Marlena:) Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Dawno mnie tu nie było, ale wiem, że na dogomaniaków zawsze można liczyć. Mówiąc bez ogródek - tej uroczej shih tzu grozi eutanazja z powodu agresji. Behawioryści rozkładają ręce, a jej jedyną szansą jest hotel z behawiorystą, którego koszt to 700zł/miesiąc + karma.https://www.facebook.com/Psi-Hotel-Psia-Szko%C5%82a-Beaty-Hettlinger-1071654939531364/?fref=ts Żeby się okazało, czy jest szansa, potrzebne są podobno mniej więcej 3 miesiące - czyli na wstępie musimy mieć deklaracje na 2100zł. Zbieramy deklaracje jednorazowe i stałe - może ktoś z Was może coś od siebie dorzucić? Wydarzenie na fb: https://www.facebook.com/events/1627996414086216/ Cytuj Tita ma około 3 lat. Nie znamy dokładnie Jej historii, ale wiemy, że nie miała łatwego życia. Została znaleziona na ulicy i trafiła do Schroniska. okazało się, że ma właścicieli, ale Oni Jej nie chcą, bo jest agresywna do wszystkiego i wszystkich. Pogryzła ich wiele razy i sobie z Nią nie radzą. W końcu została zabrana przez dobrych ludzi do DT. Pomimo dużego doświadczenia, pracy z behawiorystami, leków nic się nie zmieniło. Dziewczynka mieszka już w DT od 2 miesięcy i niestety ostatnimi czasy jest coraz gorzej. Na wyciągnięcie ręki przez obce osoby reaguje od razu próbą ugryzienia. Jeśli chodzi o domowników to bywa różnie. Raz się przytula, a raz po prostu próbuje gryzie(bez ostrzeżenia). Była uczona kennel klatki i jest z tego powodu szczęśliwa- uwielbia to miejsce. Niestety czasami człowiek nawet nie można zbliżyć się do klatki, bo od razu warczy, innym razem chce lizać po rękach... Niestety nie toleruje kota, który mieszka w domu. W domu też nie jest w stanie zaakceptować sunia rezydentki - również shih-tzu. Ostatnio kilka razy rzuciła się na Nią na spacerze - raz niestety ugryzła w główkę :( JEDYNĄ SZANSĄ JEST HOTEL Z BEHAWIORYSTKĄ - SPECJALISTKĄ O PLASKATYCH PSÓW. NIESTETY MIESIĘCZNE KOSZTA UTRZYMANIA TO 700 ZŁOTYCH MIESIĘCZNIE + KARMA. W związku z tym prosimy o deklaracje stałe i jednorazowe.... Oczywiście fundusze będą zbierane na konto fundacji, na wszystko będą faktury... Prosimy o pomoc... DLA TITY TO JEDYNA SZANSA.... Quote
Marlena:) Posted April 19, 2016 Author Posted April 19, 2016 Deklaracje miesięczne: (100 złotych) - Marlena :) - 30 złotych - Alicja Ch. - 10 złotych - Urszula D.-K. - 50 złotych - Urszula I. - 10 złotych - Sylwia F. - 20 złotych Deklaracje jednorazowe: (80 złotych) - mdk8 - 20 złotych - anula - 50 złotych - Urszula I. - 10 złotych Obecnie mamy 120zł deklaracji miesięcznych oraz 80zł deklaracji jednorazowych. 3 miesiące to koszt: 2100 Mamy: 440 Brakuje nam: 1660Dane do przelewu:Fundacja Azylu Koci Świat, Kątne 59, 05-190 Nasielsk rachunek bankowy nr. 47 1240 5312 1111 0000 5049 4208 Tytuł: Darowizna-cele statutowe-Tita Quote
mdk8 Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 stałej nie dam rady. Na dzień dzisiejszy 20,- jednorazowo. Quote
Marlena:) Posted April 19, 2016 Author Posted April 19, 2016 13 minut temu, mdk8 napisał: stałej nie dam rady. Na dzień dzisiejszy 20,- jednorazowo. Dziękuję :) Quote
Anula Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Zaglądam do malutkiej.Szkoda bardzo Tity.Poratuję jednorazową kwotą 50,00zł.Proszę o dane do przelewu. Quote
Marlena:) Posted April 20, 2016 Author Posted April 20, 2016 17 godzin temu, Anula napisał: Zaglądam do malutkiej.Szkoda bardzo Tity.Poratuję jednorazową kwotą 50,00zł.Proszę o dane do przelewu. Dziękuję, wrzucę dane jak najszybciej :) 15 godzin temu, Tola napisał: Na razie zapisuję Dzięki ;) Podjąć trudną decyzję zawsze się zdąży - kto pomoże dać tej kulce nieszczęścia szansę? Quote
marga3 Posted April 21, 2016 Posted April 21, 2016 Marlena napisz na wątku Plaskatej skarpety prośbę o pomoc w opłaceniu pobytu suni w hoteliku . Skrapetę prowadzi marmosia - http://www.dogomania.com/forum/topic/146662-nowa-skarpeta-plaskatych/?page=10 Quote
