kikou Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 ....dużo się tu działo ostatnio... sunia Renatki ma szczęście, że ma Renatkę która ją uratowała... Renatka ma szczęście, że Anioł Stróż jakis czuwał nad Nią i Ją uratował... Waiti miał szczęście, że allegrowy Anioł Isadora wzięła się za jego aukcję...:loveu:;) a mój telefon jeszcze się nie rozgrzał... ale pewnie jescze zadzwoni ten właściwy dom.... Quote
majqa Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 [quote=kikou;11989642(...) a mój telefon jeszcze się nie rozgrzał...(...) Czas najwyższy, by to nastąpiło. Quote
wellington Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Cos sie kroi z dt..... Wioecej napisza PaulinaB wieczorkiem. Quote
PaulinaB Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 wellington napisał(a):Cos sie kroi z dt..... Wioecej napisza PaulinaB wieczorkiem. Juz jestem:) A wiec tak Wellington dała mi znać o pilnym tymczasie, no i akurat tymczas udało sie znaleść u mojej przyjaciółki, Wellington pokryje koszt 2miesiecy DT, ale mysle ze tak dlugo nie trzeba bedzie czekac i chlopak szybko zostanie wyszykowany do nowego domku:loveu: Przyjaciółka mieszka z dwoma kolezankami, wiec bedzie mial kto sie zająć psiakiem w ciagu dnia, a i moze na wyklady z nami pochodzi:lol: Tak czy inaczej po psiaka moglabym podjechac w kazdej chwili do schroniska, tylko mam pytanie jak to u Was jest, czy podpisuje sie umowe na osobe ktora daje DT a potem jak sie znajdzie nowy dom to nowa umowe przesyla sie do schroniska a stara anuluje? Pozostaje kwestia Świat, ktore beda niedlugo, przyjaciolka jest z Zywca i na Swieta tam wraca, moglaby wziasc psiaka ze soba do domu i wrocic z nim z powrotem tylko czy to nie bedzie dla niego zbyt duzy stres...moze lepiej by bylo znalesc cos dla niego na te pare dni tutaj we Wrocku!ja popytam sie wsrod znajomych z Wroclawia czy ktos moglby sie zaopiekowac przez te dni Whitim;) Co Wy na to? Pozdrawiam Paulina Quote
majqa Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 [quote name='PaulinaB'] (...) Wellington pokryje koszt 2miesiecy DT(...) To jest bardzo istotna sprawa, jaki czas na 100% może pokryć Welli i co dalej, gdyby nie było tak różowo i w dwa miesiące pies nie trafiłby do docelowego domu. Nie można wykluczyć takiej sytuacji. Quote
Isadora7 Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 [quote name='majqa']To jest bardzo istotna sprawa, jaki czas na 100% może pokryć Welli i co dalej, gdyby nie było tak różowo i w dwa miesiące pies nie trafiłby do docelowego domu. Nie można wykluczyć takiej sytuacji. Dobrze że DT, można liczyć na fajniejsze zdjęcia, a to wzmocni jego szanse. Quote
wellington Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 [quote name='majqa']To jest bardzo istotna sprawa, jaki czas na 100% może pokryć Welli i co dalej, gdyby nie było tak różowo i w dwa miesiące pies nie trafiłby do docelowego domu. Nie można wykluczyć takiej sytuacji. Paulina twierdzi ze Whity jest tak piekny ze znajdzie domek w mig :roll: Bo dla Pauliny KAZDY pies jest piekny :lol: Zreszta trzeba poczekac az bedzie wykapany i troche podtuczony, moze trzeba go bedzie troche podstrzyc tu i tam , no i zobaczymy co z niego wyjdzie :dog: Quote
majqa Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Przedebatuj Welli sama z sobą ;), na ile realna czasowo jest Twoja pomoc w opłaceniu tego DT, gdyby wypalił. To ważne. Może ktoś jeszcze zechce się dołożyć? Quote
