elik Posted January 4, 2019 Author Posted January 4, 2019 2 godziny temu, Nesiowata napisał: Teraz to i u mnie pobielało. Aaaaaa widzisz :) Wystarczyło tylko trochu poczekać :) Quote
Nesiowata Posted January 5, 2019 Posted January 5, 2019 Witamy w zimowy poranek. Jestem już po porannym odśnieżaniu. Chyba zbyt wcześnie zabrałam się za to bo ledwo skończyłam - zaczął padać śnieg z deszczem. No, ale trochę pracy fizycznej nie zaszkodzi. Mam nadzieję, że zima nie zaskoczyła w styczniu naszych drogowców - czeka mnie jeszcze wyjazd. Ale droga koło mnie do tej pory jest w dziewiczym stanie.Może lepiej będzie na głównych drogach. A moje psy bardzo zadowolone ze śniegu. Już wczoraj ganiały szczęśliwe, nawet dziadzio nabrał werwy. Życzymy wszystkim spokojnej soboty. Quote
elik Posted January 5, 2019 Author Posted January 5, 2019 Kraków, a przynajmniej moja okolica, spowite białym puchem. Rano śniegu było na około 10 cm. Pięknie to wygląda. Psiaki szalały na spacerze. Mała Tinka spuszczona ze smyczy nie wiedziała co ma ze szczęścia robić :) Szusy, skoki, obroty tworzyły białe obłoki śnieżynek. Tak rozbawionej Tinusi jeszcze nie widziałam. Żałowałam, że nie mogłam sfilmować jej wyczynów. Nawet starowinka Masia robiła wygibusy na miarę swoich możliwości. Ale to białe szaleństwo ma potrwać tylko chwilkę :( Już zapowiadają ocieplenie, deszcz, a potem znowu przymrozek. Nie chcę myśleć co się będzie działo. Mokre futerka będą marzły... :( Quote
b-b Posted January 5, 2019 Posted January 5, 2019 U nas od rana padał deszcz ai było na plusie. Wieczorem po 21,00 kiedy wracałam z pracy było około 1 na plusie ale na drodze zrobiło się lodowisko. Niestety drogowcy znowu zaspali :( miłej niedzieli Dziewczyny :) Quote
elik Posted January 5, 2019 Author Posted January 5, 2019 A u nas zasypało na biało! Ślicznie jest! Prawda? :) :) :) Quote
Nesiowata Posted January 6, 2019 Posted January 6, 2019 Witamy wszystkich. U mnie mniej śniegu za to bardzo ślisko. A służb drogowych ani widać, ani słychać. Mam nadzieję, że główne drogi są w dobrym stanie. Psy ochoczo wyskoczyły na chwilę, ale teraz śpią dalej. Kotów nawet nie ruszyło otwieranie drzwi. Wieje dość mocno wiatr więc nie jest przyjemnie, ale jakoś trzeba z tym żyć. Wczoraj jeszcze wieczorem chodziła w gumowych butach, może dziś nie będzie takiej potrzeby. A najlepiej - nie wychodzić z domu. Tyle, że nie mam takiej możliwości. Trzymajcie się zdrowo! Quote
elik Posted January 6, 2019 Author Posted January 6, 2019 U nas nie wieje, jest lekki mrozik, ale pono już wkrótce ma przyjść ocieplenie i deszcz :( Póki mrozik trzyma jest pięknie biało :) Dobrej niedzieli wszystkim :) Quote
Nesiowata Posted January 7, 2019 Posted January 7, 2019 Witamy w kolejny mroźny poranek. Psy nie miały żadnych obiekcji przed wyjściem z domu, a nawet musiałam wołać Lalę - tak jakoś zebrało jej się na spacerowanie po mrozie. Dopiero biegnący do domu kot nadał jej odpowiedni kierunek. Quote
elik Posted January 7, 2019 Author Posted January 7, 2019 Dnia 7.01.2019 o 04:20, Nesiowata napisał: Witamy w kolejny mroźny poranek. Psy nie miały żadnych obiekcji przed wyjściem z domu, a nawet musiałam wołać Lalę - tak jakoś zebrało jej się na spacerowanie po mrozie. Dopiero biegnący do domu kot nadał jej odpowiedni kierunek. Nasze piesy także, pomimo temperatury najniższej w tym roku -7, bardzo chętnie spacerowały. Alfik ochoczo tarzał się w śniegu, chociaż miał założony kubraczek :) Tinusia biegała jak szalona, ale wkrótce musiałam jej przypiąć smycz, bo na nasze alejki spacerowe wjechał pług śnieżny i wolałam ja mieć pod kontrolą. Nawet staruszka Masia była mocno ożywiona. Lubię taką pogodę, ale chętnie z niej zrezygnuję z uwagi na bezdomnych ludzi i zwierzęta. O Tinkę nie było ani jednego telefonu, a to taka przylepka. Quote
