Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie wysłałam przelew z mbanku dla Dramka na konto które Dif kilkakrotnie podawała na tym wątku.
Siedzę sobie i jak czytam szczegółowo całą historię Dramka to aż trudno mi uwierzyć , że tyle osób z dobrej woli uczestniczyło w tym żeby go uratować . Jeśli trafi do mnie postaram się nie pozostawać dłużna i też pomagać innym psom w potrzebie. Naprawde robicie rewelacyjną robotę. Jestem pewna że mój dzieciak po przejsciach i psiak cudem uratowany stworzą nierozłaczny duet się i dadzą sobie nawzajem dużo radości i szczęscia.
Odnośnie wizyty preadpcyjnej to jak się nie dodzwonię do maszy4 to może bico, bo zna psa i wpłacała na niego pieniążki.
Zaczytałam się na forum i dziś pora spać a nie dzwonić.
Do jutra

• Replies 807
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam, że troszkę zaniedbałam wątek Dramcia. Do końca miesiąca jestem zawaloną robotą.

Psiak ma się dobrze. Dzisiaj bawił się z Blanką i nawet ze mną. Odzyskał energię i radość życia. Pieszczoszek się z niego robi. Władował mi się dzisiaj na kolana :evil_lol:

O Dramcia wciąż pytają kolejne osoby. Ale mówię, że ogłoszenie nieaktualne, podsyłając inne psiaki.

Posted

Zulugula i Dif mam dobrą wiadomość
Odpowiedziała mi masza4 że może nam pomóc :multi:
Wysłałam jej namiary wątku i swoje dane kontaktowe.
Pewnie niedługo do was się też odezwie.
Także sprawa wizyty jest na dobrej drodze.
Tymczasem gorące pozdrowienia dla wszystkich osób z tego wątku i jego głównego bohatera :loveu:.
Alicja

Posted

Tak jest mimo że dzieli nas 160 km uparcie wiję u nas w domu dla Dramka gniazdeczko.
Jak już wcześniej pisałam od kilku tygodni szukam psa odpowiedniego dla mojego synka, który niestety boi się psów. Tylko jak pies jest wyjątkowo łagodny otwiera się, zaczyna go nieśmiało głaskać i przytulać. Bardzo boi się psów skaczących i szczekających. Pomyślałam że spokojny pies byłby dokonałą terapią dla niego i może później jak lęki by wyleczył można by pomyśleć o młodszym psie o żywszym temperamencie.
N początku szukałam wodołaza albo bernardyna ze względu na łagodność i cierpliwy charakter w obcowaniu z dziecmi. Ale mój mąż stwierdził , że woli psa do mieszkania (kanapowca) najlepiej jakiegoś owczarka. Podobają mu się psy w typie owczarka nizinnego.
Ponieważ poszukiwałam psa sprawdzonego pod względem zachowania w domu i w stosunku do małych dzieci dlatego wertowałam lubelskie ogłoszenia, ale tylko szczeniaki i młode psy sie ogłaszały.
Aż po świętach stwierdziłam ,że Warszawa nie jest tak daleko i bingo znalazłam idealnego kandydata , który jak sie pózniej okazało od jakiegoś czasu szuka domu.
Od pierwszej chwili czuje z nim silna emocjonalna więź i intuicja mówi mi ,że właśnie jego od początku szukałam.
Jeśli jego opiekunowie uznają ,że mój dom będzie dla Dramka odpowiedni i wybiorą moją rodzinę dla Dramka będę przeszczęśliwa.
Obiecuję zamieszczać informacje o nim i zdjęcia na forum taże psiak na pewno nie zniknie jego miłośnikom z oczu.
Alicja

Posted

:loveu: [B]klusko[/B] :loveu: - to wspaniale, że chcesz ofiarować Dramkowi kochający domek :multi: Trzymamy mocno kciuki, by wszystko zakończyło się jak najlepiej :happy1: Wspaniałe jest również to, że zostałaś klusko kolejną dogo cioteczką :loveu:

Posted

Jestem dostępna zwykle po 16 30 w tym tgodniu moge tęż sie umówić o dowolnej porze bo mam trochę luźniejszy tydzień w sobotę tą też jestem i niedzile po południu mam wolną. czyli mogę sie dostosować do propozycji spotkania. na pewno przyda mi sie trochę porad weterynaryjnych jakie sa nowinki w zakresie " psiej opieki geriatrycznej " może sa specjalne karmy witaminy dla starszych psów no i konieszcznie szkolenie z pielęgnacji takiej pięknej szaty jaką ma owczarek kataloński bo wcześniej miałam psy krótkowłose.

