rozi Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 Oglądałam wczoraj "Noce i Dnie". Zacytuję Barbarę: Mnie się Baścik nie podoba. Musi mieć polipa w nosie, czy coś? Ciągle ma otwartą gębę. :) Quote
bric-a-brac Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 12 minut temu, Aska7 napisał: Jakie, co jest według Ciebie bzdurą. Transparentność finansowa jest bzdurą ? Ja napisałam, że transparentność finansowa jest bzdurą? Jak Ty manipulujesz.... To jest bzdurą: 31 minut temu, bric-a-brac napisał: Trzeba pilnować takich spraw, dla księgowej finansowe to pikuś, merytoryczne gorzej, ale fundację Ci mogą zamknąć za takie historie. Plus parę innych: 5 godzin temu, Aska7 napisał: Z kim na dogo konsultowała ? 5 godzin temu, Aska7 napisał: Sylwia prędzej się rozpuknie niż posłucha rozi : )))))) Ale jak sama pisała i patrząc na to jak zabałaganiła dom, to zmiana miejsca jest wskazana : / 5 godzin temu, Aska7 napisał: Marysiu, czy Ty się słyszysz ? 4 godziny temu, Aska7 napisał: To dlaczego Sylwia nie chciała kupić go wcześniej, jak nie było innych ofert ? To przypadkowe spośród licznych głupot na ostatnich kilku stronach wątku.... Kobiety nie mające nawet pojęcia o podstawowych kwestiach dotyczących Runy, debatują na wątku niczym niewidomi znawcy kolorów tęczy.... Quote
Aska7 Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 9 minut temu, bric-a-brac napisał: To przypadkowe spośród licznych głupot na ostatnich kilku stronach wątku.... Lepsza głupota przypadkowa niż nieprzypadkowa I w dalszym ciągu głupio uważam, że finanse powinny być transparentne, a sprawozdania zgodnie z ustawą o rachunkowości umieszczone na stronie (też). Quote
Aska7 Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 Skopiowałam Twoje posty, jeśli nadal będziesz mnie obrażać to spotkamy się w sądzie. Quote
bric-a-brac Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 2 minuty temu, Aska7 napisał: Skopiowałam Twoje posty, jeśli nadal będziesz mnie obrażać to spotkamy się w sądzie. Śmiało :DD Quote
Marysia R. Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 Szukam i czytam, ale nie znalazłam nigdzie informacji, że Fundacje mają ustawowy obowiązek upubliczniania swoich sprawozdań finansowych. Jak najbardziej mają obowiązek je sporządzać i przesyłać odpowiednim organom państwowym, ale nic o obowiązku upubliczniania nie widzę. Upubliczniane są sprawozdania OPP, w specjalnej bazie sprawozdań, ale w tym wypadku też nie znalazłam informacji o obowiązku upubliczniania nich na stronie internetowej fundacji. Czy ktoś się może lepiej orientuje jak to wygląda? Aska, wiesz może gdzie dokładnie w przepisach jest to zawarte? Quote
Selenga Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 2 godziny temu, rozi napisał: Ma. Nie ma. 1% jest zbierany na konto Fundacji Mikropsy a nie na RUNY, podawany numer KRS też jest Mikropsów. Mikropsy przekazują RUNIE tylko te wpłaty, które maja podany cel szczegółowy RUNA. Nie wiem jak oni, ale inne fundacje trochę dla siebie z tej kwoty zabierają, jakiś niewielki procent. Quote
Aska7 Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 Nie mam ochoty narażać się na bycie głupią i czepiającą się. Prześlę Ci Marysiu link na pw do poradnika ngo-sów odnośnie sprawozdawczości. Jeśli mogę jakiś pomóc ws przepisów to daj znać. Quote
bric-a-brac Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 7 minut temu, Selenga napisał: Nie ma. 1% jest zbierany na konto Fundacji Mikropsy a nie na RUNY, podawany numer KRS też jest Mikropsów. Mikropsy przekazują RUNIE tylko te wpłaty, które maja podany cel szczegółowy RUNA. Nie wiem jak oni, ale inne fundacje trochę dla siebie z tej kwoty zabierają, jakiś niewielki procent. Dokładnie. I nie są to kwoty przekazywane w gotówce, tylko rozliczane na opłacenie konkretnych faktur związanych z wydatkami statutowymi. 1 Quote
