Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No cudny Pepsik:) a jak się w słoneczku wygrzewała ;) no i pięknie siuśka na matę, moja to często miała dobre zamiary bo kucała nad matą, ale gorzej z wykonaniem-siusiała w połowie na matę, w połowie na podłogę ;) i roboty było dwa razy tyle, bo mata od spodu była cała mokra ;) 

Posted
15 godzin temu, konfirm31 napisał:

To był film pt "Oczekiwanie " :). Puściłam z głosem i moje psice z zainteresowaniem(bardziej Lerka), wysłuchały ścieżki dialogowej :)

Moja na szczęście nie reaguje na odgłosy hehe ;) a oczekiwanie psiurków piękne :-)))

a mlecz widoczny na jednej fotce to przypadkowo czy dla żółwia jakiegoś? :D

Posted
2 godziny temu, Grażyna49 napisał:

Cudne są te powitania.

Moja staruszka ,nawet jak na pół godziny wyjdę do ogródka,tak mnie wita.

Zawsze jakiś prezent przynosi,najczęściej kapcie.

Pół  godziny toż to całe wieki :D moja świruje jak tylko wyjdę na klatkę wyrzucić śmieci do zsypu :P

Posted
11 godzin temu, gluchypies napisał:

Moja na szczęście nie reaguje na odgłosy hehe ;) a oczekiwanie psiurków piękne :-)))

a mlecz widoczny na jednej fotce to przypadkowo czy dla żółwia jakiegoś? :D

Dla żółwia :)

ale Pepsi zawsze mu kradnie i roznosi po całym domu - przed wczoraj i wczoraj pierwszy raz odkąd Pepsi u nas jest - zdarzyło jej się przy rodzicach siknąć na dywan w dużym pokoju!

bez niczego :D więc dywan zdjęty pojechał do prania i zostały panele - zobaczymy czy na nich też jej się przydarzy :D

Posted
13 godzin temu, Kejciu napisał:

Dla żółwia :)

ale Pepsi zawsze mu kradnie i roznosi po całym domu - przed wczoraj i wczoraj pierwszy raz odkąd Pepsi u nas jest - zdarzyło jej się przy rodzicach siknąć na dywan w dużym pokoju!

bez niczego :D więc dywan zdjęty pojechał do prania i zostały panele - zobaczymy czy na nich też jej się przydarzy :D

No proszę, u mnie też żółw rezyduje :-) na początku musiałam izolować Czarę od nich (były dwa, jeden teraz u brata), bo planowała je pożreć... Potem się przyzwyczaiła ;) a mlecze też czasem podgryzała hehe. A żółw też z odzysku? Bo moje znalezione :-) 

Posted
11 godzin temu, gluchypies napisał:

No proszę, u mnie też żółw rezyduje :-) na początku musiałam izolować Czarę od nich (były dwa, jeden teraz u brata), bo planowała je pożreć... Potem się przyzwyczaiła ;) a mlecze też czasem podgryzała hehe. A żółw też z odzysku? Bo moje znalezione :-) 

Żółwica Krystyna jest u nas już 26lat :) przeżyła wszystkie psy - baliśmy się o Pepsi czy nie zrobi jej krzywdy bo Kryśka nie boi sę psów i nie chowa ale odpukać nic się nie dziele - zamieszczałam kiedyś zdjęcie chyba jak Pepsi śpi obok Kryśki:D

na szybko znalazłam zdjęcie Tofika [*] 18 letniego staruszka jakiego miałam na BDT

fik.jpg

fik.jpg

• Upvote 3
Posted

O rany, to moje żółwie w terrarium siedziały cały czas, nie mogłam ich tak puszczać, bo zostałyby pożarte (ewentualnie potraktowane jak małże, tak śmiał się mój mąż, że Czara je wessie)...

Aha, moje są z nami 22 i 23 lata :) znalezione rok po roku ;)

Jakiego macie nowego podopiecznego? Bo na bazarku było takie info.

Posted

A co ze sterylizacją Hery?  Wiadomo,  jaki będzie  koszt?  Zgłaszać  ją do Akcji? Od czwartku,  będę  na działce  i moje  możliwości  komputerowe,  ulegną  znacznemu ograniczeniu. 

Posted
2 minuty temu, konfirm31 napisał:

A co ze sterylizacją Hery?  Wiadomo,  jaki będzie  koszt?  Zgłaszać  ją do Akcji? Od czwartku,  będę  na działce  i moje  możliwości  komputerowe,  ulegną  znacznemu ograniczeniu. 

