Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 445
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

...Ja zas jestem zszokowana Twoim profesjonalizmem:crazyeye:
nie umiem rozrozniac ras
a te fachowe zwroty i terminy to
czarna magia
...sorry ,ja wiem ze on potrzebuje pomocy i
blagam pomózcie mi
pomózcie jemu
sama nic nie moge:shake:
jakis worek karmy i coś ekstra dla Pani znajde ale ogloszenia i jakis Dt....ja nie mam juz siły...czasu...dlatego prosze niech ciotka popilotuje
ja zawsze cos pomoge
ale na poniedziałek mam Pan na amstaffke i trzeba aby trafila w odpowiednie ręce
a fotki
rewelka...suuuper;):loveu:

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Dziewczyny...pomóżcie z ogłoszeniami!

Ja mogę zrobić allegro i gumtree(tyle umiem:oops:)!

Ja ogloszenia do gazet,cafeanimal i metro...:multi:
juz zaczynam

Posted

Jeśli przez tych klika dni u tej Pani, gdzie jest, nie znajdzie DS, mogłabym wziąć go na DT (albo i wczesniej?). Myślę, że z moimi sukami się zgodziłby, tylko nie wiem, jak z załatwianiem potrzeb, bo ja trzymam je w domu i jego też pewnie bym tak wolała. Niestety liczyłabym na jakąś pomoc w ew. odrobaczaniu, czy innych kosztach weterynaryjnych, gdyby były potrzebne jakieś zabiegi i gdyby się to przedłużało jakiś wkład na karmę, bo ledwie dajemy radę z naszymi osobistymi psami (i sobą też).

Posted

marako napisał(a):
Jeśli przez tych klika dni u tej Pani, gdzie jest, nie znajdzie DS, mogłabym wziąć go na DT (albo i wczesniej?). Myślę, że z moimi sukami się zgodziłby, tylko nie wiem, jak z załatwianiem potrzeb, bo ja trzymam je w domu i jego też pewnie bym tak wolała. Niestety liczyłabym na jakąś pomoc w ew. odrobaczaniu, czy innych kosztach weterynaryjnych, gdyby były potrzebne jakieś zabiegi i gdyby się to przedłużało jakiś wkład na karmę, bo ledwie dajemy radę z naszymi osobistymi psami (i sobą też).

Marako,prosze szybko o imie dla niego
i wiesz co to wymarzona propozycja....
zaraz będe szukac kasy.....
nie zostawimy Ciebie z problemem samej...obiecuje

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Marko...:loveu::loveu::loveu:

...nie zostawimy!

A teraz to imię!!!!....bo naprawdę zostanie Słodziakiem:mad:

Przepraszam za pomyłkę!!!:oops:...ale czasami takie pomyłki to wskazówki!:multi:

Psiak ma na imię...MARKO !!! Może być?

Wybaczcie,ale dzisiaj skrewiłam...synuś jak nic olewa mamę przez dwa tygodnie:evil_lol:,a tu nagle dziś wpada i...okupuje internet!:shake:
Udało mi się dorwać na moment by to napisać i muszę znikać:-(

JUTRO będzie wszystko gotowe!

Giselko...a o kontakt nie zapytałam!Jaki mail i fon?Do Marko i Lulusia ten sam?

Posted

Mam pewien kłopot - właśnie przed chwilą zauważyłam, że moja nowa (od miesiąca u nas) sunia ma cieczkę. Już miałam pytać, czy zabierać Marko pędem do siebie, a tu taka niespodzianka. "Stara" suczka ma cieczkę planowaną na czerwiec, więc nie pomyślałam jakoś, że nowa tak szybko zrobi mi drugą niespodziankę (pierwszą był guz zoperowany w ubiegły wtorek, po którym jeszcze się nie zagoił ogon i nosi kołnierz, a teraz jeszcze dojdą majtki!)
Dopiero po cieczce mogę wziąć psa (bo ze sterylką sunia musi poczekać troszkę od tego zabiegu - guz był duży i interwencja głęboka) - chyba, że pies jest kastratem (... albo go wykastrować szybko? Ale pewnie to tak od razu sie nie da bez wcześniejszych badań, odrobaczań itp. - zresztą nie wiem).
Co robić?

