Jump to content
Dogomania

JEDNO SERCE NIE DA RADY ! Serce Pipi i podopieczni w potrzebie!!! (Posty inf. 1-6)

Recommended Posts

Posted

Mam nadzieje, że psiaki się podobają - są kochane, grzeczne i bardzo ze sobą zżyte :)
Pipi im dogadza bo wyglądają jak pączki w maśle......
jest małe czarne biedactwo Rumcajsik, wymaga on opieki weterynaryjnej - a najlepszy byłby dla niego DT gdzieś w mieście w pobliżu dobrego weta.
I jeszcze mam ogromną prośbę- może dziewczyny z okolic Białegostoku znacie kogoś kto ma do oddania fotele lub jakiś tapczan czy wersalkę??? Pipi oddała psom cały dom i niestety cześc mebli już została totalnie zniszczona przez psy( widac na zdjęciach co psy zrobiły ze ścianami i łóżkami ) , więc stąd moja prośba......

Posted

[quote name='enia']Mam nadzieje, że psiaki się podobają .........IQUOTE]

Bardzo. Swietna fotorelacja.

A jezeli chodzi o pierwsza strone/post, to Iza chyba chcialaby uaktualnic ja o nowe psy.

Posted

Pipi, musisz odchudzić psy, zdecydowanie za dobrze wyglądają ;) Jamnisia to juz jak jakaś gruba parówa wygląda :lol:

Co do wersalki, bedę miała na uwadze.

Posted

[quote name='Iza.']Jamnisia to juz jak jakaś gruba parówa wygląda :lol:[/QUOTE]

To samo chciałam napisać :lol: Jamnisia strasznie przytyła, jak ją widziałam to duużo chudsza była. Pipi, nie dogadzaj tak psiakom! ;)

Posted

One jedzą zawsze tyle samo,mnie sie wydaje,że to po sterylizacji.No i teraz ruchu mniej mają.

Posted

[quote name='Pipi']One jedzą zawsze tyle samo,mnie sie wydaje,że to po sterylizacji.No i teraz ruchu mniej mają.[/QUOTE]

Pipi, to zmniejsz im troche racje żywieniowe, tak bedzie zdrowiej na pewno dla nich.

Posted

[quote name='Iza.']Pipi, to zmniejsz im troche racje żywieniowe, tak bedzie zdrowiej na pewno dla nich.[/QUOTE]

Dokładnie. Albo więcej ruchu albo mniej żarełka, bo takie gabaryty dla zdrowia dobre nie są.

Pipi wycałuj ode mnie całą gromadkę ;) Mam nadzieję, że już niedługo będę to mogła zrobić osobiście, wiosna coraz bliżej ;)

Posted

[quote name='agaciaaa']Dokładnie. Albo więcej ruchu albo mniej żarełka, bo takie gabaryty dla zdrowia dobre nie są.

Pipi wycałuj ode mnie całą gromadkę ;) Mam nadzieję, że już niedługo będę to mogła zrobić osobiście, wiosna coraz bliżej ;)[/QUOTE]

Jak miło, ze się zgadzamy :loveu:

I ode mnie, i ode mnie, szczególnie Alutke, moja ulubienicę :loveu:

Posted

No troszkę utyły ale mają mniej ruchu ze względu m.in. na sąsiadów, a wiadomo na smyczy się tak nie wybiegają co bez.....
wysłałam Wam dziewczynki na pw cosik......
Li1 - skrzynke masz zapchaną .....
Pipi podaj maila dostaniesz "osobiste" foteczki :)

Posted

Zagladam od czasu do czasu /dość często -prawie codziennie/ -podczytuję,ile zdążę ,zanim nie usnę w nocy -bo rano wstać trzeba niestety.Nie zdążę napisać ostatnio -ale sercem jestem caly czas z Pipi i jej całą gromadką -łącznie z Mietkiem/-inwalidą po Shivie /.
Zadzwonię na dniach jakoś ...Pozdrawiam Pipi.:loveu:

Posted

Olga7,dziękuję,również pozdrawiam Cię baaaardzo serdecznie.Na wątku Jamora jest filmik z Guciem,koniecznie zobacz.
Enia,zdjęcia odebrane z poczty,dziękuję za to,bo ja sama nigdy bym sobie nie zrobiła,a tak będę miała pamiątkę.Jak żyć będę,to za 10 lat popatrzę i kto wie? może powiem,że byłam wtedy/czyli teraz/,piękna i młoda,hi,hi,hi. . . . .

