Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
28 minut temu, Radek napisał:

Przecież oczywiste jest, że psisko to członek rodziny:)

Przecież oczywiste,  niestety nie dla wszystkich :)

Posted

W czwartek byłam z Funią na szczepieniu, aby miała komplet. Wzięłam fakturę na Fundację Zea. Faktura wyniosła 45 zł. ponieważ Fundacja zadeklarowała 30 zł, dopłaciłam różnicę, czyli 15 zł. Za pobyt suni w hoteliku wyszło 120,69 zł. + 15 zł = 135,69 zł.

20160229_190856a.jpg

Posted

U Funi wszystko ok. Pani Aneta dzwoniła dziś do szafirki dopytywała jeszcze o parę rzeczy.

Mam kłopot z umieszczeniem zdjęć. Pani przesłała mi na pocztę i nie mogę ich umieścić na dogo

Przelew do szafirki poleciał.

Posted
13 godzin temu, anecik napisał:

...

Mam kłopot z umieszczeniem zdjęć. Pani przesłała mi na pocztę i nie mogę ich umieścić na dogo

...

Najpierw zapisz te zdjęcia na dysku w jakimś katalogu i dopiero z katalogu na dogo :)

Posted
26 minut temu, elik napisał:

Najpierw zapisz te zdjęcia na dysku w jakimś katalogu i dopiero z katalogu na dogo :)

Tak zrobiłam i oto co mi wyszło

thumb htmlmm

thumb html

I jak to ugryźć???

Posted

Chyba jest za duża rozdzielczość.

Każdemu zdjęciu musisz zmniejszyć rozmiar.

W tym celu najedź kursorem myszki na zdjęcie (to na dysku) i kliknij prawym klawiszem myszki.

Rozwinie się menu i z menu wybierz -Edytuj- Kliknij lewym klawiszem myszki i znowu rozwinie się menu.

Z menu wybierz -Zmień rozmiar- W kolejnym menu zaznacz kółeczko z napisem -Piksele- i pojawią się 2 prostokąciki.

W górny wpisz 640 i w dolnym automatycznie powinno pojawić się -480-

Kliknij w OK i zapisz.

Tak "przerobione" zdjęcie wstaw na dogo.

Posted

Chyba elik dam sobie spokój, oczekam aż mąz wróci z pracy :). Wchodzę w to , owiększa mi się ale jeszcze bardziej rozmazane.

Rozmawiałam dziś z Panią Anetą. Była z małą u weta Megi miała gorączkę. Okazało się że ma infekcję gardła i powiększone węzły chłonne. Miała jeszcze 2 kleszczory - ale P. Aneta je wyjęła. Megi dostała antybiotyk, została jej zamówiona u weta karma do odbudowy flory bakteryjnej. Jest grzeczna, była już w domu dwa razy sama i nic nie narozrabiała. A kupkę zrobiła tam gdzie trzeba czyli na podkłąd :) Mało tego - podczas pierwszego wyjścia Pani z domu, Megi została w kojcu, jakież było Pani zdziwienie gdy wróciła do domu i Megi powitała ją na kanapie na kocyku :D Od razu mówię że to nie jest wysoki kojec ale jakoś szkrab pokonał.

Nasza krówka śpi nadal z Panią w salonie, ok, 1, 2  w nocy idą sobie na nocny spacer :D i do 7 jest spokój.

Uważam że wszystko się wspaniale układa, podałam Pani Anecie link do wątku Funi - Megi niech sobie trochę poczyta. I poprosiłam o zdjęcia. No przecież jakoś je wstawię :D

Posted
14 minut temu, anecik napisał:

Chyba elik dam sobie spokój, oczekam aż mąz wróci z pracy :). Wchodzę w to , owiększa mi się ale jeszcze bardziej rozmazane.

Rozmawiałam dziś z Panią Anetą. Była z małą u weta Megi miała gorączkę. Okazało się że ma infekcję gardła i powiększone węzły chłonne. Miała jeszcze 2 kleszczory - ale P. Aneta je wyjęła. Megi dostała antybiotyk, została jej zamówiona u weta karma do odbudowy flory bakteryjnej. Jest grzeczna, była już w domu dwa razy sama i nic nie narozrabiała. A kupkę zrobiła tam gdzie trzeba czyli na podkłąd :) Mało tego - podczas pierwszego wyjścia Pani z domu, Megi została w kojcu, jakież było Pani zdziwienie gdy wróciła do domu i Megi powitała ją na kanapie na kocyku :D Od razu mówię że to nie jest wysoki kojec ale jakoś szkrab pokonał.

Nasza krówka śpi nadal z Panią w salonie, ok, 1, 2  w nocy idą sobie na nocny spacer :D i do 7 jest spokój.

Uważam że wszystko się wspaniale układa, podałam Pani Anecie link do wątku Funi - Megi niech sobie trochę poczyta. I poprosiłam o zdjęcia. No przecież jakoś je wstawię :D

Super dobre wiadomości. Kochane maleństwo robi wszystko, żeby się Pańci przypodobać :) No i bardzo dobrze.

Jeśli robisz dokładnie tak, jak napisałam, to powinno się udać :)

Jeśli wychodzą większe, to może nie wpisujesz 640 w ramki pikseli a w te pierwsze. Wtedy faktycznie wyjdą jeszcze większe zdjęcia.

Może ja niezbyt jasno to powiedziałam, chociaż się starałam :) Przez to słownictwo komputerowe  nie tak łatwo opisać co i jak po kolei.

Megi - bardzo ładnie :)

Posted
29 minut temu, Usiata napisał:

Megi - ślicznie :) ale dajcie znać, co z jej samopoczuciem w tej infekcji gardła i gorączce ...

Pewnie że damy znać.

Posted
4 godziny temu, anecik napisał:

...

I poprosiłam o zdjęcia. No przecież jakoś je wstawię :D

Jeśli nadal masz kłopoty z wstawieniem zdjęć, to przyślij mi je na e-mail.

Posted
3 minuty temu, elik napisał:

Jeśli nadal masz kłopoty z wstawieniem zdjęć, to przyślij mi je na e-mail.

Ok. Tylko prześlij mi na pw adresy bo jeszcze muszę Ci spodnie z bazarku wysłać :)

Posted
14 minut temu, anecik napisał:

Ok. Tylko prześlij mi na pw adresy bo jeszcze muszę Ci spodnie z bazarku wysłać :)

sie robi :)

Posted
8 godzin temu, anecik napisał:

Dzięki Elu :)

Drobiazg, polecam się na przyszłość :)

Megi prześliczna i dobrze trafiła :)

Posted
29 minut temu, elik napisał:

Drobiazg, polecam się na przyszłość :)

Megi prześliczna i dobrze trafiła :)

Mam nadzieję że zawsze będą tak trafiać. Franuś, Megi, Morelka, Hopcia i wszystkie inne :)