Aska7 Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 27 minut temu, bric-a-brac napisał: Dokładnie. I nie są to kwoty przekazywane w gotówce, tylko rozliczane na opłacenie konkretnych faktur związanych z wydatkami statutowymi. No ja myślę, że nie w gotówce. Ktoś jedzie do fundacji i wpłaca na KP (druk ścisłego zarachowania) ??? : )))) Quote
Marysia R. Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 1 godzinę temu, Marysia R. napisał: Szukam i czytam, ale nie znalazłam nigdzie informacji, że Fundacje mają ustawowy obowiązek upubliczniania swoich sprawozdań finansowych. Jak najbardziej mają obowiązek je sporządzać i przesyłać odpowiednim organom państwowym, ale nic o obowiązku upubliczniania nie widzę. Upubliczniane są sprawozdania OPP, w specjalnej bazie sprawozdań, ale w tym wypadku też nie znalazłam informacji o obowiązku upubliczniania nich na stronie internetowej fundacji. Czy ktoś się może lepiej orientuje jak to wygląda? Aska, wiesz może gdzie dokładnie w przepisach jest to zawarte? Napiszę, bo już wiem - fundacje nie posiadające statusu OPP nie mają obowiązku upubliczniania sprawozdań finansowych, muszą je tylko składać w ministerstwie. OPP mają faktycznie taki obowiązek, sprawozdania muszą być publicznie dostępne. 1 Quote
Aska7 Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 Tylko, że Runa nawet nie złożyła do Ministerstwa. Z szacunku dla darczyńców powinna. Quote
rozi Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 Chrzanić to wszystko. A dziś, niech mnie kto zaczepi, to będzie k**wa dym. Quote
bric-a-brac Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 1 minutę temu, Aska7 napisał: Tylko, że Runa nawet nie złożyła do Ministerstwa Na jakiej podstawie to piszesz? 1 Quote
Aska7 Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 Przed chwilą, bric-a-brac napisał: Na jakiej podstawie to piszesz? Bo sprawdziłam Quote
Aska7 Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 1 minutę temu, rozi napisał: Chrzanić to wszystko. A dziś, niech mnie kto zaczepi, to będzie k**wa dym. Przeprowadzasz się i wyrzucasz stare zdjęcia ? Czy z Kulą gorzej ? Quote
bric-a-brac Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 To wykaż, że nie złozyła i jeszcze za który rok. Bo póki co, to są oszczerstwa. 1 Quote
Aska7 Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 4 minuty temu, bric-a-brac napisał: To wykaż, że nie złozyła i jeszcze za który rok. Bo póki co, to są oszczerstwa. To wykaż, że złożyła. Quote
bric-a-brac Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 1 minutę temu, Aska7 napisał: To wykaż, że złożyła. Nie jesteś ministrem 😄 1 Quote
Aska7 Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 Ten śmieszek po informacji o śmierci Kuli to nie na miejscu. Czy tobie nie umarło bliskie zwierzątko ? Quote
rozi Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 1 minutę temu, bric-a-brac napisał: Nie jesteś ministrem 😄 Nikt nie jest ministrem, oprócz ministra. Ty też. Quote
rozi Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 Nie żryjta się. Nie ma o co. Sylwia sobie poradzi naprawdę. Quote
bric-a-brac Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 Przed chwilą, Aska7 napisał: Ten śmieszek po informacji o śmierci Kuli to nie na miejscu. Uśmiech był po informacji o tym, że nie jesteś ministrem, a oczekujesz sprawozdań finansowych fundacji... Jeśli publicznie zarzucasz komuś niedopełnienie obowiązku sprawozdawczego, a nie jesteś co najmniej pracownikiem ministerstwa, któremu podlegają fundację, to zwyczajnie bijesz pianę, bo nie posiadasz żadnej wiedzy. Niezrozumiała chęć robienia zamieszania na wątku fundacji, której nie jesteś życzliwa nawet w kilku procentach. EOT 1 1 Quote
Recommended Posts