Posted

super fotorelacja.Zwierzaki takie ,że aż sama ręka wyciąga się do głaskania
Oczywiście Płomyczek jest najpiękniejszy:loveu:
Mam nadzieje ,że zwierzaki zostały wygłaskane także ode mnie .
Co zrobić aby takie cuda szybko znalazły dobre domki :???: może jakaś wielka akcja ogłoszeniowa

Posted

[quote name='enia']
I jeszcze mam ogromną prośbę- może dziewczyny z okolic Białegostoku znacie kogoś kto ma do oddania fotele lub jakiś tapczan czy wersalkę??? Pipi oddała psom cały dom i niestety cześc mebli już została totalnie zniszczona przez psy( widac na zdjęciach co psy zrobiły ze ścianami i łóżkami ) , więc stąd moja prośba......[/QUOTE]
Ja mam do oddania sofę (boki troszkę poszarpane przez koty). No, ale ja mieszkam w W-wie... Jeżeli byłby transport, to sofa jest dla Pipi:)

Pzdr.

Posted

Mnie nie sądzone cieszyć się nawet przez chwilę.Taki fajny w sobotę dzień spędziłam i pomoc nadeszła i cieszyłam się z tego.Ciocie evita z enią naładowały mi "akumulatory" i słonko świeci i z dachu kapie i wiosna nadchodzi. . . . . .Dwa dni się cieszyłam,że żyję,bo dziś od rana znowu sprowadzona zostałam na ziemię.Dowiedziałam się,że mnie tu już mają dość,że mam coś zrobić z tymi psami,że zaraz na początek mandat ze 300 zł dostanę itd,itd. . . . .
Przyjechał do mnie pan dzielnicowy.Z pretensjami,między innymi takimi,że: "jak pani nabrała,to odpowiada,mają być po czepione,nie latać luzem,dlaczego nie ma ogrodzenia i temu podobne zarzuty".Dlaczego ja do wójta nie zgłaszam,jak pojawi się jakiś nowy, a w ogóle po co ja daję jeść?Powiedział,że on wie,że ja od ludzi psy zabieram,jakbym swoich miała mało.Miał na myśli tego co uśpiłam pieska z bezwładem tylnych łapek i zagłodzonego i o Bajce mówił i Foksi.Ludzie mówią,że pani karmiła całe poprzednie lato psy bezdomne i od ludzi psa z łańcucha zabrała i człowieka samochodem przekupiła,żeby psa oddał/Kajtuś/,a za suką wielką,to pani jeździła samochodem i ją sama łapała,że wszyscy widzieli/mówił o Koce/.Pani powinna siedzieć cicho i swojego nosa pilnować,a nie narzuca się i wszędzie wlezie.Długo bym mogła pisać,jak w przeciągu pół godziny władza chęci do życia mi zabrała.Pogadał,pogadał i pojechał.To wszystko,żeby inni widzieli,że jak się skarżą,to On,Władza coś robi,to znaczy,był,zrobi z nią porządek.Cieszą się teraz w chałupach,bo ja kilka dni znowu będę dusiła biedaków w mieszkaniu,bo będę się bała wypuścić.Myślę,że tym razem to sprawka nowego sąsiada,który powiedział mi,że szybko ze mną zrobi porządek.

Słuchajcie kochane,ja mam prośbę do Was.Może chociaż z jeden telefon do pana Wójta w mojej sprawie,tak dla przypomnienia,że ja nie jestem sama,że pomagacie mi i odwalacie za niego robotę.Proszę,wstawcie się za mną,kto może.Przecież ja nie otrzymałam ani razu z Gminy pomocy,choć o to prosiłam i wójt zna sprawę.Proszę o to,bo już zapomnieli o tym,że ja nie jestem sama,że mam Was.Ja boję się,że któregoś pięknego dnia,jak będa widzieli,że ja pojechałam PKSem do miasta,to psy "załatwią',po swojemu i nikt nic nie będzie wiedział.Matko,dlaczego mi nie dadzą przynajmniej spokoju? :-(:-(

Posted

dziady cholerne, zamiast pomóc Ci , bo za nich robotę odwalasz. to jeszcze przeszkadzają.
Podaj jakiś numer telefonu , a jeszcze lepiej mejla do pana wójta, to będziemy pisać.
Ciekawe za co manadat.Niech się weźmie za tych pseudo właścicieli chorych, głodnych i biegających luzem psów.

Posted

Dziewczyny, powstaje już schemacik pisma, proszę wszystkich o pomoc będziemy rozsyłac, nie ukrywam, że organizacje i fundacje są w tym niezbędne. Podajcie swoje maile - wyślemy Wam szkic do ew. uwag i poprawek.

Posted

Dziękuję Wam i chciałam zapytać,czy tu podać dane dzielnicowego,czy na pw powysyłać,no i do gminy tak samo? Ja myślę,że mogę tu,przecież to osoba publiczna jest.