Gusiaczek Posted August 15, 2016 Posted August 15, 2016 Witaj Zelduniu kochana :) Kiedy pierwszy raz Cię zobaczyłam byłam pewna, że długo miejsca u Sylwii nie zagrzejesz .... szkoda, że się myliłam, ale wiara nie opuszcza mnie Quote
konfirm31 Posted August 17, 2016 Posted August 17, 2016 Piękne zdjęcie. Kiyoshi zrobiła Zeldę pakiet nowych ogłoszeń na Warszawę. Może domek się odezwie? Quote
sylwija Posted August 17, 2016 Author Posted August 17, 2016 kciukować tylko można :) nawet nie wiem, co o niej pisać, jest po prostu super, żeby te moje koty nie były takie rozpasane.. ona na spacerze podbiega do mnie, zagląda w oczy, naprawdę, słodka, kochana,grzeczna Quote
sylwija Posted August 17, 2016 Author Posted August 17, 2016 no tak, ja nawet wierzę, że gdyby mieszkała z kotem w domu, to byłoby ok bo dla mnie to jedyny w sumie problem (poza kasa i czasem, oczywiście) to - ze nie lubi kotów, ale tu jest ich 26, część wychodząca i strasznie rozbestwiona - wszędzie sobie spacerują, pokładają się, psów się nie boją, panoszą się bezczelnie naprawdę. i Zelda w kojcu, a one specjalnie paradują przed a Zelda jest tak mądra i zrównoważona, że na pewno kot - członek jej rodziny, w jej domu - dostosowałaby się Quote
sylwija Posted August 28, 2016 Author Posted August 28, 2016 https://www.facebook.com/runapomaga/videos/1250438251642471/ no ja po prostu nie wierzę, że nikt nie chce Zeldy przecież ona jest cudowna Quote
konfirm31 Posted August 28, 2016 Posted August 28, 2016 Jest cudowna. Ja też nie mogę uwierzyć :(. Quote
Gusiaczek Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 Sama słodycz! Zelduniu, czyżby niedobra wróżka zamieszała w Twoim losie ? :( Quote
kiyoshi Posted September 6, 2016 Posted September 6, 2016 Czysto teoretycznie zapytam Czy adopcja Zeldy do Niemiec wchodzilaby w gre???? Chce ja polecic Pani ktora wlasnie napisala do mnie o Baldo Quote
sylwija Posted September 6, 2016 Author Posted September 6, 2016 ech, sama nie wiem, w życiu nie miałam adopcji zagranicznej, bo i jak to zweryfikować - wizyta przez/po - adopcyjna ja nikogo nie mam zaufanego w Niemczech Quote
konfirm31 Posted September 6, 2016 Posted September 6, 2016 Nie wiem, czy Poker kogoś nie zna, ale to zależy i od tego, gdzie, w jakim mieście. Quote
kiyoshi Posted September 6, 2016 Posted September 6, 2016 Godzinę temu, konfirm31 napisał: Nie wiem, czy Poker kogoś nie zna, ale to zależy i od tego, gdzie, w jakim mieście. Taki mail od Pani: Na imię mam Anja i mam dwóch uroczych synkow. Oskar 16 lat i Christian 6 . kochamy zwierzęta i postanowiliśmy, że chcielibyśmy mieć znowu Psa. nasz labrador niestety już był stary i odszedł. doszliśmy z dziećmi do wniosku że nie chcemy kupować pieska tylko chcemy tym razem jakiegoś że schroniska.tyle wspaniałych psów nie ma prawdziwego domu . szukaliśmy na polskich stronach i trafiliśmy na to ogłoszenie. proszę mi bliżej wyjaśnić jak przebiega taka adopcja i co musimy zrobić aby piesek mógł trafić do naszego domu i drugi: Mieszkamy koło Stuttgart w Niemczech ale myślę, że to nie jest problem ? niedawno wróciliśmy z urlopu w Polsce moja bratowa ma w tej chwili 3 pieski w tym jedna suczke z ulicy i jej szczeniaka oprócz tego yorka , zakochalismy się w tych piaskach i stąd nasza decyzja o adopcji a nie kupnie. Bogusik chyba też w Niemczech.....Była prośba, by jak ktoś zapyta o Baldo proponować Zelde, dlatego...pokaże ją co? i zobaczymy;) Quote
