elik Posted July 25, 2016 Author Posted July 25, 2016 Już podaję z allegro :) Remigijus Racas ZOOLUX Tytoniowa 10 16-300 Augustow Quote
Alaskan malamutte Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 Eliku, to ten sklep? /; http://www.kery.pl/s,regulamin-sklepu,1065.html Quote
elik Posted July 25, 2016 Author Posted July 25, 2016 Tak Joasiu, to ten :) Ale na tej stronie tez nie ma numeru telefonu. EDIT Dzięki Joasiu za otwarcie oczu :) Quote
Murka Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 Karma skończyła się wczoraj, dzisiaj sunia dostała normalną karmę. Jutro dam suni karmę mojej suni (jest na tej samej co Aschita). Quote
elik Posted July 26, 2016 Author Posted July 26, 2016 8 godzin temu, Murka napisał: Karma skończyła się wczoraj, dzisiaj sunia dostała normalną karmę. Jutro dam suni karmę mojej suni (jest na tej samej co Aschita). Bardzo Cię proszę wydziel z karmy Twojej suni jakąś część dla Aschity. Jak przyślą karmę z allegro, to odbierz dla swojej suni :) Dzwoniłam wczoraj, ale pan był na rowerze i nie mógł mi udzielić odpowiedzi. Powiedział : Proszę zadzwonić jutro, to będę chciał pani pomóc. Ale fajny co ? Uważam, że to im potrzebna jest pomoc, żeby zrozumieli, na czym polega handel przez internet. A na moje reklamacje przez e-mail otrzymałam odpowiedź: Dzień dobry, Dziękuję za wiadomość. Zakupu karmy dokonała Pani 2016-07-19 (17:47),w związku z czym karma została nada dnia następnego tj. 2016-07-20. Przesyłka została nadana na podany przez Panią adres. Numer Pani przesyłki DPD: 1930015286658 Ze śledzenia przesyłki wynika, że przesyłka została doręczona dnia 2016-07-21 (16:22) Rozumiem, że nie potwierdza Pani informacji, przedstawionych na śledzeniu przesyłki tak? Jeżeli chodzi o fakturę, to prześlemy ją jutro do Pani w PDF na Pani adres @ do godziny 10:00. W razie pytań pozostaję do dyspozycji. -- Pozdrawiam, Artur Pycz Kery.pl W razie pytań.... Wkurza mnie takie podejście do sprawy. Ja nie mam pytań, ja mam pretensje !!! Quote
Alaskan malamutte Posted July 26, 2016 Posted July 26, 2016 Rozmawiałam z Elą, prosiła, aby Ci Murko przekazać, że karma niebawem dotrze ,Resztę napisze sama Elik. Quote
elik Posted July 26, 2016 Author Posted July 26, 2016 55 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Rozmawiałam z Elą, prosiła, aby Ci Murko przekazać, że karma niebawem dotrze ,Resztę napisze sama Elik. Ciężko było. Trzy podejścia, ale wreszcie załapali, że za przyjęte pieniądze muszą przysłać karmę na wskazany przez płatnika adres. W sumie kilkadziesiąt straconych minut na rozmowy, gdy sprawa prosta. Obiecali jeszcze dzisiaj wysłać karmę na prawidłowy adres. Quote
elik Posted July 26, 2016 Author Posted July 26, 2016 7 godzin temu, Tyś napisał: Nie zazdroszczę przeprawy ze sklepem :( Nie było miło, ale wszystko można przetrzymać, gdy skutek jest pozytywny. Emocje z mojej strony były wielkie, ale zaraz opadły, gdy się dowiedziałam, że interwencja odniosła oczekiwany efekt :) Quote
Murka Posted July 26, 2016 Posted July 26, 2016 Ciekawe co DPD zrobiło z tą przesyłką, co napisali, że dostarczona... Quote
elik Posted July 27, 2016 Author Posted July 27, 2016 7 godzin temu, Murka napisał: Ciekawe co DPD zrobiło z tą przesyłką, co napisali, że dostarczona... Moje prywatne "śledztwo" (telefon do sąsiadów vis à vis) przeprowadzone już po uzyskaniu informacji, że wyślą karmę na właściwy adres, wykazało, że karmę odebrał sąsiad mieszkający piętro wyżej. Poinformowałam o moich ustaleniach sklep. Pod tym adresem mieszkam od niedawna i nie znam nazwisk sąsiadów. Dawniej na drzwiach mieszkań były umieszczane wizytówki . Niektórzy wypisywali sobie nawet tytuły - inż, mgr :) Dzisiaj, na szczęście, już nikt wizytówek nie wiesza na drzwiach, ale jak widać ma to też i ujemne strony. Mieszkam tam już ponad 2 lata, a nie znam nazwisk swoich sąsiadów. Nawet tego vis à vis :) Karma doręczona, tylko nie pod właściwy adres. Durny kurier, że zostawił paczkę, pomimo rozmowy z Tobą i wyjaśnieniu, że karma miała być dostarczona pod inny adres. Ale to już nie nasze zmartwienie. Sklep będzie żądał od DPD odbioru karmy i zwrotu na ich adres. Quote
