elik Posted March 26, 2016 Author Posted March 26, 2016 Bardzo dziękuję za życzenia :) Ja także Życzę wszystkim zdrowych, radosnych i rodzinnych Świąt. Niech Wiara, Nadzieja i Miłość, tak pięknie i trwale łączce się z przesłaniem Świąt Wielkiej Nocy, będą zawsze obecne w Waszym życiu. Quote
Gusiaczek Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Poświąteczne dzień dobry :) Ani kropelka na nas nie spadła :( Quote
Tola Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 U mamusi i maluchów wszystko dobrze, szczeniorki zdrowe, radosne. Tylko chyba nikt nie dzwoni w ich sprawie, bo elik nic nie pisze :( A dobre domki przydałyby się bardzo. Quote
elik Posted March 29, 2016 Author Posted March 29, 2016 12 godzin temu, Gusiaczek napisał: Poświąteczne dzień dobry :) Ani kropelka na nas nie spadła :( Na nas także nie :( 2 godziny temu, Tola napisał: U mamusi i maluchów wszystko dobrze, szczeniorki zdrowe, radosne. Tylko chyba nikt nie dzwoni w ich sprawie, bo elik nic nie pisze :( A dobre domki przydałyby się bardzo. Były telefony, ale pisać o nich nie warto. Tylko nerwy ponosiły więc nie chciałam Wam psuć świątecznych nastrojów. 10 godzin temu, anecik napisał: Witam poświątecznie :) Witam, witam :) Quote
elik Posted March 29, 2016 Author Posted March 29, 2016 10 minut temu, Tola napisał: Eluś - a na Warszawę tez są ogłaszane? Ja ogłaszałam na Kraków, a Havanka na Warszawę :) Quote
Tola Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 To czekamy na tel, który okaże się tym JEDYNYM dla któregos malca... Quote
elik Posted March 29, 2016 Author Posted March 29, 2016 Z kraka miałam jeden telefon, który dawał nadzieję. Nawet z mojej dzielnicy, ale nie było kontynuacji. Quote
Gabi79 Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Zaglądam do Rodzinki. Troszkę zmieniłam plany, bo miałam wspomóc Rodzinkę z konta Bezuni, ale psiaczki są na plusie, więc zrobię lada chwila bazarki, na pewno nie pozwolę na to, by powstał jakikolwiek dług. Czy wiadomo, jak się miewa cudna Rodzinka? Quote
elik Posted March 31, 2016 Author Posted March 31, 2016 Ludzie, co się dzieje !!! Chętni znikają,gdy mówię o obowiązku sterylizacji maluszka, gdy osiągnie odpowiedni wiek. Nie mówić ? Ale przecież psiaki muszą być wysterylizowane. Jeszcze nigdy tak nie miałam. Co za ciemnogród Quote
konfirm31 Posted March 31, 2016 Posted March 31, 2016 Niestety :(. Sporo osób mówi, że sterylizacja/kastracja, to niepotrzebne okaleczanie, ale raczej nie chcą mieć kłopotów i wydatków, związanych z operacją i opieką pooperacyjną. To, że mogą przyjść na Świat, kolejne niechciane szczeniaki - wcale ich nie rusza :(. Wg mnie, to nie ciemnogród, a wygodnictwo, skąpstwo i brak empatii, czyli - sprawa znacznie gorsza :(. Ludziom raczej nie przeszkadza w adopcji to, że sunia jest wysterylizowana, a pies - wykastrowany, jeśli oni nie muszą się tym osobiście zajmować. Quote
Tola Posted March 31, 2016 Posted March 31, 2016 20 godzin temu, Gabi79 napisał: Zaglądam do Rodzinki. Troszkę zmieniłam plany, bo miałam wspomóc Rodzinkę z konta Bezuni, ale psiaczki są na plusie, więc zrobię lada chwila bazarki, na pewno nie pozwolę na to, by powstał jakikolwiek dług. Czy wiadomo, jak się miewa cudna Rodzinka? Rodzinka ma się bardzo dobrze; dzisiaj dzwonił pan z zapytaniem, kiedy maluchy wyjeżdzają... Quote
Gabi79 Posted March 31, 2016 Posted March 31, 2016 7 godzin temu, konfirm31 napisał: Niestety :(. Sporo osób mówi, że sterylizacja/kastracja, to niepotrzebne okaleczanie, ale raczej nie chcą mieć kłopotów i wydatków, związanych z operacją i opieką pooperacyjną. To, że mogą przyjść na Świat, kolejne niechciane szczeniaki - wcale ich nie rusza :(. Wg mnie, to nie ciemnogród, a wygodnictwo, skąpstwo i brak empatii, czyli - sprawa znacznie gorsza :(. Ludziom raczej nie przeszkadza w adopcji to, że sunia jest wysterylizowana, a pies - wykastrowany, jeśli oni nie muszą się tym osobiście zajmować. To prawda, wg. niektórych to okalecznie, a inni po prostu nie widzą potrzeby kastracji/sterylizacji. Nawet nie chce mi się tego roztrząsać. Niestety niektórzy są niereformowalni. Quote
Tola Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 Dzisiaj TZ rozmawiał z tymczasowym opiekunem rodzinki - facet rzeczywiście "przyciąga" bezdomniaki; dzisiaj znalazł na posesji kotkę ze świeżą raną po sterylce, do której nie przyznaje się nikt z bliższych i dalszych sąsiadów. Rodzina pojechała z kotka do miejscowego weta, który przyznał się do sterylizacji, ale wg niego kotka mieszka 20 km od miejsca znalezienia i musiałaby maszerować po sterylce przez las lub iść wzdłuż bardzo ruchliwej drogi. Zagadka na razie nie wyjaśniona, bo kto wyrzuca kotkę, którą przed chwilą wysterylizował? Nasza psia rodzinka ma się dobrze, niedługo drugie odrobaczenie. Suczka coraz częściej zostawia maluchy no i pan pyta, kiedy je zabieramy? Myślę, ze jeżeli nie znajdą się domy to dziewczynki mogą jechać do elik około 23 lub 30 kwietnia... Jak to widzisz Elu? Quote
Gabi79 Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 Czyli 2 sunieczki pojadą do elik, a chłopczyk będzie czekał na DS tam, gdzie obecnie jest cała rodzinka? Quote
Tola Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 Dobrze byłoby, gdyby i dla 1 dziewczynki znalazł się dom... Zrobiłam wczoraj zbiorowe ogłoszenie na lublin dla tych szczeniorów, bo myślałam, ze może wpadnie jakiś fajny dom, ale dzwonią sami idioci, którzy mają miejsce dla szczeniaka w najlepszym przypadku w zabudowaniach gospodarczych Quote
elik Posted April 1, 2016 Author Posted April 1, 2016 39 minut temu, Tola napisał: ... Nasza psia rodzinka ma się dobrze, niedługo drugie odrobaczenie. Suczka coraz częściej zostawia maluchy no i pan pyta, kiedy je zabieramy? Myślę, ze jeżeli nie znajdą się domy to dziewczynki mogą jechać do elik około 23 lub 30 kwietnia... Jak to widzisz Elu? Miała przyjechać mamuśka z 1 dzieciątkiem, ale skoro mamcia zameldowała się na stałe u pana, to mogą przyjechać dwie dziewczynki. Termin jak najbardziej odpowiedni, bo wolałabym, żeby szczeniorki przyjechały od razu na działkę, gdzie nauka czystości będzie łatwiej wykonalna i ewentualne szkody wieku dziecięcego będą mniej doskwierały ;) 1 Quote
Recommended Posts