Posted

....MARAKO,MARKO MOZE POCZEKAC JESZCZETYDZIEŃ...JAK MYSLISZ?
zawsze lepiej byc ostroznym
juz i tak tyle czeka to w jego przypadku,,,naprawde pestka,,;)
jest coraz cieplej
a mzoe ogloszenia zmenia cos w jego zyciu?
to tylko by sie jego troche ,,wyperfumowało,,i uczesło.....
niech cos sie wyjasni przez tydzień
zatelefonuje do Pani i będe na bieząco...Pani tez ma mój telefon;)

Posted

:modla::bigcool:Giselko kochana :multi::multi: Jak ty myslisz o wszystkim ja cie podziwiam ogromnie !! Piesek piekny :multi:Moze sie uda , zeby docioteczki Marako poszedl ?Dziekuje zescie sie tak piesiem zajely :ylsuper::bigcool:

Posted

giselle4 napisał(a):
....MARAKO,MARKO MOZE POCZEKAC JESZCZETYDZIEŃ...JAK MYSLISZ?

tydzień to za mało - cieczka trwa około dwa tygodnie (co najmniej - zapomniałam już jak to było :lol: ) a ten drugi tydzień jest najbardziej niebezpieczny bo wtedy są dni płodne

Posted

Dałam Tajdze majtki z podpaską, nosi cały dzień od rana i jest czysta, nie wiem, co o tym myśleć - rano wyraźnie plamiła. Zobaczy się jutro, może to fałszywy alarm?

A jednak zapytam, co z ewentualną kastracją pieska, czy często się to robi przez szukaniem domu stałego? Jeśli to reguła, to czy może nie zrobić tego teraz? Ile pies potrzebuje czasu przed i po, żeby dojść do siebie? Może to by było szybciej niż czekać na koniec cieczki?

Przyznam, że często myślę o Marko i bardzo oswoiłam się już z myślą, że ten sympatyczny piesek czeka u mnie na DS.

Posted

marako napisał(a):
Dałam Tajdze majtki z podpaską, nosi cały dzień od rana i jest czysta, nie wiem, co o tym myśleć - rano wyraźnie plamiła. Zobaczy się jutro, może to fałszywy alarm?

A jednak zapytam, co z ewentualną kastracją pieska, czy często się to robi przez szukaniem domu stałego? Jeśli to reguła, to czy może nie zrobić tego teraz? Ile pies potrzebuje czasu przed i po, żeby dojść do siebie? Może to by było szybciej niż czekać na koniec cieczki?

Przyznam, że często myślę o Marko i bardzo oswoiłam się już z myślą, że ten sympatyczny piesek czeka u mnie na DS.

ja jak tylko mam możliwość to kastruję wszystko co wpadnie w ręce :lol: zawsze to mniej niechcianych szczeniąt na świecie a tych i tak nie brakuje :roll: Marko jest w dobrej formie, zdrowy chłopak, wychudzony też nie wygląda, więc jak najbardziej do kastracji się nadaje - ja jestem ZA, tylko pozostaje kwestia kosztów - Giselle czy macie tam gdzieś preferencyjne ceny kastracji?

Posted

...kastracja to 200zl
sterylizacja-250zl.
tak bylo jeszcze w lutym
w marcu nie pytalam
ale moge jutro zapytac
ponoc sa jakies znizki bo ten miesiac jeste preferencyjny
ale naprawde nie wiem
nie dzisiaj:-(przepraszam.....
malawaszka ,moze Ty wiesz lepiej to prosze napisz:oops:

Posted

malawaszka napisał(a):
marzec to miesiąc sterylizacji, ale taniej jest tylko w lecznicach które uczestniczą w akcji - tu jest lista lecznic

http://www.foranimals**********/akcja-sterylizacji-2009,17/lista-i-mapa-lecznic-uczestniczacych-w-akcji-sterylizacji,67.html

podczas akcji kastracja powinna kosztować nie więcej niż 120 zł

no i cudowna dogo CENZURA :angryy::angryy::angryy: po foranimals ma być .f_o_r_a_._pl - wyrzucić wszystkie _ :angryy:

tu mapa z zaznaczonymi lecznicami
Mapy Google - Akcja Sterylizacji 2009 - Dolny Śląsk

Kojot pewnie, że mozesz, chociaż to taki na szybko byle jak :oops:

no i na kastrację daję 50 zł, które miały być dla Axla vel Hektorka

Posted

Najbliżej mnie Długołęka - przychodnia objęta akcją (mojego wrocławskiego weta nie ma na mapce) lub Kiełczów - jak jeżdżę czasem autem do pracy - widzę szyld. Nie jest źle, bo to 25 minut drogi. Ale nie wiem jak z rezerwacją terminów.

Ile trwa taki zabieg od wejścia do gabinetu, do zabrania psa? Pod narkozą, czy innym znieczuleniem? A jak czuje się taki pies po zabiegu? Czy bezpieczny przy innych pieskach?
Czy przed takim zabiegiem najpierw trzeba odrobaczać, szczepić itp., badać, czy niekoniecznie, tzn. czy można "z marszu"?

Gdyby zachęcające odpowiedzi były, to rozważam szybkie działania, o ile
uda mi się zgrać terminy zawodowo-domowe z terminem zabiegu. (mówiąc domowe myślę o opiece nad moimi sukami, zwłaszcza nową, bo wymaga jeszcze wizyt u weterynarza). Optymistyczny wariant: wtorek przywiezienie psa, czwartek - kastracja.