Posted

[quote name='kluska z lublina']Właśnie wysłałam przelew z mbanku dla Dramka na konto które Dif kilkakrotnie podawała na tym wątku.
Siedzę sobie i jak czytam szczegółowo całą historię Dramka to aż trudno mi uwierzyć , że tyle osób z dobrej woli uczestniczyło w tym żeby go uratować . Jeśli trafi do mnie postaram się nie pozostawać dłużna i też pomagać innym psom w potrzebie. Naprawde robicie rewelacyjną robotę. Jestem pewna że mój dzieciak po przejsciach i psiak cudem uratowany stworzą nierozłaczny duet się i dadzą sobie nawzajem dużo radości i szczęscia.
Odnośnie wizyty preadpcyjnej to jak się nie dodzwonię do maszy4 to może bico, bo zna psa i wpłacała na niego pieniążki.
Zaczytałam się na forum i dziś pora spać a nie dzwonić.
Do jutra[/quote]
Mamy nową Dogociocię :multi:

Posted

[quote name='DIF']Witam serdecznie wszystkich po tygodniowej, niezasłużonej wg mnie karze!!![/quote]

[FONT=Impact][SIZE=7][COLOR=Red][COLOR=Blue]Wit[/COLOR][COLOR=DarkOrange]aj [/COLOR][FONT=Arial Black]DIF[/FONT][COLOR=YellowGreen]uńku[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Isadora7'][FONT=Impact][SIZE=7][COLOR=Red][COLOR=Blue]Wit[/COLOR][COLOR=DarkOrange]aj [/COLOR][FONT=Arial Black]DIF[/FONT][COLOR=YellowGreen]uńku[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote]

:placz::placz: :p:p:multi::multi::evil_lol::evil_lol::shake::shake::crazyeye::crazyeye:

Posted

[quote name='DIF']Bardzo się cieszę, że Dramciowi kroi się taki fajny domek!!! :multi: Uwierzcie mi.... To jest pies, który zasługuje na samo dobro w życiu!!! :p[/quote]

Nareszcie :loveu: Ania :loveu: !!!

I jeszcze Gagatka dzisiaj rano się odezwała :loveu:!!!

Wszystko wraca do normy - a Dramcio na pewno dobrze trafi ...
Tak sobie czytam posty Kluski... i wydaje mi się, że Dramek nie dość, że może mieć kochający domek - to jeszcze może pomóc dzieciaczkowi :multi:...

Posted

Zaglądam tutaj i czytam. Do końca m-ca mam sporo roboty. A poza tym Dramcio już bezpieczny i inny psiak pochłania każdą moją wolną chwilkę. To ten czarny z banerka poniżej. Zapraszam na wątek.

Dramcio czuje się już bardzo dobrze. Przez kilka dni nie był zbyt energiczny (jeśli tak w ogóle można o nim powiedzieć :evil_lol:). Ale dzisiaj już biegał z merdającym ogonkiem. Wskoczył też rano do mojego łóżeczka. Wczoraj pierwszy raz mnie rano nie przywitał. Zaspał. A ja jak wariatka leciałam z sypialni zobaczyć, czy wszystko z nim ok. Dramcio bawi się z Blanką, ma dobry humor, domaga się jeszcze więcej pieszczot niż zwykle. Zapytam weta kiedy można go szczepić. Po antybiotyku, chyba odczekać z tydzień lub dwa.