wellington Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Ja deklarowalam 2 miesiace, a jesli w tym czasie Whity nie znajdzie domku to bedziemy musialy zrobic zbiorke, do ktorej oczywiscie tez sie doloze. Dla mnie jest jeszcze istotne kto bedzie odpowiedzialny za wydanie psa ? Kto bedzie badal domki przed adopcja i po ? Quote
majqa Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Na dogranie tego konkretnego tymczasu zgodziła się Iwa77, z którą rozmawiałam w tej sprawie. Co do domku docelowego i sprawdzania chętnych nie wypowiem się. To już muszą dziewczyny dograć z sobą. Quote
PaulinaB Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 wellington napisał(a):Paulina twierdzi ze Whity jest tak piekny ze znajdzie domek w mig :roll: Bo dla Pauliny KAZDY pies jest piekny :lol: Zreszta trzeba poczekac az bedzie wykapany i troche podtuczony, moze trzeba go bedzie troche podstrzyc tu i tam , no i zobaczymy co z niego wyjdzie :dog: Pewnie ze szybko znajdzie dom, jest wyjątkowy;) Wysle jego zdjecie tez do programu kundel bury i kocury, moze znajdzie sie dom w Krakowie to go przewioze do Krakowa jak bede wracac do domu, a w Krakowie napewno znajdą sie osoby ktore sprawdzą dokladnie dom:evil_lol: Dostalam wczoraj telefon do Pani Iwony, do ktorej zadzwonie dzisiaj ale moze kolo 10 nie bede ludzi zrywac z łóżka:lol:nie dzwonilam wczoraj bo mi tel padl i nie mialam ładowarki ze soba:/ Nie martwilabym sie poki co co bedzie za 2 miesiące, mamy kupe czasu, a za dwa miesiace jesli jakims cudem domu nie bedzie to napewno cos wykombinuje, krzywdy to ja mu nie dam zrobic:cool3::cool3::cool3: Quote
majqa Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Dziękuję Paulino, że czuwasz. Wiem, że dziś zabierasz Szpicka. Trzymam kciuki za powodzenie akcji. Quote
PaulinaB Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Whiti juz bezpieczny w DT:loveu: Podroz tramwajem ze schroniska, dodam ze musielismy kawałek miasta przejechac przeszla bezproblemowo, chłopak grzecznie siedzial na kolanach, obserwowal ludzi i wygladal sobie przez okno:lol: Bardzo ladnie chodzi na smyczy, nie boi sie ruchu miejskiego, hehe i zrobil ladną kupke:cool3: Do Kai, ktora bedzie nad nim czuwac odrazu sie przywiązal i zacząl wtulac co widac na zdjeciach, mysle ze widac jego błogi stan:cool3: Przed wyjsciem ze schronu Whiti zostal zaszczepiony na wscieklizne i zakazne, oko mu sie juz zagoilo, jedyne co na dzien dzisiejszy trzeba zrobic, to wyczyscic mu zeby bo kamien ma niemilosierny!!!!!! A tak poza tym to Whiti jest cudowny, misio kochany, jest duzo mniejszy niz myslalam, tak wielkosci wiekszego jamnika, odnowimy troche psiaka i mysle ze szybko znajdzie dom:multi: Bede na bieząco informowac co nowego u psiaka, dziewczyny zmienią mu tez imie, ale poki co trwa u nich debata na ten temat i nie wiem czy juz cos ustalily:evil_lol: Pozdrawiam Paulina Quote
majqa Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Dziękujemy Paulinko za koordynację i raportus miły dla oka!!! Wielkie uściski dla Ciebie i Dziewczyn!!! :loveu: :loveu: :loveu: Uff...można odetchnąć. Quote
iwa77 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Bardzo się cieszę ,że Whiti już jest w DT. Po rozmowie z Paulinką jestem przekonana ,że chłopaczek znalazł swoje "anioły" , które się już nim odpowiednio zaopiekują:loveu: Bardzo dziękuję jeszcze raz :loveu: Quote
Isadora7 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 A ja dodałam zdjęcia do aukcji i zmieniłam zdjęcie w czołówce. Quote
