Aldrumka Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 Dnia 2.06.2020 o 11:48, elik napisał: Czy wyjaśniła się już sprawa przekazywania odzieży, co miało przynieść jakieś korzyści dla Runy? chyba Fundacji Runa wciąż nie ma na liście, przed chwila sprawdzałam Quote
elik Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 2 godziny temu, Aldrumka napisał: chyba Fundacji Runa wciąż nie ma na liście, przed chwila sprawdzałam Szkoda, bo przypuszczam, że w ten sposób mogłoby pomóc wiele osób. M.in. ja też :) Quote
Aldrumka Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 może trzeba jeszcze raz zgłosić /wypełnić formularz jeśli to automat nie zadziałał potem spojrzę jakie dane są potrzebne i jakie uwiarygodnienie Quote
elik Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 Przed chwilą, Aldrumka napisał: może trzeba jeszcze raz zgłosić /wypełnić formularz jeśli to automat nie zadziałał potem spojrzę jakie dane są potrzebne i jakie uwiarygodnienie Dobry pomysł. Mogło coś pójść nie tak jak powinno i trzeba powtórzyć zgłoszenie. Quote
Marysia R. Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 Pytałam Sylwii, niestety z tą "ubraniową" akcją jest problem, pomimo wielu prób kontaktu (telefonicznie, mailowo i przez Fb) Sylwii nie udało się skontaktować z organizatorami. I problem polega na tym, że Sylwia widzi profil Fundacji na stronie, nie jest on tylko dostępny dla osób wchodzących tam :/ Więc ponowne zgłoszenie wydaje się nie mieć większego sensu, potrzebny byłby kontakt z kimś kto akcję koordynuje... Natomiast można też już wspierać Runę za pośrednictwem portalu FaniMani: https://fanimani.pl/runa/ Quote
Marysia R. Posted June 4, 2020 Posted June 4, 2020 Dzisiejszy post Sylwii na Fb Runy: Cytat Krew, pot i łzy - tego wszystkiego doświadczył fundacyjny samochód Runy. Był on kupiony na kredyt z wyprzedaży rocznika 2014. Wybierałam go z myślą o zwierzętach - miał być ekonomiczny, nieduży, ale równocześnie pojemny. Przez te wszystkie lata dzięki niemu mogłam ratować wszystkich podopiecznych, woziłam w nim psy, koty, a nawet kozy. Niestety teraz mogę to stracić. Dlaczego? Sprawa jest pewnie typowa i spotkała nie tylko mnie. Najpierw straciłam zdrowie, później pracę, a jaki był rezultat już pewnie się domyślacie - nie mogłam spłacać rat. Fundacja Runa nie dostaje żadnych dofinansowań, kredyt wzięłam na siebie, prywatnie. Miejsce, w którym mieszkam, a które równocześnie jest siedzibą fundacji i domem dla około 80 zwierząt, również było wybrane z myślą o braciach mniejszych. Jesteśmy na wsi, gdzie mamy ciszę i spokój, nikomu też nie przeszkadzamy, ale do najbliższego weterynarza mamy 17 km. Samochód nie jest więc moją fanaberią, jest niezbędnym narzędziem, dzięki któremu ratuje wszystkie potrzebujące zwierzaki. Wiem, że jest to niemalże niemożliwe, ale być może ktoś z was mógłby podarować fundacji samochód? Jeśli nie, to pomóżcie mi wykupić ten, który przez wiele lat służył mi i moim podopiecznym. https://www.ratujemyzwierzaki.pl/autodlaruny Quote
Livka Posted June 4, 2020 Posted June 4, 2020 https://www.ratujemyzwierzaki.pl/autodlaruny?fbclid=IwAR13w1bzXsd5ymEvwD1Q0tuv-BbJDnrrDigC6rICaqWmhRzQDDaV0y6jUyY Quote
elik Posted June 4, 2020 Posted June 4, 2020 Dnia 3.06.2020 o 15:44, Marysia R. napisał: Pytałam Sylwii, niestety z tą "ubraniową" akcją jest problem, pomimo wielu prób kontaktu (telefonicznie, mailowo i przez Fb) Sylwii nie udało się skontaktować z organizatorami Szkoda, ale co robić, głową muru nie przebije. Quote
Poker Posted June 4, 2020 Posted June 4, 2020 Zastanawiam się nad sensem wykupywania tego samochodu. Kwota jest wielka. Może lepiej by było go nie wykupić i kupić tańszy Quote
Marysia R. Posted June 5, 2020 Posted June 5, 2020 10 godzin temu, Poker napisał: Zastanawiam się nad sensem wykupywania tego samochodu. Kwota jest wielka. Może lepiej by było go nie wykupić i kupić tańszy Przyznam się szczerze, że też mi to przyszło do głowy, ale nie rozmawiałam na ten temat z sylwiją. Quote
Poker Posted June 5, 2020 Posted June 5, 2020 Jak brakuje pieniędzy , to trzeba włączyć oszczędzanie. Wiele osób może odebrać zbiórkę pieniędzy na samochód w takiej cenie za fanaberie i niczego nie wpłacić. 2 Quote
