzednia podopieczna Buba, która przyjechała z tego samego schronu, też miała takie złe wskaźniki wątrobowe. Zażywała ten sam lek i po jakimś czasie nastąpiła wyraźna poprawa. Prawdopodobnie są to efekty schroniskowego karmienia :( Prosiłam o ponowne badanie krwi po zażyciu pełnej przepisanej dawki leku. Miejmy nadzieję, że będzie poprawa. Mażę o tym Elisabeta :) Quote
elik Posted January 19, 2018 Author Posted January 19, 2018 Faktura za szczepienie p/wściekliźnie, badanie krwi i lek na wątrobę. Przelew. Quote
elik Posted January 19, 2018 Author Posted January 19, 2018 1 godzinę temu, b-b napisał: Zdrowia Benitko:*) Dziękuję :) Quote
Nesiowata Posted January 20, 2018 Posted January 20, 2018 Dobry dzień wszystkim. Beniu - przecież ty jesteś mądry psiak. Do czego ci potrzebne choroby? Pogoń je szybko! 1 Quote
Elisabeta Posted January 20, 2018 Posted January 20, 2018 Jestem, Beniu. Dobrej soboty dla Was. Trzymamy kciuki za zdrowie naszej Beniusi i jesteśmy dobrej myśli, prawda, Eliku?... 1 Quote
Recommended Posts