konfirm31 Posted March 2, 2017 Posted March 2, 2017 Warto go ogłaszać na miejscowych portalach na fb, a ogłoszenia nalepiać przy szkołach w okolicy i wręczać dzieciom szkolnym. Dzieci zwracają większą uwagę na psy, niż dorośli. Z tego co wiem, to pies najczęściej ucieka na odległość 10-15 km. Trzymam kciuki za znalezienie Gucia. Strasznie mi żal Ziutki. Quote
Kejciu Posted March 3, 2017 Posted March 3, 2017 Dopisuję 208zł z mojego bazarku ciasteczkowego Quote
Kejciu Posted March 3, 2017 Posted March 3, 2017 Już nie mam siły piec ciach....ale zapraszam na kolejny bazarek Quote
pitusia Posted March 4, 2017 Posted March 4, 2017 Koleżanka niestety nie poprosiła mnie o namiary:( Quote
Kejciu Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 Dopisuję + 15zł od Usiatej z bazarku ciasteczkowego która wpłaciła cegiełkę bez wysyłki ciasteczek :) Quote
Kejciu Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 Dnia 2017-03-05 o 00:40, pitusia napisał: Koleżanka niestety nie poprosiła mnie o namiary:( Dziękuję za dobre chęci :) fajnie że jakiś inny kotek znajdzie domek :) Quote
pitusia Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 Koleżanka z mamą miały wybrać kotka spośród propozycji, ale... przygarnęły kotkę prosto z ulicy:) Bardzo się cieszę, bo może gdyby nie zaczęły szukać, to by nie zwróciły uwagi na błąkającą się wychudzoną bidę. A tak w łapanie kotki zaangażowało się nawet szefostwo koleżanki i to w godzinach pracy:) A Bryś na pewno znajdzie kochający dom. Quote
Kejciu Posted March 8, 2017 Posted March 8, 2017 9 godzin temu, pitusia napisał: Koleżanka z mamą miały wybrać kotka spośród propozycji, ale... przygarnęły kotkę prosto z ulicy:) Bardzo się cieszę, bo może gdyby nie zaczęły szukać, to by nie zwróciły uwagi na błąkającą się wychudzoną bidę. A tak w łapanie kotki zaangażowało się nawet szefostwo koleżanki i to w godzinach pracy:) A Bryś na pewno znajdzie kochający dom. Od przeznaczenia nie uciekniesz :) widocznie tak musiało być :) Niech zrobią kotce testy na FIV/FeLV jeśli jest z ulicy bo to niestety często się zdarza...:( Quote
pitusia Posted March 8, 2017 Posted March 8, 2017 Koleżanka na pewno o wszystko zadba, ma też swoją kocicę, więc będzie wiedziała co przekazać mamie. Quote
Kejciu Posted March 13, 2017 Posted March 13, 2017 Dziękuję za wpłatę GabiM - 50zł dopisuję w rozliczeniu Quote
Kejciu Posted March 13, 2017 Posted March 13, 2017 57 minut temu, Mattilu napisał: Jakieś wieści o Guciu?! Zero - zamówiłyśmy 1000 plakatów i ulotek i cisza :( 1 Quote
konfirm31 Posted March 13, 2017 Posted March 13, 2017 Niedobrze. Czy nikt go nigdzie nie widział? a co z tym drugim psem, który z nim uciekł(o ile dobrze zrozumiałam) Wrócił? Quote
Kejciu Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 15 godzin temu, konfirm31 napisał: Niedobrze. Czy nikt go nigdzie nie widział? a co z tym drugim psem, który z nim uciekł(o ile dobrze zrozumiałam) Wrócił? Rozmawiałam wczoraj z Ziutką zero nic absolutnie. A o piesku tym co też uciekł nic nie wiem czy wrócił. Ulotki rozdysponowane ludziom do skrzynek wrzucała Ziutka na listy - ale nikt nie zadzwonił..... Quote