Nesiowata Posted January 8, 2019 Posted January 8, 2019 Witamy wszystkich i życzymy ciepła w każdym miejscu i godzinie. Chociaż chwilowo nic na to nie wskazuje. Tyle, że nadal na podwórku mamy małą ślizgawkę, nawet Lalce zdarzyło się "przejechać". Ale i tak ganiały zadowolone. Quote
anica Posted January 8, 2019 Posted January 8, 2019 Dzień dobry z mokrego Wrocławia u nas była zima też... chyba dwa dni... dobrze ,że już prawie połowa stycznia, do wiosny niedaleko a póki co ,to wiosennego nastroju ,życzę Quote
elik Posted January 8, 2019 Author Posted January 8, 2019 W kraku nadal mroźno, choć już znacznie mniej, gdzieś tak koło -1 Psiaki nadal dzikują na spacerach. Najbardziej podoba mi się Masia. Wygląda tak, jakby ubyło jej z 10 lat :) Dzisiaj musiałam mieć wyjątkowo głupią minę pod bankomatem, gdy po przejściu bez problemów całego procesu sprawdzania karty, po wpisaniu PINu, bankomat zwrócił mi kartę, ale nie wydał kasy! Już miałam problem z bankomatem, ale to ja zawaliłam, a tym razem ON!. Dobrze, pomyślałam sobie, że na bankomacie jest nr telefonu do mechesa. Dzwonię, mówię co jest. Po sprawdzeniu tego i owego pan powiedział, że odczytał informację o odmowie wydania kasy - nieaktualna karta płatnicza. Już miałam zaprotestować, ale rzuciłam okiem i... no jasna sprawa, ważność mojej karty skończyła się w ostatnim dniu ubiegłego roku! Oczywiście po wprowadzeniu PINu już nie czytałam komunikatów jakie bankomat wyświetla, a pewnie tak mi właśnie powiedział :) Oj brawo TY! :) Jutro z ranna muszę pojechać po nowa kartę. Quote
b-b Posted January 8, 2019 Posted January 8, 2019 7 godzin temu, elik napisał: W kraku nadal mroźno, choć już znacznie mniej, gdzieś tak koło -1 Psiaki nadal dzikują na spacerach. Najbardziej podoba mi się Masia. Wygląda tak, jakby ubyło jej z 10 lat :) Dzisiaj musiałam mieć wyjątkowo głupią minę pod bankomatem, gdy przejściu bez problemów całego procesu sprawdzania karty, po wpisaniu PINu, bankomat zwrócił mi kartę, ale nie wydał kasy! Już miałam problem z bankomatem, ale to ja zawaliłam, a tym razem ON!. Dobrze, pomyślałam sobie, że na bankomacie jest nr telefonu do mechesa. Dzwonię, mówię co jest. Po sprawdzeniu tego i owego pan powiedział, że odczytał informację o odmowie wydania kasy - nieaktualna karta płatnicza. Już miałam zaprotestować, ale rzuciłam okiem i... no jasna sprawa, ważność mojej karty skończyła się w ostatnim dniu ubiegłego roku! Oczywiście po wprowadzeniu pinu już nie czytałam komunikatów jakie bankomat wyświetla, a pewnie tak mi właśnie powiedział :) Oj brawo TY! :) Jutro z ranna muszę pojechać po nowa kartę. Dobrze,że to to a...nie coś innego ;) Pozdrowienia zostawiam :) Quote
elik Posted January 8, 2019 Author Posted January 8, 2019 43 minuty temu, b-b napisał: Dobrze,że to to a...nie coś innego ;) Pozdrowienia zostawiam :) No właśnie też tak myślę, dobrze, że to, to :) Dobrej nocy, kolorowych snów. Quote
Nesiowata Posted January 9, 2019 Posted January 9, 2019 12 godzin temu, elik napisał: W kraku nadal mroźno, choć już znacznie mniej, gdzieś tak koło -1 Psiaki nadal dzikują na spacerach. Najbardziej podoba mi się Masia. Wygląda tak, jakby ubyło jej z 10 lat :) Dzisiaj musiałam mieć wyjątkowo głupią minę pod bankomatem, gdy po przejściu bez problemów całego procesu sprawdzania karty, po wpisaniu PINu, bankomat zwrócił mi kartę, ale nie wydał kasy! Już miałam problem z bankomatem, ale to ja zawaliłam, a tym razem ON!. Dobrze, pomyślałam sobie, że na bankomacie jest nr telefonu do mechesa. Dzwonię, mówię co jest. Po sprawdzeniu tego i owego pan powiedział, że odczytał informację o odmowie wydania kasy - nieaktualna karta płatnicza. Już miałam zaprotestować, ale rzuciłam okiem i... no jasna sprawa, ważność mojej karty skończyła się w ostatnim dniu ubiegłego roku! Oczywiście po wprowadzeniu PINu już nie czytałam komunikatów jakie bankomat wyświetla, a pewnie tak mi właśnie powiedział :) Oj brawo TY! :) Jutro z ranna muszę pojechać