Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, auraa napisał:

Ja zawsze tłumaczę że w ratowanie psa bylo zaangażowanych dużo  osób i przynajmniej w pierwszym okresie po adopcji będą zainteresowane jego losem.

Bo tak dokładnie jest.

Posted

Ja takie słowa powtarzam milion razy już w trakcie pierwszego kontaktu, a potem podczas wizyty, potem przy oddawaniu psa. I co? I raz działa, raz nie... Taki już widać nasz los :(

Posted

też tak mówiłyśmy pani z Nutusią. No i potem zawsze zaznaczałam, że dziewczyny się ucieszą i że od razu wklejam informację na dogo.

a teraz zdjątka

styczeń 2016

WP_20160116_13_52_40_Pro (338x600).jpg

WP_20160118_20_32_55_Pro (600x338).jpg

WP_20160118_20_32_56_Pro (600x338).jpg

WP_20160118_20_33_02_Pro (600x338).jpg

WP_20160123_13_39_01_Pro (600x338).jpg

WP_20160123_13_39_02_Pro (600x338).jpg

Posted

Milusia tak po prostu ma, dlatego myślę, że bardzo jej pasuje to imię. Pies przytulanka po prostu :) ale ładnie wygląda. Wyczesana, wyprana, zadowolona. 

Konfirmie dziewczynko dla Ciebie będę zdobywać specjalnie wiadomości :D

Posted

kochane dziewczyny, wczoraj zrobiłam awanturę mojej przyjaciółce, u której byłam z Larusią. Ta wredna baba już nie jest moją przyjaciółką. Wiecie co zrobiła?! adoptowała sunię szczeniaka od Elizy_Sk. Myślała, że nie wyczaję. A świat jest mały. Elizka się do mnie odezwała, czy taką znam. No i się wydało. Oczywiście zrugałam jak .......to się tłumaczyła, ze nie zakochały się z córką w Larusi . W mojej Larusi się nie zakochały, wyobrażacie sobie?!!! no to jej powiedziałam, ze zaraz zadzwonię do Elizki i powiem, żeby zabierała szczyla, bo są wredne, złe, niedobre, paskudne. O taka im opinię wystawiłam, a co! 

Posted

Rozumiem co czujesz, bo sama przeżywałam, jak moja siostra mi powiedziała, że Nuśka jest najbrzydszym szczeniakiem jakiego w ogóle miałam :( No ale co poradzisz - de gustibus..... Najważniejsze, że jakaś bieda znalazła dom, a Larus już też szczęśliwy :)

Posted

Ale tak w sumie to może dobrze się stało, dzięki temu dwa szylki znalazły dom zamiast jednego :) A tego, że Larcia najpiękniejsza nie zmieni opinia żadnej koleżanki ;)

Posted

Konfirmie- Lara, Lerka i wszystkie inne nasze i nie nasze są najpięniejsze :D ale wyprostować to wyprostowałam znajomych :P

a moje psiury już się tak przyzwyczaiły, że siedzę w domu, że wywinęły mi numer przed świętami. Wyjechałam z domu na 9 godzin, a po powrocie zastałam, nasikane , nakupane na całej wykładzinie. Wyciągnęły z pod zmywarki z najdalszego konta miskę z nowymi ziemniakami w ilości 1 kg i zeżarły na surowo. Oprócz tego w siatce na blacie miałam jabłka na jabłecznik. Ilość znacznie się zmniejszyła, bo znalazłam 12 ogonków pozostałych po jabłkach. No a najbardziej to się bałam, żeby mi nie zeszły na żołądek i pilnowałam całą noc wypuszczając co chwilę na pole. Całe szczęście, że dziecko przyjechało wyprać wykładzinę, bo się nie dało wytrzymać w smrodku. 

Na szczęście nic się nie stało psiakom. 

Posted

Psy całkiem jak ludzie - łatwo przyzwyczajają się do lepszego np.  stałej obecności pańciostwa w domu :). Dlatego, żeby im nie było zbyt dobrze, czasami trzeba bez nich z tego domu wyjść - niech się hartują, a co! U mnie w skrajnych przypadkach, Lerka płacze pod łazienką w której jestem zamknięta, pomimo obecności w domu i Bliss i... Pana. Dlatego czasem, muszę dać dyla ;). Bliss, do tego typu problemów, podchodzi filozoficznie. Cieszy sie z powrotów, nie płacze przy wychodzeniu. Bycie (prawie) owczarką, do czegoś zobowiązuje :D

• Upvote 1
Posted
O 6.04.2016o12:06, Mattilu napisał:

A to zlosliwe bestie! Dobrze, ze nikt sie nie pochorowal...

no dobrze, że się nie pochorowały, tylko dlaczego było tyle sprzątania?