Kejciu Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 W sprawie Brysia nie było ani jednego telefonu ani zapytania :( Musimy w tym tyg pojechać na ponowne szczepienie ale jakoś nie mogę się zebrać... Quote
konfirm31 Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 Niedobrze. Zwykle mówi się, że brak wiadomości, to dobra wiadomość, ale nie w tym przypadku. Aż nie chce się wierzyć, że nikt Gucia nie widział, a jeśli tak, to raczej źle rokuje. Z Brysiem, też niewesoło. To znaczy, i on i Stefan z pewnością tym się nie martwią :). Quote
Mattilu Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 wysłałam dziś do Mazowszanki moją stałą dla Gucia za marzec :( Quote
Kejciu Posted March 15, 2017 Posted March 15, 2017 15 godzin temu, Mattilu napisał: wysłałam dziś do Mazowszanki moją stałą dla Gucia za marzec :( Mattilu w tej sytuacji chyba nie możemy przyjąć pieniążków - za ten miesiąc i tak nie liczę hoteliku bo Gucio miał być 2 tyg u Ziutki na feriach Quote
Mazowszanka13 Posted March 22, 2017 Posted March 22, 2017 35 minut temu, Kejciu napisał: GUCIO się odnalazł!!!! :) Wspaniała wiadomość !!!! Mądra psina :) . Quote
konfirm31 Posted March 22, 2017 Posted March 22, 2017 Przeczytałam wczoraj na fb. Ogromnie się cieszę :). Kejciu, jak będziesz mogła, napisz coś więcej, proszę Czy to w Podkowie ktoś go odnalazł? Quote
Kejciu Posted March 22, 2017 Posted March 22, 2017 Gucio był u jednych państwa 3 tyg - dotarł do nich strasznie pogryziony, jajka, brzuch.... pewnie poleciał za suczką i pogryzły go psy. U państwa otrzymał pomoc weterynaryjną i przyjeżdżał przez tydzień do nich lekarz podawać antybiotyk bo Gucio nie dał się dotknąć, warczał i szczekał... Był kilka dni w domu od razu po znalezieniu a potem nie chciał wejść do domu i państwo nawet kupili specjalnie kojec dla niego. A trafił do nich z ich psem który był tydzień na gigancie i Gucia przyprowadził.... Pies sąsiada który zaginął w tym samym dniu co Gucio wrócił do domu w niedzielę. Ziutka dzisiaj podjedzie do naszego weta aby Gucia obejrzał normalnie cud się stał...a najlepsze jest to że my wiele razy koło tego domu przejeżdżałyśmy..... 1 Quote
konfirm31 Posted March 22, 2017 Posted March 22, 2017 No, to faktycznie niesamowita historia! A czy ci Państwo, którzy zaopiekowali się Guciem, to z Podkowy, czy z Błonia? I jak na nich trafiłyście, czy też oni na Was? Wspaniałe, że są jeszcze tacy ludzie, którzy zaopiekują się pogryzionym psem :). A Gucia jak już wydobrzeje, trzeba wykastrować, żeby w przyszłości przygód nie szukał :). Quote
Kejciu Posted March 22, 2017 Posted March 22, 2017 23 minuty temu, konfirm31 napisał: No, to faktycznie niesamowita historia! A czy ci Państwo, którzy zaopiekowali się Guciem, to z Podkowy, czy z Błonia? I jak na nich trafiłyście, czy też oni na Was? Wspaniałe, że są jeszcze tacy ludzie, którzy zaopiekują się pogryzionym psem :). A Gucia jak już wydobrzeje, trzeba wykastrować, żeby w przyszłości przygód nie szukał :). Gucio będzie kastrowany natychmiast jeśli wet tylko oceni że można ten zabieg przeprowadzić. państwo mieszkają kilka ulic od Ziutki. Znaleźli ogłoszenie i zadzwonili. Quote
Recommended Posts