elficzkowa Posted October 9, 2016 Posted October 9, 2016 Ja i moja siostra również przenosimy swoje deklaracje z Murzynia na Liska Quote
Tyśka) Posted October 9, 2016 Author Posted October 9, 2016 6 minut temu, elficzkowa napisał: Ja i moja siostra również przenosimy swoje deklaracje z Murzynia na Liska Wspaniale, to mamy już 140zł Brakuje nam do pełnych deklaracji 110zł + grosz na karmę. Quote
elficzkowa Posted October 9, 2016 Posted October 9, 2016 Moja siostra wpłaciła na konto dzikusków 50 zł z przeznaczeniem na dodatki do karmy. Umówiłyśmy się, że z tych pieniędzy będę kupowała dzikuskom mięsko i mieszała je z karmą z puszek. Na pewno lepiej im taki wariant żywieniowy smakuje a i boczki im się ładniej pozaokrąglają. Quote
Nadziejka Posted October 9, 2016 Posted October 9, 2016 Serduszkiem sciskam za wszystkie lapunie i za te cudne ogloszonka co je nasza kiyoshi wyczaruje ja nie doloze narazie stalej boc ostalalm bez grosiczka nawet ale te 50 zl kolejne kt obieclalam lapenkom wplace oczywiscie wplace ale nie teraz jeszcze jak tylko bede mogla ..zdrowenka smokuniowi maluczkowi i lapenkom i kotuniom Tysiowym stokroc 2 Quote
Tyśka) Posted October 9, 2016 Author Posted October 9, 2016 1 godzinę temu, Ana10 napisał: 20zł stałej dla Liska. Wspaniale! Dziękujemy :) 1 godzinę temu, elficzkowa napisał: Moja siostra wpłaciła na konto dzikusków 50 zł z przeznaczeniem na dodatki do karmy. Umówiłyśmy się, że z tych pieniędzy będę kupowała dzikuskom mięsko i mieszała je z karmą z puszek. Na pewno lepiej im taki wariant żywieniowy smakuje a i boczki im się ładniej pozaokrąglają. Cudownie, dziękuję w imieniu dzikusków. Godzinę temu, Nadziejka napisał: Serduszkiem sciskam za wszystkie lapunie i za te cudne ogloszonka co je nasza kiyoshi wyczaruje ja nie doloze narazie stalej boc ostalalm bez grosiczka nawet ale te 50 zl kolejne kt obieclalam lapenkom wplace oczywiscie wplace ale nie teraz jeszcze jak tylko bede mogla ..zdrowenka smokuniowi maluczkowi i lapenkom i kotuniom Tysiowym stokroc Jednorazowa wpłata to też ogromna pomoc, zwłaszcza że Nadziejko wspierasz dzikuski stale. Dziękujemy ślicznie. Quote
elficzkowa Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 Są nowe wpłaty na koncie : jaguska 40 zł ( 20 zł stała dla Murzynka i 20 zł dla reszty psiaków ) siostra elficzkowej 50 zł na karmę Dziękujemy 1 Quote
elficzkowa Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 Odwiedziłam dzisiaj psiaki. Było już ciemno kiedy pojechałam je nakarmić i raczej nie sadziłam, że uda mi się je zobaczyć. Zostawiłam jedzonko i zaczęłam nawoływać nasza trójkę. No i pojawił się Rudy. Nieśpiesznie wyszedł, popatrzył na mnie, poprzeciągał się i zabrał się za jedzenie. Nie zostawałam tam dłużej ale myślę, że Rudy dał znać Liskowi i Tinusi, że jest jedzonko i warto wyjść z kryjówki. Zamówiona karma już u mnie, w wolnej chwili wstawię fakturę. 1 Quote
Tyśka) Posted October 12, 2016 Author Posted October 12, 2016 Niesamowite, jak Rudy się rozkręca. Jestem bardzo wzruszona :) To naprawdę dobrze wróży na przyszłość. Jeśli będziesz miała chwilę, zajrzyj też w rozliczenie na pierwszej stronie. Zaktualizuję je już po odjęciu kosztów karmy :) Quote