wellington Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 I to lewe oczko jego - wyglada juz calkiem zdrowe :multi: ! Bardzo ladnie chodzi na smyczy, nie boi sie ruchu miejskiego Zaraz widac - Pan z miasta ! Przed wyjsciem ze schronu Whiti zostal zaszczepiony na wscieklizne i zakazne, Ojej, to bedzie oslabiony chyba bardzo jaks dostal naraz az dwa zastrzyki :shake: jedyne co na dzien dzisiejszy trzeba zrobic, to wyczyscic mu zeby bo kamien ma niemilosierny!!!!!! i pewnie zapach omdlewajacy z buzi :p Paulinko, mamy nadzieje ze dt bedzie na dogo opisywal zycie codziennie Whitiego ? A co odrobaczeniem i odpchleniem, Frontline, etc. ? Trzeba troche odczekac, mysle. Zeby go tylko zaden kleszcz nie dopadl, bo wysyp jest straszny. Quote
wellington Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Wklejam ostatnie wiadomosci od Paulinki : Chłopak jest uroczy, od razu widac bylo ze nowe mieszkanko mu sie podoba, zrobil obchód, porozglądal sie wszedzie, obwąchal i co najwazniejsze nie obsikal:D zachowuje sie jak dzentelmen:D Wczoraj nie bardzo mial apetyt ale tyle wrazen mial ze wcale sie nie dziwie:D Bardzo prosímy dt o zalogowanie sie na dogo i o opisywaniu nam jak Whity sie aklimatyzuje, zachowuje, itd. Paulina juz tak wiele zrobila dla niego ze najwyzszy czas zeby dt teraz sam sie wypowiadal z obserwacji naocznej :lol:. Quote
PaulinaB Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 wellington napisał(a):Wklejam ostatnie wiadomosci od Paulinki : Bardzo prosímy dt o zalogowanie sie na dogo i o opisywaniu nam jak Whity sie aklimatyzuje, zachowuje, itd. Paulina juz tak wiele zrobila dla niego ze najwyzszy czas zeby dt teraz sam sie wypowiadal z obserwacji naocznej :lol:. Wcale nie tak wiele hehe i dalej czuje sie odpowiedzialna za psa wiec nie zamierzam oddawac nikomu innemu pałeczki:evil_lol: Szkoda tylko ze sama nie moglam go przygarnąc:shake: Spytam sie kolezanki co z jej zalogowaniem na dogo, ale wiem ze ma problem z dostepem do komputera wiec poki co ja bede przekazywac najswiezsze wiesci;) Noc przebiegla spokojnie ,chlopak przespal prawie calą noc z wyjątkiem chwili na sikanie, ale mysle ze to jednorazowy wybryk, zbyt duzo emocji i wrazen go wspotkalo i tak wyszlo;) Jest bardzo przyjacielskim psem, ogromnie lgnącym do czlowieka, uwielbia sie przytulac, byc glaskanym, bardzo potrzebuje milosci i ciepla. Dzisiaj apetyt juz mu wrocil bo zjadl miche. Zostal troszke przemyty i wyczesany, ale z kąpielą to sie jeszcze wstrzymamy. Jak bede miec nowe zdjecia to od razu wkleje:lol: Quote
PaulinaB Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 CHŁOPAK MA DOMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chyba nikt nie spodziewal sie takiego obrotu sprawy, bynajmniej nie ja a napewno nie ze nastapi to tak szybko! Cos czulam ze Kaja zakocha sie w psiaku i bedzie chciala go adoptowac, dlatego podsunelam jej Whitiego ale nie sądzilam ze nastapi to tak szybko:D No takze WHiti wygral los na loterii, kolejny dziadus ma dom, wspanialy i pelen milosci, bedzie mial raj na ziemi:D:D:D Quote
majqa Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 :-o :-o :-o O matko jedyna, nie wierzę własnym oczom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ależ radocha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wielkie ukłony dla Kai i wcale nie mniejsze dla Ciebie Paulino!!! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
GoskaGoska Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 :multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Isadora7 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Ciotki poszukajcie szybko psiaka podmienię na aukcji wyróżnionej na maxa i opłaconej przez Xenię. Aukcja ma jeszcze 10 dni i pierwszych podglądających, może inna bida spodoba się. Quote
Recommended Posts