Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Barry jest chory, ma zapalenie krtani. Przewlekłe czy coś w tym stylu. Dostaje antybiotyki. Nie jest osłabiony czy niemrawy, ale mocno kaszle. Przy okazji wyprawy do weta okazało sie , że ma bolesne łapy, nie pozwolił sobie załozyć szelek.
Biedny staruszek. Na szczęście ma naprawdę ciepłą budę, dobrą opiekę, no i towarzyszkę w postaci Kai. Przepraszam, że nie ma zdjęć, ale ja mam pod opieką wirtualna kilka piesków. Obsługa tego towarzystwa pochłania dużo czasu.
Teraz mam ferie więc moze sie uda objechać towarzystwo i porobić foty.

Może ktoś chciałby zasponsorować Barremu i Kai troche dobrego jedzonka?

Posted

Agata69 napisał(a):
Barry jest chory, ma zapalenie krtani. Przewlekłe czy coś w tym stylu. Dostaje antybiotyki. Nie jest osłabiony czy niemrawy, ale mocno kaszle. Przy okazji wyprawy do weta okazało sie , że ma bolesne łapy, nie pozwolił sobie załozyć szelek.
Biedny staruszek.

Może ktoś chciałby zasponsorować Barremu i Kai troche dobrego jedzonka?

Oj, biedny nasz Barruś, biedny... Pytałam jakiś czas temu, czy nie ma jakis potrzeb, więc podtrzymuje deklarację sponsoringu :) Ile trzeba i komu przelać?
Wyściskajcie Barry'ego ode mnie, proszę, tylko delikatnie :)

Posted

Ghanima napisał(a):
Oj, biedny nasz Barruś, biedny... Pytałam jakiś czas temu, czy nie ma jakis potrzeb, więc podtrzymuje deklarację sponsoringu :) Ile trzeba i komu przelać?
Wyściskajcie Barry'ego ode mnie, proszę, tylko delikatnie :)

Wiesz co, ja sie zorientuję co jemu najbardziej smakuje, myśle jednak ze worek dobrej karmy będzie najlepszy. Dowiem sie i ci napiszę. dzisiaj do weta idzie też Kaja , bo też kaszle. Kurcze biedne te piesy

Posted

Ghamina, zasiegnełam języka i wyszło na to, że najbardziej potrzebna jest sucha karma. Nie wiem ile chcesz przeznaczyć, ale sa dwie mozliwości. 1. Mozesz zamówić karmę w np. Krakvecie, opłacić i podać adres Tamary, czyli bezposredniej opiekunki i karmicielki. 2. Mozesz przekazać pieniądze na moje konto a ja zamówię karmę sama i przekaże Tamarze. Nie ukrywam, że ten pierwszy sposób byłby dla mnie wygodniejszy, ale zrobisz jak zechcesz. Myśle, że Purina dla starszych psów w zupełności wystarczy, Barry jada znacznie gorsze karmy.

Wczoraj byliśmy na drugim zastrzyku i przy okazji na spacerze. Barry jak każdy prawdziwy facet płakał u weta i wtulał łeb w moje kolana. Idzie powoli, widać, że nogi juz nie te. Za to kaja to prawdziwa wariatka.

Posted

Agatko, nie wiem, czy doszła do Ciebie informacja na priv, ale karma podobno już ruszyła w drogę. Niestety, nie mieli na składzie odżywki dla piesków z kłopotami stawowymi, będą więc witaminki razy dwa - mam nadzieję, że się przydadzą. Barrusiu, buziaki :loveu:

Posted

przepraszam za offa
zapraszam na wątek Zbirusia

To jeden z tych które wiedzią co to spacer i miłośc :cool3:ale niestety nie zna slowa dom :-(
był to szczeniak na łańcuchu... nie wiedział co to trawa...:shake: jego "właściciele" zostawili go przy rozwalającym sie domu...bez jedzenia i picia, zamiast budy stara rozwalająca sie szafa:mad:
teraz ma sie juz lepiej... jest od ponad roku w schronisku(tarnogórskim Cichym Kącie);)... szukamy mu domku bo powoli traci nadzieje na lepsze jutro:oops:
ponadto schronisku w ktorym przebywa grozi LIKWIDACJA, przez co czeka go śmierc:angryy:
JEST CORAZ MNIEJ CZASU :roll:
POMÓŻMY MU POZNAC DOM
ON MA OK. 2 LAT
TO TROCHE ZA MAŁO JAK NA ŚMIERC ,PRZED NIM JESZCZE DUŻO SZCZĘŚLIWYCH CHWIL:shake:
http://www.dogomania.pl/threads/133054-CK-Zbirek-tyle-juA-wycierpiaA-ile-jeszcze-ma-to-znosic-SYTUACJA-KRYTYCZNA

Posted

Ghanima napisał(a):
Agatko, nie wiem, czy doszła do Ciebie informacja na priv, ale karma podobno już ruszyła w drogę. Niestety, nie mieli na składzie odżywki dla piesków z kłopotami stawowymi, będą więc witaminki razy dwa - mam nadzieję, że się przydadzą. Barrusiu, buziaki :loveu:

Informacja doszła, czekamy na paczkę.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Agatko - czy wysyłać następne jedzonko? Podejrzewam, że tamtą porcje Barruś już dawno pochłonął... Smakowało chociaz chłopakowi, czy może jakaś inną kupić?

Posted

Tylko Ghanima pamięta o Barrusiu. Ja tu tylko wpadam sprawdzić czy są nowe foty. Za tydzień kończy się kolejne allegro - gdyby była szansa na jakieś zdjęcia to by było super, bo to allegro się już bardzo opatrzyło.

• 3 weeks later...
Posted

Jest tu taka jedna ciotka - Ja :) - która bym chciała dokarmić Barrusia, wiec czeka i czeka na info od Agatki, a tu nic... Ale ciotka jest cierpliwa i czekać będzie. A Barrusiowi, jak zawsze, buziaki!