kiyoshi Posted September 6, 2016 Posted September 6, 2016 NO I MOŻE BYĆ PROBLEM!!! BO PANI JUZ SIĘ W ZELDZIE ZAKOCHAŁA:) :) Ale jeszcze chce ją pokazać dzieciom:) PROSZE OSOBY DOŚWIADCZONE W ADOPCJACH ZAGRANICZNYCH BY TU PRZYBYŁY!!! Mogą być bardzo potrzebne! Sylwija- nie bój się adopcji zagranicznych! Ostatnio Lakuś od Mysza2 pojechał do UK, chociaż Elunia od samego początku powiedziała, że absolutnie tam nie pojedzie;) :) ale...przekonała się i jak Lakuś ma??? Ma jak w niebie! mam dobre przeczucia do Pani, jest pielęgniarką!! Pomogę poszukać osoby do wizyty PA jak będzie trzeba....Dajcie suni szanse!:) Jeśli Pani odpisze to całośc korespondencji przekaże Sylwija, chyba że Sylwija od razu jest na absolutnie nie? To wtedy chciałabym Pani zaproponować inną sunię, ok? Quote
sylwija Posted September 6, 2016 Author Posted September 6, 2016 ja to tylko bym chciałam, żeby Zelda była bezpieczna i szczęsliwa A Pani skąd jest - jaka miejscowość? Quote
kiyoshi Posted September 6, 2016 Posted September 6, 2016 32 minut temu, sylwija napisał: ja to tylko bym chciałam, żeby Zelda była bezpieczna i szczęsliwa A Pani skąd jest - jaka miejscowość? Wszystko wyżej wkleiłam- Stuttgart Quote
sylwija Posted September 6, 2016 Author Posted September 6, 2016 no tak, a ja z przejęcie nie kontaktuję :) Quote
konfirm31 Posted September 6, 2016 Posted September 6, 2016 Ciekawie to wszystko brzmi. Też jestem za :) Quote
kiyoshi Posted September 6, 2016 Posted September 6, 2016 Pani na razie nic więcej nie napisała, Pewnie będą konsultacje rodzinne jak wróci z dyzuru, ale same przyznacie, że Pani brzmi fajnie:) Sądze, że dopiero jutro pojawi sie jakaś może 'decyzja'. Prześpijcie się więc z tym na spokojnie....jest duuuużo kłopotów zawsze z takimi adopcjami (chociażby transport:( ), ale wiecie co, może trzeba popatrzyć jak to się będzie samo układac. Zelda juz bardzo długo czeka....zasługuje na najlepszy dom... Quote
kiyoshi Posted September 7, 2016 Posted September 7, 2016 Rodzinka jest na TAK!! Pani dlugiego maila i bardzo konkretnego napisala Dziewczyny mam mocne przekonanie ze to jest BARDZO dobry dom, a wierzcie mi ze jak dotad intuicja mnie jeszcze w psich sprawach nie zawiodla Sylwija przepraszam Cie ze to wszystko tak przeze mnie idzie ale wieczorem obiecuje przeslac Ci cala korespondencje zebys mogla dalej sama przeprowadzac wywiad z Pania Quote
sharka Posted September 7, 2016 Posted September 7, 2016 Niedawno Pirat został wyadoptowany zagranicę, zaraz odszukam wątek edit: od strony 11 polecam :) a jakby co to myślę że można właścicielkę Pirata (obecnie Mixera) malgosiazieminska zapytać o formalności - jest na dogo :] Quote
kiyoshi Posted September 7, 2016 Posted September 7, 2016 Napisalam Pani Anji o wizycie PA i wiecie co odpisala? Ze zaprasza do siebie na wekend:) ugosci wszystko pokaze:) Niesamowite prawda? Tylko co Sylwija postanowi?? Aha i jeszcze sie dowiedzialam ze Pani mieszka w niskim 2 puetrowym bloku, jest tam 6 rodzin Quote
Recommended Posts