Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ghanima napisał(a):
A ile potrzeba na sterylkę?

Suka do 15 kg , czyli taka jak Kaja, 200 zł. Mamy w tej chwili 4 nie wysterylizowane suczki w tym jedna w ciązy. Oczywiście tę w ciąży ciachniemy na kredyt. Inne czekaja na sponsora. Do tej pory radziliśmy sobie ze sterylkami, w wakacje zrobiliśmy ich kilkanaście , ale pieniądze się skończyły.
Tu watek suczek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/komu-suczke-komu-hurtowo-mamy-3-malizny-sredniaczke-pomocy-145882/#post12922347

Posted

Agata69 napisał(a):
Suka do 15 kg , czyli taka jak Kaja, 200 zł. Mamy w tej chwili 4 nie wysterylizowane suczki w tym jedna w ciązy. Oczywiście tę w ciąży ciachniemy na kredyt. Inne czekaja na sponsora. Do tej pory radziliśmy sobie ze sterylkami, w wakacje zrobiliśmy ich kilkanaście , ale pieniądze się skończyły.
Tu watek suczek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/komu-suczke-komu-hurtowo-mamy-3-malizny-sredniaczke-pomocy-145882/#post12922347

No to nowych butów nie będzie... komu pieniążki przesłać na sterylkę?
Nie macie wrażenia, że w Kajce to przynajmniej 5 rożnych ras się spotkało? :evil_lol:

Posted

Ghanima napisał(a):
No to nowych butów nie będzie... komu pieniążki przesłać na sterylkę?
Nie macie wrażenia, że w Kajce to przynajmniej 5 rożnych ras się spotkało? :evil_lol:

Nie wiem co sie w niej spotkało. Jest tak brzydka, ze az piękna.

Kaja ma wielkie serce, będzie cudnym przyjacielem, tylko czy ktos da jej szansę?
Konto wysle na pw.

Posted

Kojec Barrego wyremontowany. Wysypane zostało 5 ton piasku, właściwie żwiru. Pod budami i przy furtce wyłożylismy płyty chodnikowe. Jest nowa piękna buda. Własnie faceci głowią si ejak ja przetransportować, ja wróciłam do domu. Byłam tam od 7 rano.
Będzie fotorelacja.

Posted

Bjuta napisał(a):
To super! W poniedziałek kończy się mu allegro, to się nowe fotki przydadzą. A tak przy okazji, czy nie znalazł by się ktoś chętny do wyróżnienia Barremu ogłoszenia? 12 zł. :oops: Na tym ma tylko 160 wejść
BARRY dzielny pies z lasu! / psy (729852908) - Aukcje internetowe Allegro

Ja ja ja - ja chcę zasponsorować Barrowe Allegro !!! :multi:
Już wysłałam przelew na konto Agaty.

Posted

Allegro jest napisane, wystarczy aktualizować, wstawiać nowe foty i wznawiać co 2 tygodnie. W sumie, gdyby robił to ktoś, kto ma bezpośredni dostęp do psiaka, byłoby lepiej. Może ktoś je po prostu przejmie ode mnie?

Barry widziany oczami innych

to nikomu niepotrzebny, stary, wylękniony i kulawy pies

z brakami w uzębieniu.. Ot, kolejna przybłęda.
Ale jest jeszcze ten drugi Barry, ten jakim ja go widzę.

To Barry, który za największy dar losu uważa przytuliskową budę

(do tego stopnia, że nawet nie załatwia się w jej okolicy), który bardzo chciałby mieć nadzieję,

gdyby tylko się jej nie bał i który nadstawia pyszczek do głaskania, nie panując nad odruchowym cofnięciem.

Wspomniana buda, posłanko, pełna miska i ludzie, którzy nie gonią, nie krzyczą i nie kopią

to świat w jakiego istnienie już chyba nie do końca wierzył.
Barry znał las, w którym żył i spał, żywiąc się tym co wykopał spod śniegu i igliwia.

Nawet teraz na spacerach, mimo iż najedzony, zapobiegawczo wykopuje to i owo,
jakby nie wierzył, że życie mogłoby się zmienić. Że to nie sen...

Zimą błąkał się po pobliskich lasach,

nie podchodząc do ludzi na odległość bliższą niż parę metrów.