Marlena:) Posted April 21, 2016 Author Posted April 21, 2016 5 godzin temu, marga3 napisał: Marlena napisz na wątku Plaskatej skarpety prośbę o pomoc w opłaceniu pobytu suni w hoteliku . Skrapetę prowadzi marmosia - http://www.dogomania.com/forum/topic/146662-nowa-skarpeta-plaskatych/?page=10 Dziękuję :) Już Anula zgłosiła tam Titę jak widzę. W niedzielę sunia wyjeżdża do hoteliku , a my musimy uzbierać środki na jej utrzymanie. Dzisiaj po pracy wkleję dane do przelewu. Quote
b-b Posted April 21, 2016 Posted April 21, 2016 Zjawiam się i ja dzięki wpisowi Anuli na skarpecie. Pomogę bazarkiem tylko muszę zrobić zaległe dwa. Nie wiem kiedy ale zrobię. Niestety w pracy po 11-12 godzin siedzimy. Quote
marga3 Posted April 21, 2016 Posted April 21, 2016 A mała ma dom czy będzie szukała? Oj sorry - głupio się pytam... Quote
Marlena:) Posted April 21, 2016 Author Posted April 21, 2016 Kurcze jest mała szansa, że się uda, ale uważam, że warto spróbować. A czy dojdzie do siebie na tyle, żeby znaleźć dom to się okaże - mam nadzieję! Dt strasznie ją pokochał i gdyby się trochę ogarnęła i nie zagrażała innym zwierzakom pewnie zostałaby z nimi .. Ale teraz to za duże ryzyko :( Quote
marmosia Posted April 21, 2016 Posted April 21, 2016 Skarpeta się melduje ;) Na fcb łatwiej mnie znaleźć- Renata Marmajewska :) Dzięki Anula za wpis na Skarpetce. Titka słodka, Z chęcią pomożemy ! Quote
Marlena:) Posted April 22, 2016 Author Posted April 22, 2016 11 godzin temu, marmosia napisał: Skarpeta się melduje ;) Na fcb łatwiej mnie znaleźć- Renata Marmajewska :) Dzięki Anula za wpis na Skarpetce. Titka słodka, Z chęcią pomożemy ! Dzięki wielkie :) Napisałam PW na facebookach, tam rzeczywiście będzie łatwiej rozmawiać. Quote
marga3 Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 17 godzin temu, Marlena:) napisał: Kurcze jest mała szansa, że się uda, ale uważam, że warto spróbować. A czy dojdzie do siebie na tyle, żeby znaleźć dom to się okaże - mam nadzieję! Dt strasznie ją pokochał i gdyby się trochę ogarnęła i nie zagrażała innym zwierzakom pewnie zostałaby z nimi .. Ale teraz to za duże ryzyko :( Będę śledziła losy małej "Gryzeldy" ;) Trzymam kciuki - obserwując na FB postępy psów w szkole p. Beaty wierzę że na pewno rezultaty będą. Nie ukrywam że suczka wpadła mi w serce. Quote
Anula Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 Nio,ja też kocham plaskatki dlatego pospieszyłam z pomocą.Czekam na dane do przelewu. Niech Tita się szkoli i to z dobrym powodzeniem,zapewne wyjdzie jej to na dobre. Quote
Marlena:) Posted April 22, 2016 Author Posted April 22, 2016 Mamy już dane - konta użyczył Azyl Koci Świat :)Fundacja Azylu Koci Świat, Kątne 59, 05-190 Nasielsk rachunek bankowy nr. 47 1240 5312 1111 0000 5049 4208 Tytuł: Darowizna-cele statutowe-Tita Quote
Marlena:) Posted April 22, 2016 Author Posted April 22, 2016 O 19.04.2016o11:49, mdk8 napisał: stałej nie dam rady. Na dzień dzisiejszy 20,- jednorazowo. O 19.04.2016o19:25, Anula napisał: Zaglądam do malutkiej.Szkoda bardzo Tity.Poratuję jednorazową kwotą 50,00zł.Proszę o dane do przelewu. Cytuję, bo pewnie nie każdy zagląda, a już można wpłacać :) Quote
Marlena:) Posted April 23, 2016 Author Posted April 23, 2016 Dziękuję :) Już jutro mała wyjeżdża. Trenerka podniosła cenę do 800 zł za miesiąc widząc filmiki z jej zachowaniem. Mam nadzieję, że damy radę to opłacić.. Quote
Anula Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 1 godzinę temu, Marlena:) napisał: Dziękuję :) Już jutro mała wyjeżdża. Trenerka podniosła cenę do 800 zł za miesiąc widząc filmiki z jej zachowaniem. Mam nadzieję, że damy radę to opłacić.. Oby nie było tak,że podniosła cenę za wyprowadzenie maluniej na prostą a Titka wróci ze swoim zachowaniem takim jakim jest w tej chwili.Jakoś szybko podniosła cenę jeszcze nie pracując z psem.To jest bardzo duża kwota. Quote
Recommended Posts