Jump to content
Dogomania

Dramat dzikusków zamieniony w cud. Lika, Rudy-Moris, Murzynek-Gucio, Tinka, Czesio w DS. I do tego Gandzia, od której wszystko się zaczęło.

Recommended Posts

Posted
6 minut temu, elficzkowa napisał:

Ja i moja siostra również przenosimy swoje deklaracje z Murzynia na Liska 

Wspaniale, to mamy już 140zł 041.gif
Brakuje nam do pełnych deklaracji 110zł + grosz na karmę.

Posted

Moja siostra wpłaciła na konto dzikusków 50 zł z przeznaczeniem na dodatki do karmy. Umówiłyśmy się, że z tych pieniędzy będę kupowała dzikuskom mięsko i mieszała je z karmą z puszek. Na pewno lepiej im taki wariant żywieniowy smakuje a i boczki im się ładniej pozaokrąglają.

Posted

Serduszkiem sciskam za wszystkie lapunie i za te cudne ogloszonka

co je nasza kiyoshi wyczaruje

ja nie doloze narazie stalej

boc ostalalm bez grosiczka nawet

ale te 50 zl  kolejne kt obieclalam lapenkom

wplace oczywiscie wplace

ale nie teraz  jeszcze

jak tylko bede mogla ..zdrowenka smokuniowi maluczkowi i lapenkom 

i kotuniom Tysiowym stokrocPodobny obraz

• Upvote 2
Posted
1 godzinę temu, Ana10 napisał:

20zł stałej dla Liska.

Wspaniale! Dziękujemy :)

1 godzinę temu, elficzkowa napisał:

Moja siostra wpłaciła na konto dzikusków 50 zł z przeznaczeniem na dodatki do karmy. Umówiłyśmy się, że z tych pieniędzy będę kupowała dzikuskom mięsko i mieszała je z karmą z puszek. Na pewno lepiej im taki wariant żywieniowy smakuje a i boczki im się ładniej pozaokrąglają.

Cudownie, dziękuję w imieniu dzikusków.

Godzinę temu, Nadziejka napisał:

Serduszkiem sciskam za wszystkie lapunie i za te cudne ogloszonka

co je nasza kiyoshi wyczaruje

ja nie doloze narazie stalej

boc ostalalm bez grosiczka nawet

ale te 50 zl  kolejne kt obieclalam lapenkom

wplace oczywiscie wplace

ale nie teraz  jeszcze

jak tylko bede mogla ..zdrowenka smokuniowi maluczkowi i lapenkom 

i kotuniom Tysiowym stokrocPodobny obraz

Jednorazowa wpłata to też ogromna pomoc, zwłaszcza że Nadziejko wspierasz dzikuski stale. Dziękujemy ślicznie.

Posted

Odwiedziłam dzisiaj psiaki. Było już ciemno kiedy pojechałam je nakarmić i raczej nie sadziłam, że uda mi się je zobaczyć. Zostawiłam jedzonko i zaczęłam nawoływać nasza trójkę. No i pojawił się Rudy. Nieśpiesznie wyszedł, popatrzył na mnie, poprzeciągał się i zabrał się za jedzenie. Nie zostawałam tam dłużej ale myślę, że Rudy dał znać Liskowi i Tinusi, że jest jedzonko i warto wyjść z kryjówki.

Zamówiona karma już u mnie, w wolnej chwili wstawię fakturę.

• Upvote 1
Posted

Niesamowite, jak Rudy się rozkręca. Jestem bardzo wzruszona :) To naprawdę dobrze wróży na przyszłość.

Jeśli będziesz miała chwilę, zajrzyj też w rozliczenie na pierwszej stronie.
Zaktualizuję je już po odjęciu kosztów karmy :)

Posted

Rudy robi się coraz pewniejszy, oby nic go nie wystraszyło.

Faktura za karmę jest na 139,80 zł. Do tego dochodzą trzy paragony na karmę (19.96 zł ; 31,25 zł : 13,98 zł ). Niestety przesyłka z karmą bardzo się opóźniała i dokupowałam puszki w sklepach, starałam się trafić na promocję. Potwierdzenia wstawię dziś wieczorem.

Posted

Przywitały mnie dzisiaj wszystkie:

Piękny, dumny Rudy:

0559f449685c7dedgen.jpg

Ciekawski, wszędobylski Lisek :

d6de14932b65e4f4gen.jpg

0cfa224747c64793gen.jpg

i delikatna, wystraszona Tinusia:

ea05201e602f5640gen.jpg

6e464fee2c09fcfdgen.jpg

Gdy zaparkowałam przez dłuższą chwilę obserwowałam je wszystkie z samochodu. Są bardzo ze sobą zżyte. Siedziały blisko siebie przy pustych miskach. Gdy podchodziłam z jedzeniem obawiałam się, że uciekną a zostanie tylko Lisek. Ale nie... tylko Rudy odszedł bliżej płotu a Lisek i Tinusia zostali. Tinusia była bardzo blisko, na wyciągniecie reki. Dygotała ze strachu ale nie odchodziła, mówiłam do niej po cichutku miłe słówka więc usiadła i czekała, aż otworzę puszki i dam jeść. Gdy przykucnęłam Lisek obwąchał mnie bardzo dokładnie. Ostatni do jedzenia podszedł Rudy ale też był bardzo blisko. W prezencie oprócz karmy dostały serduszka drobiowe. 

