Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kciukować tylko można :)

nawet nie wiem, co o niej pisać, jest po prostu super, żeby te moje koty nie były takie rozpasane..

ona na spacerze podbiega do mnie, zagląda w oczy, naprawdę, słodka, kochana,grzeczna

Posted

no tak, ja nawet wierzę, że gdyby mieszkała z kotem w domu, to byłoby ok

bo dla mnie to jedyny w sumie problem (poza kasa i czasem, oczywiście) to - ze nie lubi kotów, ale tu jest ich 26, część wychodząca i strasznie rozbestwiona - wszędzie sobie spacerują, pokładają się, psów się nie boją, panoszą się bezczelnie naprawdę. i Zelda w kojcu, a one specjalnie paradują przed

a Zelda jest tak mądra i zrównoważona, że na pewno kot - członek jej rodziny, w jej domu - dostosowałaby się

• 2 weeks later...
Posted
Godzinę temu, konfirm31 napisał:

Nie wiem,  czy Poker kogoś nie zna, ale to zależy i od tego,  gdzie,  w jakim mieście. 

Taki mail od Pani:

Na imię mam Anja i mam dwóch uroczych synkow.
Oskar 16 lat i Christian 6 . kochamy zwierzęta i postanowiliśmy, że chcielibyśmy mieć znowu Psa. nasz labrador niestety już był stary i odszedł. doszliśmy z dziećmi do wniosku że nie chcemy kupować pieska tylko chcemy tym razem jakiegoś że schroniska.tyle wspaniałych psów nie ma prawdziwego domu . szukaliśmy na polskich stronach i trafiliśmy na to ogłoszenie. proszę mi bliżej wyjaśnić jak przebiega taka adopcja i co musimy zrobić aby piesek mógł trafić do naszego domu

i drugi:

Mieszkamy koło Stuttgart w Niemczech ale myślę, że to nie jest problem ? niedawno wróciliśmy z urlopu w Polsce moja bratowa ma w tej chwili 3 pieski w tym jedna suczke z ulicy i jej szczeniaka oprócz tego yorka , zakochalismy się w tych piaskach i stąd nasza decyzja o adopcji a nie kupnie.

Bogusik chyba też w Niemczech.....Była prośba, by jak ktoś zapyta o Baldo proponować Zelde, dlatego...pokaże ją co? i zobaczymy;)

Posted

NO I MOŻE BYĆ PROBLEM!!! BO PANI JUZ SIĘ W ZELDZIE ZAKOCHAŁA:) :) Ale jeszcze chce ją pokazać dzieciom:)

PROSZE OSOBY DOŚWIADCZONE W ADOPCJACH ZAGRANICZNYCH BY TU PRZYBYŁY!!! Mogą być bardzo potrzebne!

Sylwija- nie bój się adopcji zagranicznych! Ostatnio Lakuś od Mysza2 pojechał do UK, chociaż Elunia od samego początku powiedziała, że absolutnie tam nie pojedzie;) :)

ale...przekonała się i jak Lakuś ma??? Ma jak w niebie!

mam dobre przeczucia do Pani, jest pielęgniarką!! Pomogę poszukać osoby do wizyty PA jak będzie trzeba....Dajcie suni szanse!:)

Jeśli Pani odpisze to całośc korespondencji przekaże Sylwija, chyba że Sylwija od razu jest na absolutnie nie? To wtedy chciałabym Pani zaproponować inną sunię, ok?

Posted
32 minut temu, sylwija napisał:

ja to tylko bym chciałam, żeby Zelda była bezpieczna i szczęsliwa

A Pani skąd jest - jaka miejscowość?

Wszystko wyżej wkleiłam- Stuttgart

Posted

Pani na razie nic więcej nie napisała, Pewnie będą konsultacje rodzinne jak wróci z dyzuru, ale same przyznacie, że Pani brzmi fajnie:)

Sądze, że dopiero jutro pojawi sie jakaś może 'decyzja'.

Prześpijcie się więc z tym na spokojnie....jest duuuużo kłopotów zawsze z takimi adopcjami (chociażby transport:( ), ale wiecie co, może trzeba popatrzyć jak to się będzie samo układac. Zelda juz bardzo długo czeka....zasługuje na najlepszy dom...

Posted

Rodzinka jest na TAK!!

Pani dlugiego maila i bardzo konkretnego napisala

Dziewczyny mam mocne przekonanie ze to jest BARDZO dobry dom, a wierzcie mi ze jak dotad intuicja mnie jeszcze w psich sprawach nie zawiodla

Sylwija przepraszam Cie ze to wszystko tak przeze mnie idzie ale wieczorem obiecuje przeslac Ci cala korespondencje zebys mogla dalej sama przeprowadzac wywiad z Pania

Posted

Niedawno Pirat został wyadoptowany zagranicę, zaraz odszukam wątek

edit: 

od strony 11 polecam :) a jakby co to myślę że można właścicielkę Pirata (obecnie Mixera) malgosiazieminska zapytać o formalności - jest na dogo :]

Posted

Napisalam Pani Anji o wizycie PA i wiecie co odpisala? Ze zaprasza do siebie na wekend:) ugosci wszystko pokaze:)

Niesamowite prawda? Tylko co Sylwija postanowi??

Aha i jeszcze sie dowiedzialam ze Pani mieszka w niskim 2 puetrowym bloku, jest tam 6 rodzin