Hera nie była u weta w sobotę z przyczyn technicznych - zepsuł się samochód i nie miała jak pojechać więc nic nie wiemy :(

Posted
14 minut temu, gluchypies napisał:

O rany, to moje żółwie w terrarium siedziały cały czas, nie mogłam ich tak puszczać, bo zostałyby pożarte (ewentualnie potraktowane jak małże, tak śmiał się mój mąż, że Czara je wessie)...

Aha, moje są z nami 22 i 23 lata :) znalezione rok po roku ;)

Jakiego macie nowego podopiecznego? Bo na bazarku było takie info.

chciałyśmy zabrać kolejną bidę z Ch do hoteliku - ale rozsądek bierze górę.... bazarki idą bardzo bardzo kiepsko już nie mamy pomysłu jak odpracować założone przez nas pieniądze  :( i zdecydowałyśmy że na razie nie możemy pakować się w dalsze długi :( wakacje są dla nas ciężkim miesiącem bo mamy różne opłaty itp. - do tego ja mam jeszcze jakieś tam problemy zdrowotne więc nieplanowana kasa poszła :( i to spora u Ziutki to samo :( ehhh życie :(

Posted
Teraz, konfirm31 napisał:

To może  przed czwartkiem,  zgłoszę  Herę do Akcji,  a odnośnie  kwoty  zwrotu,  już któraś z Was,  będzie prowadzić negocjacje? 

jeśli jest taka możliwość to poprosimy :*

Posted

Uważam,  że  tak dużo  robicie  dla Zwierzaków,  że  musicie wreszcie  złapać  oddech i pomyśleć o sobie.  Dla Waszego dobra  i dla dobra Waszych obecnych i przyszłych  podopiecznych :). 

Posted

widziałam tą maliznę :( a ta łapka prosząca "zabierz mnie " rozwaliła moje serce na milion kawałków.

Ile kosztuje hoteli dla takiego malucha ?

• Upvote 1
Posted
4 minuty temu, mdk8 napisał:

widziałam tą maliznę :( a ta łapka prosząca "zabierz mnie " rozwaliła moje serce na milion kawałków.

Ile kosztuje hoteli dla takiego malucha ?

300-350ZŁ zależy gdzie + karma

sterylka, szczepienia, czip...wsio bo pies jest goły i nie można powiedzieć niestety że wesoły :(

Posted
6 minut temu, Kejciu napisał:

dla tych którzy nie widzieli

Mini

mimi.jpg

Kejciu, nie dobijaj mnie :( takie małe białe podobne do Czary i już ryczę :( :( a mi teraz hormony walą w dekiel i nie myślę rozsądnie... O ludzie :( :( 

Szkoda, że bliżej nie jesteście, bo moja koleżanka prowadzi domowy hotelik i chyba bym ją zmolestowała o jakąś mega niską cenę dla tej Maleńkiej... aaaaa :( masakra :(

Posted

ja mam Pepsi w BDT więc nie mogę 4 psa wziąć  :( i nam też z Ziutką serce pęka bo mała na pewno by szybko domek znalazła ale jak pozyskać fundusze na START które są ogromne :(

ciastka piekłam trzy dni i na hotelowanie Hery ledwo się uzbierało :(

Decoupage też średnio poszło, kosmetykowy Ziutki prawie wcale nie poszedł :(

nie mamy pomysłu - nie chcemy od nikogo kasy za free chcemy zapracować ale w jaki sposób ?jak ktoś ma pomysła niech podpowie to uratujemy Maliznę :D nawet bazarki z zaproszeniami na bazarki robiłyśmy - i ludzie nas klęli na pewno bo codziennie coś wysyłałyśmy no ale jak inaczej.... :(

Posted

Zgłosiłam do Akcji Sterylizacja Herę

http://www.dogomania.com/forum/topic/140244-akcji-sterylizacja-razem-walczmy-z-bezdomno%C5%9Bci%C4%85-do%C5%82%C4%85cz-do-akcji/?page=16

Napiszcie na podany adres @, jak będzie wiadomo, jaki koszt sterylki i negocjujcie kwotę zwrotu. Należy wypełnić linkowane zgłoszenie, a jako osobę zgłaszającą, wpisać mnie . Faktura koniecznie (na uzgodnioną kwotę) na  Ostatnia Szansę

z adnotacją, że opłacona. Powodzenia :)