Jump to content
Dogomania

Bezdomna sunia Aschita stała się członkiem wspaniałej Rodziny. Jej dzieci też szczęśliwe w swoich domach :) Aschita - kolejny dramat psiej matki i jej ośmiorga dzieci w jednej z podzamojskich wsi.

Recommended Posts

Posted
8 godzin temu, Murka napisał:

Karma skończyła się wczoraj, dzisiaj sunia dostała normalną karmę. Jutro dam suni karmę mojej suni (jest na tej samej co Aschita).

Bardzo Cię proszę wydziel z karmy Twojej suni jakąś część dla Aschity. Jak przyślą karmę z allegro, to odbierz dla swojej suni :)

Dzwoniłam wczoraj, ale pan był na rowerze  i nie mógł mi udzielić odpowiedzi. Powiedział : Proszę zadzwonić jutro, to będę chciał pani pomóc. Ale fajny co ? Uważam, że to im potrzebna jest pomoc, żeby zrozumieli, na czym polega handel przez internet.

A na moje reklamacje przez e-mail otrzymałam odpowiedź:

Dzień dobry,

Dziękuję za wiadomość. Zakupu karmy dokonała Pani 2016-07-19 (17:47),w związku z czym karma została 
nada dnia następnego tj. 2016-07-20.
Przesyłka została nadana na podany przez Panią adres. Numer Pani przesyłki DPD: 1930015286658
Ze śledzenia przesyłki wynika, że przesyłka została doręczona dnia 2016-07-21 (16:22)
Rozumiem, że nie potwierdza Pani informacji, przedstawionych na śledzeniu przesyłki tak?

Jeżeli chodzi o fakturę, to prześlemy ją jutro do Pani w PDF na Pani
adres @ 
do godziny 10:00.

W razie pytań pozostaję do dyspozycji.

-- 
Pozdrawiam,
Artur Pycz
Kery.pl

W razie pytań.... Wkurza mnie takie podejście do sprawy. Ja nie mam pytań, ja mam pretensje !!!

Posted
55 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Rozmawiałam z Elą, prosiła, aby Ci Murko przekazać, że karma niebawem dotrze k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig,Resztę napisze sama Elik.  

Ciężko było. Trzy podejścia, ale wreszcie załapali, że za przyjęte pieniądze muszą przysłać karmę na wskazany przez płatnika adres.

W sumie kilkadziesiąt straconych  minut na rozmowy, gdy sprawa prosta. Obiecali jeszcze dzisiaj wysłać karmę na prawidłowy adres.

Posted
7 godzin temu, Tyś napisał:

Nie zazdroszczę przeprawy ze sklepem :(

Nie było miło, ale wszystko można przetrzymać, gdy skutek jest pozytywny. Emocje z mojej strony były wielkie, ale zaraz opadły, gdy się dowiedziałam, że interwencja  odniosła oczekiwany efekt :)

Posted
7 godzin temu, Murka napisał:

Ciekawe co DPD zrobiło z tą przesyłką, co napisali, że dostarczona...

Moje prywatne "śledztwo" (telefon do sąsiadów  vis à vis) przeprowadzone już po uzyskaniu informacji, że wyślą karmę na właściwy adres, wykazało, że karmę odebrał sąsiad mieszkający piętro wyżej. Poinformowałam o moich ustaleniach sklep.

Pod tym adresem mieszkam od niedawna i nie znam nazwisk sąsiadów. Dawniej  na drzwiach mieszkań były umieszczane wizytówki . Niektórzy wypisywali sobie nawet tytuły - inż, mgr :) Dzisiaj, na szczęście, już nikt wizytówek  nie wiesza na drzwiach, ale jak widać ma to też i ujemne strony. Mieszkam tam już ponad 2 lata, a nie znam nazwisk swoich sąsiadów. Nawet tego vis à vis :)

Karma doręczona,  tylko nie pod właściwy adres. Durny kurier, że zostawił paczkę, pomimo rozmowy z Tobą i wyjaśnieniu, że karma miała być dostarczona pod inny adres. Ale to już nie nasze zmartwienie. Sklep będzie żądał od DPD odbioru karmy i zwrotu na ich adres.

Posted
22 minut temu, Murka napisał:

Karma dziś dotarła:)

A ten sąsiad to też jakiś mocno nieuczciwy, skoro odebrał paczkę na nieswoje nazwisko...

Nie Mureczko, on nie jest nieuczciwy :) Dzisiaj mąż był, jak co tydzień w Krakowie, żeby podlać kwiatki i w drzwiach mieszkania była założona kartka od sąsiada, że przesyłka jest u niego. Sąsiad wie, że któreś z nas przyjeżdża do domu raz w tygodniu i dlatego odebrał paczkę, a nie zna naszego numeru telefonu więc nie dzwonił, ale zostawił kartkę w drzwiach.

Już nie wiem kogo winić za tą sytuację. Myślę, że po trochu sklep i kuriera :)

Najważniejsze, że karma już jest i to tak szybko. Odsyp część karmy, którą skonsumowała nasza Aschita :)

Posted

Wygląda na to, że sklep źle zaadresował paczkę (nie zwrócił uwagi, że podałaś inny adres dostawy), a kurier chcąc mieć z głowy dostawę zostawił paczkę u sąsiada:) Ot cała historia:)

Ja często kupuję w tym samym sklepie i zawsze mam szybką dostawę. 

Posted

Jak kupuję karmę dla kogoś,  to nagminnie  kurier dzwoni do mnie(pomimo,  że podaję  tel.  do odbiorcy), ale po dyskusji,  kurier zawsze dotarł z paczką  pod właściwy adres :) 

Posted
Godzinę temu, Murka napisał:

Wygląda na to, że sklep źle zaadresował paczkę (nie zwrócił uwagi, że podałaś inny adres dostawy), a kurier chcąc mieć z głowy dostawę zostawił paczkę u sąsiada:) Ot cała historia:)

Ja często kupuję w tym samym sklepie i zawsze mam szybką dostawę. 

To był majstersztyk w pomieszaniu adresów. przez sklep. Podobno tak dostali z allegro, ale jak wklejałam info z allegro o przyjęciu zamówienia, ja podałam wszystko prawidłowo.

A sklep zaadresował w ten sposób:

Moje imię i nazwisko

Hotelik u Murki

ul. ....mój adres domowy

Kraków

tel. Murki

48 minut temu, konfirm31 napisał:

Jak kupuję karmę dla kogoś,  to nagminnie  kurier dzwoni do mnie(pomimo,  że podaję  tel.  do odbiorcy), ale po dyskusji,  kurier zawsze dotarł z paczką  pod właściwy adres :) 

Kurier nawet dzwonił  do Murki, ale karmę zostawił w Krakowie. No majstersztyk pomylenia z pokręceniem.

Posted

I ja zaglądam z pozdrowieniami. Przed chwilą się zbudziłam i usiadłam do kompa, żeby zobaczyć, co u "moich" psiaczków.

Wczoraj i przedwczoraj miałam ciężkie dni. Przedwczoraj poszłam bardzo późno spać, a wczoraj zbudziłam się z objawami grypy. Ale nie mogłam drugi raz przekładać terminu zawiezienia mojej tymczaski do DS. Po powrocie położyłam się, żeby odpocząć, ale usnęłam i zbudziłam się dopiero przed chwilą.

Posted

Jaka szczęśliwa, że człowiek coś do niej zagadał :) Będzie wspaniałym przyjacielem kogoś, kto ją adoptuje.  Żal, że taka pro ludzka sunia nie ma swojego człowieka :( Niestety nikt nie dzwoni :(