Posted

[B]Potwierdzam wpływ kwoty 250 zł do "skarpety" Drama!
Klusce z Lublina bardzo dziękujemy Kluseczce z Lublina!!![/B] :Rose::Rose::Rose:

Jak robimy z wizytą przedadopcyjną? Masza i Kluska dogadacie się jakoś??
Jak widzę Zulugulka chce mieć pewność, że Dramcio jest w pełni zdrowy. Poza tym chce mu porobić szczepienia. Więc Dram pojedzie do Alicji nie wcześniej niż za dwa tgodnie, dobrze mówię? :cool3:

Zulugula! Podeślij mi proszę banerek Dramka, ten który masz w podpisie, bo nie mogę znaleźć a wykasował mi się jak wstawiałam do podpisu tą "tragedię" co ją widzicie :placz:.

Alicja! Jeszcze parę słów do Ciebie...
Bardzo mi się podobasz jako dom dla Drama. Na pewno Dram i Wasza rodzina super się zgracie. Dramcio jest naprawdę łagodnym psiakiem i doskonale nadaje się na dziecięcego towarzysza. Moje dzieci czesały go nawet jak jadł.
Na pewno się poznamy, bo zamierzam się u Ciebie pojawić z resztą ciotek.
Abrakadabra już zoferowała się, że pojedzie (nie odpuściłaby sobie-sama zakochała się w Dramku, ale ma za małą chatę :-(:eviltong:). Zulka pewnie też pojedzie!
Teraz czeka nas jeszcze wizyta przedadopcyjna i załatwiamy resztę! ;)

Posted

Mój dom jest zawsze otwarty dla wszystkich dogociotek :loveu:
Zapraszam wszystkich serdecznie
Z masza4 na pewno się dogadamy i spotkamy u mnie.
Na razie będę kiblować w domu bo Adaś po kilku godzinnej wycieczce na przedstawienie rewii na lodzie przemarzł i cały wieczór telepała go gorączka.
Organizatorzy zamrozili na kość całą młodocianą widownię, żeby im się lód nie roztopił. Zamiast takie imprezy organizować takie imprezy w zimie jak dzieciaki są ciepło poubierane. :pissed:

Posted

[quote name='DIF'][B]Potwierdzam wpływ kwoty 250 zł do "skarpety" Drama! [/B]
[B]Klusce z Lublina bardzo dziękujemy Kluseczce z Lublina!!![/B] :Rose::Rose::Rose:

Jak robimy z wizytą przedadopcyjną? Masza i Kluska dogadacie się jakoś??
Jak widzę Zulugulka chce mieć pewność, że Dramcio jest w pełni zdrowy. Poza tym chce mu porobić szczepienia. Więc Dram pojedzie do Alicji nie wcześniej niż za dwa tgodnie, dobrze mówię? :cool3:

Zulugula! Podeślij mi proszę banerek Dramka, ten który masz w podpisie, bo nie mogę znaleźć a wykasował mi się jak wstawiałam do podpisu tą "tragedię" co ją widzicie :placz:.

Alicja! Jeszcze parę słów do Ciebie...
Bardzo mi się podobasz jako dom dla Drama. Na pewno Dram i Wasza rodzina super się zgracie. Dramcio jest naprawdę łagodnym psiakiem i doskonale nadaje się na dziecięcego towarzysza. Moje dzieci czesały go nawet jak jadł.
Na pewno się poznamy, bo zamierzam się u Ciebie pojawić z resztą ciotek.
Abrakadabra już zoferowała się, że pojedzie (nie odpuściłaby sobie-sama zakochała się w Dramku, ale ma za małą chatę :-(:eviltong:). Zulka pewnie też pojedzie!
Teraz czeka nas jeszcze wizyta przedadopcyjna i załatwiamy resztę! ;)[/quote]

DIF - ja Dramcia nikomu nie pozwolę przewieźć:laugh2_2:

Pojadę na koniec świata, żeby psina miała dobrze. I oczywiście zabiorę po drodze wszystkie chętne ciotki :lol:... i ich dzieciaczki :razz:
Zwłaszcza, że Kluska nas zaprasza ...

Posted

Dostałam priva od kluski odnośnie ewentualnej wizyty, kiedy mogę wpaść itd. Problem w tym, że ten tydzień to jakiś koszmar i na nic nie mam czasu. Proszę więc o wyrozumiałość, a na wizytę przedadopcyjną najchętniej umówiłabym się w weekend.