elficzkowa Posted October 12, 2016 Posted October 12, 2016 Rudy robi się coraz pewniejszy, oby nic go nie wystraszyło. Faktura za karmę jest na 139,80 zł. Do tego dochodzą trzy paragony na karmę (19.96 zł ; 31,25 zł : 13,98 zł ). Niestety przesyłka z karmą bardzo się opóźniała i dokupowałam puszki w sklepach, starałam się trafić na promocję. Potwierdzenia wstawię dziś wieczorem. Quote
elficzkowa Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 Przywitały mnie dzisiaj wszystkie: Piękny, dumny Rudy: Ciekawski, wszędobylski Lisek : i delikatna, wystraszona Tinusia: Gdy zaparkowałam przez dłuższą chwilę obserwowałam je wszystkie z samochodu. Są bardzo ze sobą zżyte. Siedziały blisko siebie przy pustych miskach. Gdy podchodziłam z jedzeniem obawiałam się, że uciekną a zostanie tylko Lisek. Ale nie... tylko Rudy odszedł bliżej płotu a Lisek i Tinusia zostali. Tinusia była bardzo blisko, na wyciągniecie reki. Dygotała ze strachu ale nie odchodziła, mówiłam do niej po cichutku miłe słówka więc usiadła i czekała, aż otworzę puszki i dam jeść. Gdy przykucnęłam Lisek obwąchał mnie bardzo dokładnie. Ostatni do jedzenia podszedł Rudy ale też był bardzo blisko. W prezencie oprócz karmy dostały serduszka drobiowe. Rudy jest coraz piękniejszy, jak idzie wyprostowany wygląda bardzo dostojnie. Lisek jak zwykle kręci się, ciągle coś węszy i wypatruje, nie może usiedzieć w miejscu. A Tinusia to taka kruchutka, delikatniutka dziewczynka. Cudowne, wspaniałe psy i mieszkają na ulicy - trudno się z tym pogodzić. Czy w końcu znajdą swoją przystań ? 2 Quote
Tyśka) Posted October 14, 2016 Author Posted October 14, 2016 Dziękuję za tak obszerne wieści o dzikuskach :) Rudy już naprawdę wygląda pięknie, widać że jedzonko mu służy. Niesamowite, jak psiaki się otwierają. Jeszcze pół roku temu, co ja piszę! 2-3 miesiące temu nie uwierzyłabym, że Rudy będzie tak blisko człowieka i kiedykolwiek będzie nadawał się do adopcji. Teraz jeszcze długa droga przed nim, ale jednak zrobił krok milowy w tym kierunku, no coś pięknego. :) Zaktualizowałam wpłaty na pierwszej stronie, prosze sprawdźcie koniecznie czy wszystko się zgadza. Wg moich obliczeń (a jestem humanistką),wyszło że mamy na koncie +475,39zł Za wszystkie wpłaty bardzo ślicznie dziękuję! Quote
Poker Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 Rudy jest bardzo podobny do Semika, którego dopiero co straciła Ewa Marta. Może jej pokazać go ? Quote
Tyśka) Posted October 14, 2016 Author Posted October 14, 2016 6 minut temu, Poker napisał: Rudy jest bardzo podobny do Semika, którego dopiero co straciła Ewa Marta. Może jej pokazać go ? Nie znam niestety ani Ewy Marty, ani Semika. Ale myślę, że to dobry pomysł :) Quote
Poker Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 Tu jest wątek Semika, bardzo wzruszający. Quote
Nadziejka Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 Sercem raduje ze sa kochane ze maja apetycik stokroc stokroc marze aby udalo sie pomoc wszystkim lapenkom 1 Quote
