Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Warto go ogłaszać na miejscowych portalach na fb, a ogłoszenia nalepiać przy szkołach w okolicy i wręczać dzieciom szkolnym. Dzieci zwracają większą uwagę na psy, niż dorośli. Z tego co wiem, to pies najczęściej ucieka na odległość 10-15 km. Trzymam kciuki za znalezienie Gucia. Strasznie mi żal Ziutki. 

Posted
Dnia ‎2017‎-‎03‎-‎05 o 00:40, pitusia napisał:

Koleżanka niestety nie poprosiła mnie o namiary:(

Dziękuję za dobre chęci :) fajnie że jakiś inny kotek znajdzie domek :)

Posted

Koleżanka z mamą miały wybrać kotka spośród propozycji, ale... przygarnęły kotkę prosto z ulicy:) Bardzo się cieszę, bo może gdyby nie zaczęły szukać, to by nie zwróciły uwagi na błąkającą się wychudzoną bidę. A tak w łapanie kotki zaangażowało się nawet szefostwo koleżanki i to w godzinach pracy:) A Bryś na pewno znajdzie kochający dom.

Posted
9 godzin temu, pitusia napisał:

Koleżanka z mamą miały wybrać kotka spośród propozycji, ale... przygarnęły kotkę prosto z ulicy:) Bardzo się cieszę, bo może gdyby nie zaczęły szukać, to by nie zwróciły uwagi na błąkającą się wychudzoną bidę. A tak w łapanie kotki zaangażowało się nawet szefostwo koleżanki i to w godzinach pracy:) A Bryś na pewno znajdzie kochający dom.

Od przeznaczenia nie uciekniesz :) widocznie tak musiało być :)

Niech zrobią kotce testy na FIV/FeLV  jeśli jest z ulicy bo to niestety często się zdarza...:(

Posted
15 godzin temu, konfirm31 napisał:

Niedobrze. Czy nikt go nigdzie nie widział? a co z tym drugim psem, który z nim uciekł(o ile dobrze zrozumiałam) Wrócił?

Rozmawiałam wczoraj z Ziutką zero nic absolutnie. A o piesku tym co też uciekł nic nie wiem czy wrócił.

Ulotki rozdysponowane ludziom do skrzynek wrzucała Ziutka na listy - ale nikt nie zadzwonił.....

Posted

Niedobrze. Zwykle mówi się, że brak wiadomości, to dobra wiadomość, ale nie w tym przypadku. Aż nie chce się wierzyć, że nikt Gucia nie widział, a jeśli tak, to raczej źle rokuje. 

Z Brysiem, też niewesoło. To znaczy, i on i  Stefan z pewnością tym się nie martwią :). 

Posted
15 godzin temu, Mattilu napisał:

wysłałam dziś do Mazowszanki moją stałą dla Gucia za marzec :(

Mattilu w tej sytuacji chyba nie możemy przyjąć pieniążków - za ten miesiąc i tak nie liczę hoteliku bo Gucio miał być 2 tyg u Ziutki na feriach

Posted

Gucio był u jednych państwa 3 tyg - dotarł do nich strasznie pogryziony, jajka, brzuch.... pewnie poleciał za suczką i pogryzły go psy.

U państwa otrzymał pomoc weterynaryjną i przyjeżdżał przez tydzień do nich lekarz podawać antybiotyk bo Gucio nie dał się dotknąć, warczał i szczekał...

Był kilka dni w domu od razu po znalezieniu a potem nie chciał wejść do domu i państwo nawet kupili specjalnie kojec dla niego.

A trafił do nich z ich psem który był tydzień na gigancie i Gucia przyprowadził....

Pies sąsiada który zaginął w tym samym dniu co Gucio wrócił do domu w niedzielę.

Ziutka dzisiaj podjedzie do naszego weta aby Gucia obejrzał

normalnie cud się stał...a najlepsze jest to że my wiele razy koło tego domu przejeżdżałyśmy.....

• Upvote 1
Posted

No, to faktycznie niesamowita historia! A czy ci Państwo, którzy zaopiekowali się Guciem, to z Podkowy, czy z Błonia? I jak na nich trafiłyście, czy też oni na Was? Wspaniałe, że są jeszcze tacy ludzie, którzy zaopiekują się pogryzionym psem :). A Gucia jak już wydobrzeje, trzeba wykastrować, żeby w przyszłości przygód nie szukał :). 

Posted
23 minuty temu, konfirm31 napisał:

No, to faktycznie niesamowita historia! A czy ci Państwo, którzy zaopiekowali się Guciem, to z Podkowy, czy z Błonia? I jak na nich trafiłyście, czy też oni na Was? Wspaniałe, że są jeszcze tacy ludzie, którzy zaopiekują się pogryzionym psem :). A Gucia jak już wydobrzeje, trzeba wykastrować, żeby w przyszłości przygód nie szukał :). 

Gucio będzie kastrowany natychmiast jeśli wet tylko oceni że można ten zabieg przeprowadzić.

państwo mieszkają kilka ulic od Ziutki.

Znaleźli ogłoszenie i zadzwonili.