giselle4 Posted March 14, 2009 Author Posted March 14, 2009 ...mysle zeby zabrac jego do schronu do Dzierzoniowa moze ktos pomoze w transporcie?:crazyeye: Quote
zuzlikowa Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Pomóżcie proszę w transporcie! okolice Świecka-Dzierżoniów! ...tak giselko?:oops: Quote
giselle4 Posted March 14, 2009 Author Posted March 14, 2009 ...Tak jak nie znajdę dla niego opieki to lepiej niech będzie na oku w schronisku zawsze mogę szukac ludzi a tak bez fotki bez znajomosci jego zachowań...co mogę oglaszac? nie mozna tak w ciemno...;) Quote
zuzlikowa Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Pusto tu...:oops::oops::oops: ..a to może być skrajna sytuacja:shake:... pomóżcie ... Pomóżcie proszę w transporcie! okolice Świecka-Dzierżoniów! Quote
giselle4 Posted March 15, 2009 Author Posted March 15, 2009 ...jezeli nic innego nie mozemy zrobić to prosze o pomoc w transporcie:crazyeye: Quote
Łapcia Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 giselle4 napisał(a):...tylko plakac:-(:placz: może się ktoś znajdzie :( Quote
giselle4 Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 ...jeszcze poczekam...pozniej to juz nie wiem:shake: Quote
giselle4 Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 ...powiem prawde mamy czas do jutra ....we srode gmina wysle jego do schroniska:-( a tam taka ciamajda nie da sobie rady....jak nie będzie miec jedynki.... wiem jak to wyglada ,te psy giną najszybciej:-( Quote
marako Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Hej! Mieszkam 25 km za Wrockiem w stronę Warszawy. Jeśli na 100% na bardzo krótko, awaryjnie, to mogę wziąć go do siebie (mam 2 duże suki, w tym 1 ze schronu krótko u mnie i trochę niepewne jest jej zachowanie w stosunku do obcego -ale to pies, więc może OK). Pracujemy, więc w dzień byłby z nimi sam w domu. Trochę to więc ryzykowne! W sytuacji awaryjnej mój TZ zaakceptuje taki stan na krótko (choć jeszcze nic nie wie). Mogę nawet przyjechać po pieska w trybie pilnym (ale późnym wieczorem, bo dziś do 17:30 pracuję, jutro pracuję ciut krócej, ale jadę po pracy na zdjęcie szwów z moją suką, chyba, że szwy odłożę na piątek). W weekendzie zaoferowałam pomoc w transporcie olbrzyma Axela (z Koszalina) na trasie Poznań-Wrocław, więc to trochę utrudnia, bo domownicy zostaliby na cały dzień sami z trzema psami (a w weekendy mamy w domu 2,5 latka i niezłe zamieszanie). Quote
marako Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 A do jakiego schroniska wysyła gmina? To może choć do tego Dzierżoniowa pomogłabym zawieźć, jeśli tam lepsze warunki mogłby mieć czekania na DT, czy DS. Quote
marako Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Jeśli to sznaucer, w dodatku łagodny, to może powiadomić jakąś szanucerową ciotkę? Quote
malawaszka Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Marako dobrze, że jesteś tam bliżej - pomóż temu chłopakowi :modla: - może udałoby się z tym transportem do Dzierżoniowa - zajmiemy się ogłaszaniem chłopaka tylko potrzebne są informacje i zdjęcia przecież z tego Swięcka do Dzierżoniowa to tylko 34 km - naprawdę nie ma jak tego ugryźć na miejscu? Quote
marako Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Pewnie, że ktoś z Kłodzka lub okolic byłby najwłaściwszy - niespełna godzinka w jedną, godzinka w drugą stronę i koniec. Dla mnie to już wyprawa, bo Wrocław jak wiadomo nie ma obwodnicy i 2 razy po godzinie tracę na przejazd przez miasto (mieszkam po przeciwnej stronie, 25 km za miastem), a trasa 2 razy po 120 kilometrów, więc potrzebuję minimum 6 godzin (nie mówiąc o kasce na paliwo). Ale i tak nie ma żadnych wieści, a zaglądam już 10 razy dzisiaj. Dobrze, malawaszko, że jesteś. Raźniej mi z Tobą. A co z Axelem? Czy jest ktoś na trasę z Koszalina do Poznania? Albo najlepiej do Wrocławia (to dołożę się na hotel). Quote
malawaszka Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 jest na dogo kilka osób z Wałbrzycha - wysłałam pw, może ktoś pomoże Quote
Apbt_sól Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 kochani auta mi brak .... jesli uda sie cos wymyslic dam znac!! Quote
marako Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 W wątku mysiastego (tego pieska, który był przez jakiś czas w Szymanowie w hoteliku, o którym w mój poprzedni post), wczoraj wieczorem pisała giselle4, że zarówno tamten pies, jak i ten sznaucer spod Kłodzka mają 31 marca być zabrane do Holandii. Czy to pewne? Czy malawaszko czytałaś? Dlatego zaoferowałam, że go przetrzymać tyle mogę (jeśli moje suki go niej zaakceptują, to choćby w garażu), a też i pojechać po niego . Ale tylko tyle. Lub przewieźć do Dzierżoniowa. Quote
malawaszka Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 nic nie wiem na ten temat - nie wiem który to wątek:shake: a do Holandii to gdzie? Quote
Recommended Posts