elficzkowa Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 Dzisiaj dzikuski miały podwójny obiad, była Krmicielka i zaraz po niej ja się zjawiłam. Powitał mnie Lisek, Tinusia poszła w swoją stronę i na mnie nie zwracała uwagi. Widać, że była najedzona. Lisek z ciekawości oczywiście zaglądał co tu dzisiaj im przyniosłam dobrego. Skusił się na parę kęsów karmy i pobiegł oszczekiwać jakiegoś psa, który szedł na smyczy ze swoim panem. Dałam tu trochę karmy na łyżce, nie bał się i oczywiście zjadł ale stwierdził, że z miski lepiej się je. Rudego dzisiaj nie widziałam. Quote
Tyśka) Posted October 14, 2016 Author Posted October 14, 2016 4 godziny temu, Poker napisał: Tu jest wątek Semika, bardzo wzruszający. Jestem w trakcie czytania, faktycznie wyciskacz łez... 3 godziny temu, Nadziejka napisał: Sercem raduje ze sa kochane ze maja apetycik stokroc stokroc marze aby udalo sie pomoc wszystkim lapenkom Ja mam takie same marzenie, Nadziejko kochana :( Mam nadzieję, że jak przyjadę, to złapiemy i Tinusię na sterylizację, i Lisia - by mógł pojechać do hoteliku. 1 godzinę temu, elficzkowa napisał: Dzisiaj dzikuski miały podwójny obiad, była Krmicielka i zaraz po niej ja się zjawiłam. Powitał mnie Lisek, Tinusia poszła w swoją stronę i na mnie nie zwracała uwagi. Widać, że była najedzona. Lisek z ciekawości oczywiście zaglądał co tu dzisiaj im przyniosłam dobrego. Skusił się na parę kęsów karmy i pobiegł oszczekiwać jakiegoś psa, który szedł na smyczy ze swoim panem. Dałam tu trochę karmy na łyżce, nie bał się i oczywiście zjadł ale stwierdził, że z miski lepiej się je. Rudego dzisiaj nie widziałam. Nadal mnie to wzrusza. Jak długo czekałam, by Lisek wyjadał z łyżeczki.. i nadal ciężko mi uwierzyć :) Rudy pewnie poszedł na zwiady, w końcu szefuńcio :) Quote
elficzkowa Posted October 15, 2016 Posted October 15, 2016 Jestem ciekawa co u Gucia. Czy pani się odezwała ? Jak jestem u dzikusków zawsze myślę o Murzyniu, zwykle to on pierwszy nas witał, pierwszy był przy jedzeniu i domagał się miziania. Quote
Gusiaczek Posted October 15, 2016 Posted October 15, 2016 O 14.10.2016 o 12:21, Poker napisał: Rudy jest bardzo podobny do Semika, którego dopiero co straciła Ewa Marta. Może jej pokazać go ? O 14.10.2016 o 12:27, Tyś napisał: Nie znam niestety ani Ewy Marty, ani Semika. Ale myślę, że to dobry pomysł :) Uważam,Dziewczyny, że to nie jest dobry pomysł ... Quote
elficzkowa Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 Dzisiaj : - Lisku, Lisku zobacz co dobrego Ci przyniosłam.Przyjdź i spróbuj ! - No faktycznie, może się skuszę. - Nie, jednak nie będę jadł. Rudy mówił, że prawdziwe psy nie jedzą z łyżki ! - Nie chcesz ?! - Z łyżki na pewno nie ! Rudy to szef to wie co mówi ! - No dobra, to weź sobie jedzonko tak jak lubisz. Ok ? - Ok ! - Lisku, a gdzie Tinusia ? - Nie widzisz jej ? Zobacz, siedzi za bramą i wygrzewa się do słonka. - A gdzie Rudy ? - Ach, on to często swoimi ścieżkami chodzi. Niedługo wróci. - No to pa Lisku, do jutra ! - Pa, pa będziemy czekać, przyjdź koniecznie ! 2 Quote
Nadziejka Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 Stokroc cudowne opowiesci cicoiu elficzkowa dziekujemy nichaj sie wszystko spelni najlepsiutkie dla lapeczek Quote
Recommended Posts