Marysia R. Posted June 6, 2020 Posted June 6, 2020 Pytałam sylwiji o ew. kupno tańszego samochodu, mówiła, że bierze taką opcję pod uwagę, ale też ma duże obawy jeśli chodzi o kupno używanego auta, bo ma nie najlepsze doświadczenia z tym związane. Quote
Poker Posted June 6, 2020 Posted June 6, 2020 Niech robi jak uważa. Ale mam obawy , że chęć kupna dość drogiego samochodu może się spotkać z niechęcią. Tańszy samochód nie musi oznaczać 5 000, ale np. 15 tys. czyli ponad 2 razy tańszy niż obecny koszt. Nie mówiąc o tym , że ubezpieczenie też kosztuje odpowiednio dużo. 1 Quote
sylwija Posted June 8, 2020 Author Posted June 8, 2020 przepraszam, że nie zaglądam na dogo i dziękuję, ze jesteście odnośnie pomaganie przez ubranie - ja widzę RUNĘ, jako założoną. Nie dostałam żadnej wiadomości od nich - ze coś mam dosłać na przykład. Nie udało mi się z nimi skontaktować - żadną drogą, będę jeszcze próbować, Bo to fajny pomysł bardzo odnośnie samochodu - zbiórka jest założona na zakup obecnie używanego samochodu, bo to byłoby najlepsze rozwiązanie - jest niezawodny i od nowości. Niezawodność i ekonomiczność to podstawa. To jest narzędzie pracy i to mocno eksploatowane. Miałam dwa razy samochody kupione z drugiej ręki i było słabo - poza ceną zakupu trzeba było jeszcze ciągle coś robić przy nich. Nie wspominając o tym, że w obu przypadkach skończyło się to wypadkami :( dla mnie oczywiste jest, że ile by się nie uzbierało, to będę próbowała za tą cenę cokolwiek kupić, bo cokolwiek jest lepsze niż nic Ale zbiórki idą mi słabo bardzo, mam problem z opłaceniem bieżących faktur. więc.. słabo to widzę zgłosiłam jeszcze RUNĘ do https://flota.ratujemyzwierzaki.pl/ Quote
Nadziejka Posted June 24, 2020 Posted June 24, 2020 Z calej duszy modle sciskam za Ciebie za wszystkie lapenki za spokojnosci zycia Quote
Nadziejka Posted July 26, 2020 Posted July 26, 2020 pozdrawiamy najmocniej z calego serca wszystkie wszystkie lapenki Quote
sylwija Posted July 31, 2020 Author Posted July 31, 2020 jakimś cudem - wciąż jestem bardzo zadziwiona i wzruszona, udało się uzbierać na samochód fundacyjny to największe wydarzenie poza tym nieustające radości i smutki. Jeden zwierzak uratowany, inny adoptowany - dobry dom, a inne chorują poważnie ciągle coś, czasem naprawdę sił brak to np. Niunia - koczowała na stacji paliw, dokarmiana, ale jak to ktoś określił 'wydygana'. do mnie zgłoszono, jak już była w mocno zaawansowanej ciąży. Musiał odłowić Jamor, wysterylizowana i się oswaja. Ale idzie to bardzo powoli. Jest ładna i miła, ale wciąż wycofana. Dosłownie znika jak ktoś przyjdzie, teraz cały czas są drzwi tarasowe otwarte, więc wchodzi i wychodzi, kiedy chce. Śpi w domu, je w domu. Jak jest spokojnie, to wchodzi na kanapę, przytula się, lubi głaskanie. A jednocześnie nieufna bardzo. 1 Quote
jankamałpa Posted July 31, 2020 Posted July 31, 2020 A ile masz teraz psów,? Bo kotów to 50 ? Czy ja dobrze zrozumiałam Twój wpis na kocim wątku? Czy nie przekroczyłaś jakieś granicy,. Sama to wszystko ogarniasz? Quote
Poker Posted July 31, 2020 Posted July 31, 2020 Udało się zebrać 30000 zł ? gratulacje. Sunia jest ładna ,ale chyba niemłoda i smutna. Quote
bakusiowa Posted July 31, 2020 Posted July 31, 2020 4 minuty temu, Poker napisał: Udało się zebrać 30000 zł ? gratulacje. Udało się jednak tak słodko nie było. Zawsze trafi się jakaś szuja która starga nerwy i podjudza innych. Quote
Nadziejka Posted August 1, 2020 Posted August 1, 2020 Dnia 31.07.2020 o 11:52, bakusiowa napisał: Udało się jednak tak słodko nie było. Zawsze trafi się jakaś szuja która starga nerwy i podjudza innych. tak niestety tak i na wielu watkach papraja takie szuje papraja i udaja slodkie niewiasty ...gwiazdy ....a raczej gwiozdy niczym chwast nawet szkoda czytac tego chlamu i podlosci i to ludzie ktorzy sa zwierzolubami ... Quote
Nadziejka Posted August 1, 2020 Posted August 1, 2020 Sylwijo od znajomych ciut i od cudnych dziewczyn mlodziunkich z mojej pracy namowilam,poslaly cegielenke na te zrzutke z caloego serca sciskamy pozdrawiamy Quote
Recommended Posts