Wychodził, gdy ziemia była już zbyt zmarznięta, aby można było ją rozgarnąć łapami, przerażony,

starający się być niewidzialnym cień psa przemykał ukradkiem od śmietnika do śmietnika.
Nadal pamiętał dzień, w którym głód przezwyciężył strach, zmusił by zbliżyć się do człowieka..

Błąd.
Zamiast strawy „człowiek” miał dla niego złe słowo i przemoc.

Niesprawna łapa to pamiątka owego dnia, a do kompletu strach, nieufność i apatia.

Na szczęście byli też ludzie, którzy starali się zbliżyć do sponiewieranego staruszka i pewnego dnia,
kiedy już brakło sił do ucieczki udało im się.

Biedne psisko zamieszkało w ciepłej budzie, regularnie dostaje jedzenie i wodę, nie brak mu spacerów i dobrego słowa.

To nie las, ale też i nie dom.

To troska i opieka, ale nie miłość - jedna i do końca życia,

a tylko taka byłaby go w stanie przekonać, że to życie ma i jasne strony.
Moi drodzy, błagam was o każdą pomoc jakiej możecie udzielić poczciwcowi Barry’emu,

pomoc w znalezieniu domu przede wszystkim.

Bo on powolutku uczy się ufać, widziałam to dziś w jego spojrzeniu, w nieśmiałym ruchu ogona

na dźwięk łagodnych słów i w cichutkim skamleniu kiedy przyszła mi pora wracać do domu…

bez niego.

Od czasu tego opisu minęła wiosna i zaczęło się lato.
Barry bardzo się otworzył.
[SIZE=5]To już inny pies!

Widok człowieka to dla niego wielka radość, nie strach.
Barry waży teraz ok 30 kg.

Ma 8-9 lat.
Przebywa w psim przytulisku we Włocławku.

W razie czego - służymy pomocą w transporcie.

Kontakt w sprawie adopcji:
tel.
509 727 921

e-mail: [email protected]

UWAGA - AUKCJA ma charakter charytatywny!

ZANIM zalicytujesz - koniecznie zadzwoń
tel. 509 727 921

Oferty niepoprzedzone kontaktem będą usuwane.
(Myślę, że wszyscy to rozumieją - szukamy domu dla żywej, czującej istoty. Rozmowa jest niezbędna).

Możemy pomóc w transporcie na terenie Polski, jeśli będzie taka potrzeba.

Posted

Bjuto

Po przeczytaniu ostatniego postu rozumiem że to Ty prowadzisz Allegro Barrego w porozumieniu z Agatą. Jeżeli to ma jakoś przyspieszyć, to prześlij mi na private namiary na siebie (dokładny adres wraz z numerem konta-bez tego w moim banku z przelewu nici). Pieniądze jutro będą na Twoim koncie.

Posted

Prowadzę od jakiegoś czasu. Teraz wyjeżdżam do środy. Allegro kończy się jutro, ale skoro ma być wyróżnione, to tamto przerwę a wznowię je od razu (korzystniej jeśli kończy się w niedzielę - jest znacznie więcej wejść.)
Za allegro płaci się na początku następnego miesiąca, więc nie ma żadnego pośpiechu. Jak wrócę to podam namiary Agacie, przecież nie ma sensu, żebyś dwukrotnie płacił. ;) Tak mi się tylko wydawało, że będzie korzystniej jeśli allegro będzie prowadził ktoś kto ma bezpośredni kontakt z Barrym, ale w sumie - to bez znaczenia.
Dzięki jeszcze raz - za wyróżnienie!!! To znaczy 2000 wejść zamiast 200.

Posted

Ciotki, ale super! Dwa dni mnie nie było, a tu zmiany u Barrusia takie! Bjuta, takie piękne allegro, a Barry taki cudny rudasek, ludki muszą się w nim zakochać, po prostu muszą!
Ale najbardziej cieszy mnie wieść o remoncie - Barry teraz będziesz mieć apartament prawdziwy!

Posted

tak, u Barrego tylko dobre rzeczy.
Nawet zycie seksualne mu się ułozyło: Kaja dostała cieczki. Sterylkę mieliśmy umówiona na srodę, teraz będziemy czekać minimum 3, 4 tygodnie az minie cieczka. W tym czasie Barry , jeśli zdoła, zapłodni Kaję. Barry bardzo zakochany, nawet oddał nowa budę, a śpi w starej...
Na szczęście niedługo ma być gotowa druga buda.

Pieniądze oczywiscie wyslę Bjucie, niech ona już pilnuje tego allegro.