po nowa kartę. To fakt, że psy mają teraz nie lada uciechę. Nawet Miśka ruszyło i zaczął tarzać się w śniegu. Niby zawsze to robił, ale przecież latka lecą nieubłaganie więc zaskoczył mnie pozytywnie kiedy wyłożył się na plecy. Lala nie odwala takich numerów, ale jest bardzo zaciekawiona tym czymś białym, próbuje to jeść. A przy tym - tak śmiesznie, delikatnie chodzi podnosząc wysoko swoje stosunkowo długie łapki. Neśka jest znacznie niższa, ale w śniegu ciągnie jak czołg przed siebie. Tyle. że teraz to zaczyna padać delikatny deszczyk. A wczoraj sypało śniegiem niemal przez cały dzień. Nauczona poprzednim razem - wcale go nie odwalałam, wypadnie dziś zabrać się za łopatę. A czemu bank nie wysyła na adres domowy nowej karty? Życzymy wszystkich udanego dnia. Quote
elik Posted January 9, 2019 Author Posted January 9, 2019 3 godziny temu, Nesiowata napisał: A czemu bank nie wysyła na adres domowy nowej karty? No właśnie, dobre pytanie! Zamierzam zadać go dzisiaj pracownikowi banku. Ciekawa jestem co usłyszę. U nas temperatura 0, ale nic nie pada :) Śnieg się utrzymuje i oby tak było jak najdłużej. Dzisiaj przeczytałam w internecie, że w lutym ma być -35 stopni Katastrofa Jak przeżyją to bezdomni ludzie, zwierzątka na polach, w lasach, w schronach? Już się martwię Quote
Nesiowata Posted January 10, 2019 Posted January 10, 2019 WITAJCIE PO PRZYMUSOWEJ PRZERWIE. Gdzie ma być te - 35? Przeglądałam prognozę woj. mazowieckiego na luty, ale temperatury były normalne, nawet stosunkowo wysokie jak na ten miesiąc. Życzymy wszystkim zdrowia i spokoju na cały dzień. Quote
Nesiowata Posted January 11, 2019 Posted January 11, 2019 Witamy wszystkich w pogodny, mroźny poranek. I znów przybyło mi trochę śniegu. I katar na dokładkę. Tego pierwszego łatwiej się pozbyć, z katarem to już kłopot. No, ale jakoś to musi być. Czas chyba zawitać do apteki. Quote
elik Posted January 11, 2019 Author Posted January 11, 2019 Przeczytałam tylko nagłówek na interii. Na więcej nie ma czasu :( Quote
elik Posted January 11, 2019 Author Posted January 11, 2019 3 godziny temu, Nesiowata napisał: Witamy wszystkich w pogodny, mroźny poranek. I znów przybyło mi trochę śniegu. I katar na dokładkę. Tego pierwszego łatwiej się pozbyć, z katarem to już kłopot. No, ale jakoś to musi być. Czas chyba zawitać do apteki. U nas też mroźno -7 stopni ale nie czuje się mrozu, bo jest sucho i nie ma wiatru. Śniegu u nas też przybyło, dzieci maja radochę. Popołudniami gwar na naszej górce. Dzieci sporo, a wszystkie mówią jeden przez drugiego. Czy oni się słyszą nawzajem? Z odległości to tylko jeden wielki szum słychać, ale zrozumieć nic się nie da :) Quote
anica Posted January 11, 2019 Posted January 11, 2019 11 minut temu, elik napisał: Bardzo mi się ,podobają te życzenia! dołączę się... też tego samego! Quote
Nesiowata Posted January 12, 2019 Posted January 12, 2019 Spokojnej soboty dla wszystkich przy pięknej zimie. Quote
anica Posted January 12, 2019 Posted January 12, 2019 25 minut temu, Nesiowata napisał: Spokojnej soboty dla wszystkich przy pięknej zimie. I dobrego odpoczynku, weekendowego ... a gdzie ta piękna zima??? we Wrocławiu, to 'jaja' są nie zima! pada,pada! mokro, szaro, dżdżysto, na drugi dzień mróz, trochę śniegu a w następnym.... pada,pada! mokro, szaro, dżdżysto, na drugi dzień mróz, trochę śniegu i tak już drugi czy trzeci tydzień! :( Quote
Nesiowata Posted January 12, 2019 Posted January 12, 2019 1 godzinę temu, anica napisał: I dobrego odpoczynku, weekendowego ... a gdzie ta piękna zima??? we Wrocławiu, to 'jaja' są nie zima! pada,pada! mokro, szaro, dżdżysto, na drugi dzień mróz, trochę śniegu a w następnym.... pada,pada! mokro, szaro, dżdżysto, na drugi dzień mróz, trochę śniegu i tak już drugi czy trzeci tydzień! :( U mnie faktycznie jest ładna zima - jak do tej pory. Śnieg jest, lekki mróz też. Quote
Recommended Posts