Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Są trzy opcje:

1. psiaki zabiera gmina

2. psiaki zabiera Pog. dla Zwierząt do domu tymczasowego za połowę kwoty za odłowienie, które gmina płaci w wypadku odłowienia i oddania psów do schronu

3.psiaki jadą do DoPi do Krakowa jeśli zbierzemy kasę na transport

Posted

Opcja pogotowia też nie wydaje mi się  zła. Miały by być w domu tymczasowym. Suczka wysterylizowana, małe zaszczepione...

Do DoPI jest ok.300km...

Posted

Opcja pogotowia też nie wydaje mi się  zła. Miały by być w domu tymczasowym. Suczka wysterylizowana, małe zaszczepione...

Do DoPI jest ok.300km...

Mniejsze koszty na transport i sterylizację. Do DoPi mogą pojechać  psiaki , które nie mają znikąd pomocy.

Posted

Jeśli DT z punktu 2 jest sprawdzone i w porządku, a bliżej to może faktycznie lepsze rozwiązanie...

I wcale nie piszę tego dlatego, że DoPi przyjeżdża do nas na Sylwestra i się boję, że przyjedzie z... rodziną ;) :D

Posted

spoko spoko jakby co ogarniemy temat, a do Nutusi sie pojedzie z 6 psów, co za różnica czy w domu będzie 7 czy 15 psów :) przeciez tylko przez parę dni. Potem Nutusia laduje w wariatkowie :D

a kłebowisko ludzkie? hm jakoś tak z rezerwą do tych ochów i achów

Posted

Opcja 2 chyba jednak nie jest najlepsza. Boję się , ze sunia zniknie w natłoku ratowanych psów i slad po niej zaginie. Wójt dziś znowu był bardzo zajęty i niczego sie nie dowiedziałam. Chyba rodzinkę trzeba spakować i niech jadą zobaczyć Smoka Wawelskiego!

Posted

Rozmawiałam z osobą, która nie miała najlepszych doświadczeń z współpracy z tą instytucją. Może niewiele piszę ale dzwonię i zbieram informacje. Rozmawiałam z p. z Gminy na temat tych kojców. Są przy oczyszczalni ścieków. Kojce są zadaszone i ocieplone. Są tam pracownicy, którzy zajmują się psami. Wypytałam, żeby wiedzieć co robić w przyszłości kiedy sytuacja wymknie sie spod kontroli.

Posted

Czyli regularny gminny punkt przetrzymań - takie najczęściej są przy oczyszczalniach ścieków...

No tak - 7 czy 15 psów to faktycznie niewielka różnica. A do wariatkowa chętnie - tam mnie przynajmniej z roboty nie zwolnią ;)

Posted

Pogotowie odpada.gmina jest gotowa zabrac psy do kojca. Co robic?Boje sie ze cos zlapia a suka niewysterylizowana bedzie rodzic. Czy ktos ma tel. do DoPi? Sprawe trzeba zalatwic w tym tygodniu!!!

Posted

cyt. "psiaki zabiera Pog. dla Zwierząt do domu tymczasowego za połowę kwoty za odłowienie, które gmina płaci w wypadku odłowienia i oddania psów do schronu" czemu pogotowie odpada?

to, że do gminy nie to wiadomo. Punkty przetrzymań nie cieszą się dobrą sławą. Sa albo przy oczyszczalniach, albo przy wysypiskach.Weterynarz tam raczej nie zaglada, choć powinien. W Brzesku mieliśmy akcje z punktem przetrzymań, gdzie pies ze złamana nogą nie był nawet opatrzony, a weterynarza gminnego nazwali "doktor śmierć"

Aurra czekam na decyzje.