Milva Posted May 16, 2017 Posted May 16, 2017 Cześć ;) Trochę ponad trzy tygodnie temu przygarnęłam ze schroniska psa, a właściwie suczkę, 2-3 letnią Diunę. Już zdążyła podbić serca całej mojej rodziny, przyjaciół, sąsiadów, listonosza i pani z warzywniaka. Nie ma spaceru, żeby ktoś obcy nie zagadał, a po chwili zachwytów przeważnie pada pytanie: "Jaka to rasa?". Odpowiadam na zmianę "mieszaniec" lub "edycja limitowana". Ale teraz to sama jestem ciekawa co to za wyjątkowa kompozycja, bo na typowego kundelka to jednak nie wygląda. Dlatego zwracam się z pytaniem - czy Diuna jest "w typie" jakiejś rasy? Na miksa jakich ras wygląda? Pozdrawiamy Kamila i Diunuch PS W tytule "wilkolis", bo dla mnie to taka blond wilczyca, za to dzieciaki na jej widok piszczą "Mamoo, liseeeeeeek idzie!". Quote
Zarka Posted May 16, 2017 Posted May 16, 2017 Taka trochę akita z większymi uszkami, owczarek szwajcarski z krótkim , biszkoptowym włosem, albo belgijski inaczej umaszczony...śliczna dziewczynka :) 1 Quote
kropi124 Posted May 17, 2017 Posted May 17, 2017 Jak dla mnie to mix owczarka niemieckiego i husky. 1 Quote
Milva Posted May 19, 2017 Author Posted May 19, 2017 Dzięki za odpowiedzi ;) Też obstawiałam, że to może być owczarek niemiecki/szwajcarski + husky. Ale od niejednej osoby słyszałam, że z pyska przypomina "pieseła", czyli shibę inu. Ktoś jeszcze ma jakiś pomysł? Quote
gojka Posted May 19, 2017 Posted May 19, 2017 Jeśli chodzi o kolor biszkoptowy to mają je labki i samoyedy.Więc może cuś w tym typie? Husky nie przypomina mi wcale. 1 Quote
dwbem Posted May 19, 2017 Posted May 19, 2017 Może krzyżowka owczarka i labka ale kto to zgadnie na pewno. Ważne, że jest śliczna i kochana. 1 Quote
Milva Posted May 21, 2017 Author Posted May 21, 2017 Pewnie, że śliczna. A tym bardziej kochana :) Quote
inka33 Posted May 24, 2017 Posted May 24, 2017 Jak dla mnie, to jest ona skrzyżowaniem białego owczarka szwajcarskiego z wilczakiem czechosłowackim - czyli wychodzi biały wilko-pies. ;) 1 Quote
Milva Posted May 27, 2017 Author Posted May 27, 2017 Super, może w takim razie mam biszkoptowego owczarka czechosłowackiego <3 :D Quote
Recommended Posts