Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 445
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

...Tak
jak nie znajdę dla niego opieki
to lepiej niech będzie na oku w schronisku
zawsze mogę szukac ludzi
a tak
bez fotki bez znajomosci jego zachowań...co mogę oglaszac?
nie mozna tak w ciemno...;)

Posted

...powiem prawde
mamy czas do jutra
....we srode gmina wysle jego do schroniska:-(
a tam taka ciamajda nie da sobie rady....jak nie będzie miec jedynki....
wiem jak to wyglada ,te psy giną najszybciej:-(

Posted

Hej! Mieszkam 25 km za Wrockiem w stronę Warszawy. Jeśli na 100% na bardzo krótko, awaryjnie, to mogę wziąć go do siebie (mam 2 duże suki, w tym 1 ze schronu krótko u mnie i trochę niepewne jest jej zachowanie w stosunku do obcego -ale to pies, więc może OK). Pracujemy, więc w dzień byłby z nimi sam w domu. Trochę to więc ryzykowne!

W sytuacji awaryjnej mój TZ zaakceptuje taki stan na krótko (choć jeszcze nic nie wie). Mogę nawet przyjechać po pieska w trybie pilnym (ale późnym wieczorem, bo dziś do 17:30 pracuję, jutro pracuję ciut krócej, ale jadę po pracy na zdjęcie szwów z moją suką, chyba, że szwy odłożę na piątek).
W weekendzie zaoferowałam pomoc w transporcie olbrzyma Axela (z Koszalina) na trasie Poznań-Wrocław, więc to trochę utrudnia, bo domownicy zostaliby na cały dzień sami z trzema psami (a w weekendy mamy w domu 2,5 latka i niezłe zamieszanie).

Posted

A do jakiego schroniska wysyła gmina?
To może choć do tego Dzierżoniowa pomogłabym zawieźć, jeśli tam lepsze warunki mogłby mieć czekania na DT, czy DS.

Posted

Marako dobrze, że jesteś tam bliżej - pomóż temu chłopakowi :modla: - może udałoby się z tym transportem do Dzierżoniowa - zajmiemy się ogłaszaniem chłopaka tylko potrzebne są informacje i zdjęcia

przecież z tego Swięcka do Dzierżoniowa to tylko 34 km - naprawdę nie ma jak tego ugryźć na miejscu?

Posted

Pewnie, że ktoś z Kłodzka lub okolic byłby najwłaściwszy - niespełna godzinka w jedną, godzinka w drugą stronę i koniec. Dla mnie to już wyprawa, bo Wrocław jak wiadomo nie ma obwodnicy i 2 razy po godzinie tracę na przejazd przez miasto (mieszkam po przeciwnej stronie, 25 km za miastem), a trasa 2 razy po 120 kilometrów, więc potrzebuję minimum 6 godzin (nie mówiąc o kasce na paliwo).

Ale i tak nie ma żadnych wieści, a zaglądam już 10 razy dzisiaj.
Dobrze, malawaszko, że jesteś. Raźniej mi z Tobą. A co z Axelem? Czy jest ktoś na trasę z Koszalina do Poznania? Albo najlepiej do Wrocławia (to dołożę się na hotel).

Posted

W wątku mysiastego (tego pieska, który był przez jakiś czas w Szymanowie w hoteliku, o którym w mój poprzedni post), wczoraj wieczorem pisała giselle4, że zarówno tamten pies, jak i ten sznaucer spod Kłodzka mają 31 marca być zabrane do Holandii. Czy to pewne? Czy malawaszko czytałaś?
Dlatego zaoferowałam, że go przetrzymać tyle mogę (jeśli moje suki go niej zaakceptują, to choćby w garażu), a też i pojechać po niego . Ale tylko tyle. Lub przewieźć do Dzierżoniowa.