Mazowszanka13 Posted May 24, 2016 Author Posted May 24, 2016 Dzisiaj druga tura odrobaczania. Mam już książeczki i rozpiskę szczepień. Quote
auraa Posted May 24, 2016 Posted May 24, 2016 A jak łapki malutkiej? Może zrobić im bazarek imienny ( z jakimiś fajnymi zdjęciami) ? Quote
konfirm31 Posted May 24, 2016 Posted May 24, 2016 Śliczne maluszki :). Z łapką może warto szybciej iść do ortopedy, bo może trzeba nastawić? Może to jakieś zwichnięcie? Quote
Mazowszanka13 Posted May 24, 2016 Author Posted May 24, 2016 Godzinę temu, konfirm31 napisał: Śliczne maluszki :). Z łapką może warto szybciej iść do ortopedy, bo może trzeba nastawić? Może to jakieś zwichnięcie? Jesteśmy umówieni na jutro na Gagarina. Quote
konfirm31 Posted May 24, 2016 Posted May 24, 2016 To super. Trzymam kciuki, żeby to była jakaś banalna przyczyna i minęło 'samo z siebie' :). Quote
Mazowszanka13 Posted May 24, 2016 Author Posted May 24, 2016 12 minut temu, auraa napisał: A co z robalami? Wychodzą? Było odrobaczenie i dzisiaj, ale psy zatkało. Quote
auraa Posted May 24, 2016 Posted May 24, 2016 oj to niedobrze... Czy lekarz stwierdził, że z tą łapką trzeba sie skonsultować z ortopedą czy sama stwierdziłas, że nie ma co zwlekać z diagnozą? Oby to rzeczywiście nie było nic poważnego. Prześlij mi swój nr konta to przeleję jakąś kwotę na potrzeby maluchów. Trzeba chyba zaprosić dogomanię do Bąbelków. Quote
Marysia R. Posted May 24, 2016 Posted May 24, 2016 2 godziny temu, Mazowszanka13 napisał: Było odrobaczenie i dzisiaj, ale psy zatkało. Kurcze, to niedobrze, takie zatkanie robalami może być niebezpieczne :/ Dobrze, że jutro będziecie u weta. Quote
Aldrumka Posted May 24, 2016 Posted May 24, 2016 ale słodziaki, a która to suczka ? będziemy czekać na info od weta Quote
doris66 Posted May 25, 2016 Posted May 25, 2016 Trzeba uważać na to "zatkanie" robakami. w zeszłym roku przerabiałam taki przypadek. Piesek tak się zatkał robakami że był o krok od śmierci, usg wykazało ogromny korek z robali w jelicie, który ni jak nie chciał opuścić brzuszka. Pomogłą parafina no i oczywiście interwencja lekarza i zaaplikowane leki. Quote
Mazowszanka13 Posted May 25, 2016 Author Posted May 25, 2016 Spoko, były wczoraj kupy i to bez robali. Dzisiaj trzeci etap odrobaczania. Mój lekarz ( dotychczas była młoda lekarka) obmacał prawą nóżkę Małej i powiedział, że łękotka jest w innym miejscu niż należy. Sprawa operacyjna. Ale on nie jest ortopedą, może się mylić. Do ortopedy idziemy dziś wieczorem, on powie więcej. I mam nadzieję, że jego diagnoza będzie bardziej optymistyczna. Aldrumko, suczka jest biało-czarna. Jest to piesek dla kociarzy. Bo nie to, że mała to jeszcze ma koci pyszczek, to znaczy taką krótką (ale nie płaską) kufę. Wyjeżdżamy na długi weekend. Zrobię na wsi bardziej sensowne zdjęcia. Myslę, że pieska można już ogłaszać. Suczki, niestety, nie. Quote
Mazowszanka13 Posted May 25, 2016 Author Posted May 25, 2016 Kupiłam witaminki i mały zapasik podkładów, bo jest w Rossmannie zniżka. 1 tabletka na 3 kg masy ciała, więc będę dawała po pół. Mam juz książeczki. Jeszcze bez imion. Na brata mówię Bąbel, a na siostrę Łezka. Ale jeśli macie inne propozycję to jestem otwarta. Quote
konfirm31 Posted May 25, 2016 Posted May 25, 2016 Czekam na informację o łapince suni i życzę udanej podróży na działkę :) Quote
Mazowszanka13 Posted May 25, 2016 Author Posted May 25, 2016 Teraz, konfirm31 napisał: Czekam na informację o łapince suni i życzę udanej podróży na działkę :) Jadę bez komputera, żeby się odstresować od głupich wiadomości. Ale zadzwonię po wyjściu od weta. Wizyta o 18,20. Quote
konfirm31 Posted May 25, 2016 Posted May 25, 2016 Ja jestem bez komputera, ale z telefonem z netem. Niewiele potrafię na nim zrobić, ale czytać stresujące wiadomości na fb i GW, niestety tak :( Quote
Mazowszanka13 Posted May 25, 2016 Author Posted May 25, 2016 Streszczam się, bo zaraz wyjeżdzamy na wieś. Byłam z Małą u ortopedy. Dr Piotr Kowalczyk/klinika na Gagarina. Zrobiono RTG. Wynik: w prawej łapce zwichnięcie rzepki na stronę przyśrodkową III stopnia w PKM. Rehabilitacja w moim wykonaniu i ponowna wizyta za 4 miesiące. Teraz jest za młoda, żeby cokolwiek robić. Być może w przyszłości operacja. Jak wrócę to wkleję opis i RTG. Życzę Wszystkim miłego weekendu i do zobaczenia za parę dni :) 1 Quote
auraa Posted May 25, 2016 Posted May 25, 2016 III stopień to już poważny problem. Wyczytałam, ze pies powinien dostawać preparaty chroniące stawy , Biedna malutka.... http://psy-pies.com/artykul/zwichniecie-rzepki-u-psa,1062.html Quote
Aldrumka Posted May 25, 2016 Posted May 25, 2016 Tu mój bazarek w części dla Bąbeelków zapraszam Quote
Nadziejka Posted May 25, 2016 Posted May 25, 2016 Malenkie kruszyneczki zagladam z radoscia radosci ogromna ze sa u Mazowszanki bezpieczne kochane sciskam zatem za brzuszenki i wszystkie lapenki braciszenka i panienki Quote
malagos Posted May 26, 2016 Posted May 26, 2016 Fajne te szczeniorki :) Moze, póki Mazowszanka się nie zaszyje na dłuzej na naszej mazowieckiej wsi, to szukajmy domu dla pieska? Póki jest w Warszawie. 1 Quote
Recommended Posts