Murka Posted July 27, 2016 Posted July 27, 2016 Karma dziś dotarła:) A ten sąsiad to też jakiś mocno nieuczciwy, skoro odebrał paczkę na nieswoje nazwisko... Quote
elik Posted July 27, 2016 Author Posted July 27, 2016 22 minut temu, Murka napisał: Karma dziś dotarła:) A ten sąsiad to też jakiś mocno nieuczciwy, skoro odebrał paczkę na nieswoje nazwisko... Nie Mureczko, on nie jest nieuczciwy :) Dzisiaj mąż był, jak co tydzień w Krakowie, żeby podlać kwiatki i w drzwiach mieszkania była założona kartka od sąsiada, że przesyłka jest u niego. Sąsiad wie, że któreś z nas przyjeżdża do domu raz w tygodniu i dlatego odebrał paczkę, a nie zna naszego numeru telefonu więc nie dzwonił, ale zostawił kartkę w drzwiach. Już nie wiem kogo winić za tą sytuację. Myślę, że po trochu sklep i kuriera :) Najważniejsze, że karma już jest i to tak szybko. Odsyp część karmy, którą skonsumowała nasza Aschita :) Quote
Tyśka) Posted July 27, 2016 Posted July 27, 2016 Dobrze, że się wszystko wyjaśniło, a Aschita będzie mogła się spokojnie zajadać :) Quote
Murka Posted July 27, 2016 Posted July 27, 2016 Wygląda na to, że sklep źle zaadresował paczkę (nie zwrócił uwagi, że podałaś inny adres dostawy), a kurier chcąc mieć z głowy dostawę zostawił paczkę u sąsiada:) Ot cała historia:) Ja często kupuję w tym samym sklepie i zawsze mam szybką dostawę. Quote
konfirm31 Posted July 27, 2016 Posted July 27, 2016 Jak kupuję karmę dla kogoś, to nagminnie kurier dzwoni do mnie(pomimo, że podaję tel. do odbiorcy), ale po dyskusji, kurier zawsze dotarł z paczką pod właściwy adres :) Quote
elik Posted July 27, 2016 Author Posted July 27, 2016 Godzinę temu, Murka napisał: Wygląda na to, że sklep źle zaadresował paczkę (nie zwrócił uwagi, że podałaś inny adres dostawy), a kurier chcąc mieć z głowy dostawę zostawił paczkę u sąsiada:) Ot cała historia:) Ja często kupuję w tym samym sklepie i zawsze mam szybką dostawę. To był majstersztyk w pomieszaniu adresów. przez sklep. Podobno tak dostali z allegro, ale jak wklejałam info z allegro o przyjęciu zamówienia, ja podałam wszystko prawidłowo. A sklep zaadresował w ten sposób: Moje imię i nazwisko Hotelik u Murki ul. ....mój adres domowy Kraków tel. Murki 48 minut temu, konfirm31 napisał: Jak kupuję karmę dla kogoś, to nagminnie kurier dzwoni do mnie(pomimo, że podaję tel. do odbiorcy), ale po dyskusji, kurier zawsze dotarł z paczką pod właściwy adres :) Kurier nawet dzwonił do Murki, ale karmę zostawił w Krakowie. No majstersztyk pomylenia z pokręceniem. Quote
Alaskan malamutte Posted July 30, 2016 Posted July 30, 2016 Zaglądam do Aschity i pozdrowienia zostawiam Quote
elik Posted July 30, 2016 Author Posted July 30, 2016 I ja zaglądam z pozdrowieniami. Przed chwilą się zbudziłam i usiadłam do kompa, żeby zobaczyć, co u "moich" psiaczków. Wczoraj i przedwczoraj miałam ciężkie dni. Przedwczoraj poszłam bardzo późno spać, a wczoraj zbudziłam się z objawami grypy. Ale nie mogłam drugi raz przekładać terminu zawiezienia mojej tymczaski do DS. Po powrocie położyłam się, żeby odpocząć, ale usnęłam i zbudziłam się dopiero przed chwilą. Quote
Murka Posted July 31, 2016 Posted July 31, 2016 Aschita i jej wiatraczek - idelany w upalne dni, kto chce taki?:) Quote
elik Posted August 1, 2016 Author Posted August 1, 2016 Jaka szczęśliwa, że człowiek coś do niej zagadał :) Będzie wspaniałym przyjacielem kogoś, kto ją adoptuje. Żal, że taka pro ludzka sunia nie ma swojego człowieka :( Niestety nikt nie dzwoni :( Quote
konfirm31 Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 Wiatraczek wspaniały i cała pieska - też. Na domek czasem trzeba poczekać, ale taki wyczekiwany i doczekany, jest najlepszy na Świecie :)) 1 Quote
Alaskan malamutte Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 Witam Aschita cudna!! Komu wiatraczek, komu?? Quote
elik Posted August 1, 2016 Author Posted August 1, 2016 Komu, komu, bo idę do do.... no właśnie :( Bardzo przydałby się ten dom :( Quote
Tyśka) Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 Koniecznie podrzućcie w ogłoszeniach link do tego filmiku - tak pogodny pies naprawdę łapie za serducho :) Quote
Recommended Posts