Rudy jest coraz piękniejszy, jak idzie wyprostowany wygląda bardzo dostojnie. Lisek jak zwykle kręci się, ciągle coś węszy i wypatruje, nie może usiedzieć w miejscu. A Tinusia to taka kruchutka, delikatniutka dziewczynka. Cudowne, wspaniałe psy i mieszkają na ulicy - trudno się z tym pogodzić. Czy w końcu znajdą swoją przystań ?

• Upvote 2
Posted

Dziękuję za tak obszerne wieści o dzikuskach :)
Rudy już naprawdę wygląda pięknie, widać że jedzonko mu służy.

Niesamowite, jak psiaki się otwierają. Jeszcze pół roku temu, co ja piszę! 2-3 miesiące temu nie uwierzyłabym, że Rudy będzie tak blisko człowieka i kiedykolwiek będzie nadawał się do adopcji. Teraz jeszcze długa droga przed nim, ale jednak zrobił krok milowy w tym kierunku, no coś pięknego. :)

Zaktualizowałam wpłaty na pierwszej stronie, prosze sprawdźcie koniecznie czy wszystko się zgadza.
Wg moich obliczeń (a jestem humanistką),wyszło że mamy na koncie +475,39zł

Za wszystkie wpłaty bardzo ślicznie dziękuję!  0kiss3.gif

Posted
6 minut temu, Poker napisał:

Rudy jest bardzo podobny do Semika, którego dopiero co straciła Ewa Marta. Może jej pokazać go ?

Nie znam niestety ani Ewy Marty, ani Semika.

Ale myślę, że to dobry pomysł :)

Posted

Dzisiaj dzikuski miały podwójny obiad, była Krmicielka i zaraz po niej ja się zjawiłam. Powitał mnie Lisek, Tinusia poszła w swoją stronę i na mnie nie zwracała uwagi. Widać, że była najedzona. Lisek z ciekawości oczywiście zaglądał co tu dzisiaj im przyniosłam dobrego. Skusił się na parę kęsów karmy i pobiegł oszczekiwać jakiegoś psa, który szedł na smyczy ze swoim panem. Dałam tu trochę karmy na łyżce, nie bał się i oczywiście zjadł ale stwierdził, że z miski lepiej się je. Rudego dzisiaj nie widziałam.

Posted
4 godziny temu, Poker napisał:

Tu jest wątek Semika, bardzo wzruszający.

picasabackground-002.bmp.jpg

Jestem w trakcie czytania, faktycznie wyciskacz łez...

3 godziny temu, Nadziejka napisał:

Sercem raduje

ze sa kochane

ze maja apetycik

stokroc stokroc Podobny obraz

marze

aby udalo sie pomoc wszystkim lapenkom Podobny obraz

Ja mam takie same marzenie, Nadziejko kochana :(
Mam nadzieję, że jak przyjadę, to złapiemy i Tinusię na sterylizację, i Lisia - by mógł pojechać do hoteliku.

1 godzinę temu, elficzkowa napisał:

Dzisiaj dzikuski miały podwójny obiad, była Krmicielka i zaraz po niej ja się zjawiłam. Powitał mnie Lisek, Tinusia poszła w swoją stronę i na mnie nie zwracała uwagi. Widać, że była najedzona. Lisek z ciekawości oczywiście zaglądał co tu dzisiaj im przyniosłam dobrego. Skusił się na parę kęsów karmy i pobiegł oszczekiwać jakiegoś psa, który szedł na smyczy ze swoim panem. Dałam tu trochę karmy na łyżce, nie bał się i oczywiście zjadł ale stwierdził, że z miski lepiej się je. Rudego dzisiaj nie widziałam.

Nadal mnie to wzrusza. Jak długo czekałam, by Lisek wyjadał z łyżeczki.. i nadal ciężko mi uwierzyć :)

Rudy pewnie poszedł na zwiady, w końcu szefuńcio :)

Posted
O 14.10.2016 o 12:21, Poker napisał:

Rudy jest bardzo podobny do Semika, którego dopiero co straciła Ewa Marta. Może jej pokazać go ?

O 14.10.2016 o 12:27, Tyś napisał:

Nie znam niestety ani Ewy Marty, ani Semika.

Ale myślę, że to dobry pomysł :)

Uważam,Dziewczyny, że to nie jest dobry pomysł ...

Posted

Dzisiaj :

- Lisku, Lisku zobacz co dobrego Ci przyniosłam.Przyjdź i spróbuj !

- No faktycznie, może się skuszę.

abf91fa540d95457gen.jpg

- Nie, jednak nie będę jadł. Rudy mówił, że prawdziwe psy nie jedzą z łyżki ! 

- Nie chcesz ?!

- Z łyżki na pewno nie ! Rudy to szef to wie co mówi !

b44e824864bfce5agen.jpg

- No dobra, to weź sobie jedzonko tak jak lubisz. Ok ?

- Ok !

5fd7dea6eeca69b3gen.jpg

- Lisku, a gdzie Tinusia ?

- Nie widzisz jej ? Zobacz, siedzi za bramą i wygrzewa się do słonka.

ddff587fc2c175abgen.jpg

- A gdzie Rudy ?

- Ach, on to często swoimi ścieżkami chodzi. Niedługo wróci.

- No to pa Lisku, do jutra ! 

- Pa, pa będziemy czekać, przyjdź koniecznie !

• Upvote 2