konfirm31 Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 Tez znam takich niechetnych do kontaktu. Słowa Aury, warto zapamietać i powtarzać :) Quote
Mattilu Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 2 godziny temu, auraa napisał: Ja zawsze tłumaczę że w ratowanie psa bylo zaangażowanych dużo osób i przynajmniej w pierwszym okresie po adopcji będą zainteresowane jego losem. Bo tak dokładnie jest. Quote
Nutusia Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 Ja takie słowa powtarzam milion razy już w trakcie pierwszego kontaktu, a potem podczas wizyty, potem przy oddawaniu psa. I co? I raz działa, raz nie... Taki już widać nasz los :( Quote
DoPi Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 też tak mówiłyśmy pani z Nutusią. No i potem zawsze zaznaczałam, że dziewczyny się ucieszą i że od razu wklejam informację na dogo. a teraz zdjątka styczeń 2016 Quote
DoPi Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 marzec 2016 wyjazd nad Zalew Zegrzyński Chyba nam dziewczynka przytyła :) Quote
konfirm31 Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 Ja jestem dziewczyna, która się baaaardzo cieszy :) . Widać, że jest super!! Quote
DoPi Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 Milusia tak po prostu ma, dlatego myślę, że bardzo jej pasuje to imię. Pies przytulanka po prostu :) ale ładnie wygląda. Wyczesana, wyprana, zadowolona. Konfirmie dziewczynko dla Ciebie będę zdobywać specjalnie wiadomości :D Quote
mama_Alfika Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Jest śliczna, słodka i co najważniejsze - szczęśliwa :) Quote
DoPi Posted March 21, 2016 Posted March 21, 2016 kochane dziewczyny, wczoraj zrobiłam awanturę mojej przyjaciółce, u której byłam z Larusią. Ta wredna baba już nie jest moją przyjaciółką. Wiecie co zrobiła?! adoptowała sunię szczeniaka od Elizy_Sk. Myślała, że nie wyczaję. A świat jest mały. Elizka się do mnie odezwała, czy taką znam. No i się wydało. Oczywiście zrugałam jak .......to się tłumaczyła, ze nie zakochały się z córką w Larusi . W mojej Larusi się nie zakochały, wyobrażacie sobie?!!! no to jej powiedziałam, ze zaraz zadzwonię do Elizki i powiem, żeby zabierała szczyla, bo są wredne, złe, niedobre, paskudne. O taka im opinię wystawiłam, a co! Quote
AMIGA Posted March 21, 2016 Posted March 21, 2016 Rozumiem co czujesz, bo sama przeżywałam, jak moja siostra mi powiedziała, że Nuśka jest najbrzydszym szczeniakiem jakiego w ogóle miałam :( No ale co poradzisz - de gustibus..... Najważniejsze, że jakaś bieda znalazła dom, a Larus już też szczęśliwy :) Quote
konfirm31 Posted March 21, 2016 Posted March 21, 2016 Rozumiem Cię doskonale, DoPi i zgadzam się z Amigą. Tez nie rozumiem tych, którzy twierdzą, że Lerka nie jest prześliczna :), jak przecież - jest! Quote
auraa Posted March 21, 2016 Author Posted March 21, 2016 Są nasze! A nasze są najpiękniejsze i koniec! :) Quote
Nutusia Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 I niektóre nie nasze też! :D A u Larsona może wcale nie urodę chodziło, tylko jej nieśmiałość przerażała... Quote
Marysia R. Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Ale tak w sumie to może dobrze się stało, dzięki temu dwa szylki znalazły dom zamiast jednego :) A tego, że Larcia najpiękniejsza nie zmieni opinia żadnej koleżanki ;) Quote
Mattilu Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Czasem trzeba zrobic Dopiaczku awanture. I juz ;) Quote
DoPi Posted March 31, 2016 Posted March 31, 2016 Konfirmie- Lara, Lerka i wszystkie inne nasze i nie nasze są najpięniejsze :D ale wyprostować to wyprostowałam znajomych :P a moje psiury już się tak przyzwyczaiły, że siedzę w domu, że wywinęły mi numer przed świętami. Wyjechałam z domu na 9 godzin, a po powrocie zastałam, nasikane , nakupane na całej wykładzinie. Wyciągnęły z pod zmywarki z najdalszego konta miskę z nowymi ziemniakami w ilości 1 kg i zeżarły na surowo. Oprócz tego w siatce na blacie miałam jabłka na jabłecznik. Ilość znacznie się zmniejszyła, bo znalazłam 12 ogonków pozostałych po jabłkach. No a najbardziej to się bałam, żeby mi nie zeszły na żołądek i pilnowałam całą noc wypuszczając co chwilę na pole. Całe szczęście, że dziecko przyjechało wyprać wykładzinę, bo się nie dało wytrzymać w smrodku. Na szczęście nic się nie stało psiakom. Quote
konfirm31 Posted March 31, 2016 Posted March 31, 2016 Psy całkiem jak ludzie - łatwo przyzwyczajają się do lepszego np. stałej obecności pańciostwa w domu :). Dlatego, żeby im nie było zbyt dobrze, czasami trzeba bez nich z tego domu wyjść - niech się hartują, a co! U mnie w skrajnych przypadkach, Lerka płacze pod łazienką w której jestem zamknięta, pomimo obecności w domu i Bliss i... Pana. Dlatego czasem, muszę dać dyla ;). Bliss, do tego typu problemów, podchodzi filozoficznie. Cieszy sie z powrotów, nie płacze przy wychodzeniu. Bycie (prawie) owczarką, do czegoś zobowiązuje :D 1 Quote
Mattilu Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 A to zlosliwe bestie! Dobrze, ze nikt sie nie pochorowal... Quote
DoPi Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 O 6.04.2016o12:06, Mattilu napisał: A to zlosliwe bestie! Dobrze, ze nikt sie nie pochorowal... no dobrze, że się nie pochorowały, tylko dlaczego było tyle sprzątania? Quote
Recommended Posts